1821 Digital Gallery
Παρθένος 2014
ΤΕΥΧΟΣ 465
STARDUST

Παρθένος 2014

Όλα είναι ζήτημα πίστης αυτή τη χρονιά – πιστεύεις;

Άρης στον Ζυγό: Έρις/Πόλεμος/Διαπραγματεύσεις

(7/12/13 - 26/7/14 και ανάδρομος 1/3 - 20/5)

Ένας Παρθένος δεν μπορεί να αλλάξει τα ρούχα του, τη δουλειά του, την ερωτική του ζωή, το σπίτι του, όσο γρήγορα λειτουργεί το μυαλό του. Ενώ το μυαλό του είναι ευέλικτο, δραστήριο και αποτελεσματικό, άλλο τόσο η αντιμετώπιση της οικονομικής του κατάστασης τον αποσυντονίζει, τον διχάζει, τον πανικοβάλλει. Έτσι η οικονομική σου κατάσταση είναι ρευστή με αναπάντεχες μεταβολές: ενώ νομίζεις ότι η τσάντα που σου φέρνουν οι άνθρωποι έχει κάτι μέσα, αποφεύγουν να σου πουν ότι η τσάντα έχει μια μεγάλη τρύπα. Ναι, οι άνθρωποι σε τρελαίνουν περισσότερο από την αποτυχία μιας οικονομικής συναλλαγής ή το πενιχρό της αποτέλεσμα.

Έτσι, όταν ο Άρης βρίσκεται στον Ζυγό και κυρίως στην ανάδρομη φάση του αισθάνεσαι ευάλωτος και ανασφαλής όσον αφορά τα οικονομικά σου. Συνήθως η λογική και το ένστικτο σου υπαγορεύουν τις λύσεις, αλλά αυτή την εποχή η λογική σου είναι ανενεργή και το ένστικτο δεν λειτουργεί. Η πρόκληση ονομάζεται «βάζω έναν απώτερο οικονομικό στόχο σε μια δουλειά, ή ένα σχέδιο που ήδη πραγματοποιώ ή έχω στα σκαριά» – εννοείται ότι τώρα δεν ξεκινάς τίποτα καινούργιο που είναι σημαντικό για σένα. Οι φάσεις των ανάδρομων πλανητών είναι εξαιρετικές στο να αναθεωρείς, να ανακατασκευάζεις, να επιδιορθώνεις, να τελειοποιείς, να αναζητάς, να ξανακοιτάς τις επαγγελματικές προοπτικές και να συνειδητοποιείς τις αλλαγές που πρέπει να κάνεις για να συνεχίσεις. Κάθε οικονομική δοσοληψία είναι ιδιαίτερα εύθραυστη, οπότε ούτε δάνεια, ούτε οικονομικές συμφωνίες, ούτε εργασιακές αλλαγές, ούτε σημαντικές αγορές, ούτε δάνεια από σένα προς άλλους είναι προς το συμφέρον σου. Και η τσέπη αποκτάει τρύπα.

Σχετικα
Τα Ζώδια της Τετάρτης 27.10.2021
Τα Ζώδια της Τετάρτης 27.10.2021

Κρόνος

The Old Devil

Ο Κρόνος στον Σκορπιό είναι ήπιος για σένα. Το θέμα ονομάζεται επικοινωνία, μυαλό, μόρφωση, καθημερινότητα. Δοκιμάζεται σκληρά η καθημερινότητά και η επικοινωνία σου με τους γύρω – πολλές φορές μάλιστα θα αισθανθείς σα να παίζεις το κουφό τηλέφωνο, όπου ο καθένας έχει στο μυαλό του κάτι άλλο που ο άλλος καταλαβαίνει. Τη μια στιγμή θα αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε μια δουλειά που σε γεμίζει, ή εν πάση περιπτώσει κυλάει ομαλά, ή ότι περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους εμπιστοσύνης, κι έπειτα ο άνεμος αλλάζει και όλα αυτά τα αισθήματα καταλήγουν στον υπόνομο, ενώ σκέφτεσαι με θυμό «Πόσο ηλίθιος είμαι που βασίζομαι στους άλλους…». Μη γίνεσαι κυνικός και πικρόχολος. Ξέρεις καλύτερα από τον καθένα ότι κάθε άνθρωπος είναι μια καινούργια πραγματικότητα ή φαντασίωση. Cheer up!

Σχετικα
Τα Ζώδια της Τρίτης 26.10.2021
Τα Ζώδια της Τρίτης 26.10.2021

Ποσειδώνας

Τοπίο στην Ομίχλη

Οι στενές διαπροσωπικές σχέσεις είναι αυτές που επηρεάζονται με τη διέλευση του Ποσειδώνα. Κάποιες από αυτές τις εμπειρίες δεν είναι εύκολες, αλλά προσφέρουν τη δυνατότητα να αποκτήσεις μεγαλύτερη συνείδηση του εαυτού σου και των σχέσεων που δημιουργείς. Ακόμα και αν βρίσκεσαι σε σχέση υπάρχει πιθανότητα να γνωρίσεις κάποιον/α που θα ερωτευθείς. Το πιθανότερο είναι να μη βλέπεις ξεκάθαρα αυτόν ή αυτήν που γνώρισες. Η επιθυμία για μια ερωτική ιστορία που μας βγάζει από την πραγματικότητα και τη ρουτίνα είναι τόσο τεράστια και τυφλή, που δεν έχει σημασία ποιος είναι στην πραγματικότητα ο άλλος, αλλά τι φανταζόμαστε εμείς ότι είναι. Φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις παραμονεύει η απογοήτευση.

Ο Ποσειδώνας φέρνει στη ζωή μας τύπους που είτε ξεγελάνε είτε κρύβουν είτε δεν είναι αυτό που φαίνονται. Ωστόσο, αυτοί που έλκουμε αντιπροσωπεύουν ένα ανεξερεύνητο κομμάτι του εαυτού μας που ήρθε η εποχή να συνειδητοποιήσουμε, να αντιμετωπίσουμε ή να ανακαλύψουμε. Μπορεί να ερωτευτούμε έναν καλλιτέχνη, οπότε είμαστε έτοιμοι να εξερευνήσουμε τη δημιουργική μας πλευρά. Ή ένα έντονα θρησκευόμενο πρόσωπο, οπότε είναι ώρα να συνδεθούμε με το ιερό μέσα μας ή να καλλιεργήσουμε τις μεταφυσικές μας ανησυχίες. Εάν ερωτευθούμε κάποιον/α που μας εξαπατά και μας προδίδει χρειάζεται να εξετάσουμε περισσότερο συνειδητά τη δική μας ικανότητα να εξαπατάμε και να προδίδουμε.

Οι σχέσεις θύτη/θύματος - θύματος/σωτήρα είναι συνηθισμένες με αυτή τη διέλευση. Ίσως σχετιστείς με ανθρώπους που χρειάζονται σωτηρία – αλκοολικούς, εξαρτημένους από ναρκωτικά, σε κατάθλιψη, σε σύγχυση, σε κρίση. Ή ο σύντροφος είναι πιθανόν να αντιμετωπίζει έντονα ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας χρημάτων, υγείας ή εργασίας και χρειάζεται στήριξη, φροντίδα, κατανόηση. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να ερωτευτείς κάποιον/α που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να ανταποδώσει. Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο να είμαστε εμείς που χρειάζεται να σωθούμε και ονειρευόμαστε κάποιον/α που θα μας σώσει. Προσοχή σε επαγγελματικές συμφωνίες, συνεταιρισμούς, συνεργασίες – ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός.

*Αφορά κυρίως Παρθένους γεννημένους 26-31 Αυγούστου

+ Ωροσκόπους ή άλλους πλανήτες σε αυτό το ζώδιο μεταξύ 3°-8°

 n

Εικονογράφηση: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

● Με τον Δία στον Καρκίνο (26/6/13 - 16/7/14)

Λαμβάνοντας υπόψη πόσοι άνθρωποι έχουν κυρίως βγει από τη ζωή σου, ή έχουν εξαφανιστεί σε ένα αργό fade out, ο Δίας από τον Καρκίνο σού φέρνει, έφερε ή θα φέρει ένα δύο σημαντικούς ανθρώπους που μπορεί να είναι φίλοι, μπορεί να είναι σύμμαχοι, μπορεί να είναι σπουδαίες επαγγελματικές διασυνδέσεις. Όσο προσγειωμένος/η κι αν είσαι, όσο πρακτικός/ή, φαίνεται ότι ονειρεύεσαι και πάλι, δημιουργείς καινούργιους στόχους και προσδοκίες και κοιτάζεις το μέλλον με αυξημένη αισιοδοξία – ναι, ναι, μέσα στις δυσκολίες ανθίζει η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Οι φίλοι είναι παρόντες, είναι δίπλα σου και αισθάνεσαι ότι είναι η πολύτιμη περιουσία σου. Σε στηρίζουν, τους στηρίζεις. Οι εργασιακές προσπάθειές σου αρχίζουν και δίνουν καρπούς – έχουν δηλαδή και υλική ανταπόδοση. Αν εργάζεσαι ή συνδέεσαι με οποιοδήποτε τρόπο με μεγάλους οργανισμούς, ή με ομάδες που στοχεύουν στο κοινό καλό, είτε μέσα από μια πολιτική, ανθρωπιστική, πολιτιστική ή κοινωνική δράση, αισθάνεσαι ότι οι προσπάθειες που κάνεις έχουν αντίκτυπο. Οι κοινές προσπάθειες είναι αυτές που έχουν σημασία αυτή τη χρονιά. Το ΜΑΖΙ με ένα κοινό όραμα, με κοινούς σκοπούς και προοπτικές είναι που μετράει και σου δίνει νόημα. Πολλοί από τους στόχους σου μπορεί να υλοποιούνται στα πλαίσια της «οικογένειας». Η οικογένεια, όπως κι αν την ορίζεις, είναι ένας τομέας που σε ηρεμεί. Είναι οι δικοί σου άνθρωποι, ο/η σύντροφος που στέκεται δίπλα σου και σε αναζωογονεί. Το σπίτι σου είναι ανοιχτό. Το καταφύγιο που χωράει όλους όσους αγαπάς. Ναι, είναι χρονιά κοινωνικοποίησης και εξωστρέφειας.

● Με τον Δία στον Λέοντα (16/7/14 - 11/8/15)

Αυτή η διέλευση του Δία πάνω από το κεφάλι σου σηματοδοτεί μια εποχή κρυμμένης τύχης που ενεργοποιείται τις στιγμές ακριβώς που τη χρειάζεσαι – ούτε πριν ούτε μετά. Είναι μια εποχή που η ψυχή σου είναι γαλήνια, ακόμα κι αν έχει ένα εκατομμύριο λόγους να είναι ταραγμένη και ανήσυχη. Δεν γίνεται ακριβώς γκουρού, αλλά μπορείς πιο εύκολα να τινάξεις από πάνω σου το σκοτάδι γιατί σου εντείνεται η πίστη ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος. Είσαι εκεί όταν σε χρειάζονται, είσαι εκεί όταν τους χρειάζεσαι – σημαντικό γεγονός και καθόλου από ό,τι ξέρεις αυτονόητο. Η εργασιακή καθημερινότητα κυλάει πιο εύκολα. Ένας έρωτας μπορεί να πέσει στο δρόμο σου χωρίς να το περιμένεις. Μια επαγγελματική ευκαιρία που θα σε απαλλάξει από ένα βάρος είναι μια μεγάλη πιθανότητα. Δεν ενδιαφέρεσαι να είσαι στη βιτρίνα αυτή την περίοδο – σημασία έχει να προσφέρεις, να βοηθάς, να εργάζεσαι πίσω στο παρασκήνιο. Είναι μια εποχή που η εσωστρέφεια δεν είναι βάρος, αλλά απόλαυση, γιατί ασχολείσαι με κάτι που θέλεις, εργάζεσαι μόνος για κάτι που θέλεις, ασχολείσαι με κάτι που επιθυμείς. Ναι, όλα είναι ζήτημα πίστης αυτή τη χρονιά – πιστεύεις; Θα γίνει.

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5