Visual Browsing
Πανσέληνος στην Παρθένο

Πανσέληνος στην Παρθένο

Πρακτική ευγένεια έναντι θεωρητικού μεγαλείου
Στην Πανσέληνο του Σαββάτου υπογραμμίζεται ο φόβος και ο δισταγμός που συχνά συνεπάγεται η απόφασή μας να συνταχθούμε με το «σωστό».

Να βλέπεις τον κόσμο σε έναν κόκκο άμμου
Και τον παράδεισο σ' ένα αγριολούλουδου
Να κρατάς τ’ άπειρο στην παλάμη σου
Και την αιωνιότητα σε μια ώρα   

-William Blake


Η Πανσέληνος της Παρθένου γίνεται τα ξημερώματα του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου τη φετινή χρονιά και ο χάρτης της έχει ωροσκόπο επίσης στο ζώδιο της Παρθένου, στην 26η μοίρα, με συντεταγμένες Αθήνας. Η Παρθένος είναι ένα ζώδιο που συνήθως σχετίζεται με την πρακτικότητα, τη ροή της καθημερινής ζωής και των καθημερινών πραγμάτων, τις προσπάθειες που όλοι καταβάλλουμε για να ανταπεξέρθουμε με τον καλύτερο τρόπο. Σχετίζεται επίσης με τον τομέα της υγείας, της υγιεινής, της καθαρότητας με την έννοια του διαχωρισμού του ωφέλιμου από το επιβλαβές.

Σε κάθε περίπτωση, το ζώδιο της Παρθένου είναι ένα ζώδιο που βρίσκει χαρά και αποδίδει σημασία σε πράγματα που μπορεί να είναι πολύ συνηθισμένα, δίνοντάς τους προσοχή, φροντίδα και πασχίζοντας για την τελειοποίηση, την αρμονία και την τάξη τους. Ίσως στην Παρθένο καλύτερα από κάθε άλλο ζώδιο μπορεί να βρεθεί η γέφυρα ανάμεσα στο εξαίσιο, το θείο, το υπερβατικό και το συνηθισμένο, το ανθρώπινο, το καθημερινό.

Σχετικα
Τα Ζώδια της Παρασκευής 16.04.2021
Τα Ζώδια της Παρασκευής 16.04.2021

Στην Πανσέληνο του Σαββάτου υπογραμμίζεται η σημαντική θυσία, ο μόχθος, η απώλεια, ο φόβος, ο δισταγμός που συχνά συνεπάγεται η απόφασή μας να συνταχθούμε με το «σωστό», με το ευγενικό, με το να κάνουμε καλό και να συνεισφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σε όποιο πλαίσιο κι αν βρεθούμε, από τον εργασιακό μας χώρο, μέχρι τον δρόμο και την ιδιωτική μας ζωή. Συνοψίζεται επίσης το βάρος, ο προβληματισμός, οι τύψεις, η αίσθηση ότι βαλτώνουμε όταν ξέρουμε πολύ καλά τη θεωρία αλλά μένουμε εκεί και δεν την κάνουμε πράξη.

Εδώ το μοτίβο που είναι άξιο σημασίας είναι το πόσα κλέβουμε από τον εαυτό μας δεχόμενοι να κάνουμε πράγματα για τις εντυπώσεις, από συνήθεια, έτσι για να πούμε κάτι, για να έχουμε δίκιο. Η ενέργεια αυτής της Πανσελήνου είναι μία υπενθύμιση ότι κάθε στιγμή και σε κάθε στροφή της ζωής μας έχουμε την ικανότητα να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας με τον καλύτερο τρόπο, να είμαστε ευγενικοί κι εξυπηρετικοί, να ξεκουραστούμε όταν το χρειαζόμαστε, να απολαύσουμε την ανάπαυλα χωρίς τύψεις.

Η ευκαιρία που μας προσφέρεται αυτές τις ημέρες είναι να σταθούμε πάνω στη γέφυρα της ζωής μας όπως είναι, και της ζωής μας όπως θα θέλαμε να είναι, και να δράσουμε από εκεί. Η άφθονη ενέργεια της Παρθένου μάς δείχνει το μεγαλείο στην απλότητα, την ειλικρίνεια, την ευγένεια, την τρυφερότητα, όπως και τη μαύρη τρύπα του άγχους, της διάσπασης σε πάρα πολλές κατευθύνσεις, της ασύμμετρης φιλοδοξίας, του «τι έχω να κερδίσω;». Πρακτικά φτάνει να φύγουμε από την απογοήτευση, το μπέρδεμα, το ψέμα των όσων θέλουμε και δεν μπορούμε. Να πατήσουμε στην ανακούφιση αυτών που θέλουμε και μπορούμε και να κάνουμε αυτά. Η φράση που μου έρχεται στο μυαλό είναι «ποιος είσαι όταν δεν κοιτάζει κανείς;»

Περισσότερα για την επίδραση της Πανσελήνου σε κάθε ζώδιο εδώ.

Δειτε επισης

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5