1821 Digital Gallery
Τα Ζώδια της Εβδομάδας | 1-7 Μαρτίου 2021
ΤΕΥΧΟΣ 774
COSMIC TELEGRAM

Τα Ζώδια της Εβδομάδας | 1-7 Μαρτίου 2021

Ιχθύ, επιθυμείς να είσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που νοιάζονται και σε νοιάζουν
Cosmic Telegram: Ο Zarastro κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας 1-7 Μαρτίου 2021

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Κάποιοι σε θεωρούν νάρκισσο και διαδίδουν ότι όλα ξεκινάνε και τελειώνουν με σένα, ότι παθιάζεσαι με την εικόνα σου και ότι έχεις το στιλ ενός χολιγουντιανού σταρ. Λένε «να ένας κακομαθημένος». Θα σοκάρονταν αν ήξεραν πόσο ντροπαλός είσαι. Ή μάλλον όχι ντροπαλός, αλλά πόσο σου είναι δύσκολο να μάθεις πώς να συμπεριφέρεσαι κοινωνικά. Γεννήθηκες ερμηνευτής. Αν κάποιους τους ενοχλεί που γεμίζεις τη σκηνή, πρόβλημά τους. Το μόνο που θέλεις είναι να σε αγαπάνε. Δυστυχώς, αυτό που συμβαίνει συνήθως στις σχέσεις σου είναι ότι δεν είσαι καθόλου ρεαλιστής. Ο κύκλος έχει ως εξής: Έλκεις αναξιοπαθούντες, σε απορροφάνε ολόκληρο/η, χάνεις τον εαυτό σου, εξοργίζεσαι, εγκαταλείπεις και στο τέλος τα βάζεις με τον εαυτό σου που έπαιξε πάλι το ρόλο του σωτήρα. Λύση: Πάψε να αισθάνεσαι ένοχος/η για ό,τι συμβαίνει στους άλλους. Χρειαζόμαστε εξανθρωπισμένους αρχηγούς που να μπορούν να συμπονούν αλλά και να είναι αυτάρκεις. Χρειαζόμαστε πρότυπα που να μη φοβούνται να μένουν μόνα.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Ήείσαι το πιο γενναιόδωρο και ευγενικό πλάσμα που γεννήθηκε ποτέ στη γη ή είσαι το μεγαλύτερο κορόιδο. Ξέρεις ότι υπήρξαν φορές που αντιλήφθηκες ότι σε είχαν καβαλήσει οι άνθρωποι που είχες εμπιστευτεί. Κάποιοι λένε ότι το να υπομένεις το βάρος ενός ξένου σού δίνει μαθήματα ζωής. Κάποιοι άλλοι τολμάνε να πούνε ότι είσαι πεισματάρης και άκαμπτος. Ας ελπίσουμε, όμως, ότι έχεις μάθει ένα πράγμα: είναι καλύτερα να παραμένεις μόνος σου, παρά να παρασύρεσαι στα σκοτάδια από το Φάντασμα της όπερας. Μεγαλώνοντας θα πρέπει να αποκτήσεις περισσότερη κοινή λογική στις σχέσεις και να μην αφήνεσαι στο μάρκετινγκ του άλλου, που έχει πάντα την ίδια αφετηρία: Κάποιος θέλει ό,τι έχεις. Κολακευτικό. Απλά γίνε πιο επιφυλακτικός/ή με αυτούς που μπαίνουν στη σκηνή. Μη βιάζεσαι να συμβιβαστείς. Μην παραδίδεις όλα τα μυστικά σου πολύ γρήγορα.  


Σχετικα
Τα Ζώδια της εβδομάδας | 23 - 29 Μαΐου 2022
Τα Ζώδια της εβδομάδας | 23 - 29 Μαΐου 2022

Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Τόσες πιθανότητες για σχέσεις, τόσος λίγος χρόνος για να πάρεις κάτι από όλες. Φυσικά είσαι Δίδυμος, μια ρομαντική ανυπότακτη φύση. Θα είσαι φρόνιμος σε μία σχέση; Ω ναι, μπορείς να υποσχεθείς. Κάθε φορά με καινούργια ορμητικότητα σε κάθε σχέση. Κάθε άνθρωπος και μια καινούργια ήπειρος, ένα ανεξερεύνητο νησί, μια καινούργια πατρίδα. Δεν είναι ότι είσαι άπιστος ή άκαρδος. Αντίθετα είσαι μια ευγενική, καλοπροαίρετη ψυχή και μια αισιόδοξη φύση που ονειρεύονται να παντρευτούν – όχι να είναι παντρεμένοι. Δεν μπορούν να αποφύγουν το καινούργιο και όταν το εξαντλήσουν βαριούνται, γιατί δεν έχουν να πουν τίποτα για αυτό πλέον.Άρα πρέπει να βρεις έναν τρόπο για να γεφυρώνεις το χάσμα μεταξύ των μυαλών που θα σου επιτρέπει να μπαίνεις στις σχέσεις με την αισιοδοξία και με ανοιχτά μάτια, ώστε να μη νιώθεις απογοήτευση και μοναξιά. Η αδελφή ψυχή που ποθείς διακαώς πρέπει να υπάρχει κάπου στο γαλαξία αφού, όπως λένε και τα Χ-Files, «δεν είμαστε μόνοι μας».


 

Σχετικα
Τα Ζώδια της εβδομάδας | 16 - 22 Μαΐου 2022
Τα Ζώδια της εβδομάδας | 16 - 22 Μαΐου 2022

Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Είσαι ένας θαυμάσιος, γλυκός άνθρωπος με πνευματικές ανησυχίες, πρώιμα ώριμος, ευτυχισμένος όταν οι άλλοι είναι ευτυχισμένοι και λυπημένος όταν οι άλλοι είναι λυπημένοι. Υπάρχουν, βεβαίως, και οι κυνικοί που μόλις φωνάξουν «έι, εσύ ο εξαρτημένος», θα γυρίσεις αμέσως. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν δίνεις τα πάντα συναισθηματικά σε πολλούς ανθρώπους και κυρίως στους προβληματικούς, αλλά και σε αυτούς που εκπέμπουν το «κανείς δεν μπορεί να δει πόσο καλή ψυχή είμαι κάτω από αυτή τη μάσκα του αποτυχημένου» και κατευθείαν κολλάς. Αμέσως μετά, φυσικά, σιχαίνεσαι το ρόλο που ανέλαβες. Κι όμως συνεχίζεις να είσαι πάντα αυτός/ή που θα σταθεί, θα αναθρέψει, θα συμπαρασταθεί, θα ταΐσει –μεταφορικά και πρακτικά– και που θα πρέπει να κάνει τον πιο ώριμο στη σχέση. Κι αυτό αποτελεί ένα κομμάτι του προβλήματος. Το καθήκον σου είναι να μη μεταμορφωθείς σε ένα ρομπότ που το τηλεχειριστήριό του το έχεις παραδώσει σε άλλους από το φόβο ότι αν δεν κάνεις ό,τι θέλουν θα μείνεις μόνος/η.  


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Μπορείς να μείνεις όρθιος μέχρι το τέλος του κόσμου κρατώντας στο χέρι σου το τρίπτυχο: Σταθερότητα - Αφοσίωση - Δημιουργικότητα. Εννοείται ότι επικεντρώνεσαι σχεδόν πάντα σε κάποιον/α που έχει συμπεριφορά κακομαθημένου παιδιού ή που παρεκκλίνει από την κανονικότητα, αυτούς/ές που δεν έχουν το λούστρο, τους καλούς τρόπους, που δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμα. Και ξέρεις γιατί; Για να παραστήσεις τον Πυγμαλίωνα. Να καταφέρεις να δώσεις ζωή σε ένα ακατέργαστο μάρμαρο. Να σμιλέψεις ένα έργο τέχνης. Να δημιουργήσεις κάποιον/α που θα υμνεί το ταλέντο σου. Ή το αντίθετο. Παραδίδεσαι απόλυτα στον τελευταίο έρωτα και μετά από λίγο τον ή την απορρίπτεις, επειδή τελικά δεν διαθέτει αυτά που πραγματικά χρειάζεσαι από ένα σύντροφο. Δεν χρειάζεται να πηγαίνεις από τη μία άκρη στην άλλη. Αυτό που χρειάζεται να ελέγξεις δεν είναι τους άλλους αλλά τον εαυτό σου και να αποδεχθείς τα χαρακτηριστικά των άλλων που βρίσκεις ακαταμάχητα, αλλά που στο τέλος δεν σου λένε τίποτα.  


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Αν είσαι ένας κανονικός άνθρωπος που θέλει ευτυχισμένες και δημιουργικές σχέσεις θα πρέπει να επιτρέπεις στους ανθρώπους να έχουν τις αδυναμίες τους, τις κακές τους συνήθειες, τις εμμονές τους. Πόσες φορές άραγε έχεις καταπιεί το δόλωμα της αδυναμίας του άλλου και έχεις χειραγωγηθεί από αυτόν; Μια ερωτική σχέση δεν είναι επάγγελμα στο οποίο ζεις με τον εφιάλτη ότι αν δεν κάνεις σωστά τη δουλειά σου θα απολυθείς. Θυμήσου, κάθε φορά που είσαι ανασφαλής κάνεις το άλλο πρόσωπο να αισθάνεται αδύναμο και άρρωστο και ανίκανο να λειτουργήσει χωρίς εσένα – ένας σίγουρος τρόπος για να τελειώσει η σχέση. Η επιτυχία έρχεται όταν μπορείς να αισθανθείς αγάπη και συμπόνια χωρίς να χάνεσαι μέσα στα προβλήματα. Το να εγκαταλείπεις τον εαυτό σου για να αποδείξεις την αγνότητα της αγάπης σου, αποτελεί ανοησία. Το να έχεις μυαλό στο κεφάλι σου και να μην ελκύεσαι από το μαζοχισμό είναι η λύση. 


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Είσαι εραστής/ερωμένη. Σήμα κατατεθέν σου: Ο έρωτας. Πώς γίνεται, όμως, και πολλές φορές πρέπει να παίξεις τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα δράμα που δεν έχεις επιλέξει; Για όλα μπορείς να κατηγορήσεις την ερωτική σου ζωή εκτός από πλήξη. Αυτό το κομμάτι της ζωής σου είναι απρόβλεπτο. Όσο κι αν όλοι διαδίδουν ότι είσαι η προσωποποίηση της ευγένειας και της γλυκύτητας –που είσαι– δεν μπορείς να αντέξεις με τίποτα τα κλισέ και την κοινοτυπία. Η αδυναμία σου να αντέξεις τις συγκρούσεις και η απέχθειά σου στις αντιπαραθέσεις δεν μπορούν να σώσουν καμία σχέση. Έχεις σκεφθεί ποτέ ότι ταυτίζεσαι με τη σχέση των γονιών σου αντιγράφοντάς την; Ότι προσπαθώντας να αποφύγεις το μοντέλο της σχέσης τους τελικά καταλήγεις να συνεχίζεις το ίδιο μοτίβο με αυτούς, επειδή φοβάσαι μήπως δεν καταφέρεις να δημιουργήσεις τη δική σου υγιή σχέση; Σε αυτό το σημείο χρειάζεται να ερευνήσεις αν η αυτάρκεια οδηγεί στη μοναξιά ή γιατί εμπιστεύεσαι υπερβολικά ανθρώπους που δεν το αξίζουν.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Η ερωτική σου ζωή είναι μια δακρύβρεχτη σαπουνόπερα όπου τίποτα δεν είναι αληθινό. Κι όμως όλα είναι αληθινά. Όταν πληγώνεσαι πονάς βαθιά – δεν είσαι ένας ήρωας κινούμενων σχεδίων που ξεχνάει τον πόνο του στο επόμενο καρέ. Φυσικά δεν είναι όλες οι σχέσεις σου σπαραξικάρδιες, αλλά σε μια γρήγορη ανασκόπηση διαπιστώνεις ότι το σύμπαν σε χαστούκισε ηχηρά κάθε φορά που δενόσουν υπερβολικά με το αντικείμενο του πόθου σου ή όταν σε κρίση μεγαλομανίας φανταζόσουν ότι είσαι ό,τι πιο καυτό κυκλοφορεί. Γιατί σκέφτεσαι ότι όλοι θα σε εγκαταλείψουν ή ότι θα εξαφανιστούν μια μέρα όταν δεν έχουν τέτοιο σκοπό; Έχοντας βρεθεί στη θέση αυτού που έχει απορρίψει τους άλλους μην παίζεις το παιχνίδι «αφού είμαι τόσο καλός άνθρωπος γιατί είμαι μόνος/η». Ή θα σταματήσεις να ελέγχεις αυτόν/ή που είσαι μαζί ή θα συνεχίσεις να αποκηρύσσεις της σχέσεις. Ο ουσιαστικός σύντροφος θα βρεθεί όταν δεν κολλάς με ανθρώπους που σε πλησιάζουν για να τους επιδιορθώσεις.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)

Όταν κερδίζεις αισθάνεσαι ήρωας, πρωταθλητής, μεγάλος παίκτης που κανένα σύστημα δεν μπορεί να τον νικήσει. Όταν χάνεις είσαι απλά άλλος ένας ηλίθιος. Ο τζόγος έχει πολλά πρόσωπα. Το πεπρωμένο έχει βάλει το χέρι του ώστε να δημιουργείς σχέσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά. Στην προσωπική σου ζωή είναι γνωστό ότι αναζητάς ανθρώπους που δεν μπορείς να έχεις ή που δεν είναι διαθέσιμοι και που ποτέ δεν θα σου δώσουν ό,τι χρειάζεσαι. Τέτοιες ιστορίες είναι συναρπαστικές, αλλά ξέρεις πια ότι το μόνο που καταφέρνουν είναι να πληγώνουν το εγώ σου. Χρειάζεται να αντιληφθείς ότι η επιλογή αυτών των προσώπων έγινε με ναρκισσιστικές και εντελώς ανισόρροπες προδιαγραφές, οπότε μην έχεις ψευδαισθήσεις για τη δική σου λογική. Μια καλή αρχή είναι να δεις το πατρόν που σε κάνει να αντιδράς έτσι στη προσωπική αλλά και στην επαγγελματική σου ζωή. Μπορείς; Το σίγουρο είναι ότι έχεις την ικανότητα να μένεις στην πραγματικότητα και ταυτόχρονα να συνδέεσαι με οποιονδήποτε. 


Αιγόκερος (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Είσαι Αιγόκερως και ανησυχείς για τα γεράματά σου από τα δεκαοκτώ σου. Χωρίς να το καλοσκεφτείς εξισώνεις το χρήμα με την αγάπη σε μια πολύ μπερδεμένη διευθέτηση. Ίσως, επειδή δεν αισθάνεσαι όσο αξιαγάπητος/η θα ήθελες, να έχεις την τάση να σκορπάς το χρήμα, να το κερδίζεις, να το σπαταλάς, να το χάνεις και πάλι από την αρχή. Όλα είναι ζήτημα της αγάπης και της πίστης στην αξία σου. Από αυτή χρωματίζεται η επιλογή της δουλειάς σου, της προσωπικής σου ζωής, οτιδήποτε. Δεν χρειάζεται ούτε να αποφεύγεις τους ανθρώπους ούτε να εγκλωβίζεσαι στις ανασφάλειές τους ή να αφοσιώνεσαι σε αυτούς παραβλέποντας τη ζωή σου διότι αισθάνεσαι ενοχές. Επειδή η μαμά σου ή ο μπαμπάς δεν σου έδωσαν την ασφάλεια που ήθελες και σε ωρίμασαν αναγκαστικά πριν από την ώρα σου δεν σημαίνει ότι θα κάνεις τη μαμά ή τον μπαμπά σ’ αυτόν/ή που αγαπάς δίνοντάς του ό,τι στερήθηκες, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αντιπαθήσεις τις σχέσεις.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Μια ζωή χωρίς έρωτα και παιδιά; Αδύνατον. Θέλεις και τα δύο. Σαν πολίτης του κόσμου δεν μπορείς να ανήκεις σε ένα μόνο άτομο. Ανήκεις στον κόσμο. Πολλοί σε ονομάζουν «ιδιοφυΐα». Μπορείς να μιλήσεις για τα πάντα, να ελέγξεις τη συζήτηση, να μιλήσεις για φυλετικά, θρησκευτικά και πολιτικά θέματα που τα αντιμετωπίζεις προσωπικά ή επαγγελματικά, αλλά παρόλο που μπορεί να αγαπηθείς από πολλούς σε απορυθμίζει το γεγονός ότι δεν μπορεί να σε αγαπήσει ένας με τον τρόπο που θέλεις. Φυσικά δεν πρέπει να πετάξεις το μωρό μαζί με τα νερά και να δεις τον έρωτα κυνικά. Η λύση βρίσκεται στην ενηλικίωση. Το γκλάμουρ είναι δελεαστικό, αλλά υποτιμώντας τον εαυτό σου υποβιβάζεις και τη σχέση. Δίνοντας χωρίς να παίρνεις σε κάνει έξαλλο/η. Εάν λατρεύεις κάποιον πιστεύοντας ότι όλα είναι υπέροχα, χωρίς να σκέφτεσαι τι πραγματικά συμβαίνει, σε λίγο θα αισθανθείς ότι σε κοροϊδεύουν. Η λύση είναι να διατηρήσεις απόσταση από αυτόν/ή που αγαπάς και να μην εγκαταλείψεις ποτέ, μα ποτέ την ανεξαρτησία σου.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Η Αφροδίτη μέχρι τις 17/6 και ο Ερμής από τις 13-30/6  στους Διδύμους κάνουν προτεραιότητα την οικογένεια, το σπίτι, την αίσθηση ασφάλειας που δίνουν οι άνθρωποι που σε ενδιαφέρουν και αγαπάς. Η Αφροδίτη έχει συναισθηματική επιρροή και λειτουργεί ενισχυτικά για τις σχέσεις: επιθυμείς να είσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που νοιάζονται και σε νοιάζουν. Υπάρχει δεκτικότητα και ευαισθησία στη συμπεριφορά των άλλων οπότε με κάποιο τρόπο περιμένεις από τους άλλους αισθήματα, προσοχή, ενδιαφέρον - το ίδιο χρειάζεται να κάνεις κι εσύ. Επίσης το σπίτι σαν χώρος μπορεί να είναι προτεραιότητα με την έννοια της ανανέωσης και των επισκευών ή να αποκτήσει κινητικότητα.  Όταν η Αφροδίτη περάσει από τις 17/6 στον Καρκίνο πολλοί ταλαιπωρημένοι Ιχθύς θα βρουν ξανά το χαμόγελό τους, θα καταλάβουν ότι μπορούν ακόμα να γελάνε, να είναι χαρούμενοι και να αντιμετωπίζουν τη ζωή με αισιοδοξία.  Ναι, σαν Ιχθύς μπορείς να διασκεδάσεις, να ξενυχτίσεις, να ελπίσεις και γιατί όχι να ερωτευθείς από την αρχή.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5