1821 Digital Gallery
Κριός 2014
ΤΕΥΧΟΣ 465
STARDUST

Κριός 2014

Όσο κι αν έχεις ανάγκη το παραμύθι, ξέρεις τώρα πια ότι ο κακός λύκος δεν είναι μύθος

Άρης στον Ζυγό: Έρις/Πόλεμος/Διαπραγματεύσεις

(7/12/13 - 26/7/14 και ανάδρομος μεταξύ 1/3 - 20/5)

O Άρης στον Ζυγό απέναντί σου, δηλαδή στις διαπροσωπικές και επαγγελματικές σου σχέσεις, είναι μια κρίσιμη περίοδος υψηλών βολτ στρες για όσους έχουν σταθερές, μακροχρόνιες σχέσεις ή επαγγελματικά βρίσκονται σε εύθραυστη περίοδο. Αυτή η διέλευση φέρνει στην επιφάνεια ζητήματα επιβολής, εξουσίας, ποιος έχει το πάνω χέρι στη σχέση, ποιος δίνει και τι σε αυτήν, ποιες υποχωρήσεις έχουν γίνει προς χάρη της διατήρησής της. Αντιθέσεις που κρυβόντουσαν κάτω από το χαλί, εργασιακά προβλήματα που αναβάλλονταν, δυσαρέσκειες και συγκρούσεις που αντιμετώπιζες με ευελιξία, τώρα πλέουν πια ανοιχτά στην επιφάνεια. Είναι εποχές που προσπαθείς να μη δείξεις στον Άλλο τα δυνατά σου συναισθήματά, παριστάνοντας τον ψυχρό, τον απόμακρο, τον αδιάφορο. Ή το κάνει ο Άλλος σε σένα. Αν ξαναπαίξεις αυτό το κρυφτό να θυμάσαι ότι κυρίως στην περίοδο της ανάδρομης κίνησης του Άρη, οι σχέσεις θα γίνουν ακόμα δυσκολότερες, γιατί θα δίνεις σε μια καθοριστική για τη σχέση σου περίοδο διπλά ή λάθος μηνύματα, ή θα υπάρξουν ξαφνικές εντάσεις στη μέση του πουθενά.

Μην αφήσεις τον εαυτό σου να κυκλοφορεί θυμωμένος τις περισσότερες μέρες επειδή δεν έχεις τη δύναμη να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα στις σχέσεις σου, περιμένοντας να λυθούν από μόνα τους. Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να αναλάβεις εξυγιαντικές πρωτοβουλίες. Ωστόσο η μόνη ρεαλιστική λύση είναι να αποφύγεις να δώσεις ριζικές λύσεις –εκτός κι αν έχεις σκεφτεί μέχρι κεραίας τις συνέπειες και τα αποτελέσματα– και να επικεντρωθείς στους άλλους προσωπικούς σου στόχους. Άφησε τα πράγματα να εξελιχθούν χωρίς να τα πιέσεις, έχοντας κατά νου ότι αυτοί που σε ενδιαφέρουν δεν είναι διαθέσιμοι αυτή την εποχή. Να θυμάσαι ότι κάθε σχέση που σπάει τώρα, δύσκολα ξανακολλάει.

Σχετικα
Τα Ζώδια της Κυριακής 24.10.2021
Τα Ζώδια της Κυριακής 24.10.2021

Κρόνος

The Old Devil

Ποια είναι τα αγκάθια της θέσης που έχει ο Κρόνος στον Σκορπιό; Τα μεγάλα θέματα είναι οικονομικά – τα οικονομικά μάλιστα που έχουν σχέση με άλλους: με το/τη σύντροφο, με τις τράπεζες, με την εφορία, με το/τη συνεταίρο. Ίσως δεν παίρνεις το δάνειο που θέλεις, πιέζεσαι από την εφορία ή πιθανόν ο σύντροφος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Αυτή είναι η ορατή εκδήλωση αυτής της διέλευσης, γιατί η υπόγεια και εξίσου σημαντική έχει σχέση με την ψυχική ζωή και την εσωτερική ανάγκη για μεταμόρφωση. Οικονομικοί πονοκέφαλοι σε μέγεθος Ζέπελιν και η αίσθηση ότι για να συνεχίσεις την πορεία σου πρέπει να αλλάξεις τις αξίες σου επώδυνα. Αν είσαι σε σχέση, μια κρίση δημιουργείται με σκοπό να μάθεις να ζεις με άλλους, που οι αξίες τους κι η στάση ζωής τους δεν είναι ίδιες με τις δικές σου. Δεν χρειάζεται να καταστρέψεις την ατομικότητά σου, αλλά να ενσωματώσεις δημιουργικά τις απόψεις των άλλων ή να δείξεις ανοχή ή πνεύμα συμφιλίωσης με τη διαφορετικότητα του Άλλου.

Σχετικα
Τα Ζώδια του Σαββάτου 23.10.2021
Τα Ζώδια του Σαββάτου 23.10.2021

Μερικές φορές η πίεση για εσωτερική αλλαγή λόγω των περιστάσεων είναι τόσο έντονη που αισθάνεσαι σα να αλλάζεις το δέρμα σου χωρίς αναισθητικό. Ναι, η λύση στη δραστηριότητα του Κρόνου στον Σκορπιό σου έγκειται στην κατανόηση των αντιλήψεων των άλλων, ακόμα κι αν πρόκειται για αυτούς από τους οποίους προσπαθείς να δραπετεύσεις. Επειδή ο Σκορπιός για σένα συμβολίζει και το σεξ, θα ήταν ευχής έργον όλοι οι πόλεμοι να λυνόντουσαν πάνω στο κρεβάτι, αλλά όπως όλοι ξέρουμε το σεξ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως Δούρειος Ίππος. Μπορεί το μελόδραμα και οι έντονες σκηνές μέσα σε μια σχέση να δείχνουν ζωτικότητα (αν δεν είναι σημάδι ότι δεν αντέχουμε πια ο ένας τον άλλο), αλλά να σου θυμίσω ότι υπάρχουν ακόμα όλα αυτά τα δάνεια που έχεις πάρει, πολλοί απλήρωτοι λογαριασμοί και οτιδήποτε κοστίζει μια περιουσία στην εποχή μας. Και κάτι ακόμα. Κάνε μια ανασκόπηση της τελευταίας δεκαετίας για να δεις από πού έρχεσαι, πού έχεις φτάσει και πού θέλεις να πας, με ποιους και πώς;

Ουρανός

Η ώρα δείχνει Αλλαγές

Ο Ουρανός έρχεται να αναδείξει εκρηκτικά κομμάτια του εαυτού σου που καταπίεζες ή επέμενες να μην να τα συμπεριλαμβάνεις στη συνείδησή σου. Ντροπαλοί Κριοί αποκτάνε εξαιρετική αυτοπεποίθηση, γειωμένοι και πρακτικοί Κριοί με τη θέλησή τους ή πιεσμένοι από εξωτερικά γεγονότα αφήνουν πίσω τους ασφάλεια και σταθερότητα και ξεκινάνε δικές τους δουλειές ή αλλάζουν πόλη ή χώρα, αναλαμβάνουν κάθε είδους ρίσκο που τους πηγαίνει προς νέα κατεύθυνση. Οι λογικοί γίνονται συναισθηματικοί, ενώ άλλοι που κυριαρχούνταν από τα αισθήματά τους αρχίζουν και αντιμετωπίζουν καταστάσεις και ανθρώπους με αποστασιοποίηση και αντικειμενικότητα. Αλλάζει με άλλα λόγια η αίσθηση του εαυτού σου και ο Ουρανός σού δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσεις νέους τρόπους αντιμετώπισης της ζωής.

Αυτή η διέλευση δημιουργεί ανυπομονησία, νευρικότητα και ανησυχία. Σα να περιμένεις να συμβεί κάτι που θα σου αλλάξει τη ζωή και αργεί, με αποτέλεσμα να μη σε χωράει το σπίτι. Είναι σα να ζεις έχοντας καταπιεί ηλεκτρισμό – θέλεις ό,τι πιάνεις να σε τινάζει, να σε αλλάζει, να σε κάνει καινούργιο. Ανάλογα βεβαίως και με την ηλικία με τον Ουρανό στο ζώδιό σου αποφασίζεις να επαναστατήσεις εναντίον οποιουδήποτε, ή οτιδήποτε σε περιορίζει, να φύγεις από το σπίτι των γονιών σου, να πας να σπουδάσεις όσο γίνεται μακρύτερα από την πόλη σου, να παντρευτείς, να κάνεις παιδιά. Κι ύστερα μεγαλύτερος να χωρίσεις, να αλλάξεις επάγγελμα ή κατεύθυνση, ή να ανακαλύψεις αυτό που ήθελες να κάνεις από πάντα και δεν το τολμούσες. Όποια κι αν είναι η ηλικία σου, σε όποια φάση της ζωής σου κι αν βρίσκεσαι, ένα είναι σίγουρο: βλέπεις τη ζωή και τον κόσμο με ένα τρόπο εντελώς διαφορετικό. Φεύγοντας ο Ουρανός, η ζωή σου έχει αλλάξει.

*Αφορά κυρίως Κριούς γεννημένους 29 Μαρτίου - 17 Απριλίου

+ Ωροσκόπους ή άλλους πλανήτες σε αυτό το ζώδιο μεταξύ 4°-12°

n

Εικονογράφηση: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Πλούτωνας

Το Μακρύ ταξίδι της Μέρας μέσα στη Νύχτα

Η διέλευση του Πλούτωνα στον Κριό, που για σένα αποτελεί το ζενίθ του ηλιακού σου χάρτη, είναι εξαιρετικά σημαντική και δυναμική. Δεν είναι μόνο η επαγγελματική ζωή που επηρεάζεται άμεσα, αλλά και η αίσθηση της ταυτότητας –ποιος είμαι και γιατί είμαι εδώ– που μεταμορφώνεται. Είναι μια εποχή που πιθανόν αναγκάζεσαι –λόγω κρίσης, οικονομικών συγκυριών, πτώχευσης, απόλυσης, περικοπών– να κάνεις επαγγελματική στροφή. Το θέμα επάγγελμα γίνεται πρωταρχικό και κρίσιμο – πού, πώς, με ποιους. Όπου υπάρχει Πλούτωνας στην εικόνα υπάρχει κατάρρευση και ανοικοδόμηση. Υπάρχουν βίαιες αλλαγές και κρίσιμες συνθήκες που εξαναγκάζουν σε αλλαγές – δεν αντέχεις πια, δεν μπορείς να συνεννοηθείς, οι συνθήκες έχουν γίνει εξοντωτικές ή τίθεται ζήτημα αρχών και ηθικής. Από την άλλη πλευρά υπάρχει και ανάληψη ευθυνών, προαγωγή, δύναμη, άσκηση εξουσίας. Και είναι σημαντικό θέμα η εξουσία και η διαχείρισή της – μπορεί να οδηγήσει σε μία δυναμική περίοδο, αλλά μπορεί να είναι και αυτή που με τυχόν αλαζονεία ή και παιχνίδια εξουσίας οδηγεί σε εξουθενωτικούς ανταγωνισμούς, ίντριγκες και τελικά στην πτώση.

Με οποιοδήποτε τρόπο η δουλειά είναι κυρίαρχο ζήτημα. Μυστικές συζητήσεις, διαπραγματεύσεις ή και παρασκηνιακές συναντήσεις σε διευθυντικό επίπεδο επηρεάζουν την επαγγελματική σου ζωή. Σηκώνεσαι μια μέρα το πρωί και η εταιρεία που εργάζεσαι έχει πουληθεί, πτωχεύσει, μετακινηθεί. Η καριέρα που ακολουθείς ή εξελίσσεται αυτή την περίοδο μπορεί να είναι πλουτώνιας υφής: φάρμακα, ψυχολογία, έρευνα, ρεπορτάζ, πολιτική. Μπορεί να συνδέεται με κάτι ερευνητικό που γίνεται μυστικά ή μακριά από το φως της δημοσιότητας. Μπορεί να έχει σχέση με οργανισμούς που εργάζονται για την αλλαγή της κοινωνίας ή έχει κοινωνικούς στόχους. Η χρησιμοποίηση της εξουσίας ή της επιρροής για ιδιοτελείς και πολλές φορές παράνομους στόχους και σκοπούς είναι από τις σκοτεινές πλευρές αυτής της διέλευσης. Θυμήσου: Όποιος δεν παίζει με τους κανόνες καίγεται.

* Αφορά κυρίως Κριούς γεννημένους 1-5 Απριλίου

+ Ωροσκόπους ή άλλους πλανήτες σε αυτό το ζώδιο μεταξύ 11°-14°

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

● Με τον Δία στον Καρκίνο (26/6/13 - 16/7/14)

Είναι μια χρονιά που κατά διαστήματα αισθάνεσαι εσωτερική ηρεμία, την αίσθηση ότι ακόμα και μέσα από τις δυσκολίες, μέσα από αναταράξεις και εμπόδια κάτι θα γίνει και θα μείνεις στην επιφάνεια. Η οικογενειακή ζωή είναι αυτή που ευνοείται αυτό το διάστημα, αυτή που επιστρέφεις όταν δεν έχεις πού αλλού να πας για να αναζητήσεις φροντίδα και συμπαράσταση. Η προσωπική ζωή φαίνεται ασφαλής, το σπίτι σου είναι το οχυρό σου που αντέχει τις καταιγίδες. Είναι μια χρονιά που θα μπορούσες να μετακομίσεις σε ένα άλλο καλύτερο σπίτι, να αγοράσεις το δικό σου ή να το ανακαινίσεις. Αν σκέφτεσαι να αλλάξεις πόλη ή χώρα επίσης υπάρχει εύνοια, όπως και η επαγγελματική σου ζωή μπορεί να μην εξασφαλίζεται από αυτή τη διέλευση, αλλά σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι υπάρχει ένα δίχτυ προστασίας. Υ.Γ. Αυξάνεται η οικογένεια με ένα μωρό;

● Με τον Δία στον Λέοντα (16/7/14 - 11/8/15)

Μετά από δυσκολίες και εμπόδια που σε έβγαλαν περισσότερο σοφό (;) υπάρχει η υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής. Ο πέμπτος οίκος της χαράς της ζωής, του παιχνιδιού και η βασιλική σκηνή του έρωτα έχουν όλα τα φώτα αναμμένα, ρίχνοντας γκλίτερ όπου υπάρχουν μέρες που είσαι κοινωνικά ακαταμάχητος/η. Κανένας δεν αμφιβάλλει ότι αρχίζεις και παίρνεις τα πάνω σου. Το ίδιο συμβαίνει και με τον έρωτα. Η δημιουργικότητά σε κατακλύζει σαν Νιαγάρας που τον συγκρατούσε μια τρίχα. Όπως και η ανάγκη για σεξ. Όπως και η ανάγκη του παιδιού μέσα σου για αγάπη και τρυφερότητα. Φυσικά όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι θα βγάλεις την καρδιά σου σε πλειστηριασμό, ούτε ότι θα τη παραδώσεις στον πρώτο ή στην πρώτη που θα σου υποσχεθεί τον παράδεισο μια τρελή βραδιά. Βέβαια, όσο κι αν έχεις ανάγκη το παραμύθι, ξέρεις τώρα πια ότι ο κακός λύκος δεν είναι μύθος.

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5