1821 Digital Gallery
Τα ζώδια της εβδομάδας (18-24 Νοεμβρίου)
ΤΕΥΧΟΣ 724

Τα ζώδια της εβδομάδας (18-24 Νοεμβρίου)

Ζυγέ, θέλεις και θέλεις τώρα, όμως έτσι χάνεις την αποτελεσματικότητά σου
Cosmic Telegram: Η Ευαγγελία Τσαβδάρη κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (18-24 Νοεμβρίου).

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Γίνεσαι αχαλίνωτος και το ερώτημα είναι αν θα το κάνεις προς τη σωστή κατεύθυνση
Το πέρασμα του κυβερνήτη σου Άρη στον Σκορπιό (19) φέρνει στην επιφάνεια τη διεκδικητικότητά σου με αρκετά απόλυτο κι όχι πάντα κομψό τρόπο, καθώς είναι δύσκολο να πεις όχι σε αυτά που θέλεις ερωτικά, οικονομικά και συναισθηματικά. Βλέπεις αυτό που θέλεις όμως, ευχάριστο ή δυσάρεστο, κι αν δεν μπεις στον κόπο να ξεδιαλύνεις τι στέκει και τι όχι, οι πράξεις σου μπορεί να είναι παθιασμένες και σφοδρές και να σου δημιουργήσουν προβλήματα. Ο ορθόδρομος Ερμής (20) βοηθά να δεις καθαρότερα εφόσον θυμάσαι να ακούς και να μετράς τα γεγονότα, όχι τις εντυπώσεις σου από αυτά. Παράλληλα δημιουργεί τις συνθήκες για να διευθετηθούν πρακτικές υποθέσεις και θέματα δουλειάς, πράγμα που σε «ξεκουράζει» κάπως οικονομικά και σου δίνει έναν βαθμό ηρεμίας γιατί έχεις καταληκτικές απαντήσεις. Ο Ήλιος στον Τοξότη (22) δίνει περισσότερες νότες διασκέδασης, ευκαιρίες να κουβεντιάσεις πράγματα που σε εμπνέουν περισσότερο, να κάνεις ίσως κάποια εκδρομή και τελικά να σταθείς σε αυτά που σε πάνε μπροστά, όχι σ’ όσα σε κρατάνε πίσω.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Τα μάτια σου στις λύσεις, όχι στο πρόβλημα και στο ποιος φταίει
Με τον Άρη στον Σκορπιό (19) και τον ζωδιακό σου άξονα, τα πράγματα στις σχέσεις σου τείνουν να πάρουν ένα χρώμα «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Υπονοούμενα, η υποψία μυστικών, μικρές κινήσεις και λέξεις μπορούν να πατήσουν κουμπιά και να βγάλουν νεύρα και φαινομενικά παράλογες αντιδράσεις. Καλό θα ήταν να μην πετάξεις απωθημένα και φοβίες στο κεφάλι ανυποψίαστων συντρόφων, καθώς και να βρεις κατανόηση για λάθη και πιθανές αλλαγές στο διάγραμμα των συνεργασιών σου. Με τον ορθόδρομο Ερμή (20) αντιλαμβάνεσαι ταχέως τις και τι πταίει και η εξυπνάδα θα είναι να συγκεντρωθείς στις λύσεις. Απόπειρα κατηγοριών θα φέρει και τα δικά σου «άπλυτα» στη φόρα. Ο Ήλιος στον Τοξότη (22) μπορεί να σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς στους ερωτικούς και υλικούς σου στόχους και να βρεις ένα μέτρο γαλήνης κι αποτελεσματικότητας σε αυτό. Μπορεί όμως και να σε κάνει άπληστο συναισθηματικά και να θέλεις ν’ αρπάξεις πάρα πολλά. Η επιλογή, πάντα, δική σου.


Σχετικα
Τα Ζώδια του Σαββάτου 21.05.2022
Τα Ζώδια του Σαββάτου 21.05.2022

Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Δουλίτσα πρακτικά για πιο υγιεινή καθημερινότητα συν καλύτερο σχεσιακό κλίμα
Επίκαιρος ο Άρης στον Σκορπιό (19) καθώς σε σπρώχνει σε πράξεις πέρα από λόγια, συνεννοήσεις και σκέψεις, για να οργανώσεις τα δυσκολούτσικα της καθημερινότητάς σου. Γίνεσαι πιο αποφασιστικός και συγκεκριμένος στο πώς διαχειρίζεσαι τον ελεύθερο χρόνο σου και στο τι χρειάζεται να κάνεις για να υλοποιήσεις τα σχέδιά σου, επαγγελματικά και προσωπικά. Ο κυβερνήτης σου Ερμής ορθόδρομος στον Σκορπιό (20) βοηθά να ισιώσεις κάποια οικογενειακά και προσωπικά θέματα καθώς και υποθέσεις σπιτιού, όχι χωρίς προσπάθεια. Να ’σαι απλός και με κατανόηση για τα άτομα και τους παράγοντες που εμπλέκονται. Ο Ήλιος στον Τοξότη (22) και τον ζωδιακό σου άξονα φωτίζει τις επαγγελματικές και προσωπικές σου σχέσεις μέσα από καλύτερη επικοινωνία, καθώς και νέες προτάσεις και γνωριμίες. Ενέχεται ο κλασικός για σένα κίνδυνος να θελήσεις να ασχοληθείς με πάρα πολλά και πάρα πολλούς. Προσπάθησε να το αποφύγεις και να μην πείσεις τον εαυτό σου ότι μπορείς να καταφέρεις περισσότερα από ό,τι όντως μπορείς.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της Παρασκευής 20.05.2022
Τα Ζώδια της Παρασκευής 20.05.2022

Δεν αστειεύεσαι στον έρωτα και τη δουλειά, όμως τα σχέδιά σου είναι θολά ή παλιά
Κάτι σε προξενήτρα τείνει να γίνει για σένα ο Άρης στον Σκορπιό (19) ή σε κάτι τέτοιο τείνεις να τον μετατρέψεις. Οι στόχοι σου για την προσωπική σου ζωή σε ωθούν να μη χάσεις καμία ευκαιρία για ερωτοτροπίες, για διασκέδαση για να γοητεύσεις και να γοητευτείς. Οι στόχοι για την καριέρα σου σε ωθούν να ξεζουμίσεις τη δημιουργικότητά σου και να δουλέψεις μήπως και υλοποιήσεις κάποιες ιδέες σου. Σε αμφότερα τα πεδία, η εμπλοκή έρχεται με το πέρασμα από την επιφάνεια της θεωρίας στην πράξη της ερωτικής ζωής και της οικονομικής συνάφειας, οπότε καταλαβαίνεις ότι τα σχέδιά σου δεν είναι όσο αεροστεγή και βέβαια νόμιζες. Ενδιαφέρον το απρόοπτο. Ο ορθόδρομος Ερμής (20) βοηθά να διαισθανθείς ή και να δεις με σαφήνεια τι σημαίνουν τα γεγονότα του τελευταίου μήνα στα ερωτικά σου, έστω κι αν δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις. Η προσοχή σου στρέφεται στη δουλειά και τη ρουτίνα σου με τον Ήλιο στον Τοξότη (22), με έξτρα χρήματα και πιο ευχάριστες δραστηριότητες.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Έτοιμος για φαγώματα ή πολύ αποτελεσματικές διευθετήσεις σε σπίτι και γραφείο
Σε διάθεση δυναμικής ανανέωσης του χώρου σου στο σπίτι και στο γραφείο, όπως και του τρόπου με τον οποίο γίνονται τα πράγματα στο οικογενειακό σου περιβάλλον σε βάζει ο Άρης στον Σκορπιό (19). Όσο έχεις όντως κάτι ουσιαστικό να κάνεις, από επισκευές και δουλειές μέχρι να θυμάσαι ότι οι δικοί σου δεν είναι ο εχθρός, όλα καλά. Εάν ξεφύγεις προς τα νεύρα, προς το ότι οι άλλοι είναι εμπόδια στον πλάνο σου και τα πραγματάκια που θέλεις να κάνεις για την πάρτη σου, αναμένονται μάχες και αίματα. Ο ορθόδρομος Ερμής (20) ίσως φορτίσει έξτρα το κλίμα με ορισμένες διευθετήσεις στο φιλικό σου περιβάλλον, με κάποια σχέδια που δεν πολυβγαίνουν οικονομικά. Από την άλλη θα σου δώσει και καταληκτικές απαντήσεις κι αυτό είναι σίγουρα ανακουφιστικό. Με τον κυβερνήτη σου Ήλιο στον Τοξότη (22) ευτυχώς φοράς μια γιορτινότερη διάθεση, μαλακώνεις και είσαι πολύ ετοιμότερος να απολαύσεις τον σύντροφο, τα παιδιά και τις ασχολίες που σ’ αρέσουν. Διασκέδαση και έξτρα ερωτισμός  είναι επίσης μέσα.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Κυνηγάς τα ερωτικά και οικονομικά σου θέλω κι ασχολείσαι με οικογένεια και σπίτι
Περισσότερα και καλύτερα θέλεις στον έρωτα, στο συναίσθημα και στον κοινό τραπεζικό λογαριασμό, επαγγελματικό ή προσωπικό. Με τον Άρη στον Σκορπιό (19) μπαίνεις σε διαδικασία να προσεγγίσεις, να γνωρίσεις, να κουβεντιάσεις οτιδήποτε μπορεί να σε φέρει πιο κοντά σε αυτά. Προσπάθησε να μην το δεις εργαλειακά, ειδικά στην προσωπική σου ζωή. Καλό θα ήταν να μην επιβάλλεις στον εαυτό σου τίποτα, έστω κι αν φαίνεται τέλειο από μακριά αν η ποιότητά του από κοντά δεν σου κάνει. Ο κυβερνήτης σου Ερμής ορθόδρομος (20) βοηθά τη συνεννόηση στην καριέρα και τον γάμο σου διευθετώντας υποθέσεις που ήταν μάλλον μπερδεμένες ως τώρα ή παρουσίαζαν αρκετή καθυστέρηση. Παράλληλα κλείνει και θέματα που μπορεί να παρουσιάστηκαν με τεχνολογία και τα μηχανήματά σου. Με τον Ήλιο στον Τοξότη (22) βρίσκεις μεγαλύτερη διάθεση να μείνεις μέσα και να ασχοληθείς περισσότερο με την οικογένεια και το σπίτι σου. Καλό θα ήταν να μην μπερδευτούν ενοχές κι απωθημένα στην ιστορία ούτε να σκοτωθείς στις δουλειές για να αποφύγεις οτιδήποτε ουσιαστικό. 


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Θέλεις και θέλεις τώρα, όμως έτσι χάνεις το άγγιγμα και την αποτελεσματικότητά σου
Δεν είναι ότι ήσουν στα ήρεμά σου, όμως με τον Άρη στον Σκορπιό (19) η ερωτική σου διάθεση παίρνει ροπές, πράγμα που είναι εξαιρετικό αν είσαι σε σχέση καθώς μπορεί να λειτουργήσει ανανεωτικά, όχι τόσο τέλειο αν είσαι ελεύθερος γιατί γίνεται άξονας για μετριότατες επιλογές. Γενικότερα γίνεσαι επίμονος στα θέλω σου σε επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις, πράγμα που αν δεν μετριάσεις κάπως, σκεπτόμενος όλες τις άλλες φορές που τα έχεις σκατώσει, μπορεί να στοιχίσει σε χρήμα, συναίσθημα, ενέργεια, άτομα. Με τον ορθόδρομο Ερμή (20) βρίσκεις τη χαμένη σου τέχνη στο να λύνεις γρίφους που αφορούν τις συγγενικές σου υποθέσεις, όπως και το πώς θα ξεπεράσεις τα εμπόδια για να κάνεις τις επόμενες κινήσεις που θέλεις. Ο Ήλιος στον Τοξότη (22) στρέφει την προσοχή σου αποφασιστικά σε επαφές, γνωριμίες, κουβέντες, εξόδους και γενικό πήγαινε-έλα. Αν θέλεις να έχουν κάποιο έρεισμα και να μην είναι απλώς ένας τρόπος για να γεμίζεις τον χρόνο σου, φρόντισε να εναρμονίζονται με όσα όντως θέλεις.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Γκαζώνεις και χρειάζεται να προσέξεις προς ποια κατεύθυνση
Με τον Άρη στο ζώδιό σου (19) το «γίνεσαι τούρμπο» είναι μια εύστοχη περιγραφή της κατάστασης. Στα θετικά ότι σταματάνε χρονοτριβές, αναποφασιστικότητες και μισές καρδιές και κυνηγάς αποτελσματικότατα αυτά που θέλεις για να φέρεις την προσωπική κι επαγγελματική σου ρουτίνα. Στα όχι και τόσο καλά, ότι γίνεσαι έτοιμος να πάρεις κεφάλια με ανεπαίσθητες αφορμές, πράγμα που στα προσωπικά σου αντανακλά άμεσα ό,τι προβληματάκι μπορεί να υπάρχει στο σπίτι, μέσα σου, στο γραφείο, στις σχέσεις σου με χαζά επακόλουθα. Κοινώς παίρνε αναπνοές πριν ορμήξεις. Ο Ερμής ορθδρομος στο ζώδιό σου (20) βοηθά να τακτοποιήσεις λίγο καλύτερα οικονομικές συνεννοήσεις για τα σχέδιά σου, ίσως και κάποια συναισθηματικά θέματα στις φιλίες σου. Ως εξισορροπητικός παράγοντας μπορεί να λειτουργήσει ο Ήλιος στον Τοξότη (22) μέσα από μια πιο καλή εκτίμηση του με τι αξίζει να ασχοληθείς και τι όχι, ώστε να είσαι ήρεμος, χαρούμενος κι αποτελεσματικός. Εναλλακτικά μπορεί να βγει σε θεωρητική υπερδραστηριότητα ή σε πολλές, περιττές στην πραγματικότητα κινήσεις για περισσότερο χρήμα, σεξ ή ασφάλεια. 


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20Δεκεμβρίου)

Παλεύεις με τα σκοτεινά σημεία της ζωής σου με σύμμαχο όλο σου το χάρισμα
Ο Άρης στον Σκορπιό (19) και τον δωδέκατο ηλιακό σου οίκο δημιουργεί μία δυσκολούτσικη συνθήκη που μπορεί να σε κάνει να παλεύεις με ανεμόμυλους (βλέπε υποθέσεις, φοβίες, απωθημένα) όπως ο Δον Κιχώτης αλλά παρ’ όλα αυτά να γίνεσαι πτώμα ή να σε φέρει αντιμέτωπο με το παρασκήνιο και τα «από κάτω» γενικά της σχέσης με τα παιδιά, τον σύντροφο, τη δημιουργική σου εργασία. Σε κάθε περίπτωση πάρε τη βοήθεια του ορθόδρομου Ερμή (20) που σε βοηθά να μπεις σε βάθος στα στραβά ή τα εμπόδια και το παρασκήνιο στη δουλειά και τη σχέση σου, και να βγάλεις άκρη. Χρειάζεται θάρρος, κατανόηση και βέβαια η θετικότητα και η αισιοδοξία σου κυρίως για να κολλήσεις στη λύση κι όχι στο πρόβλημα. Σου είναι πολύ ευκολότερο να το κάνεις με τον Ήλιο στο ζώδιό σου (22) αφού εκεί κυριολεκτικά θυμάσαι τον εαυτό σου και τις δυνατότητές σου και στρέφοντας όλη την προσοχή, το χάρισμα και τη θέλησή σου γίνεται σαφώς ευκολότερο να δεις το επόμενο βήμα.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Έχεις πάρει φόρα και κάνεις σχέδια, όμως μάλλον αγνοείς αυτό που χρειάζεσαι
Η φαντασία σου παίρνει φόρα με τον Άρη στον Σκορπιό (19) με το κυνήγι αυτού που έχεις φανταστεί να ακολουθεί άμεσα, δλδ. για αντιφατικά μεταξύ τους πράγματα. Καλό να θέλεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο και δραστηριοτήτες για να ξεσκουριάσεις από γραφείο και σπίτι. Αρνητικό, να βγάλεις οικογενειακό πρόγραμμα δικής σου έμπνευσης και να το επιβάλεις. Θετικό, να ξεσκάσεις. Αρνητικό, το να προσπαθείς να το κάνεις κάνοντας κι άλλα πράγματα. Με τον Ερμή ορθόδρομο (20) ίσως καταφέρεις να συλλάβεις καλύτερα τι σημαίνει φροντίδα για τον εαυτό σου και τους άλλους στο συγγενικό σου περιβάλλον, τα σχέδια και τη ρουτίνα σου. Ίσως μια καλή αρχή θα ήταν να κρατάς στο πίσω μέρος του μυαλού σου αυτό που χρειάζεσαι, όχι μόνο αυτό που θέλεις. Ο Ήλιος στον Τοξότη (22) και τον δωδέκατο ηλιακό σου οίκο αποτελεί σημαντική βοήθεια καθώς, αν μη τι άλλο, αυξάνει τόσο πολύ το μπέρδεμα, το άγχος και τον γενικό χαμό στο κεφάλι σου, ώστε σου κάνει ξεκάθαρο ότι χρειάζεσαι λιγότερα πράγματα.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Γνωριμίες κι επαφές σε κάνουν να διεκδικείς σε καριέρα και προσωπική ζωή
Τείνεις να χάσεις μεγάλο κομμάτι από τη συνήθως ομαδική και συνεργατική σου διάθεση και να γίνεις αρκετά ανταγωνιστικός και απόλυτος στην καριέρα, τη σχέση ή τον γάμο σου με τον Άρη στον Σκορπιό (19). Κράτησε το κομμάτι της αποφασιστικότητας, της γοργής δυναμικής δράσης και της συγκέντρωσης. Πέτα όμως το κομμάτι της καχυποψίας και τις αμφιβολίας. Με τους ίδιους ανθρώπους έχεις να κάνεις, αλλά έχει αλλάξει η δική σου οπτική και χρειάζεται κατανόηση, όχι συγκρούσεις. Ο Ερμής ορθόδρομος (20) βοηθά να δεις καθαρότερα τι από όσα έφερε στη συναισθηματική σου ζωή και την εξίσωση του κοινού ταμείου ο προηγούμενος μήνας, έχουν συνάφεια με τους στόχους σου. Είναι βασικό να θυμάσαι ότι κινήσεις και σκέψεις για συναισθηματικό και οικονομικό βόλεμα δεν θα λειτουργήσουν, καθώς θα αντανακλάσουν άμεσα την όποια αδυναμία μέσα σου, στο σπίτι και την επαγγελματική σου υποδομή, να τις στηρίξεις. Ο Ήλιος στον Τοξότη (22) στρέφει την προσοχή σου στον ελεύθερο χρόνο σου, τις φιλίες και σε σχέδια για τις προσωπικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις με θετικό πρόσημο.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Κυνηγάς ανανέωση, διεύρυνση και γενικώς τη δική σου οπτική, ίσως επιθετικά
Ο Άρης στον Σκορπιό (19) σου δίνει επιτέλους την ώθηση που χρειάζεσαι για να κάνεις πρακτικές κινήσεις βελτίωσης στην επιμόρφωσή σου, στη διεύρυνση του επαγγελματικού σου πεδίου, ακόμη και στο να κυνηγήσεις αυτά που σου δίνουν σε επίπεδο παρέας και διασκέδασης. Σε επίπεδο συγγενικού περιβάλλοντος, αν δεν μπεις σε λογική χειρισμών για να βγεις από πάνω, σου δίνει αρκετή αποφασιστικότητα και πυγμή για να υποστηρίξεις το δικό σου. Τα μαλώματα δεν είναι σίγουρο ότι αποφεύγονται. Ο ορθόδρομος Ερμής (20) συμβάλλει στο να θέλεις να πεις τα πράγματα που έγιναν τον τελευταίο μήνα με το όνομά τους, ίσως και κάπως βάρβαρα. Καλό είναι να θυμάσαι ότι πρόκειται για την άποψή σου. Έχε την αλλά δεν χρειάζεται να την επιβάλλεις. Στο κάτω κάτω της γραφής μπορεί να κάνεις και λάθος. Ο Ήλιος στον Τοξότη (22) στρέφει την προσοχή σου στην καριέρα σου, στη δουλειά και σε κάποια πιο πρακτικά κομμάτια του γάμου σου. Απαιτείται ένα ξεδιάλεγμα των όσων προκύπτουν ώστε να μπορέσεις να ασχοληθείς εποικοδομητικά με αυτά που μένουν. 


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5