1821 Digital Gallery
Stardust 471
ΤΕΥΧΟΣ 471
STARDUST

Stardust 471

Ιχθύ, είσαι ένας περίεργος συνδυασμός του ενθουσιασμού ενός παιδιού και του κυνισμού μιας ηλικιωμένης χήρας

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Φυσικά και χάνεται ο Άλλος, όταν ο Άρης γυρίζει ανάδρομος (1/3-20/5) στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων. Αυτό λοιπόν το μπλακάουτ θα το ζήσεις στις σοβαρές σχέσεις από τις οποίες εξαρτάσαι επαγγελματικά ή αισθηματικά. Τροφή για σκέψη: α) Είναι προτιμότερο δύο ερωτευμένοι να ζουν σε ξεχωριστά σπίτια και όταν βρίσκονται μαζί κάθε γουίκ εντ να περνάνε υπέροχες ώρες που δεν τις συννεφιάζουν η επανάληψη και η πλήξη, και β) Πόσο δυσάρεστοι, πόσο άγνωστοι ξαφνικά και ενοχλητικοί γίνονται οι υπέροχοι σύντροφοί μας όταν αποφασίζουν ότι έχουν σταθερή σχέση ή μετά από λίγα χρόνια συμβίωσης. Σαν Κριός υπάρχει και μια τρίτη εκδοχή: Όλες αυτές τις μέρες που οι γύρω σου θα είναι με κατάθλιψη, νεύρα και επιθετικότητα και πολύ πιθανόν στο ίδιο μήκος κύματος να είναι και ο/η σύντροφος, κράτα τις αποστάσεις και μην παίρνεις τίποτα τοις μετρητοίς. Το ίδιο και στα επαγγελματικά. Σε ενδιαφέρει κάποιος/α και σκέφτεσαι να του/της κάνεις κρούση; Θα αστειεύεσαι.

[+] Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με το/τη σύντροφο, αλλά έχεις φίλους, κοινωνική ζωή, σχέδια για το μέλλον, επαγγελματικές συναντήσεις. Και διασκέδαση.

[-] Ό,τι σπάει τώρα, δύσκολα ξανακολλάει.


Σχετικα
Τα Ζώδια της Τετάρτης 08.12.2021
Τα Ζώδια της Τετάρτης 08.12.2021

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ο Ερμής επιστρέφει σε ορθή πορεία στον Υδροχόο και τη σκυτάλη των ανάδρομων πλανητών παίρνει κατευθείαν ο Άρης στον Ζυγό (1/3 - 20/5). Πιο απλά: Δεν θα έχεις τη δύναμη να επιβάλεις τους δικούς σου ρυθμούς, ούτε είναι καιρός για ικανοποίηση των φιλοδοξιών σου. Η εργασιακή πραγματικότητα πρέπει να αναδιοργανωθεί, να γίνει περισσότερο παραγωγική, να αποκτήσει πειθαρχία και όλα αυτά έχοντας κατά νου ότι σε αυτό το διάστημα δεν θα σου αναγνωριστεί απολύτως τίποτα ή δεν θα δεις άμεσα αποτελέσματα. Όσο για τις ερωτικές σχέσεις, η ερώτηση είναι: πώς μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις τους όταν γυρνάς στο σπίτι κουρέλι από την κούραση ή όταν το στομάχι σου γυρίζει από το άγχος σαν κάδος πλυντηρίου;

[+] Φυσικά και υπάρχει ζωή εκτός δουλειάς. Και ραντεβού και βόλτες και προσκλήσεις για εξόδους, μέχρι τις 12.

Σχετικα
Τα Ζώδια της εβδομάδας | 6-12 Δεκεμβρίου 2021
Τα Ζώδια της εβδομάδας | 6-12 Δεκεμβρίου 2021

[-] Αντί να κάνεις εφόδους στο ψυγείο, προτίμησε το γυμναστήριο.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Εντάξει, ο κυβερνήτης σου γυρίζει σε ευθεία πορεία στον Υδροχόο, οπότε η επικοινωνιακή σου δεινότητα τουλάχιστον επιστρέφει και οι επαφές σου με τους άλλους και με την καθημερινότητα εξομαλύνονται. Όμως ταυτόχρονα γυρίζει ανάδρομος ο Άρης στον Ζυγό (1/3 - 20/5), στον τομέα εκείνο που για σένα συμβολίζει τον έρωτα (και τα παιδιά και τη δημιουργικότητα) υπενθυμίζοντάς σου ότι είναι καιρός να τινάξεις από πάνω σου τις ψευδαισθήσεις για τον έρωτα. Φυσικά είναι υπέροχο να διασκεδάζεις, να βγαίνεις σε ραντεβού, να ερωτεύεσαι και να κάνεις μεγαλεπήβολα σχέδια, αλλά αυτή τη φορά θέλεις ένα σύντροφο που για αλλαγή θα σε φροντίζει και θα σε εμπνέει αντί να τον εμψυχώνεις και να τον στηρίζεις. Όμως ΔΕΝ πρόκειται να συμβεί αυτό το διάστημα. Ακόμα και αν δεν μπορείς να αποφύγεις το ρίσκο σε μια ερωτική σχέση θα πρέπει να το υπολογίσεις, ώστε ακόμα κι αν δεν σου βγει να έχει ελάχιστο κόστος, λέμε τώρα. Είναι ώρα αλλαγών πλεύσης, εάν δεν θέλεις ο Τιτανικός να προσκρούσει σε παγόβουνο.

[+] Ψάξου επαγγελματικά, μίλα για τα σχέδιά σου, συνάντησε τους κατάλληλους ανθρώπους, δραστηριοποιήσου με τις σπουδές, μετακόμισε.

[-] Όπου ακούς πολλά (ερωτικά) κεράσια κράτα και μικρό καλάθι.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Ο Άρης γυρίζει ανάδρομος στον Ζυγό (1/3 - 20/5). Ωχ! Ή μηπως αχ; Και τα δύο επιφωνήματα παίζουν στους δυόμισι μήνες που θα είναι ανάδρομος. Είναι πάντως εκπληκτικό το πώς με τα χρόνια οι άμυνες για να μην αισθάνεσαι ευάλωτος στη δουλειά, στις σχέσεις ή στα ερωτικά σου προέρχονται από τις ενοχές που σου επέβαλαν οι γονείς σου ή από τη δυσλειτουργική σχέση που είχαν μεταξύ τους. Δεν πειράζει που η μαμά σου συνεχίζει να σε θεωρεί το μικρό της αγόρι ή το κορίτσι που πρέπει να μεγαλώνει σύμφωνα με τις αρχές και τα όνειρά της, αυτό που έχει σημασία και μπορεί να σε λυτρώσει είναι η επιτυχία σου στον έξω κόσμο, να τα καταφέρεις επαγγελματικά δηλαδή. Άρα αυτό το διάστημα που θα πιέζεσαι εσωτερικά και θα αισθάνεσαι ότι η οικογένεια ή όσοι αγαπάς δεν βρίσκονται ουσιαστικά δίπλα σου, το στοίχημα είναι όχι μόνο να επιβιώσεις στην επαγγελματική αρένα αλλά και να δημιουργήσεις το υπόβαθρο της επιτυχίας σου.

[+] Σκέψου ότι αν δεν διακινδυνεύσεις να πληγωθείς δεν πρόκειται ποτέ να ζήσεις ούτε τις στιγμές της ευτυχίας που σου αναλογούν.

[-] Φρόντισε το σπίτι αν χρειάζεται επιδιορθώσεις, δώσε τόπο στην οργή όταν τα πράγματα υπερθερμαίνονται σε δουλειά ή σπίτι. 


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Tο ζητούμενο με τον Άρη στον Ζυγό είναι να ξεφύγεις από τα κλειστοφοβικά όρια του Κρόνου, να ανοιχτείς στον κόσμο, να πολλαπλασιάσεις τις επιλογές σου, να δημιουργήσεις νέες συνθήκες και προοπτικές στις επαγγελματικές και προσωπικές σου σχέσεις. Τώρα ωστόσο που ο Άρης γυρίζει ανάδρομος (1/3 - 20/5) δημιουργείται βραχυκύκλωμα στην επικοινωνία, οπότε μην επιμένεις σε σοβαρές συναντήσεις, συζητήσεις, ραντεβού, μετακινήσεις, ξεκινήματα που οι πιθανότητες να μην οδηγήσουν πουθενά αυξάνονται κατακόρυφα. Υ.Γ. Είναι απαραίτητο να ασχοληθείς με τα ενοχλητικά τραύματα. Όσο κι αν τρέξεις, ή όσο και αν θέλεις να ξεφύγεις, χρειάζεσαι σίγουρα χρόνο για να βρεις την άκρη με αυτούς που αποτελούν «οικογένεια» για σένα ή με το τι πήγε λάθος σε ερωτικές ιστορίες ή επαγγελματικές κινήσεις.  

[+] Με τον Ερμή σε ορθή πορεία από τις 28/2 στον Υδροχόο ισιώνουν οι διαπροσωπικές σου σχέσεις. Μιλάς, μιλάει και συνεννοείστε. Δεν είναι λίγο.

[-] Αλλά δεν καταλήγετε στα ίδια συμπεράσματα.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Η ανάδρομη κίνηση του Άρη στον Ζυγό επί δύομισι μήνες (1/3 - 20/5) σε χτυπάει εκεί που φρικάρεις περισσότερο – στην τσέπη σου. Η στάση σου, οι σκέψεις και οι απόψεις για το χρήμα και τις επαγγελματικές συνεργασίες και συναλλαγές ξαναμπαίνουν στο τραπέζι. Εννοείται ότι με ανάδρομο Άρη δεν αγοράζεις τίποτα μηχανικό, αυτοκίνητο/μηχανάκι/ποδήλατο, δεν κλείνεις συμφωνίες. Μη δημιουργείς νέες οικονομικές υποχρεώσεις γιατί οι λογαριασμοί που θα βρίσκεις κάτω από την πόρτα φτάνουν ήδη και περισσεύουν. Επίσης αν αισθάνεσαι ότι κάποιος που δουλεύεις μαζί του/της, ή γι’ αυτόν/ή, σε δουλεύει, πάρ’ τα αλλιώς αλλά μη συγκρουστείς τώρα. Έχε επίσης κατά νου ότι κάποιοι συνάδελφοι/συνεργάτες ίσως δείξουν ανταγωνιστικές τάσεις και τη διάθεση να σου στρώσουν το δρόμο με πινέζες.

[+] Ο Ερμής σε ορθή πορεία από τις 28/2 στον Υδροχόο επαναφέρει την πραγματικότητα στα ίσα της. Καθημερινότητα και εργασία επιστρέφουν σε διαχειρίσιμους ρυθμούς.

[-] Μην επεμβαίνεις στον ιδιωτικό χώρο των άλλων γιατί κι αυτοί είναι μυγιάγγιχτοι αυτή την εποχή.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Και ο αγώνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά με τον Άρη στο ζώδιο σου να γυρίζει ανάδρομος (1/3 - 20/5). Με δεξιοτεχνία χειρουργού και αυτοσυγκράτηση χορευτή σε τέτοιες κομβικές εποχές πρέπει να επιβεβαιώσεις τη φήμη ότι μπορείς να αρπάζεις στον αέρα τις ευκαιρίες, όταν αυτές περνάνε από μπροστά σου, κι ότι σαν τον Τζέιμς Μποντ στο καζίνο μπορείς με την τελευταία παρτίδα να κερδίσεις τα πάντα. Πριν, όμως, έχε υπόψη σου ότι είναι ένα διάστημα που θα αντιμετωπίσεις απογοήτευση, διαπιστώνοντας ότι ακόμα κι αν έχεις πέσει με τα μούτρα στις επιδιώξεις σου, έχεις βάλει όλη την ψυχή σου ή τον κόπο σου, τα αποτελέσματα είναι πενιχρά. Πιο απλά, η ρόδα θα μοιάζει κολλημένη στη λάσπη όσο γκάζι κι αν πατάς. Ελάττωσε τις προσδοκίες σου και μην περιμένεις κατανόηση ή στήριξη από κανένα. Αυτή την εποχή είσαι μόνος/η.

[+] Κι όμως μέσα σου αισθάνεσαι ότι όλα όσα γίνονται έχουν νόημα. Και ξέρεις κάτι; Υπάρχει μια συμπαντική ασπίδα που σε προστατεύει.

[-] Εμ, πώς να το κάνουμε. Η ζωή δεν είναι μόνο ισορροπία, κατανόηση και αρμονία. Έχει και σκάψιμο, αντιξοότητες, συγκρούσεις.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Γνωρίζοντας ότι τις περισσότερες φορές δεν αποτελείς το τέλειο παράδειγμα αυτοπειθαρχίας και αυτοσυγκράτησης με τον Άρη, τον παραδοσιακό σου κυβερνήτη να γυρίζει ανάδρομος στον Ζυγό (1/3 - 20/5), σε ένα πολύ δύσκολο τομέα του ηλιακού σου ωροσκοπίου, χρειάζεται να στρέψεις όλη την προσοχή σου και την ενέργειά σου στη διαφύλαξη της επαγγελματικής σου φήμης αποφεύγοντας να πέσεις σε εργασιακές παγίδες που κάποιοι στήνουν επίτηδες ή και ασυνείδητα πολλές φορές. Οπότε, αν διατηρήσεις την ψυχραιμία σου, δεν ανακατευτείς σε ενδοεργασιακές ίντριγκες και κάνεις τη δουλειά σου με τη μεγαλύτερη δυνατή επαγγελματική συνείδηση δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Ωστόσο έχε υπόψη σου ότι θα υπάρξουν στιγμές έντασης, αναποδιές και απρόοπτα γυρίσματα της τύχης. Κι αφού η εργασιακή ζωή είναι και βαρόμετρο της προσωπικής σου ευχαρίστησης, κράτα μικρό καλάθι στις σχέσεις σου με όσους σε ενδιαφέρουν.

[+] Η παρουσία της Αφροδίτης στον Αιγόκερω λέει: «Βγάζεις τον καλύτερο εαυτό των άλλων δείχνοντάς τους ευαισθησία».

[-] Φρόντισε την υγεία και το σώμα σου.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Με τον Άρη στον Ζυγό μπορείς να σχεδιάσεις το μέλλον, να ονειρευτείς ότι συμμετέχεις σε ομάδες που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, να απαιτήσεις την αγάπη των άλλων. Έτσι είναι. Όταν όμως ο Άρης γυρίζει ανάδρομος στον Ζυγό (1/3 - 20/5) ξαφνικά είναι σα να μένεις από λάστιχο στη μέση μιας ερήμου, εντάξει υπερβολή. Ίσως γίνεται κάτι χειρότερο: γειώνεσαι. Από εδώ και πέρα οι φίλοι πιθανόν να μην είναι διαθέσιμοι, τα όνειρα να φαίνονται θερινής νυκτός, η αγάπη να λείπει να λείπει να λείπει, οι άνθρωποι στη δουλειά σου να είναι απαιτητικοί και αγενείς, το μέλλον να ξεθωριάζει. Θα υπάρξουν στιγμές που θα θελήσεις να εκραγείς με όσους σου πάνε κόντρα ή σε πιέζουν υπερβολικά. Μια τέτοια σύγκρουση όμως θα σε αποδυναμώνει. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι όλο αυτό το διάστημα η ζωή θα προχωράει σε ένα εκνευριστικό ρελαντί και ότι στη μέση της καταιγίδας όσοι σου φταίνε, ή τουλάχιστον ένας/μία, μπορεί και να μην έχουν άδικο.

[+] Έχεις αξία, έχεις δυνατότητες, μετράς στο εργασιακό χρηματιστήριο.

[-] Ελάττωσε τις προσδοκίες σε όλους τους τομείς.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Άλλος ένας προσωπικός πλανήτης γυρίζει ανάδρομος. Αυτή τη φορά πρόκειται για τον Άρη, που γυρίζει ανάδρομος στον Ζυγό (1/3 - 20/5) δίνοντάς σου την αίσθηση ότι σε βασικούς τομείς της ζωής σου, με αιχμή την επαγγελματική ζωή, τα πράγματα μειώνουν στροφές, καθυστερούν, δημιουργούν προβλήματα. Αν έχεις προετοιμάσει την παράσταση μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας, ακόμα κι αν έχεις ιδρώσει τη φανέλα κι έχεις αναδειχτεί σε εξαιρετικό επαγγελματία, οι πιθανότητες είναι ότι κοινό και κριτικοί όχι μόνο δεν θα εντυπωσιαστούν αλλά θα βρουν και όλα τα ελαττώματα που υπάρχουν στην απόδοσή σου. Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο η πτώση να μην οφείλεται σε ανεπάρκειά σου αλλά σε αδικίες. Τέλος, έχε κατά νου ότι περνάς εξετάσεις κι ότι χρειάζεται να βάλεις πολύ νερό στο κρασί σου.

[+] Μπορείς να διαπραγματευτείς χωρίς να χάσεις.

[-] Εξαρτάσαι από τους άλλους: αυτό σημαίνει να είσαι ψύχραιμος/η σε κάθε αναποδιά που μπορεί να τύχει παντού, με όλους και σε κάθε περίσταση.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Ο ανάδρομος Ερμής στο ζώδιό σου επιστρέφει σε ορθή πορεία στις 28/2, οπότε η καθημερινότητα ομαλοποιείται, μπορείς να διεκπεραιωθείς καλύτερα, να μην αρπάζεσαι με τους άλλους επειδή είσαστε σε διαφορετικό μήκος κύματος, να οργανώσεις καλύτερα τη ζωή σου. Όμως γυρίζει ανάδρομος ο Άρης στον Ζυγό (1/3 - 20/5). Κακό νέο δεν υπάρχει, αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι οι επαγγελματικοί στόχοι και οι προσωπικές σου επιδιώξεις προχωράνε με ταχύτητα πρώτη-δευτέρα. Είναι περίοδος που χρειάζεται να δεις πού ήσουν επαγγελματικά και πού είσαι. Με ποιους ήσουν προσωπικά και με ποιους είσαι.. Χρειάζεται να δεις από πού έρχεσαι, πού πηγαίνεις και πού θέλεις να φτάσεις. Άρα καλείσαι να δρομολογήσεις και να επεξεργαστείς τις ιδέες σου, να αναζητήσεις τα δικά σου πιστεύω, να είσαι ανοιχτός σε κάθε καινούργιο άνθρωπο με τον οποίο διασταυρώνεσαι και βρίσκεις ενδιαφέροντα, είτε συναισθηματικά είτε επαγγελματικά είτε φιλικά. Με πρώτη δευτέρα, όπως είπαμε.

[+] Επαγγελματική κινητικότητα, αναζήτηση δουλειάς, συζητήσεις για δουλειά.

[-] Σοβαρές αποφάσεις σε οποιοδήποτε τομέα.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Με τον Άρη να γυρίζει ανάδρομος στον Ζυγό (1/3 - 20/5) τι άλυτα θέματα! Μήπως ήρθε η ώρα να ξεπεράσεις τη φαντασίωση ότι ένα πρωί που θα χτυπήσει το κουδούνι θα είναι ο ταχυδρόμος της FedEx με το πακέτο που περιμένεις, με ένα εισιτήριο για τον Παράδεισο που σε περιμένει ο Αδάμ ή η Εύα; Σαν Ιχθύς, πετάς ακόμα κι αν έχεις δέκα σιδερένιες μπάλες στο κάθε πόδι. Βρίσκεις την πρακτικότητα αφόρητη κι έτσι αποτυγχάνεις να δημιουργήσεις την οικονομική ευημερία που ονειρεύεσαι. Από εδώ και πέρα όλα είναι αληθινά. Δηλαδή; Ετοιμάσου για σκληρές διαπραγματεύσεις είτε με το/τη σύντροφο, το συνεταίρο, την τράπεζα ή οποιονδήποτε άλλο έχεις ανοιχτούς λογαριασμούς. Με ανοιχτά οικονομικά κυρίως μέτωπα, αλλά και συναισθηματικά προβλήματα, ΜΗΝ κάνεις οτιδήποτε τελεσίδικο και μη αναστρέψιμο.

[+] Όλες οι σχέσεις μπορούν να περάσουν κρίση, και οι φιλίες. Όμως ένας, δύο ή τρεις, αν είσαι τυχερός/ή, φίλοι αποτελούν τεράστια περιουσία.

[-] Μην ξοδεύεις σαν υποκατάστατο της συναισθηματικής πείνας.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5