Cosmic Telegram

Stardust Notes 23.07.14

Νέα Σελήνη στις 26 Ιουλίου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
73314-147575.jpg

Τι επιλογές έχουμε; Έχουμε; Πόσο ελέγχουμε τις εξελίξεις στη ζωή μας; Το θέμα του Πεπρωμένου εναντίον της Ελεύθερης Βούλησης αποτελεί μια διαρκή συζήτηση στην αστρολογία αλλά και σε άλλους τομείς που ασχολούνται με την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Η νέα Σελήνη στον Λέοντα μας το επαναφέρει.

Έχουμε γεννηθεί μια Tabula Rasa, ένας άγραφος πίνακας; Δηλαδή ο άνθρωπος δεν γεννιέται με προϋπάρχουσες, έμφυτες γνώσεις, αλλά η γνώση του αποκτάται μέσα από εμπειρίες και αντιλήψεις που προέρχονται από την οικογένεια, τη θρησκεία και τις πολιτισμικές/κοινωνικές πεποιθήσεις κάθε εποχής; Ή μήπως υπάρχει και κάτι άλλο; Τι μπορεί να πει η αστρολογία πάνω σε αυτό; Η ανθρωπιστική αστρολογία τονίζει ότι οι γενέθλιοι χάρτες μας δεν περιγράφουν τόσο το σκοπό για τον οποίο έχουμε έρθει στη γη όσο το τι ήρθαμε για να γίνουμε και ότι το πεπρωμένο μας δημιουργείται από το ποιοι είμαστε. Αυτή η νέα Σελήνη φωτίζει την πιο σημαντική ερώτηση που πρέπει να απαντήσουμε στη ζωή μας: Γεννήθηκα για να γίνω Ποιος; Ποια;

Ο Λέων συμβολίζει τη διαδρομή για την ανακάλυψη και την έκφραση του εαυτού μας, του πυρήνα μας, της ψυχής μας. Ο Λέοντας είναι το Φως (μας). Ο κυβερνήτης του Λέοντα είναι ο Ήλιος, το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος που γύρω του περιστρέφονται οι άλλοι πλανήτες. Το πέμπτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου μάς προ(σ)καλεί να βρούμε το κέντρο μας, τον πυρήνα μας γύρω από τον οποίο όλοι οι τομείς της ζωής μας περιστρέφονται. Στην ιατρική αστρολογία ο Λέων σχετίζεται με την καρδιά και τη σπονδυλική στήλη, με την αίσθηση της ζωτικότητας και τη θέλησή μας. Η εικόνα ενός λέοντα συμβολίζει το βάθος της αφοσίωσης και το θάρρος. Χρειάζεται σθένος για να ακούσεις την καρδιά σου. Χρειάζεται θέληση για να περπατήσεις το δρόμο σου και να μην ακολουθήσεις το κοπάδι. Χρειάζεται να ζήσεις τη ζωή που προορίζεσαι να ζήσεις.

Η νέα Σελήνη σε σύνοδο με τον Δία στον Λέοντα σηματοδοτεί την ετοιμότητά μας για μια νέα αρχή, για μια καινούργια κατεύθυνση, για νέες προτεραιότητες. Ο Δίας μάς λέει: «Ό,τι έχει περάσει από το φίλτρο της καρδιάς είναι σωστό, δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι». Τονώνεται η αυτοπεποίθηση, η αισιοδοξία, η αίσθηση ότι είμαστε πάνω από τις μικρότητες της ζωής, ότι μπορούμε να κατανοήσουμε τους άλλους και να επιδιώξουμε τα όνειρά μας. Ναι, θα πάρεις ό,τι δώσεις - ευγένεια, φιλία και στήριξη.

Λίγο πριν τη νέα Σελήνη ο Ερμής στον Καρκίνο δημιουργεί ένα Ταφ - Τετράγωνο με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα μεταξύ 21-24 Ιουλίου: σκέψου διαφορετικά. Μην αποκλείεις εσύ ο ίδιος την εξέλιξή σου. Μη μένεις πίσω ενώ η ψυχή σου τρέχει μπροστά. Η ζωή ρέει, μην κάθεσαι στο βάλτο περιμένοντας κάποιος να αποφασίσει για σένα. Η Αφροδίτη επίσης στον Καρκίνο κάνει αντίθεση με τον Πλούτωνα στις 28 Ιουλίου και στις 12ο και τετραγωνίζει τον Ουρανό την πρώτη Αυγούστου στις 16ο ενώ επίσης στην 1η Αυγούστου ο Ήλιος στον Λέοντα τετραγωνίζει το σημείο της Ηλιακής έκλειψης που έγινε στις 29 Απριλίου στις 9ο του Ταύρου: κίνηση. Ό,τι σπάει καλώς σπάει. Ό,τι τελειώνει καλώς τελειώνει. Το αναπάντεχο, το απρόοπτο, το ξαφνικό είναι μεταμφιεσμένες επιθυμίες που μας σπρώχνουν σε άγνωστη γη για να την ανακαλύψουμε.

Την πρώτη Αυγούστου έχουμε ένα μεγάλο τρίγωνο μεταξύ της Αφροδίτης στον Καρκίνο, του Κρόνου στον Σκορπιό και του Χείρωνα στους Ιχθύς (στις 17ο). Αισθήματα, διαίσθηση, ροή. Ένα μεγάλο τρίγωνο σε ζώδια του νερού - ίαση, αναζωογόνηση, ευαισθητοποίηση, ενδυνάμωση, ενεργοποίηση του ανώτερου εαυτού μας, τρυφερότητα, κατανόηση, ενσυναίσθηση, να νοιάζεσαι για τους άλλους και για ό,τι ζωντανό υπάρχει στη γη. Η ουσία αυτού του τριγώνου βρίσκεται στις εικόνες της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ στο βιβλίο της "Ο Γύρος της Φυλακής" - αφήστε τη λογική, σημασία έχει το αίσθημα: «Σκέφτομαι εκείνο το θρυλικό ζωγράφο που πέρασε τη ζωή του αντιγράφοντας το όμορφο γλίστρημα των κυπρίνων ανάμεσα στα υδρόβια φυτά, και που κάθε του σχέδιο, όταν το έριχνε στο νερό, γινόταν αμέσως αληθινό ψάρι. Σκέφτομαι τις πριγκίπισσες Τάιρα, που πνίγηκαν στη διάρκεια μιας ναυμαχίας στην Εσωτερική θάλασσα και μεταμορφώθηκαν σε ψάρια: τα ρούχα τους από ζωγραφιστό και χρυσοποίκιλτο μετάξι έγιναν στο εξής το δέρμα τους».

Τι σου δίνει χαρά; Τι αγαπάς περισσότερο από οτιδήποτε; Είσαι τα χέρια και τα μάτια του Θεού. Του Θεού μέσα σου. Ονειρέψου. Τόλμησε. Κάνε. Η ζωή περιμένει να ζήσει μέσα από σένα. Θυμήσου: «Όταν δεν ακολουθείς τη φύση σου, χάσκει μια τρύπα ανοιχτή στο σύμπαν την οποία καλείσαι να κλείσεις» (Dane Rudhyar).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ