Visual Browsing
Τα ζώδια της εβδομάδας (15-21 Ιουλίου)
ΤΕΥΧΟΣ 711
COSMIC TELEGRAM

Τα ζώδια της εβδομάδας (15-21 Ιουλίου)

Καρκίνε, βλέπεις τον εαυτό σου καλύτερα, είτε νιώθεις απογυμνωμένος, είτε ανακουφισμένος
Cosmic Telegram: Η Ευαγγελία Τσαβδάρη κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (15-21 Ιουλίου)

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Έχεις την ευκαιρία να δώσεις ρυθμό στο περιβάλλον σου αν τον βρεις πρώτα εσύ
H έκλειψη Σελήνης (17) δίνει τον τόνο αυτής της εβδομάδας και δημιουργεί τις συνθήκες για να επικεντρωθείς στο τι γίνεται μέσα στο σπίτι και το γραφείο, καθώς και στον εσωτερικό σου κόσμο. Το αν αυτό θα είναι  θετικό ή κάπως δύσκολο εξαρτάται από τις πρωτοβουλίες που θα πάρεις εσύ και τις αντιδράσεις που θα δημιουργήσουν. Καλό θα είναι να βάλεις ένα μικρό χαλινάρι στον παρορμητισμό σου όταν πρόκειται να κάνεις κάτι που σε ενθουσιάζει και πριν πέσεις με τα μούτρα να σκεφτείς το κόστος που έχει χρηματικά ή συναισθηματικά και αν μπορείς να ανταπεξέρθεις. Έτσι θα γλιτώσεις τον εαυτό σου από αρνητικές σκέψεις κατόπιν εορτής και, φυσικά, από ανεπιθύμητες αντιδράσεις στο σπίτι και το γραφείο. Το «δάσκαλε που δίδασκες» δεν πρέπει να σε χαρακτηρίζει απέναντι σε κανέναν. Δώσε το έξυπνο και σωστό παράδειγμα πρώτος στον σύντροφο, τα παιδιά, στις δημιουργικές σου συνεργασίες. Όσον αφορά την καριέρα και την κοινωνική σου ζωή, οι πατροπαράδοτες λύσεις και μέθοδοι δέχονται πλήγμα.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Τα κίνητρά σου είναι θολά και τα αποτελέσματα των κινήσεών σου εξίσου θολά
Η κατάσταση στο σπίτι και μέσα σου συνεχίζει να είναι τεταμένη με την έκλειψη Σελήνης (17).  Ειδικά σε θέματα της ερωτικής σου ζωής ή των παιδιών, καλύτερα να αποφύγεις την ξεροκεφαλιά και το πείσμα για να κρύψεις τις ανησυχίες σου ή για να ανταπεξέρθεις στην αδιαθεσία, καθώς το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δυσκολέψεις τον εαυτό σου. Αν το κάνεις, έχεις την ευκαιρία να βάλεις το μαχαίρι στο κόκαλο και να ρίξεις φως σε οικογενειακές υποθέσεις, θέματα ακινήτων και να βρεις μία καλύτερη συνεννόηση με όλους γενικώς, εξομαλύνοντας ταυτόχρονα το πρόγραμμά σου. Η εμμονή, το να τα κανονίζεις όλα εσύ και να περιμένεις οι άλλοι να ακολουθήσουν ή να ακολουθείς εσύ ό,τι σου κανονίζουν, είναι πολύ μέτρια συνταγή γι’ αυτές τις μέρες. Δύσκολα θα περάσεις κάτι παραπάνω από μέτρια με τη σχέση σου, επιλέγοντας ανώδυνες εξόδους, μέρη διακοπών και θέματα. Επίσης δύσκολα θα «κολλήσουν»/συνεχίσουν συνεργασίες που σχεδιάζεις χωρίς μεράκι αλλά μόνο βάσει φιλοδοξίας και κέρδους.


Σχετικα
Τα Ζώδια της εβδομάδας | 03-09.08.2020
Τα Ζώδια της εβδομάδας | 03-09.08.2020

Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Εκδρομές, έξοδοι, ευχάριστες δουλειές, αλλά και άμοιρες προσπάθειες ελέγχου
Παίρνεις τους δρόμους με φίλους ή πέφτεις με τα μούτρα στις διαδικασίες για την υλοποίηση των σχεδίων σου με την έκλειψη Σελήνης (17). Έχε στον νου σου ότι για ένα καλό αποτέλεσμα, δηλαδή να χαλαρώσεις και να απολαύσεις ή να οδηγηθείς σε κάτι ποιοτικό και επικερδές, χρειάζεται να τακτοποιήσεις το κατά δύναμη τις εκκρεμότητές σου. Να είσαι επιπλέον έτοιμος για κουτσομπολιό από τον κύκλο σου, ίσως και τρικλοποδιές από το συγγενικό περιβάλλον. Στις οικονομικές συνεργασίες και στην ερωτική σου ζωή, η επίκριση, η σκληρότητα, ο κυνισμός, η απάθεια και η προσπάθεια να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο με κάθε κόστος, σε απομονώνουν. Ανασφάλειες έχουμε όλοι, τα τείχη και οι αποστάσεις λόγω φόβου δεν βοηθάνε ούτε την καθημερινότητα ούτε την υγεία σου. Συνεπώς εδώ το ζητούμενο είναι μία ισορροπία που εξυπηρετεί εσένα και τον απέναντι, όχι να κάνεις τον εαυτό σου (ή τον άλλο) φιόγκο για να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο ή για να έχεις την τελευταία λέξη.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της εβδομάδας | 27.7-2.8.2020
Τα Ζώδια της εβδομάδας | 27.7-2.8.2020

Βλέπεις τον εαυτό σου καλύτερα, είτε νιώθεις απογυμνωμένος, είτε ανακουφισμένος
Η έκλειψη Σελήνης στο ζώδιό σου (17) σε βγάζει σαφώς από τα νερά σου. Ίσως αυτό να είναι μία πολύ ευχάριστη αλλαγή, αν το επιτρέψεις. Υπάρχει αρκετή δουλειά που σου χαλάει το πλάνο ξεκούρασης και ηρεμίας που είχες στο μυαλό σου, αν και ξοδεύεις χρόνο και χρήμα επιμένοντας. Θα ήταν σοφότερο να αφήσεις τις αλλαγές στα σχέδιά σου να συμβούν χωρίς αντίσταση. Πάντως μέσα από τη διαδικασία μαθαίνεις κάτι για τον εαυτό σου και τις σχέσεις σου. Ίσως καταλάβεις πώς μπορείς να γίνεις καλύτερος και πώς μπορείς να βελτιώσεις τη σχέση με την οικογένεια και τους φίλους σου. Ίσως πάλι αισθανθείς κάπως άσκοπος αν σταματήσεις να προσπαθείς να «ισιώσεις» τον σύντροφο και τα παιδιά σου ή να μηχανεύεσαι τον έρωτα και τη σχέση. Σε κάθε περίπτωση, κερδισμένος βγαίνεις όταν στρέφεις τα μάτια στον εαυτό σου για να βρεις εξηγήσεις για τις σχέσεις ή τις συνεργασίες σου. Είναι ωραία αυτά που επιδιώκεις, σου αντιστοιχούν όμως; Αν όχι, διορθώσου.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Θυμάσαι ότι είσαι άνθρωπος κι αυτό έχει τα καλά, έχει και τους περιορισμούς του
Η έκλειψη Σελήνης (17) φέρνει στο προσκήνιο οικογενειακές υποθέσεις που ίσως δεν έχεις χειριστεί με τον καλύτερο τρόπο ή αναβάλλεις να ασχοληθείς μαζί τους. Χρειάζονται αρκετή ανεκτικότητα, κατανόηση και μία μάλλον συμπαθητική στάση για να πάρουν τον δρόμο τους. Η υστεροβουλία, οι πισώπλατες κινήσεις και το να φοβάσαι να ασχοληθείς δεν είναι του στιλ σου, ούτε και ιδιαίτερα βοηθητικά. Επιπλέον, όσον αφορά τα ζητήματα της υγείας και της καθημερινότητάς σου, προσπάθησε να μην εγκλωβιστείς σε στενόμυαλες προσεγγίσεις, στεγνή εργαλειακή σκέψη και κυρίως στην αίσθηση ότι μπορείς να ελέγξεις τα πάντα. Δεν μπορείς γιατί είσαι άνθρωπος. Λάβε αυτόν τον σημαντικό παράγοντα υπόψη σου, ώστε να μη χαλαλίζεις τον χρόνο και την ενέργεια σου σε υπερφιλόδοξα αλλά μάλλον ανεδαφικά εγχειρήματα, ασχέτως αν αφορούν τις διακοπές, τις σπουδές, την επαγγελματική σου εξέλιξη. Οπλίσου με υπομονή για γραφειοκρατικά μπερδέματα και καθυστερήσεις, όπως και απέναντι στις πιέσεις στη δουλειά σου, χωρίς να μπαίνεις στη διαδικασία να προσπαθείς να τα φτιάξεις ντε και καλά.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Παλεύεις να μην κάνεις επιλογές που μετάνιωσες στο παρελθόν
Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός (ούτε γυναικός) σοφού κι αυτό σου επιτρέπει να δεις η έκλειψη Σελήνης (17). Κάνε την προετοιμασία σου και πάρε τα μέτρα σου ώστε να μην ξαναζήσεις κάποια φάση που όλοι περνάνε καλά κι εσύ βράζεις στο ζουμί σου. Ρύθμισε καλύτερα τα σχέδιά σου τόσο για τη δουλειά, όσο και για τις διακοπές σου, χωρίς να κάνεις πίσω στα πάντα προσπαθώντας να τους ευχαριστήσεις όλους, ούτε όμως βγάζοντας φύλλο πορείας στα παιδιά και τον σύντροφό σου. Ο υπερβάλλων ζήλος να τα κανονίσεις όλα δεν θα έχει τα αποτελέσματα που νομίζεις. Επιπλέον, όσον αφορά ζητήματα οικονομικών συνεργασιών και υποθέσεις που αφορούν εφορία, τράπεζες και οργανισμούς, καλό είναι να προσπαθήσεις να δεις την ευρύτερη εικόνα μήπως και μπορέσεις να κάνεις κάποια κίνηση και σταματήσεις να αγχώνεσαι. Σου είναι δύσκολο, όμως ίσως χρειάζεται να αναθεωρήσεις το τι θέλεις να κάνεις. Καλοδέξου καινούριες οικονομικές προοπτικές, φρόντισε όμως να μην τις υπερεκτιμήσεις πριν δεις ότι όντως παίρνουν τον σωστό δρόμο.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Ευκαιρίες για ανανέωση στόχων, αν δεν επιμένεις σε όσα δεν «βγαίνουν» με τίποτα
Αν σε χτυπήσει στο κεφάλι κάποια έμπνευση για το μέλλον της καριέρας ή του γάμου σου με την έκλειψη Σελήνης (17), αξιοποίησέ τη μόνο αν στόχος της είναι να δημιουργήσει ένα φωτεινότερο περιβάλλον. Αν πρόκειται για κάτι που θα συντηρήσει μία κατάσταση στην οποία θα αισθάνεσαι μόνος σου ό,τι κι αν κάνεις για τους άλλους, άσ’ το καλύτερα. Ίσως η κατάσταση στο σπίτι ή το γραφείο σε κάνει να νιώθεις ότι σου τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια εξαιτίας απροσδόκητων συναισθηματικών ή χρηματικών μεταβολών. Στην πραγματικότητα απλώς βλέπεις ότι δεν γίνεται να τα έχεις όλα υπό έλεγχο, όσο και να σκοτώνεσαι στην κούραση, ούτε να χτίσεις ηρεμία και συναίνεση με αυστηρούς κανόνες ή συρρικνώνοντας τις ανάγκες και τις χρηματικές απαιτήσεις σου στο μη περαιτέρω. Οι σχετικές κουβέντες θα βοηθήσουν μόνο αν δεν υιοθετήσεις ακραίες θέσεις. Επιπλέον, καλό το κυνήγι διακοπών, εκδρομών, χρόνου με φίλους και γενικώς διαφόρων σχεδίων, όσο γίνεται στο πλαίσιο του κοινού προϋπολογισμού και κατόπιν συνεννόησης.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Μην τυφλώνεσαι από ό,τι δεν λειτουργεί, δες τις προοπτικές που παρουσιάζονται
Η έκλειψη Σελήνης (17) σου ανοίγει πόρτες για να προχωρήσεις παρακάτω σαν άτομο, μέσα από την καριέρα ή τον γάμο σου, εφόσον είσαι ανοιχτός και πρόθυμος να βάλεις στην άκρη συγκεκριμένες φιλοδοξίες ή ιδέες. Μπορεί να μεταφραστεί σε καινούριες παρέες, καλύτερη συνεννόηση με τους συγγενείς σου, ένα ευρύτερο επαγγελματικό πεδίο ή μία προσωπική ανανέωση. Σε κάθε περίπτωση, το κλειδί είναι ότι δεν γίνεται να συμβεί με τον τρόπο ή τα άτομα που περίμενες, ήλπιζες, συζητούσες διαπραγματευόσουν. Αν πάνε όλα σου τα σχέδια και προγράμματα στο βρόντο, αν δεν μπορείς να συνεννοηθείς με κανέναν, πάρε βαθιά αναπνοή και μη φρίττεις. Η περίοδος παρουσιάζει είτε κάποια καινούρια πόρτα, είτε έναν τρόπο να προσεγγίσεις τελείως διαφορετικά προβλήματα που αφορούν τη χρηματοδότηση των σχεδίων σου, τον κοινό προϋπολογισμό ή το μέλλον της ερωτικής σου ζωής. Φρόντισε να μη γίνεις άκαμπτος στα θέλω σου και να λαμβάνεις υπόψη σου τον απέναντι για να αποφύγεις θεαματικές ρήξεις ή μαλώματα στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)

Μην απογοητεύεσαι για τα λεφτά και ρίξε μια ματιά και στα «σοβαρά» της σχέσης
Την απόλυτη ψυχραιμία σου χρειάζεται σε σχέση με τα οικονομικά σου η περίοδος της έκλειψης Σελήνης (17). Μπορεί στην τσέπη σου τα πράγματα να κυμαίνονται από χασούρα έως στασιμότητα, όμως σε επίπεδο οικονομικών συνεργασιών, μοιρασμένου πορτοφολιού και όσον αφορά τα οικονομικά του συντρόφου σου, υπάρχουν κερδοφόρες προοπτικές, αρκεί να μη φοβηθείς να τις αξιοποιήσεις. Στην ερωτική σου ζωή τώρα, το παρελθόν σου και ο τρόπος που έχεις κινηθεί ως τώρα δεν ικανοποιούν ιδιαίτερα, πέρα από μία προβλέψιμη στασιμότητα. Ένα ταξίδι, κάποια καινούρια παρέα ή ένας καινούριος τρόπος προσέγγισης του θέματος «ερωτική σχέση» μπορούν να κάνουν μία ένεση ευαισθησίας, συναισθήματος και τόνωσης της σεξουαλικής σου ζωής, αν δεν τα προτιμήσεις να μείνεις μόνο στο κομμάτι της διασκέδασης, του φλερτ και του «περνάμε καλά». Δεν είναι άσχημο, ωστόσο η αίσθηση που σου δίνει ότι ξέρεις πού πατάς κι ότι δεν χρειάζεται να πιάσεις τα «σοβαρά», είναι παροδική. Απόλαυσε για τώρα, αν και τα υποκείμενα θέματα παραμένουν.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ή αισθάνεσαι μετέωρος ή ξεχνάς τον εαυτό σου και βρίσκεις τη χαρά σου
Ίσως αισθανθείς ότι χάνεις κάπως τα πατήματά σου με την έκλειψη Σελήνης (17) στον Καρκίνο και τον ζωδιακό σου άξονα, ότι ο σύντροφος ή οι συνεργάτες σου κάνουν τρόπον τινά «του κεφαλιού τους» παρά τις προσπάθειές σου. Αν και δυσάρεστο το όλο θέμα μπορεί να είναι μία καλή ευκαιρία να φερθείς πιο συναισθηματικά κι ανθρώπινα και λιγότερο διεκπεραιωτικά και πεισματάρικα από ό,τι συνήθως. Επειδή όπου υπάρχει θέληση, βρίσκεται και ο τρόπος αυτή την εβδομάδα να θελήσεις να βελτιώσεις τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τον σύντροφό σου και τους συνεργάτες σου, ιδανικά όχι γιατί έγινε κάποια χοντράδα, αλλά γιατί έχεις κατανοήσει σε κάποιον βαθμό ότι για να είσαι καλά με κάποιον πρέπει να είναι καλά κι ο άλλος. Η σεξουαλικότητά σου είναι στα πάνω της, σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να καλύψει τα υπόλοιπα ωστόσο. Να είσαι ανοιχτός στο να επανεξετάσεις επαγγελματικές προτάσεις και νομικά ζητήματα, καθώς αν είσαι εντάξει, μπορείς να κάνεις πρόοδο. Τέλος, να είσαι πάρα, μα πάρα πολύ προσεκτικός με το σώμα σου.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Ευκαιρία να δεις τα απλά και να ανακουφιστείς από τα μπερδεμένα της ζωής σου
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις με την έκλειψη Σελήνης (17) είναι να πάρεις τη βοήθεια του κοινού, από σύντροφο, μέχρι συνεργάτη, μέχρι οποιονδήποτε από τον κύκλο σου για να εξομαλύνεις επαγγελματικά ζητήματα, την οικογενειακή σου καθημερινότητα καθώς και θέματα που αφορούν το σπίτι σου. Δεν είναι καλή ιδέα να κάνεις ότι δεν υπάρχουν όλα αυτά τα θέματα ή να προσπαθήσεις να βγάλεις άκρη μόνος σου. Αυτές τις μέρες έχεις την ευκαιρία να πάρεις μία απόσταση από δύσκολα κλεισίματα, περίπλοκα επαγγελματικά θέματα και ίντριγκες, κουτσομπολιά και θέματα υγείας και να εστιαστείς σε πιο άμεσα και καθημερινά πράγματα. Είναι η ευκαιρία να συνειδητοποιήσεις ότι ok, υπάρχουν τα δύσκολα, υπάρχουν όμως και απλά ευχάριστα πράγματα και μάλιστα τώρα. Στο ερωτικό επίπεδο ίσως χρειάζεται να επαναδιαπραγματευτείς τις ισορροπίες στην καθημερινότητα, ιδανικά χωρίς εγωισμούς και νεύρα, γιατί το πώς θα λειτουργήσει αυτό το θέμα είναι καθοριστικό για το μέλλον της οποιαδήποτε σχέσης και φυσικά για την ποιότητα του ελεύθερου χρόνου σου.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Καλή διάθεση που μπορείς να χαλάσεις επιμένοντας σε σχέδια που ανατρέπονται
Η έκλειψη Σελήνης (17) είναι σαν να σου θυμίζει ότι «όταν κάνεις σχέδια, οι θεοί γελούν», καθώς οτιδήποτε προγραμματίζεις με φίλους, για δουλειά, για τα παιδιά σου ή τον σύντροφό σου, φαίνεται να εκτυλίσσεται με οποιονδήποτε τρόπο πέραν αυτού που είχες προγραμματίσει. Πάντως καλή διάθεση υπάρχει, όπως και η ευκαιρία να κάνεις δημιουργικά πράγματα στη δουλειά, και να περάσεις όμορφα με τον σύντροφο, τα παιδιά σου ή φλερτάροντας στην καθημερινότητά σου. Όσο δεν κολλάς στο τι μπορεί να βγει από μία καινούρια γνωριμία και στο ότι οι διαπραγματεύσεις για χρήματα δεν προχωράνε, μπορείς να αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο αυτές τις ημέρες. Φρόντισε να μην προσπαθήσεις να εκβιάσεις καταστάσεις στη δουλειά και τη ρουτίνα σου γενικότερα, δώσε λίγο παραπάνω χρόνο στους άλλους να ανταποκριθούν και άκουσε επίσης την άποψή τους. Ίσως τελικά χρειάζονται οι στόχοι σου μία μεγαλύτερη δόση ρεαλισμού και δεν είναι οι άλλοι το πρόβλημα. Τέλος, καλό θα ήταν να είσαι πιο ευέλικτος απέναντι στις φιλίες σου.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

Δειτε επισης

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Τα Ζώδια της Πέμπτης 06.08.2020
Τα Ζώδια της Πέμπτης 06.08.2020
Ιχθύ, καλό είναι να μην παραπλανήσεις άθελά τον εαυτό σου ή τους άλλους...
Ευαγγελία Τσαβδάρη
Τα Ζώδια της Πέμπτης 06.08.2020
Τα Ζώδια της Τετάρτης 05.08.2020
Τα Ζώδια της Τετάρτης 05.08.2020
Τοξότη, λίγη προσοχή με τα ενδοοικογενειακά και τα του σπιτιού, από μπερδέματα...
Ευαγγελία Τσαβδάρη
Τα Ζώδια της Τετάρτης 05.08.2020
Τα Ζώδια της Τρίτης 04.08.2020
Τα Ζώδια της Τρίτης 04.08.2020
Υδροχόε, καμιά φορά χρειάζεται να έχεις άποψη και να μην αφήνεις τα πάντα στην...
Ευαγγελία Τσαβδάρη
Τα Ζώδια της Τρίτης 04.08.2020
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5