Visual Browsing
Τα ζώδια της εβδομάδας (11-17 Μαρτίου)
ΤΕΥΧΟΣ 694
COSMIC TELEGRAM

Τα ζώδια της εβδομάδας (11-17 Μαρτίου)

Ιχθύ, o εαυτός σου σε κόντρα με τον εαυτό που νομίζουν ή θα ήθελαν οι άλλοι να είσαι

Μάθε τι θα συμβεί αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με τις αστρολογικές προβλέψεις. Και να θυμάσαι, για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Νους που γίνεται αντίπαλος και μικρές χαρές που δίνουν αισιοδοξία για το μέλλον
H άνοιξη έχει μπει επισήμως, ωστόσο εσύ ακόμη αισθάνεσαι ιδιαίτερα «βαρύς» ψυχολογικά και σωματικά. Εξαίρεση σε αυτό αποτελεί μια μικρή ανανέωση συναισθηματικής ή οικονομικής φύσεως που σε κάνει να βλέπεις με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον και να αισθάνεσαι πιο ικανοποιημένος από τις φιλίες και την ποιότητα του ελεύθερου χρόνου σου. Δείξε σύνεση σε ό,τι αφορά το πορτοφόλι σου, καθώς κάθε έξοδος που αποσκοπεί στην προσωπική σου απόλαυση θα σε φέρνει αυτομάτως απέναντι στις πιο επίσημες υποχρεώσεις σου. Είναι καλή στιγμή για να δεις μήπως κι αυτές χρειάζονται ένα ξεσκαρτάρισμα. Λιγότεροι και πιο ξεκάθαροι στόχοι σημαίνουν σαφέστερες και πιο περιορισμένες υποχρεώσεις σε καριέρα και γάμο. Φρόντισε η όποια διαδικασία αναθεώρησης ή φωνή από τα παλιά, να μη σε βάλει σε ένα τέλμα αυτολύπησης και «κάθε πέρσι και καλύτερα». Είναι μόνο ένα εργαλείο για να καταλάβεις τι δεν τραβάει πλέον. Σε επίπεδο υγείας, θωράκισε όσο καλύτερα μπορείς το ανοσοποιητικό σου για να προφυλαχτείς από ιώσεις και παράλληλα μην αφήνεις το μυαλό σου να σε «ρίξει».


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Σχετικα
Τα ζώδια της εβδομάδας (4-10 Νοεμβρίου)
Τα ζώδια της εβδομάδας (4-10 Νοεμβρίου)

Ενεργοποιημένος από μελλοντικές πιθανότητες, προβληματισμένος από παλιά ατοπήματα
Με αυξημένη ευαισθησία στις ώσεις του μέλλοντος κινείσαι αυτή την εβδομάδα. Είναι ευκαιρία να αξιοποιήσεις συναισθηματικούς πόρους και ό,τι καλό σού δίνει η ερωτική σου ζωή και η σχέση με τα παιδιά σου για να αξιολογήσεις εκ νέου τους στόχους σου για το μέλλον, σύμφωνα με τα ιδανικά σου και τα όνειρά σου όπως διαμορφώνονται τώρα. Το ίδιο μπορείς να κάνεις στις φιλίες και τον ελεύθερό σου χρόνο. Οι διορθώσεις όχι μόνο επιτρέπονται, επιβάλλονται. Ενέργεια έχεις άφθονη και μαζί της και μία αίσθηση κατεπείγοντος που μοιάζει πολύ με την ζεν φράση «αν όχι τώρα, πότε»; Μόνο μην ακυρώνεις τα πάντα και μη γίνεσαι επιθετικός για να αμυνθείς επειδή οι αντιστάσεις σου είναι ισχυρές όπως και η επίδραση των παθημάτων και τραυμάτων σου. Αντίθετα, συνέχισε να κάνεις και να λες πράγματα και να κυνηγάς τα συναισθηματικά και οικονομικά σου ζητούμενα, στον ρυθμό που σου ταιριάζει: «αργά και σταθερά». Έτσι, στρώνεις το χαλί για αυτά που όντως σου αντιστοιχούν σε σπουδές, συγγενικές σχέσεις, καινούρια πρότζεκτ, επιμόρφωση, παρέες.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Συναισθηματικές και οικονομικές αρνήσεις αλλά και μία υπόσχεση για βελτίωση
Πλέεις σε θολά κι αβέβαια νερά στην καριέρα και τον γάμο σου και η πρώτη σου σκέψη είναι να γυρίσεις πίσω, σε αυτό που ήξερες. Όπως καταλαβαίνεις, αυτό που ήξερες σε έφερε στα θολά κι αβέβαια νερά, οπότε, η επιστροφή δεν είναι και πολύ έξυπνη ιδέα. Εκτός αν το κάνεις για να πεις κατηγορηματικά «αυτά είναι τα λάθη που δεν θα ξανακάνω». Στα συν ότι η σχέση με τα παιδιά, τα ερωτικά σου και η δημιουργική σου ζωή, σε βοηθούν να ικανοποιήσεις την ανάγκη σου για αλλαγή και ποικιλία, σε επίπεδο εκδρομής, διασκέδασης, νέων πεδίων δραστηριότητας – επιμορφωτικής ή άλλης. Προσπάθησε να διαφυλάξεις τη σωματική και ψυχολογική σου υγεία και μην κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να μην αποδεχτείς ότι κάποια σχέδια, φιλίες και όνειρά σου για το μέλλον, τελείωσαν. Δεν αποφεύγεται ούτε το συναισθηματικό, ούτε το οικονομικό κόστος. Ίσως όμως καταλάβεις τι σου προκαλεί ανασφάλεια ή σε περιορίζει συναισθηματικά/οικονομικά ώστε να το αποφύγεις μελλοντικά.


Σχετικα
Τα ζώδια της εβδομάδας (28 Οκτωβρίου - 3 Νοεμβρίου)
Τα ζώδια της εβδομάδας (28 Οκτωβρίου - 3 Νοεμβρίου)

Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Μεγάλη πρόοδος με λίγο ρεαλισμό ή εξαπάτηση και αυτοεξαπάτηση, απουσία του
Επενδύεις χρήμα και συναίσθημα σε ό,τι νομίζεις ότι μπορεί να σε βελτιώσει και να σου ανοίξει καινούριες, πιο επιθυμητές και ιδανικές πόρτες στις σπουδές και τα επαγγελματικά σου, στις σχέσεις με τους συγγενείς και τις παρέες σου, ακόμη και σε επίπεδο ταξιδιών και διασκέδασης. Μη σαμποτάρεις λοιπόν τον εαυτό σου ανακυκλώνοντας συζητήσεις, κουβέντες, γνωριμίες, απόψεις και μέρη, εκτός αν πρόκειται να το κάνεις με τελείως διαφορετικό πνεύμα, πράγμα δύσκολο. Αντ’ αυτού, διεκδίκησε με σύνεση, ρεαλισμό και αποφασιστικότητα αυτά που πρακτικά θέλεις στις φιλίες και τον ελεύθερό σου χρόνο, καθώς και στα σχέδιά σου. Θα συνειδητοποιήσεις τελικά ότι το «λίγα και καλά» μπορεί να ακούγεται κάπως μίζερο, όμως οφείλει να γίνει πραγματικότητα στις προσωπικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις. Δεν γίνεται να θερμάνεις και να δώσεις πνοή με τη φαντασία και τα λόγια σου σε ερωτικές σχέσεις ή συνεργασίες που δεν έχουν πλέον ζωή. Μπορείς όμως εύκολα να εξαπατήσεις και να εξαπατηθείς γι’ αυτό αγκυροβόλησε τις επιλογές σου στα γεγονότα.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Κάθε είδους συναισθήματα, πολύ, και η ανάγκη για πρακτικότητα ως γαρνιτούρα
Η ερωτική, συναισθηματική και σεξουαλική σου ζωή είναι ιδιαίτερα φορτισμένη αυτές τις μέρες. Αισθάνεσαι τα πάντα πολύ και το μείγμα έχει από έντονο ρομαντισμό, συναίσθημα και αφοσίωση, μέχρι σκέψεις που ενέχουν τον πειρασμό του booty call και την επιθυμία να ξανακάνεις τα ίδια λάθη, γατί αυτά ξέρεις, αυτά εμπιστεύεσαι. Προφανώς, μην το κάνεις. Ξανασκέψου καλύτερα τι σε ικανοποιεί σεξουαλικά, συναισθηματικά και υλικά και μην το απορρίπτεις, ακόμη κι αν έρχεται σε πακέτο χωρίς αρκετό δράμα για τα γούστα σου. Μην αναβάλλεις να ασχοληθείς με αυτά που θέλεις επαγγελματικά και προσωπικά, όμως παράλληλα εξέτασε πρακτικά και ρεαλιστικά για να δεις αν αυτά που καταφέρνεις/προσεγγίζεις τα βρίσκεις όντως αξιόλογα. Μην επενδύεις σε «φούσκες», μην τρως πρόλογο. Δεν μπορεί να είναι όλα/ όλοι το ίδιο σημαντικά στη δουλειά και την προσωπική σου ρουτίνα κι αυτή η προσέγγιση θα σε βοηθήσει να επιλέξεις. Έτσι θα ξεφορτώσεις άδικη και άστοχη πίεση και κόπο, πράγμα που θα ωφελήσει την υγεία σου, μειώνοντας το άγχος και την κούραση.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Συννεφάκια και καρδούλες, όπου λείπει το ψέμα ως εξιδανίκευση ή υπερανάλυση
Σε φάση σχέσης, προσωπικής και επαγγελματικής κινείσαι, με τις ανάλογες βέβαια έγνοιες και χαρές. Το καλό είναι ότι τα παθήματα βοηθούν στη διαμόρφωση νέων προτύπων και προβάλλουν ρομαντισμό, αφοσίωση, τρυφερότητα, ευγενείς επιθυμίες, δημιουργική φαντασία στις σχέσεις σου. Το λιγότερο καλό ότι το μυαλό σου τείνει να γίνει ο χειρότερος σύμβουλός σου χρησιμοποιώντας κάθε λεπτομέρεια για να επιβεβαιώσει τις καλύτερες ή τις χειρότερές σου σκέψεις. Ή, εναλλακτικά, να πιστέψεις ή να πεις ψέματα για να προσαρμόσεις τις σχέσεις σου σε αυτό που νομίζεις ότι θα έπρεπε να είναι. Βγες από αυτό το έργο και κυνήγα πρακτικάτο καινούριο που θα σου δώσει συναισθηματική και οικονομική ικανοποίηση. Ταξίδι, παρέα, τρόπος σκέψης, επιμορφωτική δραστηριότητα, ρύθμιση σε επίπεδο συγγενικό, νομικό, σπουδών, δεν έχει σημασία. Όλα αυτά θα σε οδηγήσουν τελικά να ξεδιαλέξεις τι και ποιος σε κάνει χαρούμενο και δημιουργικό και είναι κατάλληλο για σένα σε επίπεδο έρωτα, διασκέδασης και στη σχέση με τα παιδιά σου.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Πολλά πράγματα στο πιάτο σου και μικρές αυτοκαταστροφικές ροπές
Έχει πάρει φόρα με σχέδια, με δουλειά, με ελεύθερο χρόνο, με υγεία, με άσκηση και η ρουτίνα σου τείνει να θυμίζει ένα μπερδεμένο ασαφές πράγμα, αν βέβαια δεν σε έχει σταματήσει πρώτα κάποια ίωση. Καλό θα ήταν να πάρεις μία και δύο ανάσες και να δώσεις βάση σε ό,τι σε κάνει χαρούμενο, δημιουργικό και σου δίνει αίσθηση αρμονίας κι ελευθερίας. Έρωτες, διασκεδάσεις δημιουργικά πρότζεκτ και χρόνος με τα παιδιά σου που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, συνιστώνται έως και επιβάλονται. Φρόντισε να μην εμπλακείς σε σεξουαλικές σχέσεις ή οικονομικές συνεργασίες εγωκεντρικά κι αποκλειστικά για να κερδίσεις συναισθηματικά ή οικονομικά ή να χειριστείς άτομα και καταστάσεις. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αυξήσεις τις πιέσεις στο σπίτι, στο γραφείο και μέσα σου. Καλό είναι να έχεις κατά νου ότι η χαρά και η πραγματική εγγύτητα, το «μαζί» πρακτικά κι όχι θεωρητικά, θα αποτελεί τεράστιο ζητούμενο και μέγα κριτήριο στο εξής, όσο κι αν προσπαθήσεις να τα μπουρδουκλώσεις με θεωρίες και λόγια στην καθημερινότητα.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ευκαιρίες για δημιουργικότητα, διασκέδαση, έρωτα χαρά και… λάθη
Η καριέρα, ο γάμος ή οι σχετικοί σου στόχοι σε σπρώχνουν σε ευκαιρίες για διασκέδαση, δημιουργικότητα και για να δώσεις και να πάρεις αγάπη, τρυφερότητα, αφοσίωση, ευφάνταστες ιδέες. Επειδή σου είναι δύσκολο να βγεις από τη λογική του «νικητές-κερδισμένοι», φρόντισε να χρησιμοποιήσεις παρομοίως απαιτητικά κριτήρια στις φιλίες και τις ερωτικές σου σχέσεις και να μην πέσεις με τα μούτρα σε ό,τι στο παρελθόν έχει προσφέρει διασκέδαση ή έρωτα. Έχεις μία πολύ αληθινή ζωή και καλά θα κάνεις να κυνηγήσεις τις σχέσεις και τις συνεργασίες που θέλεις μέσα σε αυτήν, πρακτικά. Δείξε επιμονή, υπομονή κι αποφασιστικότητα, αλλά μείνε μακριά από το πείσμα, την εμμονή σε ό,τι κι όποιον έχεις συνηθίσει και κυρίως μη μένεις άπραγος. Έτσι οι προτάσεις, οι γνωριμίες, τα άτομα και οι καταστάσεις που σου αναλογούν θα έρθουν προς εσένα. Είναι θεμιτό να αναθεωρείς τρόπο σκέψης και επικοινωνίας, καθώς και τον τρόπο που σχετίζεσαι, αν η λογική σου λέει ότι κάτι δεν πάει καλά, έστω κι αν το συναίσθημα διαφωνεί.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20Δεκεμβρίου)

Μην κολλάς σε θεωρίες και κάνε τη δουλειά για να αποσυμπιεστείς
Δύσκολο να συνεννοηθείς στο σπίτι και το γραφείο αυτές τις μέρες καθώς όλοι, όπως κι εσύ, τείνουν να σκέφτονται με την καρδιά τους, σαφώς το λάθος όργανο για τη δουλειά. Προσπάθησε να δεχτείς ότι οι σπουδές, οι παρέες, ο τρόπος σκέψης, τα ταξίδια, ακόμη και οι συγγενείς μπορεί να δημιουργούν έξτρα συναισθηματική φόρτιση, ειδικά όταν προσπαθείς να τα μεταφράσεις σε όρους που αντιλαμβάνονται οι δικοί σου, οικογένεια ή συνεργάτες. Καλό θα ήταν να μην κολλήσεις σε τίποτα στη λογική «τα είπαμε, τα συμφωνήσαμε» στις προσωπικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις. Μη χάσεις την ευκαιρία να διακρίνεις ότι αυτά που είπες, αυτά που συμφώνησες και πίστεψες κι επιθύμησες μπορεί να έχουν κάποιο θεμελιώδες σφάλμα που τώρα έχεις την ευκαιρία να διορθώσεις. Πάρε τα θετικά της ζωής σου, τον έρωτα, τα παιδιά, τη δημιουργία, τη διασκέδαση, το φλερτ και δες τι από όλα αυτά θέλεις να κυνηγήσεις σχετικά στην καθημερινότητά σου. Απλώς μην το ρίξεις στην τεμπελιά, τα πράγματα δεν συμβαίνουν από μόνα τους. Άλλωστε ευκαιρίες αυτόν τον καιρό κι ανοίγματα, σωρός.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Επιθυμία για έρωτα, καλοπέραση, δημιουργικότητα και το θέμα της επικοινωνίας
Εκδρομή, έξοδοι και γενικώς μετακινήσεις και καλειδοσκόπιο ανθρώπων, τοπίων και θεμάτων στη ζωή σου αυτές τις μέρες. Όσο πιο ανοιχτός είσαι και όσο επιτρέπεις στο υγιές συναίσθημα μία θέση σε όλα αυτά, τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες να αφήσεις τις ανάγκες της ζωής σου ή την ανάγκη σου για διαρκή βελτίωση και άνοδο να σε πείσει για λάθος άτομα, ιδέες, προτάσεις. Παρομοίως, καλό θα ήταν να μη φουσκώνεις αυτά που λες στο μη περαιτέρω, πόσο να πουλήσεις/αγοράσεις φύκι για μεταξωτή κορδέλα; Στρέψου πρακτικά στο τι επιθυμείς και κυνήγησε το φλερτ, τη διασκέδαση, τον έρωτα, τις δημιουργικές ασχολίες που σου δίνουν πραγματική χαρά, που σε αφήνουν να αισθάνεσαι ο εαυτός σου. Επιτρέπεται να ακούσεις τη σεξουαλικότητά σου και τον ερωτισμό σου, καθώς και την επιθυμία σου να περάσεις καλά σωματικά, συναισθηματικά και εντέλει πραγματικά. Δεν χρειάζονται απότομες κινήσεις, αλλά αν αποδεχτείς ότι υπάρχει πραγματική χαρά και καλοπέραση και για σένα στη ζωή, μπορεί να αποδεσμευτείς από τα τόσα σου «πρέπει».


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Πολλά και πολλοί που δουλεύουν υπέρ σου κι ένα ασήκωτο εσωτερικό βάρος
Κερδίζεις από τη σχέση ή τις συνεργασίες σου, σε επίπεδο υλικό, συναισθηματικό, σε ασφάλεια, άνεση, φροντίδα. Δεν σου είναι ιδιαίτερα εύκολο να το δεις ή να το αποδεχτείς, όμως επειδή σε πρακτικό επίπεδο η δημιουργικότητα στοιχίζει και οι συμβατικές σου υποχρεώσεις τρέχουν και κοστίζουν. Σε ερωτικό-προσωπικό επίπεδο, τρέχει το μυαλό σου μαζί με τις φοβίες σου και είναι σαν να μη θέλεις να συνειδητοποιήσεις ότι οδεύεις προς μία νέα αίσθηση ασφάλειας, ικανοποίησης, σεξουαλικής και συναισθηματικής απόλαυσης. Επιμένεις χαζά σε παλιές συνήθειες. Φρόντισε ιδιαίτερα τα λόγια (ή τη μούγκα) στο σπίτι και το οικογενειακό σου περιβάλλον. Μη γίνεσαι άπληστος και επίμονος για να διαφυλάξεις τον εαυτό σου από σωματική και ψυχολογική πίεση και τη βάρβαρη συνειδητοποίηση ότι πολλά πράγματα στα οποία στηριζόσουν, τελειώνουν. Πάρε όσο χρόνο μπορείς για ξεκούραση και προσπάθησε να βρεις στιγμές ηρεμίας μέσα στη μέρα σου. Γενικώς, απόλαυσε την αίσθηση ελευθερίας και ικανοποίησης, την επιβεβαίωση, τη γοητεία σου και ό,τι δουλεύει για σένα, δεν είναι λίγα. 


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Ο εαυτός σου σε κόντρα με τον εαυτό που νομίζουν ή θα ήθελαν οι άλλοι να είσαι
Κάτι έχεις κάνει σωστά στη ρουτίνα και τη δουλειά σου κι αισθάνεσαι πιο δυνατός και πιο άνετα μέσα στον εαυτό σου και τις σχέσεις σου. Καλό θα ήταν να μην αφήσεις το σπίτι, την οικογένεια, τους συνεργάτες, τον σύντροφό σου να περιπλέξουν αυτή την ωραία αίσθηση. Καλό θα ήταν να μη συγχωρήσεις και να μην επιτρέψεις στον εαυτό σου λόγια, σκέψεις και σχέσεις που περιορίζουν ή εκμεταλλεύονται τις καλές σου ποιότητες λόγω «καλής καρδιάς» ή λάθος αφοσίωσης. Για τον εαυτό του, κατά βάθος, ο καθένας γνωρίζει καλύτερα. Διάθεσε ό,τι χρόνο, χρήμα και συναίσθημα μπορείς σε εξόδους, εκδρομές, άτομα και ιδέες που σε κάνουν να αισθάνεσαι ασφαλής και ικανοποιημένος. Ισχύει για τα επαγγελματικά, όσο και για τα προσωπικά σου. Αυτό θα σου δώσει αποφασιστικότητα, επιμονή και την απαραίτητη γείωση και ρεαλισμό για να επιλέξεις πιο σωστά σε φιλίες, το τι κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο και κυρίως το τι θέλεις για το μέλλον σου, αποδεσμεύοντάς σε από παρωχημένα «πρέπει».

Δειτε επισης

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Τα Ζώδια της Κυριακής
Τα Ζώδια της Κυριακής
Λέοντα, δες πού φταις αν δεν σ' αρέσει ο εσωτερικός σου χώρος!
Ευαγγελία Τσαβδάρη
Τα Ζώδια της Κυριακής
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5