Cosmic Telegram

Stardust Notes 28.01.14

Νέα Σελήνη στις 30 Ιανουαρίου 

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
59528-118809.jpg

Δεύτερη νέα Σελήνη στον ίδιο μήνα. Μην ξεχνιόμαστε. Σημασία έχει να μη μένουμε στάσιμοι. Σημασία έχει ένας για όλους και όλοι για έναν. Ότι κάθε εξέγερση και κοινωνική απαίτηση για δομικές αλλαγές χρειάζεται να ανεμίζει μια κοινή ιδέα. Ότι όλοι μας μπορούμε να επηρεάσουμε τις εξελίξεις. Πάμε πάλι.

Είμαστε εξοικειωμένοι με την ιδέα ότι υπάρχουν κάποια μέρη που ενεργειακά είναι ισχυρά και όπου κάποιος ίσως έχει ευκολότερη πρόσβαση σε υψηλοτέρα επίπεδα συνειδητότητας. Στην αστρολογία υπάρχουν ισχυρές εποχές. Περίοδοι όπου διευρύνεται η αντίληψή μας και μπαίνουμε σε νέες τροχιές με λιγότερη προσπάθεια και λιγότερο φόβο. Η περίοδος της νέας Σελήνης ανήκει στις δυναμικές εποχές που μπαίνουν σε λειτουργία οι επιθυμίες της καρδιάς μας. Χρησιμοποίησε αυτή τη δυναμική περίοδο για να συντονιστείς, να διευκρινήσεις και να επιβεβαιώσεις τις βαθύτερες επιθυμίες σου.

Τι εύχεσαι με τη νέα Σελήνη στον Υδροχόο; ΟΥδροχόος είναι το ζώδιο του υπέροχου θαυμαστού καινούργιου κόσμου, το ζώδιο που μaς προκαλεί να ξεφύγουμε από τον κανόνα. Συμβολίζει την απελευθέρωση από τη συμβατικότητα και τους καταναγκασμούς. Η υδροχοϊκή πεμπτουσία βρίσκεται συμπυκνωμένη στο Σύνταγμα της Αμερικής: «Το δικαίωμα στη ζωή, στην ελευθερία και στην επιδίωξη της ευτυχίας». Αυτό ήταν, και για πολλούς παραμένει ακόμα, μια επαναστατική και ριζοσπαστική ιδέα – το δικαίωμα να επιθυμείς, το δικαίωμα να ακολουθείς την καρδιά σου. Αυτό ήταν το αυθεντικό αμερικανικό όνειρο. Όχι ένα όνειρο υλικής ευημερίας και αφθονίας, ή μιας κατακτητικής υπερδύναμης, αλλά η ελευθερία να ακολουθήσεις τα όνειρά σου και το πεπρωμένο που επέλεξες.

Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο του επαναστάτη και της επανάστασης, του παράξενου και του τρελαμένου, του ακτιβιστή και του πρωτοπόρου, του εφευρέτη και του εικονοκλάστη. Όλοι έχουμε το ζώδιο του Υδροχόου στο χάρτη μας. Όσο πιο συντονισμένος είσαι με τον Υδροχόο και τον κυβερνήτη του Ουρανό τόσο περισσότερο αναζητάς ένα καλύτερο μέλλον για όλους, ενώ δεν συμβιβάζεσαι με το παλιό και τετριμμένο. Δεν είναι ένας εύκολος δρόμος. Οι Υδροχόοι πολλές φορές πληρώνουν το τίμημα να προηγούνται της εποχής τους διατρέχοντας τον κίνδυνο να γελοιοποιηθούν, ή ακόμα χειρότερα να απομονωθούν. Η μυθολογική φιγούρα του Προμηθέα εικονογραφεί την πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι Υδροχόοι. Από αγάπη και ευσπλαχνία ο Προμηθέας έκλεψε το φωτιά για να τη δώσει στους ανθρώπους και τιμωρήθηκε σκληρά.

Η Αφροδίτη γυρίζει σε ευθεία πορεία στις 31 Ιανουαρίου, έχοντας ξεκινήσει την ανάδρομη κίνησή της στις 21 Δεκεμβρίου. Η διέλευση της Αφροδίτης στον Αιγόκερω απαιτεί να πάρουμε τις σχέσεις που μας ενδιαφέρουν σοβαρά. Ο Αιγόκερως επιθυμεί υπευθυνότητα, σταθερότητα, διάρκεια, ποιότητα, δέσμευση. Οι ερωτήσεις που τίθενται στην ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης θέλουν ειλικρινείς και πρακτικές απαντήσεις: Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι σχέσεις σου; Πώς θα χαρακτήριζες τη συντροφική σου ζωή; Τι κομίζεις στη συναισθηματική σου σχέση; Τι εννοείς όταν λες σχετίζομαι με κάποιον; Τι θα απαντούσες αυθόρμητα αν σε ρωτούσαν αν είσαι καλός/ή σύντροφος; Αυτός ή αυτή που είσαι μαζί είναι καλός/ή σύντροφος; Από πού αντλείς αυτοπεποίθηση; Ποιες είναι οι αξίες σου; Τι σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστός/ή; Ποια είναι η σχέση σου με το χρήμα και την ύλη;

Στη διάρκεια της ανάδρομης πορείας της Αφροδίτης οι σχέσεις φαίνεται να ψυχραίνουν, υπάρχει εσωστρέφεια και μελαγχολία, τραύματα του παρελθόντος επανενεργοποιούνται, τα «τι θα γινόταν εάν…» επιστρέφουν σαν τύψεις ή ενοχές, υπάρχει ανάγκη απομάκρυνσης από τους άλλους ώστε να απαντηθούν τα πώς και γιατί.

Τη στιγμή της Νέας Σελήνης η Αφροδίτη βρίσκεται δίπλα, σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, και κάνει αντίθεση με τον Δία στον Καρκίνο: είναι ώρα για επανεκκίνηση. Είτε συναισθηματικά είτε επαγγελματικά είναι ώρα που τον παρόν και το μέλλον έχουν μεγαλύτερη σημασία από το παρελθόν. Η ρόδα ξεκολλάει, τα λάστιχα γεμίζουν αέρα, πες δυνατά πού θέλεις να πας και ξεκίνα το ταξίδι. Όσο για τον Ουρανό, τον κυβερνήτη του Υδροχόου που βρίσκεται στον Κριό, τετραγωνίζει την Αφροδίτη και τον Πλούτωνα, όπως και τον Δία στον Καρκίνο. Ξανά: Το μήνυμα είναι ξεκουνήσου. Μην αφήνεις το φόβο να δηλητηριάζει τη ζωή σου. Η μόνη βεβαιότητα στη ζωή είναι η αέναη αλλαγή.

Μια παλιά κινεζική παροιμία λέει ότι αν θέλεις να διορθώσεις τον κόσμο πρέπει πρώτα να διορθώσεις το κράτος. Εάν θέλεις να διορθώσεις το κράτος, πρέπει πρώτα να διορθώσεις την οικογένεια. Αν θέλεις να διορθώσεις την οικογένεια, πρέπει πρώτα να διορθώσεις τον εαυτό σου. Η εξέλιξη του εαυτού μας έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Διορθώνοντας τον εαυτό σου δημιουργείς το μεγάλο ενδεχόμενο να συμβούν σημαντικές αλλαγές και στην συμπεριφορά των άλλων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ