1821 Digital Gallery
Stardust 466
ΤΕΥΧΟΣ 466
STARDUST

Stardust 466

Οι Υδροχόοι καλούνται να αποδείξουν ότι μπορούν να διατηρήσουν το χαμόγελό τους

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ναι, έχεις δίκιο και να παραπονιέσαι και να νιώθεις εξαντλημένος/η: βρίσκεσαι στη μέση μιας συμπαντικής καταιγίδας που ονομάζεται Πλούτωνας, ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω και Άρης στον Ζυγό. Το να σου πει κάποιος ότι το θέμα/πρόβλημα/ενόχληση/ δυσφορία/πίεση περιορίζονται σε ένα συγκεκριμένο τομέα θα σου πει τη μισή αλήθεια, γιατί βρίσκεσαι σε μια περίοδο που τα θέματα που σε απασχολούν είναι περισσότερα από ένα – Δουλειά, Οικογένεια, Σχέσεις θέτονται επί τάπητος επιτακτικά. Πώς να τα αντιμετωπίσεις; Όχι πάντως κατά μέτωπο και παρορμητικά. Περίμενε να κατακαθίσει λίγο ο κουρνιαχτός και βλέπεις. Δεν έχει σημασία πόσο σκληρά είναι τα πράγματα, αυτό που μετράει είναι να δυναμώσεις τις αντοχές σου.

[+] Όλοι μαζί – όχι μόνος/η.

[-] Σου τη σπάει όταν οι γύρω σου αλλάζουν τους κανόνες χωρίς να σε υπολογίζουν κι εσύ βρίσκεται ξεκρέμαστος/η.


Σχετικα
Τα Ζώδια της Τετάρτης 27.10.2021
Τα Ζώδια της Τετάρτης 27.10.2021

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Αντιλαμβάνεσαι ότι με τον Άρη στον Ζυγό σού προστίθεται κι άλλη δουλειά, καταπιέζεσαι από ανόητους συναδέλφους και αφεντικά, ενώ η Αφροδίτη ανάδρομη σε προδιαθέτει να κουλουριαστείς με μια κουβέρτα στον καναπέ και να σκέφτεσαι τις επόμενες αργίες, γιορτές, διακοπές. Ναι, η Αφροδίτη σιγοντάρει την επιθυμία να μην κάνεις τίποτα εκτός κι αν πρόκειται να δαγκώσεις μια σοκολάτα, να βγεις για shopping, να χαζολογάς έξω για καφέδες, να ανταλλάσσεις στο τηλέφωνο τα κουτσομπολιά της ημέρας ή να αγκαλιάζεσαι μέχρις εξουθενώσεως. Καλά… Φρόντισε το σώμα σου, πάρε ανάσα και πήγαινε στη δουλειά, σκέψου να κάνεις κάτι δικό σου ή ψάξου να δεις τις θα κάνεις επαγγελματικά. Και κλείσε ραντεβού με τον οδοντίατρο. Και για ρεκτιφιέ το αυτοκίνητο. Και πλήρωσε τους λογαριασμούς. Και πρόσεξε τη διατροφή σου. Και την ψυχή σου – θέλει κι αυτή τροφή. Ουφ…

[+] Επαγγελματικές επαφές, ελεύθεροι επαγγελματίες, κοινωνικότητα.

Σχετικα
Τα Ζώδια της Τρίτης 26.10.2021
Τα Ζώδια της Τρίτης 26.10.2021

[-] Τσεκάροντας σχέδια, πλάνα και σχέσεις κάποιος περισσεύει, κάτι που δεν τραβάει χρειάζεται να αλλάξει, όνειρα και στόχοι χρειάζονται αναπροσαρμογή.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Είναι θλιβερό να σκέφτεσαι ότι υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν μεγάλοι καλλιτέχνες, δημιουργοί, διανοούμενοι που αναγκάζονται να εγκλωβιστούν σε ψυχοφθόρες οικονομικές διαδικασίες για να συνεχίσουν να υπάρχουν και να δουλεύουν, όμως κάθε φορά που ενεργοποιείται ο άξονας 2ος-8ος και χρειάζεσαι στήριξη για να βάλεις σε εφαρμογή το σχέδιό σου να επιβληθείς ως ο καλύτερος/η, ή απλά για να επιβιώσεις εν μέσω της κρίσης, χρειάζεται να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο ενδεχόμενα: ή θα επανεφεύρεις τον εαυτό σου για να γίνεις πιο ευέλικτος –να βάλεις δηλαδή νερό στο κρασί σου ώστε να επιπλεύσεις στην αγορά εργασίας– ή θα πας στο χωριό να καλλιεργήσεις πατάτες – καθόλου, μα καθόλου άσχημη ιδέα. Μην ξεχνάς ότι ακόμα και συγκλονιστικοί δημιουργοί όπως ο Ντα Βίντσι και ο Μπαχ δέχονταν παραγγελίες που τους επιβάλλονταν από μαικήνες και προσαρμοζόντουσαν. Κι εσύ θα κάνεις το ίδιο. ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις το ίδιο.

[+] Οτιδήποτε σχετίζεται με επικοινωνία, ταξίδια, σπουδές, επαγγελματικές συναντήσεις.

[-] Σεξ, οικογενειακοί προϋπολογισμοί, στενές σχέσεις: δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους εκτός από το γεγονός ότι και οι τρεις αυτοί τομείς βρίσκονται σε κρίση.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Ο Άρης στον Ζυγό και η Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω δεν είναι αυτά που θα ’λεγε κάποιος καλά νέα, γιατί αφενός υποσκάπτουν την αυτοπεποίθησή σου και σε βάζουν να αναρωτιέσαι με δυσάρεστο τρόπο για τη θέση σου στον κόσμο και αφετέρου νιώθεις ότι δεν σε χωράει το σπίτι σου, οι κοντινοί σου άνθρωποι ζητάνε, ζητάνε, ζητάνε χωρίς να ρωτάνε αν έχεις, και επιπλέον εκεί που μένεις ή εργάζεσαι (σπίτι ή γραφείο) χρειάζεται να κάνεις αναγκαστικές αλλαγές που δεν έχεις δρομολογήσει. Η Αφροδίτη από την άλλη δημιουργεί δυσφορία στις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν γιατί –το λιγότερο– αισθάνεσαι αόρατος/η. Ας το θέσω διαφορετικά. Χρειάζεται να σφίξεις τα δόντια και να δοκιμαστεί η ικανότητά σου να αγαπάς χωρίς να περιμένεις τίποτα αυτή τη στιγμή, να μη στέκεσαι στις σκοτεινές πλευρές των σχέσεων και να συγχωρείς. Όλα αυτά πάντως ονομάζονται ενηλικίωση σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεσαι.

[+] Διεκπεραίωση δανείων, οικονομικοί συμβιβασμοί, συνεταιρισμοί.

[-] Η Σχέση, ο Αγαπημένος, ο Σύντροφος, ο Άλλος: πρόβλημα.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Όταν ο 3ος ηλιακός σου οίκος, δηλαδή ο Ζυγός, ενεργοποιείται από τον Άρη δεν μπορείς να αποφύγεις αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις, παρεξηγήσεις με αδέλφια, συγγενείς και συναδέλφους για ψύλλου πήδημα επηρεάζοντας αρνητικά τη διάθεσή σου και την όρεξή σου για δουλειά. Παρόλα αυτά δεν μπορείς να χρησιμοποιείς την καλή σου διάθεση για να μη θίξεις αυτό που σου χτυπάει άσχημα ή δεν εγκρίνεις. Όταν αισθάνεσαι ότι κάποιος/οι προσπαθούν να σε βάλουν στο δικό τους τριπάκι σού τη δίνει. Φυσικά και μπορείς να πεις τα πράγματα με το όνομά τους, αρκεί να διαθέτεις ειρμό, αυτοσυγκράτηση και επιχειρήματα, αφού πολύ εύκολα το δίκαιο ξέσπασμά σου μπορεί θυμίσει έφηβο που επαναστατεί κατά παντός… γιατί έτσι. Και μια και μιλάμε για εφηβεία, πρόσεξε μήπως την πατήσεις όπως οι δεκαεξάρηδες, που προκειμένου να μάθουν από πρώτο χέρι πού στο διάολο οφείλεται ο θόρυβος για το σεξ και τον έρωτα πέφτουν με τα μούτρα στον πρώτο ή στην πρώτη που θα τους κουνήσει την ουρά της.

[+] Επαγγελματικές συνεργασίες, εργασιακά σχέδια, διαπροσωπικές επαφές.

[-] Με τι κέφι να σηκωθείς από το κρεβάτι, όταν η δουλειά είναι βραχνάς;


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Όσο κι αν αποσπάς το μυαλό σου με ασημαντότητες της καθημερινότητας αυτό επιστρέφει στις αισθηματικές σχέσεις ή στην παρόρμηση να χαρείς τη ζωή. Ναι, είσαι από αυτούς/ές που θεωρούν τον Έρωτα μια υπερεκτιμημένη εφηβική τρέλα – δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να ερωτευθείς παρά μόνο με τον ενθουσιασμό ενός πιτσιρικά όταν είσαι πιτσιρικάς. Σαν Παρθένος, σου είναι εύκολο να εξαφανίσεις τον εαυτό σου, να μην περιμένεις ανταλλάγματα, να δίνεις ό,τι έχεις και δεν έχεις και να είσαι έτοιμος/η ανά πάσα στιγμή για μια κλωτσιά στην καρδιά σου: αυτός, όμως, ήταν, είναι και θα είναι ο Έρωτας πάντα – υπέροχος αλλά και καταστροφικός. Ακόμα κι αν ο έρωτας δεν σε ενδιαφέρει, απόλαυσε τη Ζωή και ό,τι μπορεί να σου προσφέρει.

[+] Εργασία, Σώμα, Καθημερινότητα.

[-] Ερωτικές ιστορίες; Ρομάντζο; Έρωτας; Επόμενο θέμα, παρακαλώ.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Όταν η κυβερνήτης σου Αφροδίτη βρίσκεται ανάδρομη στον Αιγόκερω δεν μπορείς να αποφύγεις σκέψεις για τη ματαιότητα των σχέσεων, τις παρενέργειές τους και την απογοήτευση που φέρνουν αργά ή γρήγορα. Καλού κακού στείλε κι ένα sms προς κάθε ενδιαφερόμενο/η: «Προς Αγαπητούς Συνεργάτες, Δικούς μου ανθρώπους, Αγαπημένο/η μου, Φίλους – εάν πιστεύετε ότι είμαι εντάξει τύπος γενικά αλλά ότι τελευταία δεν ξέρω τι μου γίνεται, ναι, έχετε απόλυτο δίκιο. Δεν το κάνω, όμως, επίτηδες. Ενώ θέλω με όλη μου την ψυχή να με αγαπάτε και να σας έχω δίπλα μου, δεν γίνεται αυτή την εποχή γιατί αφενός προσπαθώ να καταλάβω τι θέλω και πού πάω (κι αυτά είναι θέματα που αντιμετωπίζει ο καθένας μόνος του), αφετέρου είμαι τόσο στην τσίτα και τόσο απογοητευμένος/η επειδή η ζωή δεν είναι όπως τη φαντάζομαι, που είμαι έτοιμος/η να εκραγώ στα χέρια σας σαν ωρολογιακή βόμβα. Ζητάω, λοιπόν, την κατανόησή σας κι ελπίζω όταν συνέλθω να είμαστε και πάλι μαζί».

[+] Ζωτικότητα, δύναμη, κινητικότητα. Δράση.

[-] Συστηνόμενη ανάγνωση: «Χωρίς Οικογένεια» υπό Έκτορος Μαλό.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Μη δώσεις σημασία σε όσους θεωρούν τη συμπεριφορά σου αλλοπρόσαλλη, σπασμωδική, ασυνεχή, ως ένδειξη ότι κάτι κρύβεις ή, ακόμα χειρότερα, ως διαταραχή προσωπικότητας. Όταν ο Άρης βρίσκεται στον 12ο οίκο μας, όπως συμβαίνει για σένα με τον Άρη στον Ζυγό, αυτές οι αντιδράσεις είναι αναμενόμενες: η λογική βουλιάζει, οι αντιδράσεις είναι ασυνείδητες, τα ξεσπάσματα οφείλονται σε περασμένες απορρίψεις – δεν σου φταίει αυτός/ή, σου φταίνε οι προηγούμενοι. Αν προσθέσεις και την Αφροδίτη ανάδρομη στον τομέα που σχετίζεται με την επικοινωνία, αντιλαμβάνεσαι ότι και βαριέσαι να εξηγείς και δεν καταλαβαίνεις τι θέλουν οι άλλοι από τη ζωή σου. Πώς να αντιμετωπίσεις αυτές τις διελεύσεις; Τοποθέτησε το σώμα σου στη στάση του λωτού, κλείσε τα μάτια, στρέψε την προσοχή σου προς τα μέσα και προσευχήσου να μην υποδυθείς τη Σταχτοπούτα που κακοπερνάει τρίβοντας πατώματα, όταν η ψυχή της θέλει να λάμψει στο πάρτι που ξεκινάει μετά τις 12.

[+] Ή το σπίτι γίνεται ένα ανοιχτό καταφύγιο, ή παίρνεις τους δρόμους για να ξεσκάσεις.

[-] Κάνε στην άκρη να περάσω/ απόψε θα σε ξεπεράσω/ κι άσ’ την καρδιά μου να επιμένει/ πρέπει να γίνουμε δυο ξένοι.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Από πολύ μικρός/ή έχεις συνείδηση ότι μεγαλώνοντας πρέπει να συνεισφέρεις κοινωνικά, να καταφέρεις να δημιουργήσεις κάτι που θα χρησιμεύει και σε άλλους, να βοηθήσεις όπως μπορείς. Βεβαίως και πολλές φορές καταλήγεις να τρως τα μούτρα σου. Πολλές φορές επίσης αγχώνεσαι από αμφιβολίες αν βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο ή αισθάνεσαι ότι ο δρόμος είναι μοναχικός χωρίς φίλους και υποστήριξη ή χωρίς τα αισθήματα που θα ήθελες. Ή συμβαίνει το αντίθετο: δοσμένος σε φίλους και ομάδες και χαρούμενος για το μαζί στη δουλειά, ξεχνάς την προσωπική σου ζωή που φυλλορροεί χωρίς να το καταλαβαίνεις. Αντί ωστόσο να διαφωνείς και να συγκρούεσαι με τους ανθρώπους που σε αγαπάνε, ή να πεισμώνεις επειδή τα πράγματα δεν πηγαίνουν σύμφωνα με το manual που έχεις κατά νου, είναι καλύτερα να παραδέχεσαι κάποιες εποχές όπως τώρα ότι δεν ξέρεις ούτε πού πηγαίνεις ούτε με ποιους θέλεις να συνεχίσεις. Δώσε στον εαυτό σου την πολυτέλεια να μην αποφασίσει τίποτα σημαντικό. Αύριο.

[+] Οι φίλοι σου, η περιουσία σου.

[-] Τα λεφτά, τα λεφτά, ποιος τ’ ανακάλυψε/τα λεφτά, τα λεφτά, την πορτοφόλα τα λεφτά, τα λεφτά, και μας παράλειψε/ τι παθαίνει ο άνθρωπος με του παρά τη φόλα.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Όταν βρίσκεσαι σε ένα σταυροδρόμι και πιέζεσαι να αποφασίσεις προς τα πού θα πας, με τι συνθήκες και όρους, ποιους θα πάρεις ή θα αφήσεις πίσω σου, τότε ακόμα κι ένας Αιγόκερως παγώνει – τουλάχιστον στιγμιαία. Φυσικά και ξέρεις ότι η αλλαγή είναι απόδειξη ζωντάνιας, αλλά σου χρειάζεται και η βεβαιότητα ότι υπάρχει τάξη στο χάος για να προχωρήσεις. Όμως η ιδέα της αρμονίας και της λογικής καταλύονται όταν η Αφροδίτη είναι ανάδρομη στο ζώδιό σου, όπως συμβαίνει εδώ και εβδομάδες με σένα. Στη θέση τους ψυχρότητα, υπολογισμός, απόσταση, έλλειψη. Και ρευστότητα, αμηχανία, επιθετικότητα, σύγχυση, παρόρμηση και παράλογες αντιδράσεις. Η μοναδική στάση περιέχει ψυχραιμία και αποστασιοποίηση. Ούτε πομπός ούτε δέκτης – όσο γίνεται. Μην αποφασίσεις τίποτα που θα σε δεσμεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα ή που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στη ζωή σου. Μετά τις 31/1 και βλέπουμε.

[+] Αναπάντεχη εισροή χρήματος – εντάξει δεν κερδίζει περιουσία, αλλά κάτι κινείται.

[-] Τα σήματα που δίνεις είναι λάθος, όπως κι αυτά που λαμβάνεις – βραχυκύκλωμα. Ακίνητος/η.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω είναι πάντα ευπρόσδεκτη, αφού διαλύει τα άγχη και τους φόβους και δίνει στην πραγματικότητα μια τεχνικολόρ διάσταση. Όταν είναι σε ορθή πορεία. Γιατί όταν είναι ανάδρομη, όπως τώρα, η εικόνα θολώνει, μια εικόνα, ένα τραγούδι, μια φράση, μια κίνηση σου θυμίζουν κάποιον/α που αγάπησες στο παρελθόν και πέφτεις στη μαύρη τρύπα, ή μια αναπάντεχη συνάντηση με έναν ή μία πρώην, ένα μήνυμα, ένα τηλέφωνο ή τα νέα του/της επαναφέρουν μια οδυνηρή εποχή της ζωής σου. Ακόμα και οι σχέσεις με ανθρώπους που αποδεδειγμένα αγαπιόσαστε, τώρα μοιάζουν μαραμένες. Κι η εργασιακή καθημερινότητα από δίπλα μοιάζει με δυσάρεστη συμβίωση με ξένους που δεν θα ’θελες ποτέ να συναντήσεις. Ευτυχώς ο Ερμής στον Υδροχόο σού υπενθυμίζει να μην παίρνεις τίποτα τοις μετρητοίς και ότι έχεις ένα κάρο δουλειές να κάνεις, οπότε ξεχνιέσαι.

[+] Επαγγελματικές εξελίξεις.

[-] Επιστροφές από το παρελθόν; Μα εσύ συμβολίζεις το Μέλλον, τι δουλειά έχεις με πρώην και τέως;


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Να θυμάσαι: 1. Η συντροφικότητα και το πάθος σπάνια κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι. 2. Καλοί-κακοί. Δεξιοί-αριστεροί. Ουρανός-θάλασσα. Ημέρα-νύχτα. Όλα είναι άσπρο ή μαύρο; Όχι, δεν είναι καθόλου έτσι. Κι εσύ το ξέρεις από πρώτο χέρι. Άρα όσο πιο διαλλακτικός/ή, τόσο πιο ανοιχτός/ή στις ευκαιρίες είσαι. 3. Προτιμάς να είσαι θύτης ή θύμα. Για σκέψου… Μόνο αυτές οι δύο επιλογές υπάρχουν; 4. Σαν Ιχθύς είσαι το Ουράνιο Τόξο που είναι αναπόσπαστο από την καταιγίδα που προηγείται. 5. Σαν Ιχθύς ζεις δύο ζωές και πολλές φορές ταυτόχρονα: όταν βλέπουμε δάκρυα στα μάτια σου δεν ξέρουμε αν είναι από ένα υστερικό γέλιο ή βαθύς πόνος. 6. Όταν δεν έχουμε αυτό που αγαπάμε πρέπει να αγαπάμε αυτό που έχουμε.

[+] Εργασία, εκκρεμότητες, ξεκαθαρίσματα.

[-] «Οι φιλίες και τα όνειρα είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας. Παρακαλώ, καλέστε αργότερα».


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5