Visual Browsing
Δίδυμε...304
ΤΕΥΧΟΣ 304
STARDUST

Δίδυμε...304

Δίδυμε, είσαι μια ευγενική, καλοπροαίρετη ψυχή και αισιόδοξη φύση

Δίδυμε, είσαι μια ευγενική, καλοπροαίρετη ψυχή και αισιόδοξη φύση που ονειρεύεσαι το γάμο αλλά χωρίς να παντρευτείς

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) 
Στην καριέρα τίποτε δεν είναι αυτονόητο, τίποτα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με ελαφρότητα, χρειάζεται προσοχή στις επαγγελματικές συμφωνίες, στα παιχνίδια εξουσίας και απόφυγε όσο μπορείς εκπλήξεις κατά τις οποίες αντί να πιάσεις το κοτόπουλο βρίσκεσαι με μια ομελέτα στο πρόσωπο. Κι ενώ ο Πλούτωνας στο ηλιακό ζενίθ σου –που περιέχει τη φήμη, την κοινωνική καταξίωση και το στάτους– μπορεί να σου δώσει τη μεγαλύτερη εξουσία που είχες ποτέ επαγγελματικά, αλλά και να σε καταβαραθρώσει παντελώς, η σύνοδος Ουρανού/Δία στο ζώδιό σου είναι ένα αναμμένο σπίρτο που φλερτάρει με ένα βενζινάδικο. Η έκφραση «σα θηρίο στο κλουβί» εδώ βρίσκει την πλήρη εφαρμογή της: I want to break free… I want to be free… από όλους και όλα και ταυτόχρονα αυτό που θέλεις είναι να ανέβεις στο πρώτο τρένο που σου υπόσχεται ενθουσιασμό και νέες κατακτήσεις και να πέσεις στην αγκαλιά του πρώτου/της που θα προκαλέσει έξαψη. ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ. 

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)
Φυσικά και είσαι και υψιπετής. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας αμέτρητοι αδελφοί σου Ταύροι έκαναν το οδοιπορικό από τη λαιμαργία στην άρνηση κάθε υλικού αγαθού, από τα ντόνατς στην πνευματική πίστη. Με υπερενεργοποιημένο το 12ο οίκο σου ο παράδεισος δεν είναι μακριά. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τη μια μέρα ο παράδεισος μπορεί να έχει τη μορφή Mall στο οποίο μπορείς να ικανοποιήσεις όλες τις προσωπικές σου επιθυμίες και την άλλη μοιάζει με μίνιμαλ λευκό αποστειρωμένο δωμάτιο στο οποίο επιτρέπονται μόνο οι δροσοσταλίδες ως τροφή και ο διαλογισμός ως διασκέδαση, αντιλαμβάνεσαι ότι η ζωή σου βρίσκεται στο τέλος μιας ολόκληρης εποχής. Μόνο που δεν ξέρεις πώς τελειώνει αυτό το κεφάλαιο: με Ανάσταση; Διάσταση; Επανάσταση; Ή βλέποντας το φόνο πριν γίνει το έγκλημα;   

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)
Ποιος μπορεί να κατηγορήσει έναν Δίδυμο που δεν ξέρει πού πηγαίνει και ποιο δρόμο να πάρει; Καθισμένος στη θέση του οδηγού πιθανόν οδηγείς μέχρι τώρα με δεμένα τα μάτια, ελπίζοντας ότι ο δρόμος που έχεις πάρει δεν θα σε ρίξει πάνω σε άλλα αυτοκίνητα, σε κάδους απορριμμάτων ή σε ένα φράχτη. Πιο απλά: κάθε προηγούμενος στόχος, κάθε όνειρό σου μέχρι τώρα, κάθε σχέση και προορισμός σου, κάθε πιστεύω σου, με την είσοδο του Ουρανού και του Δία στον Κριό φαίνονται εντελώς μα παντελώς παλιά και χρεοκοπημένα. «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» είπε ο Δίδυμος πρωθυπουργός και δεν θα μπορούσε να είναι πιο σαφής – θυμήσου ότι η Ελλάδα έχει πιθανό ωροσκόπο στους Διδύμους. Άρα αφέσου στις εκλάμψεις, στους νέους φίλους που μπαίνουν στη ζωή σου, σκέψου διπλά το μαζί για έναν κοινό στόχο, άνοιξε τα μάτια στις καινούργιες ευκαιρίες που παρουσιάζονται, διάλεξε συνειδητά το δρόμο σου και άλλαξε τον κόσμο.   

Σχετικα
Τα ζώδια της εβδομάδας | 23-29 Νοεμβρίου 2020
Τα ζώδια της εβδομάδας | 23-29 Νοεμβρίου 2020

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)
Αν ρίξεις μια ματιά στο ηλιακό σου μεσουράνημα θα αντιληφθείς ευκολότερα γιατί η επιθυμία σου για ανανέωση είναι καυτή αλλά και εντελώς απαραίτητη. Με τον Δία και τον Ουρανό στο 10ο ηλιακό σου οίκο, η επαγγελματική σου ζωή (και γενικότερα η δημόσια εικόνα σου) γίνονται η αιχμή του δόρατος. Αν έχεις προβλήματα ή έχεις βαρεθεί τα παιχνίδια εξουσίας που παίζονται σε όλες τις δουλειές, τώρα μπορείς να αναλάβεις τα ηνία της επαγγελματικής σου ζωής ή να ρίξεις τα ζάρια σου ξεκινώντας κάτι δικό σου. Αν δεν αλλάξεις μην ξεχνάς ότι πιθανόν να αναγκαστείς να συγκρουστείς – μην ξεχνάς ότι ο Ουρανός δεν αντέχει περιορισμούς, δοσμένες ιεραρχίες και οτιδήποτε δεν εξελίσσεται. Επίσης θυμήσου ότι αυτή την εποχή οι επαγγελματικές επιλογές επηρεάζουν και τις σχέσεις και το αντίστροφο. Υ.Γ. Κάθε κίνηση, ενέργεια και απόφασή σου είναι δημόσια περιουσία. Όλα συμβαίνουν υπό το φως των προβολέων.    

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)
Και τη στιγμή ακριβώς που αισθάνεσαι την υπομονή σου να εξαντλείται με αυτούς που βρίσκονται δίπλα σου κι έχεις φτάσει στα όριά σου, όταν οι στροφές και τα ζιγκ-ζαγκ του δρόμου που έχεις διαλέξει σε έχουν καταπονήσει φοβερά, τότε ακριβώς το σύμπαν κάνει ένα βήμα μπροστά για να σε ξεκουράσει. Η συνδυασμένη δυναμική Ουρανού/Δία στον 9ο ηλιακό σου οίκο σού προσφέρει ένα υπέροχο κύμα ενέργειας και ζωντάνιας. Είναι θαυμάσια αυτή η νέα πνοή που ξαναφρεσκάρει την αντίληψή σου για τα πράγματα. Ξαφνικά άνθρωποι, γεγονότα και καταστάσεις που φαίνονταν παγωμένα, άχαρα, ακίνητα και μάταια μοιάζουν καινούργια και ρέουν. Μην εκπλαγείς αν μια μέρα ξυπνήσεις αποφασισμένος να μηδενίσεις το κοντέρ και να αρχίσεις από την αρχή, ή αν αλλάξεις κατεύθυνση: η ζωή είναι πάλι ανοιχτή και γεμάτη εκπλήξεις. 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)
Αληθεύουν άραγε οι φήμες που λένε ότι επιθυμείς μια ήσυχη ζωή μακριά από την πόλη, σε ένα κτήμα που στην πίσω αυλή θα διοργανώνεις μπάρμπεκιου πάρτι για φίλους ή μια ζωή που θα πηγαίνεις οικογενειακώς για πικνίκ, ή θα φεύγεις κάθε τόσο για ταξίδια για να βρεις την ψυχή σου; Ότι θέλεις μια ζωή ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ; Αν είναι έτσι, τότε η συντονισμένη ενέργεια Ουρανού/Δία στον 8ο μπορεί να σε αποσυντονίσει, γιατί έχεις κι άλλου είδους ανάγκες να καλύψεις. Επιθυμίες που δεν αναπληρώνονται αναποδογυρίζοντας μπιφτέκια στη σχάρα ούτε λέγοντας ανέκδοτα με το γαμπρό σου ούτε βάζοντας λάδι σε μια παραλία κάπου στον κόσμο. Ίσως εκπλαγείς με τον νεοαποκτειθέντα τσαμπουκά που θα σε κάνει –με εκκεντρικούς τρόπους και συμπεριφορές– να γίνεις πιο αληθινός από ό,τι υπήρξες ποτέ στη ζωή σου. Α… και να βάλεις άφοβα χέρι στις τσέπες των άλλων και να εκστασιαστείς με το περιεχόμενό τους. Ζήτησε και θα έχεις... Επίσης μπορεί να βρεθείς με οικονομικούς πόρους που δεν περίμενες. Κι αν θέλεις οικονομική υποστήριξη για να κάνεις πράξη ένα σχέδιο ή μια καλή ιδέα, τώρα είναι πιθανό να την έχεις. 

Σχετικα
Τα Ζώδια της Τετάρτης 25.11.2020
Τα Ζώδια της Τετάρτης 25.11.2020

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)
Σήμα κατατεθέν σου: ο έρωτας. Όμως ίσως σου σφίγγεται το στομάχι όταν θυμάσαι τα σχολικά σου χρόνια και τους συμμαθητές σου. Ερωτευόντουσαν, έβγαιναν ραντεβού. Οι γονείς τους είχαν φωτογραφίες τους από σχολικές επιδείξεις. Πολλοί συμμαθητές σου παντρεύτηκαν και μάλιστα είναι ακόμα παντρεμένοι. Φυσικά έχουν και παιδιά. Είναι μέρος μιας φυσιολογικής κοινωνίας. Πώς γίνεται να έχουν μια νορμάλ ζωή ενώ εσύ δεν έχεις; Πώς γίνεται και πολλές φορές πρέπει να παίξεις τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα δράμα που δεν έχεις επιλέξει; Αν αισθάνεσαι ήδη ότι δεν είσαι σαν τους άλλους, τώρα, με τον εκκεντρικό Ουρανό, οι διαπροσωπικές σου σχέσεις θα αποκτήσουν μια αύρα Ντέιβιντ Λιντς – πιο περίεργες από ποτέ, πιο ερεθιστικές από ποτέ. Υ.Γ. Πώς μπορείς να είσαι σίγουρος μέσα στον ενθουσιασμό της πρώτης συνάντησης ότι Αυτός/ή είναι η προσευχή σου που εισακούστηκε ή ότι αποτελεί ένα τεράστιο λάθος; Η απάντηση είναι ότι δεν μπορείς.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)
Εργασία - σώμα - καθημερινότητα: είναι οι τρεις τομείς στους οποίους το ντουέτο Ουρανού/Δία θα προκαλέσει την ανάγκη για ανανέωση. Σου δίνονται ευκαιρίες να αλλάξεις τη φορά της δουλειάς σου ή να την εξελίξεις, να κάνεις ριζικές τομές στον τρόπο που αντιμετωπίζεις το σώμα σου, να κάνεις πιο ζωντανή την καθημερινότητά σου. Υπάρχουν πιθανότητες να αλλάξεις εντελώς αντικείμενο δουλειάς ή να εκπαιδευτείς σε κάτι καινούργιο. Υπάρχουν βεβαίως και περιπτώσεις που ρήξεις και ανατροπές σε αναγκάζουν να κοιτάξεις με εντελώς διαφορετικό μάτι την εργασιακή σου πραγματικότητα και τις προοπτικές της. Όσο για το σώμα, είναι η εποχή να αλλάξεις παντελώς τη διατροφή σου, να κόψεις κακές συνήθειες, να αρχίσεις να γυμνάζεσαι (ή να δοκιμάσεις ό,τι εναλλακτικό σε εμπνέει). Υ.Γ. Και να αντιμετωπίσεις τις σχέσεις σου χωρίς δράμα κι ένταση, να σχετίζεσαι με τον τρόπο που αναπνέεις. 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)
Όταν κερδίζεις αισθάνεσαι ήρωας, πρωταθλητής, ο μεγάλος παίκτης που κανένα σύστημα δεν μπορεί να τον νικήσει. Όταν χάνεις είσαι απλά άλλος ένας ηλίθιος. Τι λες; Ότι δεν είσαι ένας αθεράπευτος τζογαδόρος; Καλά... ναι… βέβαια… Ο τζόγος έχει πολλά προσωπεία και από εδώ και πέρα θα τα φορέσεις όλα. Το δίδυμο Ουρανού/Δία στον 5ο σου οίκο δημιουργεί μία από τις εποχές της ζωής σου που καλείσαι να ποντάρεις – στον έρωτα, στη δημιουργικότητα, στο come back σου, στην ίδια τη ζωή. Ναι, σε αυτή την κρίσιμη εποχή που όλα παίζονται εσύ μπορείς να γίνεις πιονέρος του νέου. Σταμάτα να είσαι διστακτικός, απρόθυμος, τσαντισμένος και βάλε μπρος τις μηχανές.  

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου- 19 Ιανουαρίου)
Η δίψα σου για αναγνώριση κι επιτυχία σε οδηγούν σε μια αφύσικη προσπάθεια να ζήσεις μια «κανονική» ερωτική ζωή, με «κανονική» οικογένεια, «με κανονικά» παιδιά, γιατί όσο κι αν σε ενοχλεί η διαπίστωση σε νοιάζει πάρα πολύ τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα. Η παρουσία των Ουρανού/Δία στα θεμέλια του ηλιακού σου ωροσκοπίου λέει κάτι διαφορετικό: η σωτηρία σου βρίσκεται στο να αποκλίνεις από το «φυσιολογικό» που ποτέ δεν σε ικανοποιεί και να απολαύσεις περισσότερο τη σεξουαλικότητά σου και να ξεπεράσεις το σκόπελο της εξίσωσης της αγάπης με την υλική ευημερία. Θα πρέπει να είναι τρομακτική η αίσθηση να πέφτεις να κοιμηθείς με τον αγαπημένο σου και να ξυπνάς με κάποιον που δεν σου λέει τίποτα απολύτως πια. Ή να σκέφτεσαι ότι καμιά οικογένεια και καμιά δουλειά δεν είναι πάνω από σένα και τις επιθυμίες σου. Φυσικά από τη σκέψη στην πράξη είναι μεγάλη η απόσταση, αλλά και πάλι ο Ουρανός είναι κεραυνός εν αιθρία.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)
Όταν δεν αισθάνεσαι πιεσμένος από δεσμεύσεις και όρκους αιώνιας αφοσίωσης, όταν δεν τα παίρνεις με συνεργάτες ή προϊστάμενους, όταν δεν αγχώνεσαι για το μέλλον, τότε η ζωή γίνεται ένα  υπέροχο μέρος για να ζεις. Αναπνέεις πιο εύκολα. Η επικοινωνία με τους αγαπημένους σου βελτιώνεται. Με λίγα λόγια, καθετί που κάνεις φαίνεται πιο εύκολο και καθετί που σκέφτεσαι μοιάζει πιο πραγματοποιήσιμο. Ακόμα και το οικονομικό κομμάτι δεν σε φοβίζει. Αν ρωτάς πού οφείλεται αυτή η θετική και σταθερή αλλαγή της διάθεσής σου, η απάντηση βρίσκεται στην ταυτόχρονη παρουσία του Ουρανού και του Δία στον 3ο ηλιακό σου οίκο. Όλα μοιάζουν ξαφνικά φρέσκα και ενδιαφέροντα γιατί εσύ αλλάζεις οπτική. Υ.Γ. Ναι, τώρα μπορείς και να μετακομίσεις. 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)
Όταν σου λένε ότι με το πέρασμα του Δία στο 2ο ηλιακό σου οίκο το χρήμα θα αρχίσει να ρέει σαν ποτάμι που κατεβαίνει από τα βουνά μετά από γερή νεροποντή, μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτή την πρόβλεψη με την ίδια σοβαρότητα που διαβάζεις ένα fortune cookie σε ένα κινέζικο ρεστοράν. Ακόμα περισσότερο όταν ο Δίας έχει στο πλάι του τον Ουρανό, οπότε η πρόβλεψη μπορεί να περιοριστεί σε δύο λέξεις: δεν ξέρω. Το μόνο που μπορεί να σου πει κάποιος είναι ότι η οικονομική σου κατάσταση θα υποστεί μεταβολές. Καλές ή κακές; Ο Ουρανός είναι τόσο απρόβλεπτος που όλα είναι ανοιχτά. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες ερωτήσεις που τώρα θα πρέπει να απαντήσεις χωρίς περιστροφές: Η δουλειά σου σού προσφέρει και οικονομική ασφάλεια; Τα πιστεύω και οι αξίες σου συντονίζονται με την εργασία; Οι δυνατότητές σου και τα ταλέντα σου έχουν οικονομικό όφελος ή χρειάζεται να στραφείς κάπου που ταλέντο και οικονομικό αποτέλεσμα ταυτίζονται; Έχεις να πουλήσεις κάτι που κάποιος θέλει να το αγοράσει;

(*Όποτε έχουμε σύνοδο Δία/Ουρανού στον άξονα Κριού/Ζυγού έχουμε επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα. Κατά τη διάρκεια της συνόδου Ουρανού/Δία το 1969, το Apollo 11 προσγειώνεται στη Σελήνη κι ο Λέων Νιλ Άρμστρονγκ γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που την πατάει, ενώ κατά τη σύνοδο Ουρανού/Δία το 1927 στον Κριό –όπως τώρα– ο Υδροχόος Τσαρλς Λίντμπεργκ είναι ο πρώτος που διασχίζει τον Ατλαντικό με αεροπλάνο)

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

Δειτε επισης

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Τα Ζώδια της Πέμπτης 26.11.2020
Τα Ζώδια της Πέμπτης 26.11.2020
Σκορπιέ, είναι σχεδόν γλυκό το ότι πιστεύεις πως με τη δική σου θέληση,...
Ευαγγελία Τσαβδάρη
Τα Ζώδια της Πέμπτης 26.11.2020
Τα Ζώδια της Τετάρτης 25.11.2020
Τα Ζώδια της Τετάρτης 25.11.2020
Αιγόκερε, να είσαι προσεκτικός να μην ξεσπάσεις σε πολλούς και ειδικά στους...
Ευαγγελία Τσαβδάρη
Τα Ζώδια της Τετάρτης 25.11.2020
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5