Visual Browsing
Τα ζώδια της εβδομάδας (18-24 Φεβρουαρίου 2019)
ΤΕΥΧΟΣ 691
COSMIC TELEGRAM

Τα ζώδια της εβδομάδας (18-24 Φεβρουαρίου 2019)

Ιχθύ, η αποδοχή του εαυτού σου, η οποία σε κάνει δυνατότερο, γοητευτικότερο, ικανότερο

Μάθε τι θα συμβεί αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με τις αστρολογικές προβλέψεις. Και να θυμάσαι, για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ανάγκη για αποδοχή προς αποφυγή μεγαλύτερης κόπωσης και αυτοεξαπάτησης
O Ήλιος στους Ιχθύες (19) και η Πανσέληνος της ίδιας μέρας τονίζουν ότι χρειάζεσαι την απαραίτητη ξεκούραση σε σωματικό και κυρίως ψυχολογικό επίπεδο. Ξεκινώντας από το παρασκήνιο της ερωτικής σου ζωής και της σχέσης με τα παιδιά σου και φτάνοντας μέχρι έρωτες που δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελες και δημιουργικά πρότζεκτ που δεν προχώρησαν, χρειάζεται επειγόντως να ξεφορτώσεις όλα αυτά που σε βαραίνουν. Επειδή είσαι σε ένοντα συναισθηματική διάθεση και έχεις την τάση να θέλεις να διαφυλάξεις πάση θυσία αυτό και αυτούς που έστω στη φαντασία σου ήταν/είναι αυτό που θέλεις, καλό θα ήταν να στρέψεις το βλέμμα σου στην πραγματικότητά σου όπως είναι και να την χρησιμοποιήσεις για μπούσουλα. Ούτε τα μυστικά και οι υπόγειοι χειρισμοί, ούτε η αυτοθυσία, ούτε η άρνηση να δεις και να πεις τα πράγματα, όπως είναι, βοηθούν. Προσπάθησε να αποδεχτείς ότι οι δυνατότητές σου έχουν όρια και ότι η θέληση και οι προσπάθειές σου δεν αρκούν πάντα για να καταφέρεις αυτό που θέλεις.

Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Σχετικα
Ζώδια κι εμπόδια στον έρωτα
Ζώδια κι εμπόδια στον έρωτα

Φαντασία που υλοποιείται ή πρακτικότητα που δεσμεύει και ματαιώνει
Το πέρασμα του Ηλίου στους Ιχθύες (19) και η Πανσέληνος της ίδιας μέρας τονίζουν πόσο σημαντικό είναι να διανθίζεις τη ζωή σου με πιο ρομαντικά, έστω αφηρημένα κι όχι απαραίτητα παραγωγικά πράγματα. Εκτιμάς εκ νέου τις φιλίες και τις εξωεπαγγελματικές σου ασχολίες και συνειδητοποιείς ότι μία στάση που σου επιτρέπει περισσότερη έκφραση, συναίσθημα, ευαισθησία σού είναι τώρα πολύτιμη. Φρόντισε να μην την υποβιβάσεις στο «κάνω οτιδήποτε για να ξεφύγω από την κατάσταση στο σπίτι-γραφείο». Υπάρχουν πολύ πραγματικά ανοίγματα κι ευκαιρίες στη ζωή σου σε όλα τα επίπεδα που αφορούν την εξέλιξή σου ως ατόμου. Αξιοποίησέ τα με την αποφασιστικότητα των ημερών και την εμπειρία σου από το παρελθόν, χωρίς όμως αυτό να γίνεται ξεροκεφαλιά και άρνηση να δοκιμάσεις πράγματα έξω από την πεπατημένη από φόβο. Χρειάζεται ένα μείγμα φαντασίας και πραγματικότητας η περίοδος, με την πρώτη να έχει τον λόγο και τη δεύτερη να πειραματίζεται, όχι να ακυρώνει τα πάντα ως «αδύνατα».

Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Με δυνατότητα να αξιοποιήσεις τη φαντασία σου πρακτικά
Είναι η ώρα να πάρεις τις σκέψεις, τις γνώσεις και τις γνωριμίες σου και να βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει για το πώς μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη των προσωπικών κι επαγγελματικών σου στόχων. Ο κίνδυνος είναι να βρεθείς να κυνηγάς πολλά πράγματα στο περίπου, με πάθος αλλά μάλλον θεωρητικά. Το τι τελικώς μπορείς να υποστηρίξεις συναισθηματικά (σε προσωπικό επίπεδο) και οικονομικά (σε επαγγελματικό επίπεδο) βοηθά να μη χάσεις την επαφή με τις ανάγκες σου. Κατά τα άλλα, οι φίλοι, οι ομάδες στις οποίες συμμετέχεις και τα ίδια τα σχέδιά σου θα σε βοηθήσουν πρακτικά να δεις τι οφείλεις να κάνεις και πού πρέπει να συγκεντρωθείς. Θέλει λίγη τόλμη η περίοδος αυτή γιατί υπάρχει αρκετή κούραση και αμφιβολίες και τελικώς το καλύτερό σου χαρτί είναι η πίστη σου ότι τα πράγματα μπορούν και οφείλουν να βελτιωθούν. Εφόσον συγκεντρωθείς σε αυτά (τα πολύ πολύ λίγα) που πραγματικά σε συγκινούν, αυτό είναι αρκετό για να κατευθύνει τις εξελίξεις ορθά και να σε βοηθήσει να διαρρήξεις πρακτικά δεσμά.

Σχετικα
Ζώδια 2019: Να φοβάσαι το γνώριμο – Δείτε όλες τις ετήσιες προβλέψεις
Ζώδια 2019: Να φοβάσαι το γνώριμο – Δείτε όλες τις ετήσιες προβλέψεις

Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Ξαναθυμάσαι ό,τι αξίζει για σένα, κινδυνεύει όμως να σε κάνει άκαμπτο
Τη δύναμη που βρίσκεται μέσα στην ευαισθησία, την τρυφερότητα και την ευγνωμοσύνη, τον ιδεαλισμό, θυμάσαι με την είσοδο του Ηλίου στους Ιχθύες (19) και την Πανσέληνο της ίδιας μέρας. Είναι εύκολο να αθωώσεις τον εαυτό σου για την ανάγκη σου να αλλάξεις παρέες, παραστάσεις, γνώμες ή και την επαγγελματική σου στάση και αντικείμενο εστίασης τώρα. Αυτό που δεν είναι τόσο εύκολο είναι να το κάνεις ανοιχτά, καθαρά και ξάστερα, χωρίς να καταφύγεις σε συναισθηματικές υπερβολές, σε έξαλλες διασκεδάσεις και σε χειρισμούς και μισές αλήθειες. Αν μπεις στη διαδικασία να αναλάβεις την ευθύνη όλων των σχέσεών σου, προσωπικών κι επαγγελματικών, να γίνεις επικριτικός και να κολλήσεις με αυτό που θεωρείς τη μόνη λύση, δυσκολεύεις αναίτια τον εαυτό σου. Μείνε ανοιχτός σε πιθανότητες και προτάσεις που δεν σου έχουν καν περάσει από το μυαλό και όταν συμβούν, τότε σύγκρινέ τις με τους στόχους σου και δες ως πού μπορούν να σε πάνε. Λίγη υπομονή και ψυχραιμία πριν πεις ένα «ναι» ή ένα «όχι», έχει μεγάλη αξία τώρα.

Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Σεξουαλικότητα και συναισθηματισμό σε ίσες ποσότητες ζητάει το σύστημα
Η ερωτική και σεξουαλική σου ζωή έρχονται στο προσκήνιο με το πέρασμα του κυβερνήτη σου, Ηλίου, στους Ιχθύες (19) και την Πανσέληνο της ίδιας μέρας. Μαζί με την έντονη επιθυμία, στο μπλέντερ μπαίνει και μπόλικος συναισθηματισμός και ρομαντισμός και απουσία αρκετής τρυφερότητας και ποιοτικής συναισθηματικής τροφής, αισθάνεσαι στερημένος όσο δεν πάει. Αν δεν εγκλωβιστείς στη ρουτίνα σου και σε αποκλειστικά πρακτικές δραστηριότητες, οι πιθανότητες να σου συμβεί είναι λίγες. Στα οικονομικά σου, καλό θα ήταν να ακούς τη διαίσθησή σου, όμως να μην εμπλέκεσαι σε συναλλαγές, συνεργασίες ή διακανονισμούς που δεν είναι απολύτως ξεκάθαρες. Ειδάλλως είναι εύκολο να βγεις χαμένος, επειδή κινήθηκες με συναισθηματικά κριτήρια. Η περίοδος ενδείκνυται ιδιαίτερα για απολογισμό σε επαγγελματικό/οικονομικό επίπεδο, καθώς οι εκκρεμότητές σου πιέζουν για διευθέτηση και τα καινούρια σου ανοίγματα για να περάσουν από την ιδέα στην πράξη. Στον έρωτα τώρα σου επιτρέπεται να είσαι ασυμβίβαστος και να επιδιώξεις αυτό που πραγματικά θέλεις κι όχι αυτό που πιστεύεις ότι μπορείς να έχεις ή που δεν θα σε απογοητεύσει.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Ευαισθησία, ερωτισμός, ενσυναίσθηση που προσπαθείς να χωρέσεις σε λίστες
Τις πιο συναισθηματικές, ρομαντικές και ευαίσθητες πλευρές σου στις σχέσεις αναδεικνύει ο Ήλιος στους Ιχθύες (19) και η Πανσέληνος της ίδιας μέρας. Καλό θα ήταν όμως ό,τι κάνεις, να το κάνεις επειδή πραγματικά το θέλεις και το πιστεύεις κι όχι για να καλύψεις είτε λάθη, είτε ανεπάρκεια, είτε ανασφάλεια, είτε κάτι που στην πραγματικότητα δεν τραβάει. Σίγουρα βοηθάει το ότι είσαι σε φάση που ποθείς το καινούριο σχεδόν εμμονικά. Δεν βοηθάει το να περιμένεις κάτι καινούργιο κάνοντας/λέγοντας ό,τι έκανες/έλεγες πάντα. Άλλωστε ειδικά στον έρωτα, σε αυτή τη φάση, είσαι αρκετά ασυμβίβαστος και σου είναι εύκολο να κάνεις λίστες με υπέρ και κατά. Φρόντισε μόνο οι λίστες να μη σε εγκλωβίσουν σε λάθος επιλογές, στο να εξιδανικεύσεις ή να μειώσεις τον νυν ή υποψήφιο σύντροφο, όταν η ενσυναίσθησή σου λέει μία διαφορετική ιστορία. Η ελεγκτικότητα και η οργανωτικότητά σου χρειάζεται να πάρουν προς το παρόν δεύτερο ρόλο και να αφήσεις να λειτουργήσει μέσα σου η φαντασία, η ελπίδα, η ευγνωμοσύνη, η αφοσίωση.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Μια αβάσταχτη επιθυμία για το ωραίο που δεν ικανοποιείται με την ποσότητα
Με τις ευχές του Ηλίου στους Ιχθύες (19) και της Πανσελήνου της ίδιας μέρας βρίσκεις τη διάθεση και τη θέληση να δεις τα πράγματα της δουλειάς και της καθημερινής σου ζωής μέσα από έναν ιδιαίτερα ευρυγώνιο φακό. Υπάρχει χώρος για δημιουργικότητα, για φαντασία, για ευαισθησία και για να προσεγγίσεις την υγεία και τον τρόπο που διαχειρίζεσαι τον εαυτό σου ολιστικά. Η διάθεση είναι έντονα συναισθηματική και γι’ αυτό οι πολλές πρακτικές λεπτομέρειες γίνονται εξουθενωτικές και φαντάζουν ανούσιες και ασήμαντες. Δεν είναι όμως. Κάνε μικρά βηματάκια που σε φέρνουν πιο κοντά στη μεγάλη εικόνα που έχεις για το μέλλον σου και για κανέναν λόγο μη συμβιβάζεσαι με τη λογική της στέρησης. Μπορεί πολλές φορές το πρακτικό να φαίνεται ανυπέρβλητο, όμως γνωρίζεις ότι η ζωή όλη είναι αδύνατον να χωρέσει σε ισολογισμούς, υπολογιστικά φύλλα και σε μία λογική υποχρέωσης/καθήκοντος και πλήρωσης της υποχρέωσης/καθήκοντος. Ναι, να κυνηγήσεις την επιθυμία και το κέρδος στις οικονομικές και προσωπικές σου σχέσεις, αλλά διατήρησε την ευελιξία που επιτρέπει το ποιοτικό, όχι μόνο το ποσοτικό κέρδος.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Μπερδεύεσαι γιατί τα πράγματα ρολάρουν και πας να τα δυσκολέψεις μόνος σου
Σε μπερδεύει ο εαυτός σου, αλλά μάλλον ευχάριστα, με την είσοδο του Ηλίου στους Ιχθύες (19) και την Πανσέληνο της ίδιας μέρας. Το μαλάκωμα και η ευαισθησία δίνουν μία ευχάριστη τόνωση στην ερωτική και προσωπική σου ζωή, είτε πρόκειται για φλερτ κι έρωτα με μυθιστορηματικές διαστάσεις, γίνεσαι πιο ευλύγιστος στη σχέση με τα παιδιά σου και τέλος κατανοείς ότι η ευαισθησία, η δημιουργικότητα, η φαντασία, ο ιδεαλισμός είναι πολύ σημαντικοί πόροι και απολύτως καθοριστικοί για να πετύχεις τους προσωπικούς κι επαγγελματικούς σου στόχους. Παράλληλα, όμως, δυσκολεύεσαι να ξεχάσεις τα παιχνίδια ελέγχου και την ξεροκεφαλιά σου στις προσωπικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις. Επειδή έχεις ήδη αποδείξει ότι οι υγιείς αποστάσεις και οι λογική «ζήσε κι άσε τους άλλους να ζήσουν» είναι σαφώς αποτελεσματικότερα από την επίκριση, την παγωμάρα και την υπερκόπωση για να φέρεις τα πράγματα εκεί που θέλεις, πίστεψέ τις. Βασικά πίστεψε ότι είναι δυνατόν να είσαι ικανοποιημένος και μην ψάχνεις απεγνωσμένα να βρεις το επόμενο πρόβλημα. Έστω ότι δεν υπάρχει.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20Δεκεμβρίου)

Ανασύνταξη δυνάμεων και άρνηση να δεχτείς ό,τι σου συμβαίνει, καλό ή άσχημο
Ο Ήλιος στους Ιχθύες (19) και η Πανσέληνος της ίδιας μέρας σε ωθούν να επανέρθεις σε κανονική θερμοκρασία και ρυθμούς μετά από μία περίοδο εξάρσεων. Προφανώς και το μυαλό σου είναι στο επόμενο που θα κάνεις/γνωρίσεις/δεις, όμως τώρα είναι απαραίητη μία ανασύνταξη δυνάμεων. Επειδή συνοδεύεται από εστίαση της προσοχής σου σε εξελίξεις στο σπίτι, το οικογενειακό σου περιβάλλον και μέσα σου, φρόντισε να μη βουλιάξεις στο συναίσθημα, ούτε να το βγάλεις από την εξίσωση με λογική και πρακτικότητα (οι δύο αγαπημένες σου τάσεις). Κατά βάση είσαι καλά, συνεπώς είσαι σε θέση να αποδεχτείς ό,τι βλέπεις στο στενό σου περιβάλλον χωρίς ψέματα και χωρίς να γίνεσαι κομμάτια για να το φτιάξεις. Άλλωστε η ερωτική και η δημιουργική σου ζωή σού δίνουν ήδη αρκετή δουλίτσα στην καθημερινότητά σου. Ίσως να πρέπει να πιστέψεις ότι έχεις αρκετά χρήματα, συναίσθημα και ψυχολογικούς πόρους ώστε να μπορέσεις να ισορροπήσεις πετυχημένα ανάμεσα σε συμβατικές επιθυμίες και ανάγκες και τα όνειρα και τον ιδεαλισμό σου, γιατί έτσι είναι.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Τα κομμάτια του παζλ προσγειώνονται στις νέες τους θέσεις
Ένεση κουλτούρας, φαντασίας, ευαισθησίας, τέχνης και τρυφερότητας απαιτεί ο Ήλιος στους Ιχθύες (19) και η Πανσέληνος της ίδιας μέρας. Σπεύδεις να εμπλακείς σε εξόδους, γνωριμίες, συζητήσεις και σκέψεις που ικανοποιούν την ανάγκη σου για βάθος και για να μαλακώσει κάπως η ποιότητα της καθημερινότητάς σου. Όλα αυτά βέβαια εφόσον δεν έχεις πάθει κάποιο σοκ και δεν αναλωθείς πλήρως στο να διαφυλάξεις τα κεκτημένα σου συναισθηματικά ή οικονομικά με κάθε είδους λαμογιά, ανακρίβεια και χειρισμό. Πάντως, αν θέλεις πραγματικά να παροπλίσεις απαιτητικές ερωτικές ή οικονομικές κόντρες, το να ακολουθήσεις το ένστικτό σου και να ξέρεις πότε να αποχωρήσεις με χάρη, χωρίς να ελπίζεις σε ρεβάνς, είναι το αποτελεσματικότερο σου όπλο. Άλλωστε είσαι σε περίοδο που αρχίζεις να συμβιβάζεσαι με τις αλλαγές που γίνονται μέσα σου και αν το επιτρέψει η ξεροκεφαλιά σου, να κυνηγάς έρωτες, σχέσεις, διασκεδάσεις και πρότζεκτ που δεν ταιριάζουν απλώς στα κουτάκια και τη ματαιοδοξία σου, αλλά σε ικανοποιούν πραγματικά χωρίς να σε εξουθενώνουν.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Επιβάλλεται να πάρεις μία ανάσα και να φροντίσεις τον εαυτό σου ψυχή και σώμα
Κάτι κινείται ευχάριστα στον τραπεζικό σου λογαριασμό με τις ευλογίες του Ηλίου στους Ιχθύες (19) και της Πανσελήνου της ίδιας μέρας. Μπορεί να είναι απλά και μόνο η δυνατότητα να κλείσεις εκκρεμότητες που έσερνες καιρό, ταυτόχρονα όμως ανοίγει το πεδίο για δημιουργικότερα πράγματα με το αζημίωτο. Η περίοδος σου φέρνει κούραση, μαζί της όμως και τη δυνατότητα να χαλαρώσεις και να ακολουθήσεις τη ροή στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου. Αν καταφέρεις να αποφύγεις τον υπερσυναισθηματισμό, το πολύ φαγητό και ποτό και το να τεμπελιάσεις σαν να μην υπάρχει αύριο, σίγουρα στον επόμενο τόνο θα δεις τις δυνάμεις σου να ανανεώνονται. Άλλωστε η υγεία σου, σωματική και ψυχολογική, επιτάσσει να σταματήσεις να αυτομαστιγώνεσαι και να είσαι τόσο σκληρός με τον εαυτό σου σε όλα τα επίπεδα. Ναι, η πραγματικότητα παραμένει η ίδια, όμως δεν θα καταρρεύσουν όλα, όπως φοβάσαι, αν πάρεις μία ανάσα. Για εκτόνωση, μη γίνεσαι άνω κάτω στο σπίτι και μέσα σου, ρίξ’ το στη διακόσμηση, τη μαγειρική ή το σεξ.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Αποδοχή του εαυτού σου, η οποία σε κάνει δυνατότερο, γοητευτικότερο, ικανότερο
Η είσοδος του Ηλίου και η Πανσέληνος στο ζώδιό σου (19) σε επαναφέρουν στο κέντρο σου και σε βοηθάνε να εκτιμήσεις εκ νέου την ευαισθησία, την ενσυναίσθηση, την αφοσίωση, την ευρεία σου γκάμα και οπτική. Βγαίνεις από τους δαιδαλώδεις διαδρόμους του μυαλού σου, του παρασκηνίου της ζωής σου και των ψυχολογικών σου εγνοιών και είσαι έτοιμος να δημιουργήσεις, να βγεις, να γνωρίσεις κόσμο, να εκδράμεις και τελικώς να προσπαθήσεις να διαφυλάξεις τα κεκτημένα σου, συναισθηματικά και υλικά, σιτς καθημερινές σου συνδιαλλαγές, κουβέντες και σκέψεις. Η ανανέωση είναι πραγματική και η εστίασή σου σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, ανθρώπους και σχέδια που δεν σε εξουθενώνουν ιδιαίτερα παραγωγική. Είναι ευκολότερο να αποδεχτείς και να αξιοποιήσεις τις πλευρές σου που δεν είναι πεζές, πρακτικές και υλικά παραγωγικές κι αυτό σε κάνει γοητευτικότερο, δυνατότερο και σαφώς ικανό για καλύτερες επιλογές σε όλα τα πράγματα. Οι προσπάθειές σου σε επίπεδο υγείας, δουλειάς, ρουτίνας σε στηρίζουν κι έτσι είσαι σε θέση να προχωρήσεις ακόμη καλύτερα στον επόμενο τόνο.

Δειτε επισης

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5