1821 Digital Gallery
Stardust 452
ΤΕΥΧΟΣ 452
STARDUST

Stardust 452

Ζυγέ, για ποιον χτυπάει η καμπάνα; Για σένα, φυσικά

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Εάν δεν είχες τέτοια εμμονή με τις εξωπραγματικές ρομαντικές σχέσεις και το «εγώ πρώτος» θα μπορούσες να κατασταλάξεις σε ένα μεσοαστικό τρόπο ζωής, να ψωνίζεις σε εμπορικά κέντρα, να πηγαίνεις τα παιδιά σου στην Ντίσνεϊλαντ και να κάνεις ό,τι κάνουν οι «κανονικοί» άνθρωποι – καλά, ΔΕΝ παίζει αυτό το σενάριο ούτως ή άλλως, θα πέθαινες από πλήξη. Όταν όμως Κρόνος και Αφροδίτη βρίσκονται στον Σκορπιό αναγκάζεσαι να ξεχάσεις τις συνηθισμένες φαντασιώσεις σου και να γειωθείς, όσο… Ναι, οι σχέσεις δεν είναι πάντα Arian Style – αγόρι συνάντησε κορίτσι, ερωτεύθηκαν και αποφασίζουν να ανέβουν το Έβερεστ εκεί που δεν έχει φτάσει κανείς πριν. Υπάρχουν σκοτεινές πλευρές στις σχέσεις, οικονομικά θέματα που σε γονατίζουν, επαγγελματική ζωή στην κόψη. Ωστόσο η Νέα Σελήνη στον Ζυγό (5/10) ξαναβάζει σχέσεις και επαγγελματικά στο παιχνίδι, δημιουργώντας εκπλήξεις και νέες προοπτικές. Η τράπουλα ανακατεύεται για άλλη μια φορά. Είναι από τις στιγμές που χρειάζεται να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου, να σκεφτείς πρωτότυπα και χωρίς προκαταλήψεις αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Χάρη στον Κρόνο στον Σκορπιό αποφάσισες ότι οι στόχοι σου στη ζωή είναι σημαντικοί και πάρα πολύ σοβαροί για να μπορέσει κάτι άλλο να σου αλλάξει την πορεία. Η δουλειά και η εξέλιξή της έχουν προτεραιότητα. Όταν όμως ο Άρης συνεχίζει την πορεία του Λέοντα και η Αφροδίτη βρίσκεται επίσης στον Σκορπιό, αναζητάς το θαύμα της ζωής και όχι τους κανόνες της. Θέλεις μια γεμάτη προσωπική ζωή και ένα ασφαλές σπίτι για να ζήσεις, ακόμα και αν επιμένεις να το χτίσεις σε κινούμενη άμμο. Από τη μία πλευρά, λοιπόν, αυτό που έχει σημασία είναι το παρακάτω της δουλειάς σου και από την άλλη ονειρεύεσαι τον έρωτα που θα σε χτυπήσει κατακέφαλα. Ο έρωτας είναι καταπληκτικός, όντως, όταν σε ζαλίζει, αλλά δεν θα είναι κρίμα να καταστρέψεις χιλιάδες ώρες επώδυνης αυτοσυγκράτησης, δουλειάς και ιδρώτα μόνο και μόνο για να ξεμυαλιστείς με κάποιον/α που νομίζεις ότι είναι Μοναδικός/ή επειδή σου λέει ότι είσαι Μοναδικός/ή; Εδώ σε θέλω.


Σχετικα
Τα Ζώδια της Τετάρτης 27.10.2021
Τα Ζώδια της Τετάρτης 27.10.2021

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ω, Θεέ μου, πόσες φορές έχεις παριστάνει τον ανεξάρτητο, τον κυνικό, το ζόρικο και την ίδια στιγμή περίμενες με ιδρωμένες τις παλάμες ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του Ερωτικού σου Αντικειμένου για να το ακολουθήσεις; Εάν δεν επένδυες τόσο δαιμονικά στη φράση «εγώ δεν θα κλειστώ σε κλουβί από κανέναν» και δεν παθιαζόσουνα τόσο πολύ με την άρνησή σου να δώσεις την καρδιά σου, θα σηκωνόσουν μία ωραία πρωία και θα φερόσουν σε αυτόν/ήν που ερωτεύεσαι με τον ίδιο αλτρουιστικό ζήλο και την ίδια αυτοπεποίθηση και άνεση που δείχνεις στους φίλους σου. Σαν φίλος είσαι άψογος, έμπιστος, πιστός, αστείος, γεμάτος ενέργεια και διάθεση να ενθαρρύνεις τους άλλους – δεν θα ήταν υπέροχο να έχεις παρόμοια συμπεριφορά και προς τον ερωτικό σου σύντροφο; Η Νέα Σελήνη στον Ζυγό, δηλαδή στον ερωτικό τομέα, μπορεί να ανοίξει στην ερωτική σου ζωή νέες προοπτικές – ούτε φόβος, ούτε άγχος, ούτε περιορισμός και καταπίεση. Έχε το νου σου, λοιπόν.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της Τρίτης 26.10.2021
Τα Ζώδια της Τρίτης 26.10.2021

Ποτέ δεν υπήρξες τόσο αβέβαιος/α για το έδαφος που πατάς όσο τους τελευταίους πολλούς μήνες. Μια τέτοια ατμόσφαιρα μπορεί να είναι διαχειρίσιμη για κάποιους, αλλά όταν είσαι εσύ που πέφτεις στις λακκούβες, τότε είναι ανατριχιαστική. Η Νέα Σελήνη στον Ζυγό θα προσπαθήσει να εκτονώσει τα άγχη, τους φόβους, τις αγωνίες σου με δράση που είτε θα αναγκαστείς να αναλάβεις ώστε να οδηγήσεις σχέσεις και επαγγελματικά προς τα εκεί που θέλεις ή που θα υποστείς αν αποφασίσεις να αφήσεις τα πράγματα ως έχουν. Τίποτα ΔΕΝ μένει ίδιο: αυτή είναι η ουσία αυτής της Νέας Σελήνης και σε αφορά άμεσα. Αισθάνεσαι ανήσυχος/η για το αύριο; Θα ήσουν παθολογικά ηλίθιος/α να μην αισθάνεσαι έτσι, οπότε συγκεντρώσου στο παρόν. Θέλεις ασφάλεια; Ξέχνα το. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο σε αυτή τη ζωή και κυρίως τώρα που όλος ο κόσμος τραντάζεται από αλλαγές ή είναι έτοιμος για αλλαγές, έστω και καταναγκαστικές.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Η Νέα Σελήνη στον Ζυγό (5/10) στροφάρει τις επικοινωνιακές σου ικανότητες σε υψηλά επίπεδα. Μπορείς να εκφραστείς καθαρά, σοβαρά, πειστικά. Ρίξε το βάρος σε ό,τι χρειάζεται το μυαλό σου – είτε είναι σπουδές είτε ένα εργασιακό σχέδιο είτε μετακίνηση. Κανόνισε τώρα τα σημαντικά ραντεβού, δες κόσμο που θα σου φανεί χρήσιμος ή μίλα με ειλικρίνεια όπου υπάρχουν αγκυλώσεις στις σχέσεις σου. Εάν θέλεις να αλλάξεις σπίτι, να φύγεις για ταξίδι, να πάρεις δίπλωμα αυτοκινήτου, να λύσεις οικογενειακά προβλήματα, τώρα περισσότερο άνετα μπορείς να βρεις λύσεις. Υ.Γ. Η Αφροδίτη στον τομέα της οικογένειας κάτι πάει να χαλαρώσει, αλλά ο Κρόνος εκεί, να σε ρίχνει σε μαύρες σκέψεις, να καθυστερεί οτιδήποτε βιάζεσαι να συμβεί, οτιδήποτε επιθυμείς, και ο Άρης στο ζώδιό σου να προσπαθεί να τρέξει ό,τι μπορεί και στο τέλος της ημέρας να μετράει τσακωμούς, νεύρα και αναβολές.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Δεν είναι παράξενο, ακόμα και για αυτούς που έχουν συμπεριφορά δέκα καρδιναλίων, ατσαλάκωτο στιλ και εξαιρετικές ικανότητες επιβίωσης, να θέλουν κάποιες φορές να χωθούν σε μία αγκαλιά, να τους φροντίσει κάποιος και να ακούσουν «έι, ψιτ… είμαι κι εγώ εδώ». Ακόμα κι αν ανήκεις σε αυτούς που θέλουν να αφήσουν το σημάδι τους στο κόσμο –και σαν Παρθένος είναι πολύ πιθανόν να συμβεί– ή προσπαθείς τους τελευταίους μήνες όχι μόνο να σταθείς στα δυο σου πόδια, αλλά και να αποδείξεις ότι είσαι καλός καπετάνιος και αποκλείεται να ρίξεις τη ζωή σου σε ξέρες, έχεις ανάγκη εκτός από τη δημόσια αναγνώριση και τη ζεστή ανάσα κάποιου δίπλα σου. Αν τον έχεις ήδη είσαι τυχερός. Αν δεν… άσε τα «αν είναι να ’ρθει θε να ’ρθει, αλλιώς να προσπεράσει» και ψάξε – δεν θα χάσεις την αξιοπρέπειά σου.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Η Νέα Σελήνη στον Ζυγό (5/10), που δημιουργεί ένα μεγάλο Σταυρό με τους Ουρανό, Πλούτωνα και Δία (με μεγάλη ανοχή), δηλώνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια εξαιρετικά σημαντική και δυναμική Νέα Σελήνη που μας πιέζει να αντιμετωπίσουμε θέματα που μας αποσυντονίζουν, που προκαλούν δυσαρμονία, θέματα σχέσεων. Δηλαδή; Είναι πιθανόν ο σύντροφός σου να μοιάζει απόμακρος και χειριστικός τελευταία. Ίσως ήσουν τόσο μόνος/η που αισθανόσουν τη μοναξιά κάποιου που βρέθηκε στο βουνό παρέα μόνο με λύκους. Κι όμως, μια σταγόνα ευτυχίας είναι μέσα στις δυνατότητες όλων των Ζυγών. Μπορείς να αλλάξεις όλο το σκηνικό. Η ζωή, ο εαυτός σου, οι προσδοκίες, τα όνειρά σου, οι άλλοι, ο κόσμος, σε σπρώχνουν να αναλάβεις πρωτοβουλίες σε κάθε τομέα που σε ενδιαφέρει ώστε να ξαναπάρει μπρος. Ο δυνατός αέρας που μπορεί να βοηθήσει το πλοίο να φύγει από το λιμάνι υπάρχει. Οι περιστάσεις βοηθάνε. Ό,τι θέλεις να αρχίσεις, τροποποιήσεις, αλλάξεις, μεταβάλεις, επιδιορθώσεις, παρουσιάσεις, προωθήσεις, προχωρήσεις, δρομολόγησέ το. Τώρα.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Όταν η Αφροδίτη βρίσκεται στο ζώδιό σου αποτελεί μια ευοίωνη περίοδο που επικεντρώνεσαι στον εαυτό σου, στην εικόνα σου, στη γοητεία που εκπέμπεις και στην ανανεωμένη διάθεσή σου να αναθερμάνεις τις σχέσεις σου με αυτούς που αγαπάς. Αύτη τη φορά η Αφροδίτη βρίσκεται σε δύσκολη θέση με τον Κρόνο, επίσης εδώ στον Σκορπιό, κι αυτό ρίχνει σκιές στην αποτελεσματικότητά της. Με το οικογενειακό στάτους σε αναταραχή, με την κατεύθυνση της καριέρας να αλλάζει ξαφνικά, ή προσπαθώντας να κρατηθείς στην επιφάνεια του επαγγέλματός σου, και με δεκάδες επιπλέον αμφιβολίες και φόβους να σε δυσκολεύουν, η Αφροδίτη, που θέλει ελαφρότητα, αισθάνεται άβολα. Όσο κι αν υποδυθείς τον κοσμικό που κάνει χαριτωμενιές στις εξόδους του, όσες φορές κι αν ζητήσουν το τηλέφωνό σου ανεβάζοντας την αυτοπεποίθησή σου, εσύ αυτή την εποχή ξέρεις ότι η βαρύτητα στο τέλος σε ρίχνει στη γη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να προσπαθήσεις να περάσεις καλά. Ακόμα και μια στιγμή χαράς και φλερτ είναι πολύτιμη.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Με τον Κρόνο πάνω από το κεφάλι σου στον Σκορπιό και τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς χρειάζεται να είσαι δυνατός και να μη μασάς στις αντιξοότητες. Οι κοντινοί σου άνθρωποι είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι περνάνε μια φάση έντονου στρες, οπότε καλείσαι να τους συμπαρασταθείς χωρίς να γκρινιάζεις ή να τα παίρνεις όλα προσωπικά. Επίσης ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω σου –ευχάριστο ή δυσάρεστο–, χρειάζεται να διατηρήσεις την πίστη σου σε αυτό που είσαι, σε αυτό που κάνεις και σε αυτούς που αγαπάς, ακόμα κι αν δεν μπορείς να τη δικαιολογήσεις. Ναι, μερικές φορές αισθάνεσαι ότι τα ψυχικά σου αποθέματα στερεύουν. Όχι τόσο εύκολα όσο φαντάζεσαι. Ο Άρης στον Λέοντα και η Νέα Σελήνη (5/10) στον Ζυγό σε διευκολύνουν: έχεις φίλους, σε στηρίζουν άνθρωποι που έχουν τη δύναμη να σε βοηθήσουν, υπάρχει δημιουργικότητα, υπάρχουν ξαφνικές οάσεις εκεί που φοβάσαι ότι όλα είναι έρημος. Όχι, όχι… Η ζωή δεν θέλει να σε γονατίσει. Κάθε άλλο.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Η Νέα Σελήνη στον Ζυγό ( 5/10) κάνει αντίθεση με τον Ουρανό στον Κριό και τετραγωνίζει τον Πλούτωνα εδώ στον Αιγόκερω: Πολλοί Αιγόκεροι που βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι θα επιλέξουν δρόμο που θα επιβληθεί από τις περιστάσεις ή από επιλογή. Ξαφνικά ή προσχεδιασμένα. Επώδυνα ή με προσδοκία. Σε κάθε περίπτωση, η μοίρα, η σύμπτωση, ο Θεός, το πλήρωμα του χρόνου ή η τύχη ενεργοποιούνται ώστε ο τροχός να γυρίσει για άλλη μια φορά στα επαγγελματικά, την οικογένεια ή τις σχέσεις. Η ζωή λειτουργεί με παράξενους τρόπους και μόλις αντιλαμβάνεσαι πόσο γελοίο είναι να στεναχωριέσαι για το μέλλον, όταν είσαι έτοιμος να ζήσεις με ό,τι έχεις και να δαμάσεις τις φιλοδοξίες σου, ξαφνικά εμφανίζονται επαγγελματικές ευκαιρίες και βρίσκεσαι στην κορυφή του κόσμου – ας πούμε. Όσο κι αν είναι εκνευριστικό, εδώ χρειάζεται να σου πει κάποιος ότι χρειάζεται πρώτα να μην περιμένεις τίποτα πριν αποκτήσεις οτιδήποτε.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Εδώ και μήνες είσαι γεμάτος πείσμα, επιμονή, δύναμη και θυμό. Δεν μπορείς να ανεχθείς τα μίζερα, μικρόμυαλα αφεντικά και τους συντρόφους που είναι προικισμένοι με συνείδηση λάχανου. Οι μάχες που δίνεις όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν να κάνουν με αρχετυπικές μάχες, όπως Καλό εναντίον Κακού, αλλά εσύ και μια δουλειά που σου δημιουργεί άγχος, εσύ και ένας Άλλος που δεν ξέρεις αν πρέπει να το σοβαρέψεις ή να φύγεις, εσύ και η εξέλιξή σου, εσύ να μείνεις εδώ ή να φύγεις για αλλού. Η ζωή ουσιαστικά σε χτυπάει με πολλή πραγματικότητα. Κι όμως, κάθε τόσο, σαν τους Τρώες του Καβάφη, «κομμάτι κατορθώνουμε· κομμάτι/ παίρνουμ’ επάνω μας· κι αρχίζουμε/ να ’χουμε θάρρος και καλές ελπίδες». Ναι, με τη Νέα Σελήνη στον Ζυγό αρχίζεις και αποκτάς το ζήλο του Κλαρκ Κεντ όταν μεταμορφωνόταν σε Σούπερμαν και της Sheena, Queen of Jungle, τη στιγμή που φοράει ψηλά τακούνια για να βγει σε ραντεβού. Η πρώτη έκρηξη αισιοδοξίας μετά από καιρό.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Σαν Ιχθύς, όταν το θέμα έρχεται στον έρωτα και όχι μόνο γίνεσαι αντικείμενο αυτού που οι αρχαίοι ονόμαζαν «τραγική ειρωνεία». Με τον όρο αυτό χαρακτηρίζεται η στιγμή της πλοκής της υπόθεσης όπου οι πρωταγωνιστές αγνοούν την αλήθεια ή εκλαμβάνουν κάτι ψευδές ως αληθές και συνεχίζουν να δρουν και να συμπεριφέρονται απελπισμένοι και πάσχοντας. Αυτό αφορά τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο ή αυτούς που έχουν ωροσκόπο στους Ιχθύς (και αυτή ειδικά την περίοδο τους γεννημένους στις πρώτες 3-4 μέρες του ζωδίου): ναι, μιλάμε για τον Ποσειδώνα και το σλόγκαν του «ο ρεαλισμός δεν είναι τίποτα, η φαντασία είναι το παν» – καταλαβαίνεις τις επιπλοκές μιας τέτοιας δήλωσης. Κατά τα άλλα η Αφροδίτη στον Σκορπιό σού υπενθυμίζει ότι αυτό που έχεις ανάγκη ονομάζεται επαφές, κοινωνικότητα, κίνηση, επαγγελματικές διασυνδέσεις, φιλίες κι αγάπη από όπου κι αν προέρχεται. Όσο για τον Άρη, που διελαύνει για λίγο ακόμα τον Λέοντα, απαιτεί από σένα να μην τα παίρνεις με τη δουλειά, να διευθετήσεις πρακτικές εκκρεμότητες, να φροντίσεις το σώμα σου και να κάνεις ένα βήμα πίσω για άλλη μια φορά, να συμφιλιωθείς με ανθρώπους που σε απογοήτευσαν ξανά και να μην πάρεις τίποτα προσωπικά.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5