Visual Browsing
Κρόνος στον Υδροχόο από τις 22 Μαρτίου 2020: Πώς επηρεάζει το κάθε ζώδιο
COSMIC TELEGRAM

Κρόνος στον Υδροχόο: Ο οριοθέτης της ατομιστικής ελευθερίας

Προσδεθείτε, η περιπόθητη εποχή του Υδροχόου είναι εδώ και αρχίζει να εδραιώνει τον ανώτερο κραδασμό της
© Dilan NaGi / Unsplash
Κρόνος στον Υδροχόο από τις 22 Μαρτίου 2020: Πώς επηρεάζει το κάθε ζώδιο

Στις 22 Μαρτίου 2020, ο Κρόνος έκανε το πρώτο του πέρασμα στο ζώδιο του Υδροχόου μετά τη διετή περίπου παραμονή του στο ζώδιο που κυβερνά, τον Αιγόκερο. Το χρονικό διάστημα ως τις 2 Ιουλίου, μπορεί να θεωρηθεί ως «πρόβα τζενεράλε», στον βαθμό που υπάρχουν τέτοιες στη διαδικασία της ζωής, για τη διέλευσή του στον Υδροχόο. Το υπόλοιπο του χρόνου επιστρέφει στον Αιγόκερο ως τις 17 Δεκεμβρίου, οπότε και περνά οριστικά στον Υδροχόο για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Κρόνος σχετίζεται πολύ στενά με την έννοια των ορίων και σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να λειτουργήσει εξίσου ως δεσμώτης και ως απελευθερωτής. Τα όρια αυτά αφορούν πρωτίστως τη σκέψη και συνεπώς συγκεκριμένες νοοτροπίες. Αυτά στη συνέχεια εκφράζονται ως δομημένες καταστάσεις και συνθήκες στην πραγματικότητα. Πίσω από το πολιτικό και το εκπαιδευτικό, το σύστημα μιας σχέσης ή το αντιληπτικό μας σύστημα και το σύστημα των συνηθειών μας, βρίσκονται τα όρια της νοοτροπίας μας, η οποία περιγράφει το πλαίσιο μέσα στο οποίο εκφραζόμαστε συνειδητά και σε πολύ μεγάλο βαθμό, ασυνείδητα.

Αυτό ισχύει εξίσου για το άτομο, όπως ισχύει και για ομάδες, όπως η οικογένεια ή οι παρέες, τα έθνη ή οι οργανισμοί, και βέβαια η ανθρωπότητα. Η κοινή γνώμη και, ακόμη περισσότερο, η συλλογική δράση ή παθητικότητα, αντικατοπτρίζει τη νοοτροπία των μεγάλων ομάδων, με τον ίδιο τρόπο που αυτά που πιστεύουμε, λέμε και κάνουμε ή δεν πιστεύουμε, δεν λέμε και δεν κάνουμε αντικατοπτρίζουν την προσωπική μας νοοτροπία.

Κατά το πέρασμά του από τον Αιγόκερο, η ενέργεια που διανεμόταν από τον Κρόνο προσέφερε τη δυνατότητα να οριοθετηθούν τα ίδια τα όρια. Δηλαδή να δώσει σε όλους μαζί και στον καθένα ξεχωριστά την ευκαιρία να αντιληφθούμε ότι η νοοτροπία, και συνεπώς οι μορφές εντός των οποίων είχαμε κινηθεί, ήταν περιοριστικά, εγκλωβιστικά, πιεστικά κ.ο.κ. ώστε να «οριοθετησουμε» τον ίδιο τον περιορισμό μας, να μην του επιτρέψουμε πλέον να μας καθορίζει έτσι. Αυτό μπορεί να ήταν από το να αναθεωρήσουμε το επιφανειακό «τι θα σκεφτούν οι άλλοι» και το «μα το x πρέπει να γίνει», ως και τη μορφή που έχει πάρει ο πολιτισμός μας, όπου γινόταν πια φανερό και σαφές ότι περιόριζαν τη χαρά, τη δημιουργικότητα, την υγεία, την ισορροπημένη ανάπτυξη. Ο καθένας ίσως γνωρίζει σε τι βαθμό το έκανε.

Σχετικα
Τα Ζώδια της Δευτέρας 23.03.2020
Τα Ζώδια της Δευτέρας 23.03.2020

Περνώντας στον Υδροχόο, ένα ζώδιο που σχετίζεται με τη συλλογικότητα και την ομαδική ζωή περισσότερο ίσως από κάθε άλλο και αφορά το άτομο μόνο ως αυτοσυνείδητο τμήμα οργανικών συνόλων, ο Κρόνος έρχεται να οριοθετήσει την ατομιστική ελευθερία και συνεπώς να απελευθερώσει το άτομο μέσα στην ομάδα ως παράγοντα θετικής δράσης.

Αυτό εκφράζεται ως η κατάδειξη του περιορισμού του ατομικού οράματος για τη συλλογικότητα, υπέρ της ευημερίας της ίδιας της ομάδας. Ο καθένας μας έχει το όραμά του και τις καλές του προθέσεις και ίσως εμπεριστατωμένες απόψεις για το τι είναι καλύτερο για τις ομάδες στις οποίες ανήκει. Για τη σχέση του, την οικογένειά του, τους συνεργάτες του, την παρέα του, τον επαγγελματικό του κλάδο, τη χώρα του, ίσως για τον κόσμο. Αυτό μπορεί να είναι ευρύ ή περιορισμένο, όμως σε κάθε περίπτωση παραμένει μια προσωπική υπόθεση ή ίσως μια υπόθεση περιορισμένης εμβέλειας και ο καθένας μας βάσει αυτού κινείται. Η Αμερική έχει το όραμά της για τον κόσμο, το ίδιο και η Ρωσία, η Κίνα επίσης, όπως και η Ελλάδα, οι εκκλησίες του κόσμου, οι επιχειρήσεις του κόσμου και πάει λέγοντας.

Με τον Κρόνο στον Υδροχόο, αναμένεται όλες οι ελευθερίες που θεωρεί κάθε άτομο ότι δικαιωματικά του ανήκουν, εφόσον είναι θεμελιωμένες στο όραμά του για το καλό «όλων», θα οριοθετηθούν δραστικά και αντ' αυτών θα κληθεί να διαδραματίσει τον ρόλο που είναι όντως για το καλό όλων όπως αυτό αναδιαμορφώνεται ως έννοια. Αυτό σημαίνει μια δραστική και δυναμική αναδιοργάνωση πολλών πραγμάτων βάσει ανάγκών, δυνατοτήτων και χρησιμότητας, όπως αυτά προκύπτουν, αντί για την παρούσα οργάνωση που βασίζεται κυρίως στην επιθυμία και προσαρτά πόρους κυνηγώντας την υλοποίησή της. Οι ενέργειες του Κρόνου στον Υδροχόο υπόσχονται επιπλέον να βοηθήσουν στην ανάδειξη της οργανικότητας του οικοσυστήματος και, ελπίζω, στην αποσαφήνιση του ρόλου που καλείται να παίξει ο άνθρωπος μέσα σε αυτό.

Σχετικα
Τα Ζώδια της Εβδομάδας | 8-14 Μαρτίου 2021
Τα Ζώδια της Εβδομάδας | 8-14 Μαρτίου 2021

Σε κάθε περίπτωση υπόσχεται να είναι μια διετία πρόκληση για τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες και τις δυνατότητες, την έννοια της συλλογικότητας και της σχέσης του ατόμου με την ομάδα. Προσδεθείτε, η περιπόθητη εποχή του Υδροχόου είναι εδώ και αρχίζει να εδραιώνει τον ανώτερο κραδασμό της.

Περισσότερα για το κάθε ζώδιο εδώ

Δειτε επισης

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Τα ζώδια της Τρίτης 09.03.2021
Τα ζώδια της Τρίτης 09.03.2021
Ψαράκι αναρωτήσου αν αξίζει να χαλάς τη δίκη σου διάθεση επειδή ο άλλος ξύπνησε...
Zarastro
Τα ζώδια της Τρίτης 09.03.2021
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5