Visual Browsing
Τα ζώδια της εβδομάδας | 9-15 Νοεμβρίου 2020
ΤΕΥΧΟΣ 761
COSMIC TELEGRAM

Τα ζώδια της εβδομάδας | 9-15 Νοεμβρίου 2020

Σκορπιέ, στρώνει η σκέψη σου και αρχίζεις να συνειδητοποιείς τις αλλαγές του έτους
Cosmic Telegram: Η Ευαγγελία Τσαβδάρη κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας 9-15 Νοεμβρίου 2020

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Οργανώνεσαι καλύτερα, αλλά μάλλον όχι με ήπιο τρόπο και χωρίς απώλειες
Με τον Ερμή να επιστρέφει στον Σκορπιό (10 υπάρχει η ευκαιρία να τακτοποιηθούν καλύτερα όλες οι συνεννοήσεις που αφορούν τη δουλειά και την καθημερινότητά σου, ωστόσο ο εύκολος τρόπος είναι μάλλον να το πας διά της σύγκρουσης επειδή είναι εύκολο να αισθανθείς ότι αδικείσαι. Παρόμοια ενδεχομένως να είναι η αίσθηση και στην προσωπική σου ζωή. Ίσως βοηθήσει να θυμάσαι πως όσο έχεις εσύ δίκιο από την πλευρά σου, τόσο έχει κι ο άλλος από την πλευρά του, όμως εφόσον θέλετε να συνεννοηθείτε, κάτι πρέπει να γίνει. Η σύνοδος Δία - Πλούτωνα στον Αιγόκερο (12) κορυφώνει την αίσθηση πως ορισμένοι προηγούμενοι προσωπικοί κι επαγγελματικοί στόχοι αποσυνδέονται δραστικά από την πραγματικότητά σου. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η επιστροφή του κυβερνήτη σου, Άρη, σε ευθεία πορεία στο ζώδιό σου (14) καθώς δημιουργεί ένα κανάλι για να εκτονώσεις αυτές τις πιέσεις, δυσαρέσκειες και παράπονα, ανεξέλεγκτα, χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση ή αποδέκτη και χωρίς πιθανό όφελος.

Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Πολλή κουβέντα και πειράματα για καλύτερη συνεννόηση στις σχέσεις σου
Ο Ερμής στον Σκορπιό (10) και τον ζωδιακό σου άξονα ανεβάζει την ένταση στο επικοινωνιακό κομμάτι της σχέσης σου με σκοπό να επεξεργαστείς κάποια θέματα που χρήζουν βελτίωσης. Γίνεται με αφορμή το «ξεβόλεμα» από συγκεκριμένες συνήθειες, ίσως ζητήματα των παιδιών ή απλά κάποια σοβαρή μεταβολή στα ευχάριστα κομμάτια της σχέσης. Η σύνοδος Δία - Πλούτωνα στον Αιγόκερο (12) βοηθά εξαιρετικά να έχεις μια σαφέστερη εικόνα για το εάν και πώς μπορεί να υπάρξει μέλλον στη σχέση σου, αλλά και στις υπάρχουσες επαγγελματικές σου συνεργασίες. Ο Άρης ορθόδρομος στον Κριό (14) μετά από μήνες δημιουργεί τις συνθήκες για να έρθουν στην επιφάνεια ψυχολογικές και σωματικές εντάσεις που συμπίεζες καιρό. Ως εκ τούτου χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή στη φροντίδα της υγείας σου στο εξής, ιδιαίτερα με έμφαση στην επίλυση παρά στην πρόχειρη ανακούφιση ή την αποφυγή των ζητημάτων που σε ενοχλούν. Επειδή συνοδεύεται με έξαρση του φόβου και της ανησυχίας, καλό είναι να μην επιλέξεις να είσαι παθητικός θεατής.

Σχετικα
Τα ζώδια της εβδομάδας | 25-31 Ιανουαρίου 2021
Τα ζώδια της εβδομάδας | 25-31 Ιανουαρίου 2021

Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Συναισθηματικές και οικονομικές κόκκινες γραμμές και εστίαση στο μέλλον
Ο κυβερνήτης σου, Ερμής, στον Σκορπιό (10), σου ανοίγει πολλές συνεννοήσεις που χρειάζεται να γίνουν για να ρυθμιστεί το πρακτικό κομμάτι της δουλειάς και της καθημερινότητας σου. Παράλληλη έμφαση τοποθετείται και στο κομμάτι της υγείας και της υγιεινής, δικής σου και στο οικογενειακό σου περιβάλλον. Με τη σύνοδο Δία - Πλούτωνα στον Αιγόκερο (12) τραβιούνται κάποιες οριστικές γραμμές όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι και το πρακτικό κομμάτι κάποιας συνεργασίες ή συμφωνίας. Επίσης αντίστοιχες τοποθετήσεις γίνονται και στην καθημερινότητα της ερωτικής σου ζωής, με άμεσο συναισθηματικό αντίκτυπο. Καθώς ο Άρης επιστρέφει σε ευθεία πορεία στον Κριό (14) ανοίγει μια φάση έντονου σχεδιασμού, ενώ εντείνεται η διάθεσή σου να ασχοληθείς με εξωεπαγγελματικές αναζητήσεις και να ψάξεις δραστηριότητες και συναναστροφές που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής σου. Δεδομένων των γενικότερων συνθηκών, η τάση είναι να το κάνεις χωρίς εστίαση και απλώς να ξοδέψεις χρόνο σε ευχάριστες ναι μεν, ασχολίες, οι οποίες όμως λειτουργούν σαν δικαιολογία για να παραμελήσεις πιο σοβαρές ή γόνιμες αναζητήσεις.

Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Σχετικα
Τα ζώδια της εβδομάδας | 18-24 Ιανουαρίου 2021
Τα ζώδια της εβδομάδας | 18-24 Ιανουαρίου 2021

Καλύτερη συνεννόηση με παιδιά και σύντροφο, αν και πάνω σε καινούριες γραμμές
Με την επιστροφή του Ερμή στον Σκορπιό (10) έρχεσαι πιο κοντά με τα παιδιά και τον σύντροφό σου και συνεννοείστε καλύτερα, έστω κι αν η διαδικασία μέχρι να πετύχει δεν είναι και η πιο εύκολη του κόσμου. Ενδεχομένως, εξαιτίας του δυσμενούς γενικότερου κλίματος, είναι ευκολότερο να βρουν κάποια πιο απλά θέματα, μια αρμονικότερη προσέγγιση. Η σύνοδος Δία - Πλούτωνα στον Αιγόκερο (12) συμβολίζει την αποκορύφωση μιας μακριάς μεταβατικής περιόδου στις επαγγελματικές και προσωπικές σου σχέσεις, με μεγάλη πίεση και ενδεχομένως κλεισίματα κύκλων για σένα. Πρόκειται για πρακτικό αναπροσδιορισμό όσων θεωρούσες πως σου δίνουν χαρά, σε κάνουν δημιουργικό, του τρόπου που ερωτεύεσαι και διασκεδάζεις με τις αντίστοιχες θετικές κι αρνητικές συνέπειες στις σχέσεις σου. Ο Άρης ορθόδρομος στον Κριό (14) δημιουργεί ένα κανάλι εκτόνωσης, σίγουρα θυμού και απογοήτευσης, αν μπορέσεις ίσως και καινούριας αποφασιστικότητας και σχεδίων για την καριέρα σου. Στο γενικό κλίμα είναι πιθανό να αισθανθείς πως οι ρήξεις είναι ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσεις επειδή είναι σίγουρα ο ευκολότερος. Δεν είναι το ίδιο.

Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Δύσκολο οικογενειακό κλίμα και τάσεις φυγής που μπορούν να γίνουν κάτι χρήσιμο
Καθώς ο Ερμής επιστρέφει στον Σκορπιό (10) βρίσκεσαι σε γνωστές κουβέντες και συνεννοήσεις στο σπίτι και το οικογενειακό σου περιβάλλον, όπως και στο εργασιακό σου περιβάλλον, οι οποίες είναι αρκετά τεταμένες, επειδή τα προϋπάρχοντα σχέδια και ασχολίες δεν ακολουθούν τις προσδοκίες σου. Η σύνοδος Δία - Πλούτωνα στον Αιγόκερο (12) σημειώνει ένα σημείο μέγιστης έντασης σε θέματα που αφορούν την προσωπική σου καθημερινότητα και το θέμα της υγείας, των δικών σου και της ατομικής σου κατάστασης. Καλό είναι να είσαι έτοιμος να βγεις έξω από τις συνήθειές σου και να μη θεωρείς όσα γνωρίζεις και έκανες μέχρι τώρα, δεδομένα. Ο Άρης επιστρέφει σε ευθεία πορεία στον Κριό (14) μετά από μήνες, πράγμα που στην πραγματικότητα είναι μια έντονη επιθυμία για βελτίωση, αλλαγή και ανανέωση. Ιδανικά θα μπορούσε να εκφραστεί με το να μάθεις κάτι καινούριο ή ενδεχομένως να δοκιμάσεις μια διαφορετική στάση ή τρόπο σκέψης. Αυτά, ώστε να μην εκφραστεί ως τάση φυγής και απογοήτευση για τους περιορισμούς της ρουτίνας σου.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Αλλαγές στη συναισθηματική κι ερωτική σου κατάσταση και συνειδητοποιήσεις
Ο κυβερνήτης σου, Ερμής, στον Σκορπιό (10) δίνει έναν ιδιαίτερα έντονο και φορτισμένο τόνο στην καθημερινή σου επικοινωνία, με την τάση να γίνεις μεγαλύτερο πνεύμα αντιλογίας από ό,τι είσαι συνήθως. Εάν έχεις χώρο να αξιοποιήσεις αυτή την τριβή, όπως σε κάποιο δημιουργικό επαγγελματικό πρότζεκτ, μπορεί να βοηθήσει να τακτοποιηθούν καλύτερα τα πάντα. Ειδάλλως είναι μάλλον μια περίοδος με πολλές σκληρές αλήθειες, με έμφαση στην ικανοποίηση του εγωισμού και τη σκληρότητα και αμφίβολη χρησιμότητα. Η σύνοδος Δία - Πλούτωνα (12) μαρκάρει μια κορύφωση στην ερωτική και δημιουργική σου ζωή, όπως και τη σχέση με τα παιδιά σου, καθώς γίνεται αντιληπτό πως οι γνωστές επικοινωνιακές ισορροπίες και επαφές μέσα στον οικογενειακό σου χώρο έχουν ήδη μεταβληθεί δραστικά. Αυτό είναι απελευθερωτικό, επειδή ούτως ή άλλως ήταν δύσκολο να βρεις χαρά σε αυτά που άλλοτε σε ικανοποιούσαν. Ο Άρης στον Κριό (14) εντείνει την ερωτική και συναισθηματική επιθυμία, την επιθυμία γενικότερα, όμως είναι άγνωστο το αν τελικά θα εκφραστεί, δεδομένης της προαναφερθείσας μεταβολής.

Ζυγός  (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Χωρίς εκπλήξεις, αλλά το «συνηθισμένο» σου μάλλον δεν σου πολυαρέσει
Με την επιστροφή του Ερμή στον Σκορπιό (10) είναι μάλλον ανάμεικτες οι εντυπώσεις στα πάρε δώσε της μέρας σου και στις κουβέντες που κάνεις, αφού από τη μία τα πράγματα κινούνται σε γνωστά πλαίσια, ειδικά όπου εμπλέκεται το συγγενικό σου περιβάλλον, από την άλλη αυτά τα γνωστά πλαίσια δεν είναι απαραίτητα και της αρεσκείας σου. Η σύνοδος Δία - Πλούτωνα στον Αιγόκερο (12) συμβολίζει την αποκορύφωση μιας μακριάς κι άβολης περιόδου, κατά την οποία σταδιακά συνειδητοποιείς ότι τα περισσότερα από όσα θεωρούσες δεδομένα για το σπίτι και την οικογένειά σου, όπως και για τις «σταθερές» σου δεν είναι ακριβώς έτσι όπως νόμιζες ή δεν είναι και τόσο βοηθητικά όσο νόμιζες. Με την επιστροφή του Άρη σε ευθεία πορεία (14) στον Κριό και τον ζωδιακό σου άξονα, είναι ιδιαίτερα εύκολο να πάρεις την παραπάνω μάλλον βαριά αίσθηση και να τη μετατρέψεις σε νεύρα, κόντρες κι ανταγωνισμούς με τον σύντροφό σου και, αν εργάζεσαι, με τους συνεργάτες σου.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Στρώνει η σκέψη σου και αρχίζεις να συνειδητοποιείς τις αλλαγές του έτους
Ο Ερμής επιστρέφει στο ζώδιό σου (10), πράγμα που βοηθά το κεφάλι σου να ξεθολώσει από σενάρια, μπερδέματα και άγχη που προσπαθούσες να φέρεις βόλτα. Από την άλλη, το ότι μπορείς να εκφράζεσαι ευκολότερα, δεν σημαίνει ότι θα εκφράζεσαι ποιοτικά, επειδή η τάση σου είναι μάλλον να δημιουργείς εντάσεις από το πουθενά, εκλαμβάνοντας σχεδόν τα πάντα πάρα πολύ προσωπικά. Το καλό είναι πως συνδέεται και με ευχάριστα μηνύματα για τα οικονομικά και προσωπικά σου σχέδια κι αυτό ίσως σε καταπραΰνει. Η σύνοδος μεταξύ Δία και του κυβερνήτη σου, Πλούτωνα, στον Αιγόκερο (12) σε βοηθά να συνειδητοποιήσεις τη δραστική μετάλλαξη στον τρόπο επικοινωνίας και επαφής στην καθημερινή σου ζωή, στον κύκλο σου και τον τρόπο σκέψης σου, η οποία συνέβη τον τελευταίο χρόνο. Με τον Άρη ορθόδρομο (14) χρειάζεται έξτρα προσοχή στην υγεία σου επειδή ίσως δεις ζητήματα να λειτουργούν σωρευτικά. Επίσης καλό είναι να μένεις σωματικά δραστήριος και να έχεις κάποιου είδους πρόγραμμα στη ρουτίνα σου.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)

Φρόντισε για το σώμα και την ψυχολογία σου, πέρα από το απλό «ξόδεμα» χρόνου
Η επιστροφή του Ερμή στον Σκορπιό (10) σε βάζει σε μία σχετικά σπάνια για σένα περίοδο απαισιοδοξίας, σκοτούρας και ενδεχομένως φόβου, κυρίως εξαιτίας όσων αντιλαμβάνεσαι στις σχέσεις σου. Καλό είναι να θυμάσαι πως είναι επίσης η περίοδος της μέγιστης κούρασης μέσα στη χρονιά, πριν τον μήνα του ζωδίου σου, συνεπώς ψυχολογικά και σωματικά είσαι στη ρεζέρβα, αν όχι κομμάτια. Περισσότερη ξεκούραση και λιγότερη επίκριση θα σε βοηθήσουν. Η σύνοδος του κυβερνήτη σου Δία και του Πλούτωνα στον Αιγόκερο (12) συμβολίζει την κορύφωση μιας χρονιάς στην οποία είδες τα άκρα του συνηθισμένου σου τρόπου δράσης, ειδικά συναισθηματικά και οικονομικά. Δηλαδή και τα πάρα πολλά που προσφέρουν και τα πάρα πολλά προβλήματα που σου δημιουργούν. Όλο αυτό συνοδεύεται από αποφάσεις σχετικά με τα τελευταία. Ο Άρης ορθόδρομος στον Κριό (14) σου δίνει ενέργεια για να ασχοληθείς με τα παιδιά και τον σύντροφό σου ή με δημιουργικά πρότζεκτ. Καλό είναι να μην την αναλώσεις σε τζόγο, δραστηριότητες και επαφές στιγμιαία ευχάριστες και τελείως άσκοπες.

Αιγόκερος (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Δουλειές και προσωπική αλλαγή που συνειδητοποιείς, με αντίδραση από την οικογένεια
Καθώς ο Ερμής επιστρέφει στον Σκορπιό (10) η προσοχή σου στρέφεται δραστικά και πρακτικά, στο βαθμό που είναι εφικτό, σε δουλειές που αφορούν το συγγενικό σου περιβάλλον, σε γραφειοκρατικές υποθέσεις που χρειάζεται να φροντίσεις και παραδόξως, σε ουσιαστικότερη επικοινωνία με το φιλικό σου περιβάλλον, αν και με μεγαλύτερες εντάσεις. Η σύνοδος Δία - Πλούτωνα στο ζώδιό σου (12) μαρκάρει άλλη μία κορύφωση από τις πολλές που συνέβησαν στο ζώδιό σου την τελευταία χρονιά, με αυτή να φέρνει στο προσκήνιο πράγματα που αγνοούσες ή ήθελες να αγνοείς και τα οποία αλλάζουν τελείως τα σχέδιά σου και μάλλον σε αναγκάζουν να παραδεχτείς ότι δεν είσαι ο άνθρωπος που ήσουν. Ή τέλος πάντων αυτό θα ήταν καλό να κάνεις, για να μη χρειαστεί να σωματοποιηθεί η αλλαγή ώστε να την αποδεχτείς. Με τον Άρη ορθόδρομο στον Κριό (14) λήγει το διάστημα της ανακωχής στο σπίτι και το οικογενειακό σου περιβάλλον, με αφορμή πιθανότατα δικές σου αλλαγές ή προσπάθειες να κάνεις τα πράγματα διαφορετικά.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Σοβαροί προβληματισμοί, κούραση και ανάγκη για περισσότερη κίνηση
Η επιστροφή του Ερμή στον Σκορπιό (10) σοβαρεύει αρκετά τον τόνο του διαλόγου και της συλλογιστικής σου για την καριέρα, τον γάμο, τους στόχους σου γενικά, καθώς προσπαθείς να συμφιλιώσεις συγκρουόμενες παραμέτρους όπως η χαρά και η ικανοποίηση και τα κέρδη ή το πιο λάιτ ερωτικό κλίμα και η διασκέδαση με τις συναισθηματικές ανάγκες και ανασφάλειες. Η σύνοδος Δία - Πλούτωνα στον Αιγόκερο (12) αποκορυφώνει μια αίσθηση τέλους και κλεισίματος ενός μεγάλου κύκλου, κυρίως με έμφαση στην καριέρα ή τον γάμο σου και με καταλύτη τα σχέδιά σου ή μια διαφορετική οπτική για το μέλλον. Αυτό είναι ιδιαίτερα απαιτητικό σωματικά και ψυχολογικά και χρειάζεται, εκτός από ξεκούραση, ιδιαίτερα τρυφερή αντιμετώπιση του εαυτού σου, έστω κι αν θεωρείς ότι σε κάποιο επίπεδο αποτυγχάνεις. Ο ορθόδρομος Άρης στον Κριό (14) συνιστά περισσότερη σωματική κίνηση, όσο αυτό είναι εφικτό, για να μην τρέπεται η ενέργειά του σε επιθετικότητα, όπως και μεγαλύτερη προσοχή στην οδήγηση και στον τρόπο που μετακινείσαι και κινείσαι γενικότερα.

Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Νέες στάσεις με αντίδραση από το περιβάλλον και πολλή όρεξη για κατανάλωση
Η επιστροφή του Ερμή στον Σκορπιό (10) «κουμπώνει» μέσα σου κάποιες καινούριες πεποιθήσεις και στάσεις αναφορικά με την οικογένεια, το σπίτι και τη σχέση σου, οι οποίες έχουν άμεσο αντίκτυπο στον τρόπο που επικοινωνείς με το συγγενικό σου περιβάλλον γενικά και τον τρόπο που βλέπεις το μέλλον σου ειδικά. Είναι θετική εξέλιξη, αν και δεν λείπουν οι κόντρες και ενδεχομένως η υπερβολική μαχητικότητα από πλευράς σου. Η σύνοδος Δία - Πλούτωνα στον Αιγόκερο (12) είναι το αποκορύφωμα της μακριάς διαδικασίας που έκανε εφικτή αυτή τη μετακίνηση. Οι αλλαγές έχουν αντίκτυπο στις φιλίες και τα σχέδιά σου, καθώς αυξάνεται ο ρεαλισμός με τον οποίο τα αντιμετωπίζεις και ίσως μεταβάλλονται οι ισορροπίες στη σχέση εργασία - εξωεπαγγελματικές ασχολίες. Ο Άρης ορθόδρομος στον Κριό (14) σου ανοίγει την όρεξη για πάρα πολλά πράγματα, μεταξύ άλλων για φαγητό, για σεξ, για κατανάλωση και γενικότερα για ό,τι έχεις συνηθίσει να σχετίζεις με απόλαυση ή θεωρείς ότι σε κάνει να περνάς καλά. Έχε το νου σου.

Δειτε επισης

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5