1821 Digital Gallery
Τοξότης 2014
ΤΕΥΧΟΣ 465
STARDUST

Τοξότης 2014

Ό,τι κι αν συμβεί η ουσία είναι μία: να στρέψεις την προσοχή στην ψυχή σου

Άρης στον Ζυγό: Έρις/Πόλεμος/Διαπραγματεύσεις

(7/12/13 - 26/7/14 και ανάδρομος 1/3 - 20/5)

H διέλευση του Άρη στον Ζυγό και κυρίως στην ανάδρομη φάση του μπορεί να επηρεάζει και την επαγγελματική σου ζωή μέσα από τις σχέσεις σου με συναδέλφους ή κάποιους που επηρεάζουν την εργασιακή σου ζωή: είναι δηλαδή πιθανόν να υπάρξουν κόντρες, διαφωνίες, αντιπαραθέσεις, ένταση.

Επίσης προστάτευσε την ψυχική σου ηρεμία από σκέψεις που δεν θα τολμούσε να κάνει ούτε η Κασσάνδρα. Μην αφήσεις να σε κατακλύσει η σκοτεινή παρόρμηση ότι πρέπει να προετοιμαστείς για το τέλος του κόσμου ή ότι κινδυνεύεις από μια συμπαντική συνωμοσία, γιατί τίποτα δεν είναι τόσο σοβαρό όσο φαίνεται. Ίσως από την άλλη η αιτία της δυσφορίας να μην είναι η εργασιακή, αλλά η αισθηματική σου ζωή. Αισθάνεσαι παραμελημένος/η; Αυτός/ή που είστε μαζί, ή εσύ, κοιτάζει την καριέρα περισσότερο δημιουργώντας παγωμάρα στη σχέση; Η μήπως η δουλειά σου έχει σκαμπανεβάσματα και οι σχέσεις σου έχουν ασυνεννοησία και υπόκωφα παράπονα που βγαίνουν στην επιφάνεια σαν φυσαλίδες; Υπάρχει κάποιος που απαιτεί από σένα περισσότερη προσοχή; Ό,τι κι αν συμβαίνει μην αφήσεις το πείσμα και τη σιωπή να δημιουργήσουν παρενέργειες. Το θετικό είναι ότι σαν ζώδιο της φωτιάς μπορείς να πιάσεις τον ταύρο από τα κέρατα. Είτε με μια σκηνή ή μια έκρηξη είτε με μια σοβαρή και ειλικρινή συζήτηση μπορείς να ξεκαθαρίσεις την ατμόσφαιρα. Α, ναι. Μπορεί να είναι και η έλλειψη ενός ερωτικού αντικειμένου που δημιουργεί αστάθεια και μελαγχολία. Θέλεις διακαώς να σε αγαπάνε. Θα μπορούσες να βγεις στο Σύνταγμα με πλακάτ «Αγαπάτε με». Μην.

Σχετικα
Τα Ζώδια της Κυριακής 24.10.2021
Τα Ζώδια της Κυριακής 24.10.2021

Κρόνος

The Old Devil

Στον Σκορπιό ο Κρόνος βρίσκεται σε ένα εύθραυστο, τρωτό, υποδόριο και μυστήριο κομμάτι του ηλιακού χάρτη σου. Υπάρχουν (υπήρξαν/θα υπάρξουν) στιγμές που βλέπεις το τρέιλερ της ζωής σου να απαρτίζεται μόνο από σκηνές που σε έχουν πονέσει και περπατάς στο δάσος με το φόβο ότι θα συναντήσεις σίγουρα τον κακό λύκο – η αλήθεια είναι ότι τον συναντάς είτε με τη μορφή προβλημάτων στη δουλειά είτε με τη μορφή έντασης και αναταραχής στο κοντινό προσωπικό σου περιβάλλον είτε με χωρισμούς ή αισθηματικά προβλήματα είτε με παιχνίδια της τύχης που κάνουν τη χαρά λύπη και την προσδοκία απογοήτευση. Τότε χρειάζεται να τον κοιτάξεις στα μάτια και να μη μαρμαρώσεις – υπήρξαν και υπάρχουν όμως στιγμές που κυριολεκτικά πάγωσες από τρόμο, άγχος, ενοχές, τύψεις.

Σχετικα
Τα Ζώδια του Σαββάτου 23.10.2021
Τα Ζώδια του Σαββάτου 23.10.2021

Πρόκειται για μία φάση στη ζωή σου, κατά την οποία πρέπει/έπρεπε/θα πρέπει να ξεχάσεις όλους του κανόνες και τους στόχους που σου επέβαλλαν οι γονείς σου και να αφιερωθείς στον εαυτό σου. Και στην υπηρεσία των άλλων. Ακούγεται σαν επώδυνη διαδικασία και είναι, αλλά ταυτόχρονα πρόκειται και για μια εξαιρετικά γόνιμη εποχή, όπου μακριά από το πλήθος και αθόρυβα μπορείς να δημιουργήσεις κάτι εξαιρετικό σε επαγγελματικό επίπεδο και να εφεύρεις τον καινούργιο σου εαυτό.

Ποσειδώνας

Τοπίο στην Ομίχλη

Με τον Ποσειδώνα να διελαύνει τους Ιχθύς σε ένα νευραλγικό για σένα ηλιακό οίκο έχεις μπει σε μια διαδικασία στην οποία ανακαλύπτεις με έκπληξη ότι δεν ξέρεις επακριβώς ποιος/α είσαι ή γιατί κάνεις ό,τι κάνεις ή ποιος είναι ο σκοπός και το νόημα της ζωής σου. Ως Τοξότης που αποφεύγει να ξύνει πληγές ή να κατεβαίνει σε ψυχολογικά βάθη που έχουν σκοτάδι, αντιλαμβάνεσαι ότι αυτή η πολύμηνη περίοδος είναι δυσάρεστη και επώδυνη. Και κυρίως είναι μια περίοδος που νιώθεις τη γη να ανοίγει κάτω από τα πόδια σου χωρίς να ξέρεις πού θα βρεθείς. Χαμένος και με την ανάγκη να αποσυρθείς κοινωνικά ώστε να δεις τι συμβαίνει, αρχίζεις να καταλαβαίνεις ότι κάθε τρόπος που αντιμετώπιζες μέχρι τώρα τη ζωή σου απλώς δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα δεν ισχύει εντελώς τίποτα σε κανένα τομέα της ζωής σου. Ό,τι σε σήκωνε το πρωί από το κρεβάτι για να τρέξεις επαγγελματικά, ό,τι σου έδινε ευχαρίστηση στις σχέσεις, ό,τι προσδοκούσες, έλπιζες και επιθυμούσες φαίνεται ότι έκανε τον κύκλο του και δεν ξέρεις με τι να το ανταλλάξεις. Η διαδικασία είναι αργή και υπόγεια – μεταξύ θλίψης, αγωνίας και μειωμένης σωματικής δύναμης προσπαθείς να επανεκκινήσεις τη ζωή σου σε καινούργια λωρίδα.

Αυτή η διέλευση συμπίπτει με θέματα που σχετίζονται με την οικογένεια, το σπίτι και την προσωπική ζωή. Με κάποιου είδους θυσία, απογοήτευση ή δυσφορία: κάτι συμβαίνει μέσα στην οικογένεια και σε στεγνώνει. Κάποιος –γονιός, σύζυγος, παιδί, συγκάτοικος– περνάει μια δύσκολη εποχή και χρειάζεται υποστήριξη. Ίσως υπάρχει σύγκρουση μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής – η οικογενειακή/προσωπική ζωή ίσως είναι απαγορευτική για τις επαγγελματικές σου επιδιώξεις. Υπάρχει περίπτωση εξαπάτησης –κάποιος που ζει μαζί μας, είναι κοντά, μάς εξαπατά– συνειδητά ή ασυνείδητα, ή κάποιος επαγγελματικά υπόσχεται φύκια για μεταξωτές κορδέλες ή η επαγγελματική ζωή είναι πηγή απογοήτευσης. Ακόμα και το ίδιο το σπίτι μπορεί να γίνει πρόβλημα ή εξαναγκάζεσαι να το αφήσεις. Ένα διαζύγιο, ένας χωρισμός, μια απώλεια δημιουργούν διάλυση της οικογένειας. Κάτι τελειώνει ή πολλές φορές μάς επιβάλλεται παρά τη θέλησή μας. Ό,τι κι αν συμβεί η ουσία είναι μία: να στρέψεις την προσοχή στην ψυχή σου.

*Αφορά κυρίως Τοξότες γεννημένους 25-30 Νοεμβρίου

+ Ωροσκόπους ή άλλους πλανήτες σε αυτό το ζώδιο μεταξύ 3°-8°

n

Εικονογράφηση: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

● Με τον Δία στον Καρκίνο (26/6/13 - 16/7/14)

Ο κυβερνήτης σου Δίας στον Καρκίνο μιλάει για βάθος στις στενές σου σχέσεις και για προοπτικές στις επαγγελματικές και οικονομίες σου συνεργασίες. Oυσιαστικά όμως μιλάει για μια ψυχολογική, εσωτερική αναγέννηση, για πλάτος στην κατανόηση, για τη στήριξη που μπορείς να δώσεις σε όσους δικούς σου ανθρώπους σε χρειάζονται στη δύσκολη στιγμή τους. Η ζωή δεν είναι μια σειρά από τυχαία γεγονότα, αλλά ένα θαύμα σε εξέλιξη που τώρα αντιλαμβάνεσαι. Είναι μια περίοδος που σε ενδιαφέρει τι βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων, για τα μυστήρια της ζωής και έντονου ενδιαφέροντος για την ψυχολογία, τη μεταφυσική ή ακόμα και τον αποκρυφισμό.

Ναι, φυσικά υπάρχει η οικονομική παράμετρος. Η οικονομική ανάσα και ελάφρυνση έρχονται είτε με τη μορφή χρημάτων που μπαίνουν στο σπίτι μέσω του συντρόφου είτε από μια δουλειά που αρχίζει να αποδίδει είτε από μια ξαφνική κληρονομιά ή χάρη σε μια διευθέτηση δανείων με την τράπεζα ή την εφορία. Ή με ένα δάνειο που δίνεται με καλούς όρους ή με χρηματική βοήθεια από την οικογένεια. Είναι μια χρονιά που το ενδεχόμενο να ξεκινήσεις κάτι δικό σου είναι ανοιχτό, όπως και η ένωση δυνάμεων με κάποιον/ους σε μια κοινή επιχειρηματική προσπάθεια.

Ξανά. Η συντροφική, αισθηματική, ερωτική σχέση χρειάζεται να γίνει πιο έντονη, να ανανεωθεί ή να επαναπροσδιοριστεί για να είναι λειτουργική και ικανοποιητική. Αξίζει να έχεις δίπλα σου ένα/μία σύντροφο, αν δεν είναι ουσιαστικά δίπλα σου και μαζί σου; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Δεν σε ενδιαφέρει η κεκτημένη ταχύτητα των σχέσεων, αλλά η θερμότητά τους. Αν είσαι μόνος/η τα στάνταρντς ανεβαίνουν – ή κυριολεκτικά μαζί ή καθόλου.

● Με τον Δία στον Λέοντα (16/7/14 - 11/8/15)

Με τον Δία στον Λέοντα, σε ένα φιλικό πύρινο ζώδιο όπως το δικό σου, βρίσκεσαι στα νερά σου – κολυμπάς με απλωτές προς το μέλλον. Ή προς το εξωτερικό. Ή ταξιδεύεις. Ή μετακομίζεις. Ή μεταναστεύεις σε μια χώρα που μπορεί να χωρέσει τα όνειρά σου. Φεύγεις για να σπουδάσεις ή αρχίζεις τις σπουδές σου. Ανοίγεις δοσοληψίες με το εξωτερικό. Συνεργάζεσαι με ανθρώπους που βρίσκονται στο εξωτερικό ή τους αντιπροσωπεύεις εδώ. Ή ανοίγεσαι στο εξωτερικό μέσω ίντερνετ, εμπορίου, εισαγωγών-εξαγωγών. Με λίγα λόγια επεκτείνεσαι. Απλώνεσαι. Ρίχνεις τη ζαριά σου στο αύριο. Η επαγγελματική ζωή δημιουργεί ευκαιρίες, πιθανότητες, ανοίγματα. Ευνοούνται θέματα που άπτονται των εκδόσεων, της επικοινωνίας, της διαφήμισης, της διδασκαλίας, των σπουδών, νομικά θέματα, θέματα μάθησης και γνώσης. Η αισιοδοξία αυξάνεται – ναι, αύριο είναι πάντα μια καλύτερη μέρα. Η πίστη στις δυνατότητές σου μαζί με την απόφαση να προσπαθήσεις περισσότερο έντονα, μαζί με τη διάθεσή σου να ριψοκινδυνεύσεις δημιουργούν μια καινούργια πραγματικότητα που εκτός από θετικές εξελίξεις στην επαγγελματική σου ζωή έχουν και θετικό αντίκτυπο στην τσέπη σου.

Επαφές με χρήσιμους ανθρώπους, νέες βοηθητικές γνωριμίες και ίσως μια ερωτική ιστορία με κάποιον/α που σχετίζεται με οποιοδήποτε τρόπο με το εξωτερικό σε βάζουν σε έναν καινούργιο κύκλο ζωής που έχει σαν σύνθημά του την επέκταση, την αναζήτηση του νοήματος της ζωής σου, τη μείωση του φόβου, τη λαχτάρα για καινούργια πρόσωπα, νέες ιδέες, καινούργιες πρακτικές. Άρα, ακόνισε τις φιλοδοξίες σου, καλλιέργησε όσο μπορείς περισσότερο τα προσόντα και τα ταλέντα σου, πρόσθεσε επιπλέον αν μπορείς και μείνε ανοιχτός στις ευκαιρίες που θα πέσουν στα πόδια σου, ή που ακόμα καλύτερα θα δημιουργήσεις εσύ. Εμπιστεύσου το ένστικτο και τη διαίσθησή σου. Α, κι επειδή είσαι Τοξότης μην αφήσεις το φανατισμό και την ιδέα που έχεις ότι εσύ μόνο κατέχεις την απόλυτη αλήθεια να παρεμβληθούν στις επιδιώξεις σου.

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5