Visual Browsing
Ανάδρομη Αφροδίτη στους Διδύμους

Ανάδρομη Αφροδίτη στους Διδύμους

Και δεσμοί της Σελήνης στον άξονα Διδύμων-Τοξότη
Η Ευαγγελία Τσαβδάρη γράφει για την Αφροδίτη που από 13 Μαΐου ξεκινά την 40ημερη αναδρομή της στους Διδύμους.

Η Αφροδίτη σήμερα, 13 Μαΐου 2020, ξεκινάει την περίπου σαρανταήμερη ανάδρομή της στο ζώδιο των Διδύμων, ως τις 25 Ιουνίου 2020. Προσφάτως, και μετά από περίπου ενάμιση χρόνο (από τις 6 Νοεμβρίου 2018), οι δεσμοί της Σελήνης μετακινήθηκαν από τον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου και μπήκαν στον άξονα Διδύμων-Τοξότη στις 5 Μαΐου 2020, στον οποίο και θα κινούνται ως τις 18 Ιανουαρίου 2022.

Η μετακίνηση του άξονα των δεσμών της Σελήνης σχετίζεται ιδιαίτερα με τις εξωτερικές περιστάσεις και όλα τα εξωτερικά πράγματα και στον επόμενο ενάμιση χρόνο υπόσχεται να δημιουργήσει ιδιαίτερα ρευστές καταστάσεις. Σε αυτές η αντίδραση που πρώτη αναμένεται να εκδηλωθεί είναι μία έξαρση του καταναλωτισμού, από το απλό θέμα των αγορών μέχρι την κατανάλωση της γνώσης και της πληροφορίας και, βέβαια, το κυνήγι για περισσότερα πράγματα από αυτά που μας αρέσουν σε επίπεδο συναισθημάτων και σχέσεων.

Καθώς αυτή η στάση τις περισσότερες φορές εκφράζεται ως προσωπική υπόθεση, δηλαδή η προσπάθεια του καθενός να συγκεντρώσει, να βρει, να δει περισσότερο από αυτό που του αρέσει, θα εντείνει παρά θα σταθεροποιήσει την αμφιταλάντευση των εξωτερικών περιστάσεων, είτε είναι σχέση είτε είναι πράγματα. Ο λόγος είναι πως για να υπάρξει έστω και μια σχετική σταθερότητα, αρχικά, χρειάζεται να υπάρχει κοινή κατεύθυνση και στόχοι που θα δημιουργήσουν ένα πλέγμα σταθερότητας, ακόμη και αν οι εξωτερικές περιστάσεις μεταβάλλονται. Μετά, χρειάζεται η ικανότητα να επιμένει κανείς σε αυτούς ακόμη κι όταν δεν εξελίσσονται απολύτως ικανοποιητικά ή η ικανότητα να διαθέτει τις καλύτερες ποιότητές του διαρκώς και ξανά και ξανά για να «λειαίνει» τα κακοτράχαλα σημεία.

Όμως, η επιθυμία που δεν ικανοποιείται και οι εξελίξεις που δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στην προσδοκία εκλαμβάνονται συνήθως ως κάθετες απορρίψεις και οδηγούν άμεσα το προσωπικό εκκρεμές της επιθυμίας και την αναζήτηση της ικανοποίησης μίας λαίμαργης όρεξης να στραφεί άμεσα κάπου άλλου. Έτσι προκύπτει η ρευστότητα στις εξωτερικές κινήσεις και πράγματα που θα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της περιόδου που έρχεται.

Σχετικα
Τα Ζώδια της Κυριακής 05.07.2020
Τα Ζώδια της Κυριακής 05.07.2020

Σε αυτό το πλαίσιο, καλό είναι να μην αφήσουμε το εκκρεμές των περιστάσεων να μας πηγαινοφέρνει σαν μαριονέτες, ούτε να πιστέψουμε ότι κυνηγώντας τη μεγαλύτερη ικανοποίηση των ορέξεών μας θα σταθεροποιηθούμε ή θα αισθανθούμε ασφαλείς. Αξίζει να ψάξουμε καλά μέσα μας για έναν στόχο που πραγματικά αξίζει, που μας συνδέει με άλλους ανθρώπους και σ' αυτόν να διαθέσουμε τις προσπάθειές μας. Ο στόχος αυτός θα μπορέσει να συγκρατήσει το πλέγμα των σχέσεών μας και να μας προσφέρει την αίσθηση ασφάλειας που αναζητούμε. Δύο, τριανταδύο ή χίλιοι δύο, δεν έχει σημασία με πόσους μας συνδέει, αν τα μάτια μας παραμένουν στραμμένα εκεί, θα έχουμε περισσότερη ασφάλεια από ό,τι αν κοιτάζουμε τα πόδια μας ή το επόμενο «πράγμα».

Ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Ποσειδώνας και ο Άρης βρίσκονται ήδη σε διάλογο με αυτό το πλαίσιο και ζητούν να το επηρεάσουν και να εκφραστούν μέσα από αυτό. Σε λίγο και ο Ήλιος, καθώς σύντομα θα κινηθεί στους Διδύμους.

Η Αφροδίτη στην ανάδρομη πορεία της στο ζώδιο των Διδύμων ανοίγει ένα διάστημα αποκατάστασης αξιών και προτεραιοτήτων, μία περίοδο που και οι δύο πλευρές ενός διλήμματος γίνονται αντιληπτές με μεγαλύτερη σαφήνεια. Ο νους, η ανάλυση και η διάκριση αρχίζουν να παίζουν σημαντικότατο ρόλο στις επιλογές μας ενώ η λογική μας είναι δυσκολότερο να χρωματιστεί από το συναίσθημα. Αντιλαμβανόμαστε συνεπώς με μεγαλύτερη ευκολία τι έχουμε ανάγκη και συνεπώς πόσο αξίζει ο καθένας και το καθετί για εμάς αλλά και γενικότερα. Έτσι αυτό που είναι το δίκαιο και το ορθό προβάλλουν με χαρακτηριστική ακρίβεια.

Σχετικα
Τα Ζώδια του Σαββάτου 04.07.2020
Τα Ζώδια του Σαββάτου 04.07.2020

Όλα αυτά είναι οι εξαιρετικές δυνατότητες της περιόδου των επόμενων σαράντα ημερών. Αυτό που χρειάζεται προσοχή είναι το πόσο μακριά είναι διατεθειμένος ο καθένας να σπρώξει αυτή τη διαδικασία και ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει να την εφαρμόσει και να την εκφράσει. Όσα φαίνονται απολύτως λογικά, θεμιτά και δίκαια και οι εκτιμήσεις μας για ανθρώπους και καταστάσεις που είναι ακριβείς και τελεσίδικες, καλό είναι να λαμβάνουν υπόψη ότι είμαστε άνθρωποι που αγαπούμε και μας αγαπούν και πως η ζωή μας και ειδικά οι σχέσεις μας με τους άλλους δεν είναι μαθηματικές εξισώσεις. Συνεπώς ενώ κάτι μπορεί να είναι δίκαιο και ορθό, ίσως δεν είμαστε απόλυτα σε θέση να το αντέξουμε, να το υποστηρίξουμε, να το αναγνωρίσουμε, ακόμη κι αν το βλέπουμε. Ίσως οξύνει χάσματα και ρήξεις, παρά θεραπεύει κι έτσι τελικά ίσως μας απομονώνει παρά μας συνδέει με όσα θεωρούμε πως αξίζουν.

Πρακτικά, την περίοδο που έρχεται είναι σαν η ζωή μας να μετατρέπεται σε ένα μεγάλο δικαστήριο με εμάς στη θέση του δικαστή. Όσον αφορά την αξία και προτεραιότητα των πραγμάτων, οι επόμενες μέρες είναι ένας πολύ καθαρός φακός και μπορεί να μας βοηθήσει να διευθετήσουμε οικονομικά κι επαγγελματικά ζητήματα και να υποδείξει «τυφλά σημεία» και αδικίες. Περισσότερα και καθαρότερα δεδομένα, τα οποία αναμένεται να φέρουν αναστάτωση αλλά σαφώς συμπληρώνουν και διασαφηνίζουν αποσπασματικές ή λίγο «φλου» εικόνες, κάνοντας την σχετική αξιολόγηση και απόφαση σαφώς πιο εύστοχη.

Σε σχέση με την αξία που αποδίδουμε σε ανθρώπους και σχέσεις, την αγάπη και την προσπάθεια που προσφέρουμε, καλό είναι να θυμάται κανείς ότι καλύτερα χίλιοι ένοχοι έξω από τη φυλακή, παρά ένας μέσα. Αξίζει να δώσουμε δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες προκειμένου να είμαστε βέβαιοι για τις κρίσεις και τις αξιολογήσεις μας, παρά να πάρουμε κάποια απόφαση που δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη να υποστηρίξουμε ή να ζήσουμε με αυτή, να εκφράσουμε τα προφανή με σκληρότητα. Αν και το βλέμμα καθαρίζει αισθητά, ο τρόπος που εκφραζόμαστε οφείλει να παραμείνει απαλός. Δεν χάνει κάτι από την δραστικότητά του.

Περισσότερα για κάθε ζώδιο εδώ.

Δειτε επισης

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Τα Ζώδια της Παρασκευής 10.07.2020
Τα Ζώδια της Παρασκευής 10.07.2020
Δίδυμε, μπορεί να είναι Παρασκευή όμως, αν δουλεύεις, να έχεις το κεφάλι σου...
Ευαγγελία Τσαβδάρη
Τα Ζώδια της Παρασκευής 10.07.2020
Τα Ζώδια της Πέμπτης 09.07.2020
Τα Ζώδια της Πέμπτης 09.07.2020
Τοξότη, έχε τον νου σου προς αποφυγή ψεμάτων, ανακριβειών και μισών αληθειών...
Ευαγγελία Τσαβδάρη
Τα Ζώδια της Πέμπτης 09.07.2020
Τα ζώδια της εβδομάδας Ι 6-12.7.2020
Τα ζώδια της εβδομάδας Ι 6-12.7.2020
Καρκίνε, εν μέσω διλημμάτων κι εντάσεων, αναλαμβάνεις δράση, μήπως και σου βγει...
Ευαγγελία Τσαβδάρη
Τα ζώδια της εβδομάδας Ι 6-12.7.2020
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5