Visual Browsing
Τα ζώδια της εβδομάδας
ΤΕΥΧΟΣ 685
COSMIC TELEGRAM

Τα ζώδια της εβδομάδας

Αιγόκερε, η ανάγκη για αποτοξίνωση και παρασκηνιακές καταστάσεις οδεύουν προς τέλος

Δες τι θα συμβεί αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με τις αστρολογικές προβλέψεις. Και να θυμάσαι, για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)
Νέες ευκαιρίες που φέρνουν νέες ευθύνες και απαιτούν να αναβαθμιστείς
Κάτι ευχάριστο για σένα φέρνει η Αφροδίτη στον Τοξότη (7) με τις μετοχές σου να ανεβαίνουν σε επίπεδο παρέας και σπουδών. Δεν διστάζεις να ξοδέψεις για ποιοτική διασκέδαση, ειδικά για να δοκιμάσεις καινούρια πράγματα, για μία εκδρομή ή για να ξεκινήσεις μία καινούρια ασχολία που θα βελτιώσει τη ζωή σου. Επαγγελματικά είναι καιρός να επενδύσεις χρόνο, χρήμα και φαιά ουσία στο να μεγαλώσεις τον κύκλο σου ή να αξιοποιήσεις μία καινούρια ευκαιρία. Η καινούρια χρονιά έφερε έναν αέρα καινούριου, μαζί του όμως και ένα πλήθος υποχρεώσεων και ευθυνών στην καριέρα σου και στον γάμο σου. Η στενότερη συνύπαρξη ερωτικά, οικονομικά, συναισθηματικά, έχει τα θετικά της, σου στερεί όμως τη βασική σου ιδιότητα του σολίστα. Εάν η καινούρια κατάσταση δεν έχει τις αντισταθμιστικές ποιότητες που επιθυμείς, έχεις ήδη φύγει. Ευτυχώς η πολλή ενέργεια που έχεις θα σε βοηθήσει να προσαρμοστείς στις νέες απαιτήσεις, παρέες, εγχειρήματα. Δεν έχεις ωστόσο ανεξάντλητη μπαταρία και η κραιπάλη οδηγεί μαθηματικά σε σωματική και ψυχολογική κούραση.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Συναισθηματικό και οικονομικό απόθεμα που ανοίγει την όρεξη για καταχρήσεις
Κάτι μπαίνει στο κοινό ταμείο με την είσοδο της κυβερνήτη σου, Αφροδίτης, στον Τοξότη (7) και είναι κερδισμένο με τον κόπο σου στη δουλειά, λόγω καλής διαχείρισης και γιατί πήρες τα μετρημένα σου ρίσκα. Φρόντισε να μην αφήσεις το εξτραδάκι να χαραμιστεί σε σχέδια κι ασχολίες που ήδη έχεις αποφασίσει ότι είναι ψιλοπεριττά. Η ερωτική σου ζωή τονώνεται, αν καταλάβεις ότι για να υπάρχει συναισθηματική και σεξουαλική ισορροπία χρειάζεσαι ανάσες και υγιείς αποστάσεις, όχι κρύο-ζέστη. Για να ισορροπήσεις τη συναισθηματική εγγύτητα και τις τάσεις φυγής (ή μάλλον αποφυγής) της περιόδου, κάποιες κακές συνήθειες οφείλουν να λήξουν για να μην αγχώνεσαι ψυχολογικά και να μην κουράζεσαι σωματικά. Το συναισθηματικό απόθεμα καλό είναι να μη χαραμιστεί σε φιλίες και ασχολίες που δεν αξίζουν πια για σένα όσο άλλοτε, έτσι για να έχεις κάτι να κάνεις. Είναι περίοδος για τέλη και νέες αρχές. Λάβε το σοβαρά υπόψη σου όταν θα κανονίζεις πρόγραμμα ύπνου-άσκησης-διατροφής και κάν’ το με απόλυτο σεβασμό στους πραγματικούς σου περιορισμούς.


Σχετικα
Τα ζώδια της εβδομάδας (14-20 Οκτωβρίου)
Τα ζώδια της εβδομάδας (14-20 Οκτωβρίου)

Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Επιφανειακή ανανέωση, επαγγελματική και προσωπική δέσμευση και φόβος
Με την είσοδο της Αφροδίτης στον Τοξότη (7) το κλίμα φτιάχνει στην προσωπική και κοινωνική σου ζωή, τουλάχιστον επιφανειακά. Νέοι, παλιοί κι επίδοξοι έρωτες έρχονται στο προσκήνιο και κυνηγάς καινούριες φιλίες κι εξωεπαγγελματικές ασχολίες, καθώς επιδιώκεις την ανανέωση και την καλυτέρευση στις σχέσεις σου. Επαγγελματικά θέλεις να παίξεις ομαδικά και κυνηγάς τα αντίστοιχα πρότζεκτ και ιδέες. Θα ήθελες όλα αυτά να γίνουν αναίμακτα, όμως το καινούριο με τη μορφή παρέας, γνώσεων, εμπειριών, μετακινήσεων, υπαγορεύει ένα καλό ξεκαθάρισμα στο ποιες ασχολίες και ποιοι άνθρωποι τελικά περνούν στην επόμενη φάση. Άφησες πίσω πολλές συναισθηματικές και οικονομικές ανασφάλειες στις προσωπικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις επιδιώκοντας ουσιαστικότερη δέσμευση. Οι μεταβολές που προέκυψαν στη ρουτίνα σου σε ταρακουνούν ψυχολογικά και σωματικά και γεννούν μεγάλο κομμάτι φόβου. Καλό θα ήταν να μείνεις εστιασμένος στα δυο-τρία σημαντικά της ζωής σου, να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς τη λογική σου ώστε να απολαύσεις το ωραίο καινούριο, χωρίς να καταρρακωθείς από το πένθος για ό,τι τελειώνει.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Σχετικα
Τα ζώδια της εβδομάδας (7-13 Οκτωβρίου)
Τα ζώδια της εβδομάδας (7-13 Οκτωβρίου)

Μπαίνεις δυναμικά σε άσκηση, διατροφή, δουλειά και στόχους για το 2019
Στο πνεύμα της χρονιάς που ξεκινάει, με την Αφροδίτη στον Τοξότη (7) ανανεώνεις πλήρως την προσωπική κι επαγγελματική σου ρουτίνα. Ξεκινάς από γυμναστήριο, διατροφή, ομορφιά και φτάνεις μέχρι πιο διασκεδαστικές οικογενειακές ασχολίες και μία πρωτότυπη προσέγγιση στη δουλειά. Στο δρώμενο σε σπρώχνουν οικογένεια και φίλοι, όχι απαραίτητα οικειοθελώς. Μπορεί να είναι και γιατί τρέχεις να τους ξεφύγεις. Μπορεί οι αντιδράσεις σου κι αυτά που προσπαθείς να κάνεις, να ξενίζουν ακόμη κι εσένα σε κάποιον βαθμό. Είναι γεγονός ότι η καθημερινότητά σου γίνεται αγνώριστη. Φρόντισε να μην παρασυρθείς από το ευχάριστο της ανανέωσης και συνεχίσεις να χαρίζεις κάστανα σε συγγενείς, παρέες και όποιον έρχεται (θεωρητικά) με καλές προθέσεις, πρακτικά όμως σου ρουφάει το μεδούλι. Είναι απαραίτητο να εστιαστείς στους προσωπικούς σου στόχους σε προσωπικό κι επαγγελματικό επίπεδο, έστω κι αν αυτό επιφέρει αναστάτωση στην καριέρα, τον γάμο ή σε μία επίδοξη σοβαρή σχέση. Άλλωστε ξέρεις ότι δεν μπορείς να κάνεις το κορόιδο πλέον σε τίποτα χωρίς να υποφέρεις.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Πρωτότυπες κι ευχάριστες καταστάσεις προσωπικά κι επαγγελματικά
Φαίνεται ότι οι κοινωνικότητες των εορτών απέδωσαν, καθώς με την Αφροδίτη στον Τοξότη (7) έρχονται οι ευκαιρίες για πιο ποιοτική, επικερδή και πρωτότυπη δουλειά. Προσωπικά, μπήκαν οι βάσεις για να περάσεις καλά φλερτάροντας, διασκεδάζοντας, ταξιδεύοντας και δοκιμάζοντας το καινούριο εξαιτίας μίας γνωριμίας. Ταυτόχρονα είσαι έτοιμος να προσφέρεις ποιοτικότερο χρόνο και να υιοθετήσεις μία πιο ισορροπημένη στάση στη σχέση με τα παιδιά σου. Η θετική αυτή δυναμική σε σπρώχνει να δεις τα πράγματα διαφορετικά, ακόμη και με το ζόρι, όσον αφορά τις σπουδές σου, τις σχέσεις με τους συγγενείς και τις παρέες σου και με τις προοπτικές σου ως ατόμου. Γίνεται ευκολότερο να ξεχωρίσεις τη δική σου φωνή, από αυτές των γύρω, όσο κι αν τους αγαπάς και σ’ αγαπούν. Η αυστηρή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων στην επαγγελματική και προσωπική ρουτίνα συνεχίζει να είναι απαραίτητη, καθώς πρέπει να μάθεις να κάνεις ό,τι χρειάζεται κι όχι ό,τι θα ήθελες για να διατηρήσεις την υγεία σου, έστω κι αν συναντάς αντιδράσεις.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Πιο χαρούμενες στιγμές στο σπίτι και το γραφείο, ακόμη και με διαφωνίες
Μάλλον εκτονώθηκες ή εξοντώθηκες πλήρως από το πρόγραμμα των εορτών και με την Αφροδίτη στον Τοξότη (7) είσαι έτοιμος να ασχοληθείς περισσότερο με το σπίτι και την οικογένειά σου με ανανεωτική διάθεση. Έχεις χαλαρώσει κάπως στις απαιτήσεις σου για να διασκεδάσεις και για να είσαι εντάξει με τα παιδιά και τον σύντροφό σου και χαίρεσαι ευκολότερα. Από το να καλέσεις κόσμο για διασκέδαση, μέχρι το να παίξεις περισσότερο με τα παιδιά σου, το να αλλάξεις κάπως τη διακόσμηση και το να κάνεις ότι συμφωνείς με τους δικούς σου, όλα είναι στο μενού. Υπάρχει ακόμη φόβος κι αμφιβολίες για κάποια κανάλια επικοινωνίας που κλείνουν οριστικά και για τις αλλαγές στον τρόπο που συνδιαλλάσσεσαι με τους ανθρώπους της καθημερινότητάς σου, όμως το γενικό πρόσημο είναι θετικό. Στα πάνω της είναι και η λίμπιντό σου, με αθλητικές επιδόσεις στην ερωτική σου ζωή, γιατί αισθάνεσαι πιο ασφαλής και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Επαγγελματικά φρόντισε να μη βολευτείς γιατί τα οικονομικά και οι επενδύσεις σου χρειάζονται τη μεγαλύτερη προσοχή.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Οι νέες προσλαμβάνουσες αυξάνουν και υπογραμμίζουν τα παρόντα εμπόδια
Μάλλον δεν σου έφτασε το διάλειμμα των εορτών γιατί με τον κυβερνήτη σου, Αφροδίτη, στον Τοξότη (7) χρειάζεσαι περισσότερες εξόδους, κόσμο, διασκέδαση και κουβεντολόι από ό,τι θα ήταν αναμενόμενο. Είναι πιο εύκολο να διαχειριστείς τον σύντροφό σου ή την κατάσταση της ερωτικής σου ζωής, όταν είσαι με κόσμο ή ασχολείσαι με ευχάριστα πράγματα. Πάντως οι γνωριμίες που κάνεις και οι προτάσεις που δέχεσαι (με το ερωτικό ή δημιουργικό τους αντίκρισμα) και το πόσο καλά περνάς έτσι, σε σπρώχνουν να αποκαταστήσεις την τάξη στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου, με το καλό ή με το άγριο. Μπορεί επίσης οι νέες δυνατότητες, ιδέες και άνθρωποι να κάνουν την καθημερινότητά σου να φαντάζει μουντή και άχαρη, όμως στην πραγματικότητα σου δείχνουν τι μπορεί να λειτουργήσει και τι όχι με μεγαλύτερη καθαρότητα. Η κατάσταση στο σπίτι και το γραφείο συνεχίζει να σε φορτίζει. Καλό θα ήταν να γνωρίζεις ότι θα δυσκολευτείς και να αποκαταστήσεις πράγματα που λήγουν και να εισάγεις το καινούριο πριν την ώρα του.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Μετρημένη συμπεριφορά κι αποφάσεις που βρίσκεις ξενέρωτα, λειτουργούν όμως
Έρχονται αναδρομικά κάποια κερδισμένα από τις συνεργασίες σου ή ως στήριξη από τον σύντροφό σου, με τις ευλογίες της Αφροδίτης στον Τοξότη (7). Σε κάθε περίπτωση, καλοδεχούμενη η βοήθεια για να καλύψει έξοδα ρουτίνας και υγείας και να δράσει ως αντίμετρο στο στρες, αν δεν πας κατευθείαν στην υπερκατανάλωση. Προσωπικά, αισθάνεσαι πιο γεμάτος συναισθηματικά, είτε γιατί αποφεύγεις να εμπλακείς μένοντας στο σεξ, είτε γιατί καταφέρνεις να κρατήσεις υγιείς αποστάσεις και θετική στάση στη σχέση σου. Είσαι κάπως πιο ήρεμος κι έτσι καλύτερος στις διαπραγματεύσεις και συζητήσεις και στο να ξεμπλέξεις υποθέσεις ρουτίνας και δουλειάς, έστω κι αν αυτό γίνει κάπως απότομα. Μπορεί η μεγαλύτερη δόση ρεαλισμού και πρακτικότητας να είναι κάπως ασύμβατη με τον έντονο τρόπο που προτιμάς να ζεις και να κάνεις τα πράγματα, όμως κάνει καλό στην τσέπη σου, στα σχέδιά σου, στις φιλίες και στην ερωτική σου ζωή. Στο τέλος, περιορίζει τις ακρότητες και τις καταστροφικές σου τάσεις γιατί καταλαβαίνεις ότι σε κρατάνε μακριά από τους στόχους σου.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)

Νέοι άνθρωποι και δυνατότητες που ξεθωριάζουν ακόμη περισσότερο τα υπάρχοντα
Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου (7) φέρνει ανανέωση, ανοίγματα, καινούριες γνωριμίες, ιδέες και δυνατότητες, είτε μέσα από τα επαγγελματικά σου είτε μέσα από τον φιλικό σου κύκλο. Όπως και να ’χει σου θυμίζει πόσο αγαπάς να μαθαίνεις, να ταξιδεύεις, να εξελίσσεσαι κι αυτό σε κάνει χαρούμενο, ιδιαίτερα ελκυστικό κι απολύτως ερωτεύσιμο. Το εξαργυρώνεις με διασκέδαση, φλερτ κι έντονη ερωτική διάθεση που σίγουρα δεν πηγαίνει ανεκμετάλλευτη. Παράλληλα ενδυναμώνονται κι επιβεβαιώνονται με μάλλον δραματικό τρόπο αποφάσεις που πήρες για τον σύντροφο, τα παιδιά σου κι οποιαδήποτε δημιουργική εργασία σε απασχολεί. Αυτό που δεν είναι απολύτως ευχάριστο είναι ότι εν συγκρίσει η κατάσταση στο οικογενειακό σου περιβάλλον και το γραφείο συνεχίζει να φαίνεται άχαρη, όμως μπαίνεις στον πειρασμό να το παρακάμψεις ή να πιστέψεις ότι μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα χωρίς να αλλάξεις κάτι. Προφανώς και δεν γίνεται. Διατηρείς πάντως τον ρεαλισμό σου στα οικονομικά σου κι αυτό αποδίδει. Παρομοίως αποδίδει και η ωριμότερη και πιο πρακτική στάση που κρατάς στην προσωπική σου ζωή.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ανάγκη για αποτοξίνωση και παρασκηνιακές καταστάσεις που οδεύουν προς τέλος
Με τη βοήθεια της Αφροδίτης στον Τοξότη (7) καλείσαι να δεις τη φροντίδα για την υγεία και την ψυχολογία σου με άλλο μάτι και αντί να μπεις σε στερητικές δίαιτες και εξουθενωτική άσκηση, να στοχεύσεις στη χαλάρωση και σε πρακτικές που σε ξεκουράζουν και μοιάζουν με παιχνίδι. Παράλληλα καλό θα ήταν να μην είσαι ιδιαίτερα εύπιστος απέναντι σε αυτά που βγαίνουν από το στόμα των παιδιών και του συντρόφου σου και να είσαι έτοιμος να συγχωρήσεις σχετικές υπερβολές και παρατυπίες. Αν δε εμπλέκεσαι σε κουτσομπολιά, μυστικές διαβουλεύσεις ή ερωτικές σχέσεις, είναι μία καλή περίοδος για ειλικρίνεια, δικαιοσύνη, συγχώρεση και κλείσιμο. Ούτως ή άλλως ό,τι συμβαίνει δημιουργεί αναλόγως αναστάτωση στο σπίτι, το οικογενειακό σου πλαίσιο ή το γραφείο και υπογραμμίζει την αξία των καλών και καθαρών λογαριασμών σε προσωπικό κι επαγγελματικό επίπεδο. Μπορεί να δεις πράγματα που θεωρούσες δεδομένα να κλυδωνίζονται, όμως στην πραγματικότητα τίποτα που δεν έχει δρομολογηθεί ήδη ή δεν υποψιαζόσουν ότι συνέβαινε.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Κυνηγάς νέα χόμπι και παρέες, όμως αγχώνεσαι για τη δουλειά και τη σχέση σου
Η Αφροδίτη στον Τοξότη (7) συντηρεί την ανανεωτική δυναμική των ημερών κι εσύ την εκφράζεις κυρίως στις φιλίες, τα χόμπι και τα σχέδιά σου. Είσαι ανοιχτός στο καινούριο, είτε πρόκειται για άτομα είτε για ιδέες και ασχολίες κι έτσι βρίσκεσαι σε καινούριες παρέες κι ομάδες. Μπαίνεις στον πειρασμό να μπλέξεις και το ερωτικό στο παιχνίδι στην ανάγκη σου να ξεσκάσεις από τα οικογενειακά/συγγενικά δρώμενα. Γενικώς κυκλοφορείς πολύ και συζητάς ακόμη περισσότερο. Ωστόσο τείνεις να γίνεις ανταγωνιστικός και ίσως κομματάκι εριστικός, αφού πραγματικά θέλεις να τελειώνεις με ό,τι δεν σε εκφράζει και δεν σε ικανοποιεί. Είναι καλό το ότι θέλεις να είσαι ο εαυτός σου και ότι κυνηγάς τους προσωπικούς κι επαγγελματικούς σου στόχους. Είναι αναπόφευκτο στη διαδικασία να κλείσεις κανάλια επικοινωνίας και γνωριμίες, να δώσεις τέλος σε διαπραγματεύσεις και συζητήσεις και γενικώς να γίνεις κάπως απόλυτος. Πρόσεξε πάρα πολύ την υγεία σου, το άγχος της δουλειάς και το παρασκήνιο στη σχέση σου για να μη βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Αντιμέτωπος με νέες ευκαιρίες, έξοδα και μία πιο ακριβή εικόνα του εαυτού σου
Έναν καλό διακανονισμό, συμφωνία ή πρόταση φέρνει μαζί της η Αφροδίτη στον Τοξότη (7), αλλά σε βγάζει από τα νερά σου και υπογραμμίζει τα ανοίγματα, τα βήματα και την ανανέωση που χρειάζεται η καριέρα ή ο γάμος σου. Βγαίνεις σαφώς κερδισμένος, στο τέλος όμως η ταχύτητα με την οποία συμβαίνουν τα πράγματα σε αφήνει σχεδόν ξέπνοο, καθώς σου δείχνει ρεαλιστικά τα όρια και τις δυνατότητές σου (περισσότερες ή λιγότερες από ό,τι νόμιζες). Οι εξελίξεις παίρνουν μπάλα τα οικονομικά σου, όπου επιβεβαιώνονται επιλογές που έκανες και στη συνέχεια αμφισβήτησες. Πρακτικότερα αναγκάζεσαι να βάλεις το χέρι στην τσέπη αλλά με την προοπτική να ταχτοποιήσεις υποθέσεις πλέον. Συνεχίζεις να περνάς περισσότερο χρόνο με φίλους και εξωεπαγγελματικές ασχολίες, με την προϋπόθεση όμως ότι δεν σε εξουθενώνουν και δεν στηρίζονται στη δική σου προσπάθεια. Προτιμάς να διαθέσεις τον ελεύθερο χρόνο σου σε ό,τι προάγει την υγεία, τη σχέση σου, την οικογένειά σου και τελικά τη ρουτίνα σου.

Δειτε επισης

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5