1821 Digital Gallery
Τα ζώδια της εβδομάδας (11-17 Νοεμβρίου)
ΤΕΥΧΟΣ 723
COSMIC TELEGRAM

Τα ζώδια της εβδομάδας (11-17 Νοεμβρίου)

Σκορπιέ, ανοίγει η βεντάλια ό,τι καλύτερου κι ό,τι χειρότερου έχεις μέσα σου
Cosmic Telegram: Η Ευαγγελία Τσαβδάρη κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (11-17 Νοεμβρίου).

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Μέρες να δείξεις ότι μπορείς να είσαι «μεγάλος», όταν όλα πάνε να σε συρρικνώσουν

Όλα τα θέλεις μεγάλα στη ζωή, από τον έρωτα, μέχρι το πορτοφόλι σου, από τα συναισθήματά σου μέχρι και την ένταση της φωνής σου. Η Πανσέληνος (12) σου δίνει την ευκαιρία να δείξεις πόσο μεγάλος μπορείς να είσαι όταν διευθετείς σπαστικές υποθέσεις χρημάτων στο σπίτι ή με τράπεζες και οργανισμούς, όταν ζαλίζεσαι και τρέμει το φυλλοκάρδι σου από τον έρωτα, όταν θέλεις απλά να κλείσεις τα παιδιά σου σε ένα κουτί για να είσαι σίγουρος ότι θα είναι καλά. Αυτές τις μέρες έχεις ανάγκη μία καινούρια οπτική, κάτι που θα ανανεώσει. Πρακτικά μπορεί να είναι μία εκδρομή, κάτι καινούργιο που θα δεις, μία έξοδος, μια πιθανή δουλειά. Ουσιαστικά μπορεί να είναι το να βάλεις αυτό το «μεγάλο» που έχεις μέσα σου, πάνω από την προσωπική σου τάξη, τις προσωπικές σου προτεραιότητες, ακόμη κι από το προσωπικό σου πορτοφόλι. Να είσαι όσο large μπορείς αυτές τις μέρες, εσύ πάντα χάνεις από τη μικρότητα και το ξέρεις.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Σχετικα
Τα Ζώδια του Σαββάτου 29.01.2022
Τα Ζώδια του Σαββάτου 29.01.2022

Αυτό που ξέρεις κι έχεις μάθει δεν είναι Ευαγγέλιο, επιτρέπεται να δράσεις αλλιώς

Μπορεί να έχεις μάθει να κάνεις τα πράγματα κάπως από το σπίτι και από την οικογένειά σου, μπορεί να έχεις μία αίσθηση αδιατάρακτης τάξης μέσα σου, όμως αντί να παλεύεις να την επιβάλλεις σε όποιον γνωρίζεις και στον σύντροφό σου, αυτές τις μέρες πάρε ρεπό. Η Πανσέληνος στον ζωδιακό σου άξονα (12) βοηθάει ιδιαίτερα τη σχέση και τις συνεργασίες σου όσο δεν παλεύεις για να είναι όλα τακτικά και όμορφα σαν μία καθαρή εξίσωση στο μυαλό σου. Σε συμφωνίες και διαπραγματεύσεις που αφορούν το σπίτι ή την οικογένειά σου φρόντισε για το αμοιβαίο συμφέρον, έστω κι αν αυτό κοστίζει στο προσωπικό σου πρόγραμμα ή άνεση. Προσέγγισε με περιπετειώδη διάθεση το οτιδήποτε καινούργιο ξεπηδάει οικονομικά ή ερωτικά καθώς προς το παρόν δεν υπάρχει ιδέα για το πού μπορεί να οδηγήσει, πάντως φαίνεται να σου δίνει σε χρήμα, συναίσθημα ή ερωτικά. Τέλος να είσαι όσο πιο προσεκτικός γίνεται στη δουλειά, ιδιαίτερα αν έχει χειρωνακτικό κομμάτι, και διαφύλαξε γενικά τον εαυτό σου από πιθανούς τραυματισμούς.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της Παρασκευής 28.01.2022
Τα Ζώδια της Παρασκευής 28.01.2022

Ισορροπίες ανάμεσα σε καθημερινά, απαραίτητα έρωτες και κοινωνικότητες

Όταν η μπίλια σταματάει σε αγγαρείες, τις δουλειές που δεν θέλεις να κάνεις, σε λογαριασμούς, τρεχάματα για συγγενείς και γενικώς για τους ανθρώπους της καθημερινότητάς σου και τα μηχανήματά σου, έχεις κάθε δίκιο να νευριάζεις που δεν έχεις μπάτλερ, σοφέρ, προσωπικό βοηθό και κηπουρό. Η Πανσέληνος (12) σου θυμίζει όμως ότι έχεις χιούμορ και είσαι αρκετά πολυσχιδής για να κάνεις όλους τους παραπάνω ρόλους σε έναν. Ίσως αυτό που θα βοηθήσει να μην αναβάλλεις και αγχώνεσαι και φρικάρεις είναι να κάνεις όσα γίνεται με παρεΐτσα. Ή να κρατάς τα μάτια σου στο τρόπαιο, είτε λέγεται «έμαθα κάτι», είτε «έχω χρόνο για έξω», είτε «ανοίγω δρόμο για το επόμενο επαγγελματικό βήμα». Και η φασίνα χρειάζεται. Προσπάθησε να μην παρασυρθείς από τα ευχάριστα και δυσάρεστα της σχέσης και της κοινωνικής σου ζωής που εμφανίζονται σε ίσες ποσότητες και τρως χρόνο σε υπεραναλύσεις και συναντήσεις κορυφής. Αν κάτι δεν βγαίνει στο γραφείο ή στο σπίτι, ασχολήσου με αυτό, όχι με το τι θα μπορούσε να επιφέρει.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Κάνε πράξεις για ό,τι σε κάνει χαρούμενο, ερωτευμένο, δημιουργικό 

Το μυαλό σου μπορεί να σε μπερδέψει αρκετά αυτές τις μέρες, ειδικά σχετικά με αυτά που λέγονται (ή δεν λέγονται) ανάμεσα σε σένα, τον σύντροφο και τα παιδιά σου. Η Πανσέληνος (12) σου δίνει μία αρκετά εύκολη λύση στο να κάνεις αυτά που ξέρεις ότι απολαμβάνεις ούτως ή άλλως αντί να ψάχνεις αλλού για αλλού για τις λύσεις. Επιπλέον εμπιστεύσου την ευαισθησία σου και τη δημιουργικότητά σου και στήριξε τις ιδέες σου στη δουλειά κάνοντας την αρχή με μικρές, συγκεκριμένες κινήσεις αντί να αναλώνεσαι σε περίπλοκα επιχειρήματα και φιλόδοξα σχέδια. Μπορεί αρχικά να φαίνεται και στις δύο περιπτώσεις ότι οι προσπάθειές σου πηγαίνουν στον βρόντο, ωστόσο δεν είναι έτσι. Κάνε πράξεις και δείξε πόσο μετράει κάποιος ή κάτι για σένα κι αυτό θα έχει σταδιακά τα αποτελέσματα που χρειάζεται ή θα σου δείξει ότι χρειάζεσαι άλλους ανθρώπους στο πλάι σου. Το να φωνάξεις ή να συγχιστείς ή να υπερπροσπαθήσεις απλώς θα χαλάσει το κλίμα και θα πεισμώσει τον απέναντι.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Στρέψε τα μάτια στον εαυτό σου μήπως και φτιάξεις το κλίμα γύρω σου

Είναι γεγονός ότι οι γνωστές συνταγές φαίνεται να σου δημιουργούν μόνο αναστάτωση κι απογοήτευση στο σπίτι και το οικογενειακό σου περιβάλλον, οπότε με την Πανσέληνο (12) ίσως είναι καιρός να δοκιμάσεις μία καινούργια, πιο «ανοιχτή» προσέγγιση. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο για σένα να αισθάνεσαι ότι δεν εκτιμώνται οι προσπάθειες και τα σχέδιά σου ή ότι οι φίλοι σου δεν είναι εκεί για σένα όπως και όποτε θα τους ήθελες. Σε αυτό το πλαίσιο, δικαιολογημένο το να γίνεις εγωκεντρικός και να προσπαθήσεις απλά να εξυπηρετήσεις τον εαυτό σου. Η καλύτερη εναλλακτική είναι να εξετάσεις μήπως μπορείς να βελτιώσεις τη διάθεση που φέρνεις εσύ στο σπίτι, τον τρόπο που σκέφτεσαι εσύ τις φιλίες σου και τελικά τους προβληματισμούς που κουβαλάς μέσα σου σε σχέση με όλα αυτά που θα ήθελες ή θα σε βόλευε να κάνεις. Πολλή διπλωματία, καινούργιες ιδέες, έξω για διασκέδαση, εκδρομούλες και κοινωνικότητες, όλα βοηθάνε να σου δώσουν μία φρέσκια οπτική γωνία. Όπως κι ο έρωτας βέβαια.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Αγνόησε τις ευκαιρίες να χώσεις και μείνε διαλλακτικός κι ευέλικτος

Η φάση καλό θα ήταν να μην καταλήξει στο να μπαίνεις επιθετικά όπου βρίσκεις άνοιγμα, είτε αφορά κουβέντες, είτε εκκρεμότητες, είτε απωθημένα που έχεις από τον καιρό του Νώε. Με την Πανσέληνο (12) θα έχεις την ευκαιρία να το κάνεις και μάλιστα με την εντύπωση ότι έτσι διευθετείς λογαριασμούς με τους συγγενείς σου, στρώνεις την κατάσταση στις επιμορφωτικές σου δραστηριότητες, προσεταιρίζεσαι καινούργιες παρέες και γενικώς προχωράς. Βασική υπενθύμιση ότι το να ξεσπάς δεξιά κι αριστερά και να κάνεις ό,τι σε βολεύει δεν είναι πρόοδος, αλλά μάλλον στάση. Εναλλακτικά, προσπάθησε να μην επαναλάβεις κουβέντες που πληγώνουν, να αποσυρθείς από διαπραγματεύσεις όταν ο απέναντι δεν σου φαίνεται και πολύ σόι και, φυσικά, να είσαι διαλλακτικός στο κοινό πρόγραμμα, ειδικά όσον αφορά την ερωτική σου ζωή. Θα περάσεις σαφώς καλύτερα και θα αισθανθείς τελικά συναισθηματικά και ερωτικά πολύ πιο γεμάτος από ό,τι αν απλώς είχες δέσει τον εαυτό σου φιόγκο μέχρι να επιβάλλεις το δικό σου.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Προσπάθησε να μην πηγαίνεις γυρεύοντας για προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν

Το «μ’ αρέσει, αλλά βαριέμαι» τείνει να γίνει ένα ιδιαίτερα αυτοκαταστροφικό και άστοχο ρεφρέν αυτές τις ημέρες και να συνοδέψει κυρίως την ερωτική σου ζωή και δευτερευόντως τον τρόπο που διαχειρίζεσαι τα χρήματά σου. Η Πανσέληνος (12) σου λέει να βγεις από τα χολιγουντιανά κλισέ της διαρκούς έξαψης στον έρωτα, των παιχνιδιών ελέγχου και του ποιανού το χατίρι θα γίνει, και να μπεις στη δυνατότητα να χαλαρώσεις μαζί με τον άλλο γιατί απλά ξέρεις ότι και οι δύο θέλετε να είστε μαζί, κι αυτό δεν θέλει ούτε πολλές τυμπανοκρουσίες και πάθη. Όσον αφορά την τσέπη σου, καλά κάνεις και σχεδιάζεις πραγματάκια, απλά βγες από λογικές Σκρουτζ και μπες στη δική σου λογική που θέλει ποιοτικά πράγματα, ασχολίες και δουλειές, από τα χόμπι και πού πηγαίνεις με τους φίλους σου, μέχρι τις επιλογές που κάνεις στη δουλειά σου. Όσο μένεις πιστός σε αυτό που είσαι και ξέρεις να κάνεις καλύτερα, στο μέτρο και την επιμέλειά σου, τόσο το καλύτερο προσωπικά κι επαγγελματικά.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ανοίγει η βεντάλια ό,τι καλύτερου κι ό,τι χειρότερου έχεις μέσα σου

Η Πανσέληνος στο ζώδιό σου (12) είναι η επιτομή αυτού που είσαι κι αυτού που μπορείς να είσαι ταυτόχρονα. Από τη μία ανεβάζει τη σαγήνη σου στα ύψη και σε κάνει ιδιαίτερα μαγνητικό, ποθητό και μία επιθυμητή προσθήκη σε κάθε παρέα. Από την άλλη όμως σε κάνει καχύποπτο και σε βάζει στον πειρασμό να χειριστείς άτομα και καταστάσεις για να διευκολύνεις τον εαυτό σου. Είναι προτιμότερο να παραμείνεις ανοιχτός και ιδιαίτερα στην περίπτωση του ερωτικού σου συντρόφου ή των φίλων σου να βρεις το θάρρος να πεις ορισμένα πράγματα που χρωστάς για να είσαι πιο εντάξει κυρίως με τον εαυτό σου. Ο φόρτος της δουλειάς και ίσως κάποια μικροαδιαθεσία ενδεχομένως συνεχίζουν να επιβαρύνουν το σύστημά σου και να σε αγχώνουν. Η καλύτερη και ίσως η μόνη γιατρειά είναι και στις δύο περιπτώσεις να κάνεις αυτό που χρειάζεται ώσπου να τελειώσει αυτή η ιστορία. Στα συν σίγουρα το κάτι έξτρα που θα έρθει στην τσέπη σου από τις συνεργασίες σου και συναισθηματικά από τη σχέση ή τον κοινωνικό σου κύκλο.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)

Ενοχλήσεις και παράπονα που δεν πρέπει να αφήσεις να θολώσουν τα πάντα

Σωματικά ίσως να μην είσαι και πάρα πολύ στα χάι σου αυτές τις ημέρες ακόμη κι αν δεν έχεις κάτι συγκεκριμένο. Με την Πανσέληνο (12) καλό θα είναι να μην αφήσεις την όποια αδυναμία και παράπονο αισθάνεσαι να πάρει δυσανάλογα μεγάλες διαστάσεις και να σκιάσει όλα τα ευχάριστα που συμβαίνουν στην ζωή σου συτό τον καιρό σε καθημερινή βάση. Υπάρχουν κάποιες αναποδιές στη δουλειά και με τους συνεργάτες σου, ίσως και πράγματα που γίνονται πίσω από την πλάτη σου κι αυτό δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο. Όμως το αποτελεσματικότερο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να μείνεις όσο μπορείς στην ανωτερότητα και φυσικά να συνεχίσεις να προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος. Στην προσωπική σου ζωή προσπάθησε να μην μένεις στο επιφανειακό ακόμη κι αν περνάς καλά και κάνε τον κόπο να ενδιαφερθείς παραπάνω για το αν ο σύντροφός σου είναι ευχαριστημένος και για το αν τρέχει κάτι. Ευκαιρίες για διασκέδαση υπάρχουν, όμως μην παραμελείς την ουσιαστικότερη προσέγγιση, το ένα δεν υποκαθιστά το άλλο.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Κράτησε τον ελεύθερο χρόνο «ελεύθερο», μην πήζεις με άλλου είδους δραστηριότητες

Ίσως θα ήταν μια καλή ιδέα να αράξεις για λίγο στις δάφνες σου και να σταματήσεις τον αέναο προγραμματισμό του επόμενου βήματός σου επ’ ευκαιρίας αυτής της Πανσελήνου (12). Έχεις την ευκαιρία να διασκεδάσεις με τον σύντροφό σου ή με παρέα και να κάνεις τις συνήθεις γύρες σου. Ωστόσο προσπάθησε αυτές τις μέρες να αξιολογήσεις λίγο παραπάνω τις φιλίες σου, τις δραστηριότητες με τις οποίες γεμίζεις τον ελεύθερο χρόνο σου και να κόψεις ταχύτητα για να τις απολαύσεις. Δεν χρειάζεται να είσαι διαρκώς υπ’ ατμόν προγραμματίζοντας το επόμενο πράγμα για τα παιδιά, για τη σχέση, για τη δουλειά, την επόμενη ερωτική σου κατάκτηση, την επόμενη οικονομική σου κίνηση. Προς το παρόν, άραξε και συνειδητοποίησε ότι για την εξισορρόπηση των στόχων σου χρειάζεσαι κι ένα τρίτο απλού, ωφέλιμου ελεύθερου χρόνου. Άλλωστε χρωστάς χρόνο στα παιδιά σου και στη δημιουργικότητά σου και γενικώς σε ό,τι σε φέρνει σε επαφή με τη βαθύτερη, πιο ήρεμη πλευρά του εαυτού σου. 


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Προκλήσεις καριέρας και ευχάριστα σουλάτσα στην προσωπική ζωή

Δεν σου κάνει και πολύ εύκολα τα πράγματα στη δουλειά η Πανσέληνος (12) όμως σου πετάει και μία σανίδα σωτηρίας για να τη βγάλεις καθαρή. Αυτή δεν είναι άλλη από το να συνεχίσεις να διερευνάς καινούριες δυνατότητες και να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να βελτιωθείς. Κατά τα άλλα βρίσκεσαι στο προσκήνιο των συνεργασιών σου και έχεις την ευκαιρία να δείξεις τι αξίζεις, έστω κι αν το χρήμα και τα δημιουργικά σου σχέδια προς το παρόν φαίνονται να οπισθοδρομούν παρά να προχωρούν προς τα εμπρός. Χρειάζονται κάποιες καινούριες βάσεις που είναι σε διαδικασία κατασκευής. Επιβάλλεται εκδρομή, ταξίδι ή κάπως περιπετειώδεις έξοδοι με φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου ή εναλλακτικά να ανανεώσεις κάπως αυτά που κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου. Στο σπίτι και το οικογενειακό περιβάλλον έχεις φέρει τα πράγματα σε τεταμένη ισορροπία κυρίως γιατί δεν έχεις κάνει ακόμη τη δουλειά που χρειάζεται για να τακτοποιηθείς στη νέα σου κατάσταση.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Αλλαγή οπτικής γωνίας άμεσα για να κάνεις κάτι καλό για σένα επιτέλους

Είσαι έτοιμος για μετανάστευση σε άλλον πλανήτη, με την Πανσέληνο (12) ωστόσο δεν ξέρω αν θα σου γίνει η χάρη πέρα από κάποιο ταξίδι δουλειάς ή έστω την ευκαιρία να ανανεώσεις κάπως τις παραστάσεις της καθημερινότητάς σου βάζοντας κάποια καινούργια παρέα ή ασχολία στο πρόγραμμα. Αυτό που βασικά φωνάζει για ανανέωση είναι η νοοτροπία σου, η οπτική σου γωνία και ο τρόπος που βλέπεις τον εαυτό σου μέσα στο συγγενικό σου περιβάλλον. Καλό θα ήταν αντί να κάνεις τους συνηθισμένους σου ελιγμούς για να βγεις από πάνω ή να αποφύγεις τα ταρακουνήματα και τα τριξίματα, να επιμείνεις λίγο παραπάνω για να διαφυλάξεις το πρόγραμμά σου και την υγεία σου. Έχεις δικαίωμα να περνάς και καλά, δεν είναι ανάγκη να εξυπηρετείς μόνιμα κάποιον άλλο. Στη δουλειά φαίνεται πως οι κουβέντες για τα χρήματα αποδίδουν και σε φέρνουν πιο κοντά στους στόχους σου και τους ανανεώνουν. Στην ερωτική σου ζωή δε, τα πράγματα μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, ειδικά στην κρεβατοκάμαρα.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5