1821 Digital Gallery
Τα ζώδια της εβδομάδας
ΤΕΥΧΟΣ 682
COSMIC TELEGRAM

Τα ζώδια της εβδομάδας

Τοξότη, υπάρχει διαφορά φάσης εσωτερικά και εξωτερικά

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Καλύτερη επικοινωνία, καλύτερη διάθεση κι ανανέωση
Η ορθοδρόμηση του Ερμή (6) προβλέπεται ιδιαίτερα ευχάριστη από άποψη διάθεσης, καινούριων προσώπων, επικοινωνίας, ακαδημαϊκής προόδου ή γενικότερα προόδου σε επίπεδο ατομικό. Δεν λείπουν τα ανοίγματα για ταξιδάκια, καινούριες παραστάσεις κι εξόδους. Γενικά, το κλίμα μπορεί να επιβαρύνει μόνο η ρουτίνα σου την οποία παλεύεις να κρατήσεις σε μια τάξη για να μην πάρουν όλοι χαμπάρι ότι στο μυαλό σου είσαι ήδη διακοπές. Αν είσαι ελεύθερος προσπάθησε να μην κολλήσεις τη σεξουαλική σου ζωή με προβληματισμούς τύπου «ναι, αλλά μου κάνει για γάμο/σύζυγος/επίσημος συνοδός» και να δώσεις περιθώρια στα πράγματα να συμβούν ή να μη συμβούν στον χρόνο που χρειάζεται. Αν είσαι δεσμευμένος, πάρε βαθιά αναπνοή και μίλησε ήρεμα αλλά ουσιαστικά για τα θέματά σου, χωρίς να παραπαίεις ανάμεσα σε υστερίες και βουβαμάρα. Επειδή ξεκινά η γιορτινή περίοδος θα χρειαστεί να φροντίσεις να μη ρίξεις μπουρλότο στην υγεία σου και τη ρουτίνα σου, με καταχρήσεις και καταχρηστικές συμπεριφορές.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Εστιάσου σε σχέσεις και συνεργασίες χωρίς ανταγωνιστική διάθεση
Με οικονομικές εκκρεμότητες ασχολείσαι στην αρχή της εβδομάδας, είτε αφορούν αυτά που σου οφείλουν, είτε αυτά που εσύ έχεις να δίνεις. Δεν κρατάει για πολύ, καθώς από τη στιγμή που ο Ερμής επιστρέφει σε ευθεία πορεία (6) η προσοχή σου στρέφεται στην ερωτική σου ζωή και συγκεκριμένα στο ότι χρειάζεται να έρθεις στο παρόν και να μείνεις εκεί αν θέλεις να περάσεις όμορφα στο κρεβάτι σου κι εκτός. Για τώρα τα σχέδια για το μέλλον μόνο ανασφάλεια εγείρουν και τα κλασικά για σένα «ποιος είμαι, πού πάω» κτλ. Παρ’ το απόφαση ότι έχεις ανάγκη τους άλλους, παλιούς, καινούριους και μελλοντικούς και αυτοσαρκάσου αντί να αυτοσαμποτάρεσαι με υπερβάλλοντα φορμαλισμό στην επικοινωνία. Παρόμοια η κατάσταση και στις συνεργασίες σου, όπου οι ανταγωνισμοί είναι μάλλον άτοποι. Πάντως, η ανάλαφρη, ίσως και πιεστική, γιορτινή ατμόσφαιρα σε διευκολύνει στο να κάνεις όλα τα λάθη που χρειάζεσαι μέχρι να καταλάβεις ότι το πολύ φούμαρο είναι μάλλον ύποπτο και σχεδόν πάντα χωρίς αντίκρισμα.


Σχετικα
Τα Ζώδια του Σαββάτου 22.01.2022
Τα Ζώδια του Σαββάτου 22.01.2022

Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Εκκρεμές ανάμεσα σε συνήθειες και καινούρια ωραία πράγματα
Κάπως σαν αγγελία «με σκοπό τον γάμο» σε βρίσκει η αρχή της εβδομάδας και δεν τολμάς να το μαρτυρήσεις ούτε στον εαυτό σου, όμως το βιολογικό σου ρολόι χτυπάει για να εκφράσεις πτυχές σου που θέλουν μία μονιμότητα και μία σεξουαλική έλξη και μία φιλικότητα και κοινό ιδεολογικό πλατό και βασικά τον ουρανό ταψί και τ’ άστρα κουραμπιέδες, για να εκδηλωθούν. Την ιστορία υποδαυλίζει η επιστροφή του κυβερνήτη σου Ερμή σε ευθεία πορεία (6) και η επιθυμία σου για συντροφικότητα. Δεν έχεις συνηθίσει να αισθάνεσαι έτσι και πιέζεσαι. Η αμφιθυμία στο μεγαλείο της. Εγώ θα σου πω φρόντισε την υγεία σου και την ξεκούρασή σου κι αν θέλεις, εξέτασε μήπως το ζόρι σου κι αυτός ο φόβος ο βαθύς προέρχονται από το ότι, καλές οι σχέσεις, αλλά είναι και ξεβόλεμα τελικά... Ούτως ή άλλως, σε διάθεση αυτογνωσιακή θα σε βρει το γιορτινό κλίμα κι αναποφάσιστο σε σχέση με τα πιστεύω σου και τις συνήθειές σου.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της Παρασκευής 21.01.2022
Τα Ζώδια της Παρασκευής 21.01.2022

Επικοινωνία στα άκρα εγείρει πάθη
Αισθάνεσαι ότι απωθημένα και μυστικά θα αρχίσουν σε λίγο να σου βγαίνουν από τα αυτιά, αν δεν κάνεις κάτι σύντομα για αυτό. Μια λύση είναι σαφώς το να μείνεις στην πραγματικότητα και να επικοινωνήσεις αυτά που θέλεις, λογοκρίνοντας τελείως σενάρια και φανταστικές φοβίες με τη βοήθεια του ορθόδρομου Ερμή (6). Δυσκολάκι, γιατί η επικοινωνία παραμένει θεματάκι λόγω έλλειψης αντικειμενικότητας που σε κάνει να μην είσαι καλός κριτής του τι και πώς πρέπει και δεν πρέπει να βγαίνει από το στόμα σου. Σαφής προτεραιότητα είναι να περάσεις καλά με ποιοτικούς ανθρώπους και καταστάσεις, όμως αντ’ αυτού τείνεις να θέλεις να ασχολείσαι με αυτά που ποτέ δεν θα παραδεχόσουν δημόσια. Αν δεν δεις την κατάσταση πιο ελαφριά, οι εντάσεις είναι βέβαιες στις σχέσεις σου. Κι επίσης, κοίταξε μη χτυπήσεις καμιά υπερκόπωση στα καλά των καθουμένων και βγεις εκτός παιχνιδιού στα ξαφνικά. Καλή η δουλειά, αλλά αυτή τη φορά δεν γίνεται να εκτονώσεις όλη σου την ανασφάλεια εκεί χωρίς κόστος.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Απόλαυσε τους προβολείς, είναι το στοιχείο σου
Γκραν σουξέ έχεις αυτές τις μέρες, σε αγνώστους, γνωστούς και φίλους και το λιγότερο που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου είναι να το απολαύσεις εντός κι εκτός κρεβατοκάμαρας χωρίς να αποπειραθείς να του φορέσεις κάποιο συγκεκριμένο κουστουμάκι, πράγμα στο οποίο θα σε βοηθήσει ο ορθόδρομος Ερμής (6). Περισσότερο στο στοιχείο σου δεν γίνεται. Λίγη φροντίδα να μη μείνεις ταπί με ταπί με τις διασκεδάσεις χρειάζεται και να μην αναλωθείς συναισθηματικά για να πουλήσεις παραμύθια περί αιωνίου έρωτος που δεν πιστεύεις. Αυτά είναι τα έξω. Τώρα θέλεις και την οικειότητά σου, και τον χρόνο μέσα και παραπάνω συντροφικότητα, αλλά τρέμεις στην ιδέα και μόνο. Ε, ξεκίνα χωρίς να φορτώνεις στον νυν ή τον επόμενο ό,τι σου έχει φορτώσει η ζωή ως τώρα. Διπλή μνεία για το θέμα χρήμα, γιατί η γιορτινή περίοδος θολώνει επιπλέον τα νερά στα οικονομικά σου (ναι, γίνεται) και αν μη τι άλλο σε κάνει είτε υπερσυντηρητικό, είτε υπεραισιόδοξο στις σχετικές σου εκτιμήσεις.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Λίγο ασυγχρόνιστος με την πραγματικότητά σου
Το τζάκι καίει, η μηλόπιτα μοσχομυρίζει (που λέει ο λόγος) αλλά εσένα τα υπαρξιακά σου δεν παίρνουν ρεπό ούτε για πλάκα. Η δυσκολία συνεννόησης στις προσωπικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις, σου δημιουργεί αμφιβολίες για το αν τελικά το πράγμα πηγαίνει, ασχέτως αν είναι σχέση, γάμος ή συνεργασία. Θα έχεις την τάση να χρεωθείς όλο το πρόβλημα, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Με την ορθοδρόμηση του κυβερνήτη σου Ερμή (6) θυμάσαι ότι ξέρεις και μπορείς μια χαρά να εκφράσεις τι χρειάζεσαι στο πάρε-δώσε με τους ανθρώπους της καθημερινότητάς σου, στο σπίτι κι εκτός, και το μόνο που σε σταματάει είναι η ανησυχία μήπως κάνοντάς το διαταράξεις τις ισορροπίες. Το θέμα είναι ότι αν δεν το κάνεις, μέλλον δεν υπάρχει ούτως ή άλλως γιατί οι πιέσεις θα αυξηθούν εκθετικά. Κοινώς, βγες δυναμικά μπροστά και εκ βαθέων. Το χρειάζεσαι για να έχεις και μία πυξίδα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, οπότε όπως όλοι κάτι θα αναρωτηθείς για το αν είσαι/φαίνεσαι/τα κάνεις καλά.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Υπερβολές που τις βρίσκεις μπροστά σου
Στην αρχή της εβδομάδας, βάλε χαλινάρι στην υπερβολή και σ’αυτά που υπόσχεσαι στον εαυτό σου και στους άλλους, σε προσωπικό κι επαγγελματικό επίπεδο. Με την επιστροφή του Ερμή σε ευθεία πορεία (6), η απομυθοποίηση ανθρώπων και καταστάσεων και η συνειδητοποίηση ότι έβλεπες ένα κλάσμα της εικόνας και μόνο δεν αργεί, γι’ αυτό πρόσεχε για να έχεις. Ειδικά επειδή στα ερωτικά σου αυτά με τα οποία έχεις μάθει και νιώθεις άνετα δεν σου πολυγεμίζουν το μάτι και για κάτι παραπάνω, και ειδικά επειδή στα επαγγελματικά σου αισθάνεσαι ότι δίνεις μικρά κομματάκια του εαυτού σου για να βγάλεις τα προς το ζην, χωρίς απαραίτητα η καριέρα σου να πηγαίνει ούτε κατά προσέγγιση προς τα εκεί που θα ήθελες. Κατά την περίοδο των γιορτών θέλεις δεν θέλεις θα νιώσεις στο πετσί σου γιατί πρέπει να αφήσεις κακές συνήθειες και μνήμες πίσω σου, αφού πρώτα κάνεις την παλινδρόμησή σου, με ένα πνεύμα «έλα μωρέ, δεν είναι και τόσο κακό» και διαπιστώσεις ότι ω, ναι, είναι κακό.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ό,τι σε ικανοποιεί και σε κάνει να αισθάνεσαι πλήρης, είναι καλό
Η αρχή της εβδομάδας σε βρίσκει με το χέρι στην τσέπη να επενδύεις τα χρήματα που σου έρχονται σε μεριές που δεν θέλεις να επενδύσεις, όπως πχ. δάνεια, τράπεζες, εφορία κι άλλα τέτοια χαριτωμένα. Μην μπεις στον πειρασμό να ακυρώσεις προσωπικά σχέδια ή δραστηριότητες με τους φίλους σου, μια που –το ευχάριστο του πράγματος– θα έχεις και για τα δύο. Με την επιστροφή του Ερμή σε ευθεία πορεία (6), το ζήτημα είναι να μην αφήσεις κυριολεκτικά τον γάμο για να πας για πουρνάρια, αφού αυτές τις μέρες ξέρεις μια χαρά τι θέλεις και θα είναι λάθος να αφήσεις συγγενείς ή φιλοσοφικές θεωρίες να σε πείσουν για το αντίθετο. Κι αυτό που θέλεις είναι απόλαυση, απόλαυση και λίγη καλοπέραση γαρνιτούρα. Άλλωστε οι γιορτές είναι μια περίοδος που τα σχέδιά σου, οι φιλίες σου, τα χόμπι σου φαίνονται μάλλον στάσιμα γιατί κοιτάζεις μήπως τελικά οι αλλαγές που θέλεις να κάνεις δεν είναι και τόσο απαραίτητες. Είναι, αλλά θέλεις τον χρόνο σου.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20Δεκεμβρίου)

Διαφορά φάσης εσωτερικά και εξωτερικά
Τα καλά νέα είναι ότι με τις ιστορίες που φτιάχνεις στο κεφάλι σου (εμπνευσμένες από τη ζωή, δεν λέω) θα μπορούσες να βγάλεις τα προς το ζην, ειδικά με την επιστροφή του Ερμή σε ευθεία πορεία (6). Ο μόνος που δυσκολεύεσαι να πείσεις κατά βάθος είσαι εσύ γιατί κάτι συναισθηματικές ανασφάλειες, στερήσεις και προβληματάκια υποβόσκουν κάτω από το ιλαρό σου παρουσιαστικό. Στην ουσία χρειάζεσαι χρόνο για να χωνέψεις τις αλλαγές στις σχέσεις σου και κυρίως στον τρόπο που τις αντιλαμβάνεσαι. Σε καμία περίπτωση αυτό τον χρόνο δεν τον περνάς μόνος σου, εσύ κι ο πόνος σου, αφού η περίοδος φροντίζει να υπάρχουν προτάσεις φιλικές και ερωτικές για διασκέδαση, με τις δεύτερες απλώς να είναι για τα υγρά και σκοτεινά και όχι για το φως της ημέρας. Δες το θέμα του τι ξοδεύεις γιατί αναμένεται να δεις πράγματα που θεωρούσες σίγουρα στην καριέρα σου να παίρνουν ξαφνικά ένα ερωτηματικό ή να αναβάλλονται.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Προβλήματα που θα μπορούσες να λύσεις, αν το αποφάσιζες
Με μαγειρέματα ασχολείσαι στην αρχή της εβδομάδας και μάλιστα όχι τα ωραία τα κυριολεκτικά, τα άλλα, τα μεταφορικά, που ανακατεύουν την οικογενειακή σου καθημερινότητα λόγω συσσωρευμένων εντάσεων ή θεμάτων υγείας. Ενώ στον χορό μπαίνουν και θέματα που αφορούν ακίνητα κι έρχεται και γίνεται μούρλια το μείγμα. Εσύ πάντως, με τη βοήθεια του ορθόδρομου Ερμή (6), για να προχωρήσεις χρειάζεται να οργανωθείς και να αφήσεις τον τρόπο που αντιμετώπιζες το ζήτημα προηγουμένως, γιατί εμφανώς δεν δουλεύει. Παρομοίως και στα ερωτικά σου δεν γίνεται να πνίγεσαι σε μια ρουτίνα που σε τραβάει στην ανατολή, ενώ εσύ ξέρεις πάρα πολύ καλά ότι θέλεις να πας στη δύση. Ωστόσο, η περίοδος είναι γιορτινή και θα σου δώσει την πίστωση του χρόνου που χρειάζεσαι για να το πάρεις απόφαση ότι κάποιες νοοτροπίες σου θέλουν αλλαγή κι ότι οι οικείοι σου δεν είναι απαραίτητα άγιοι. Προς το παρόν, ξεσπάς με νεύρα, κάτι είναι κι αυτό.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Κάτι ευχάριστο μαγειρεύεται στα προσωπικά σου
Τα ερωτικά και οι παρέες σου έχουν την πρωτοκαθεδρία στην καθημερινότητά σου αυτή την εβδομάδα και με την επιστροφή του Ερμή σε ευθεία πορεία (6), οι καταστάσεις στις οποίες βρίσκεις τον εαυτό σου είναι γενικά ποιοτικές κι ευχάριστες. Τώρα το ότι παρά ταύτα δεν μπορείς να βρεις ησυχία μέσα σου, οφείλεται στο ότι ευχάριστα, ξε-ευχάριστα, τα τεκταινόμενα στην προσωπική σου ζωή σε σπρώχνουν να αναθεωρήσεις νοοτροπία και πιστεύω όσον αφορά το θέμα σεξ και «γνωρίζω καλύτερα και βαθύτερα έναν άνθρωπο» κι αυτό την έχει την αναστάτωσή του. Στα επαγγελματικά σου, παρά το ότι οι τόνοι είναι ήπιοι και τα πράγματα πηγαίνουν δεξιά, εσύ θα ήθελες αυτό να γίνεται με λιγότερο κόπο ή περισσότερη δημιουργικότητα και δίκιο έχεις. Πάντως η περίοδος των γιορτών θα σε σπρώξει να ξαναδείς γνώριμα σχήματα και στο θέμα σεξ και στο θέμα business για να ξεκαθαρίσεις περισσότερο τι ακριβώς δεν θέλεις και να το αφήσεις αποφασιστικά έξω από τη ζωή σου πια.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Παίρνεις αυτό που θέλεις, αλλά ακόμη αμφισβητείς τον εαυτό σου
Μπορεί να τραβάς κουπί στην καριέρα σου αυτή τη στιγμή, αλλά τουλάχιστον οικονομικά αισθάνεσαι ότι πατάς καλύτερα, με τις ευλογίες και της οικογένειάς σου. Στα προσωπικά σου τα πράγματα είναι πιο μπερδεμένα, αφού δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι αυτό που σου αναλογεί και μπαίνεις σε αυταπάτες ή και απάτες πλέκοντας παραμύθια της Χαλιμάς από το σχεδόν τίποτα ή το πολύ λίγο. Με τη βοήθεια του ορθόδρομου Ερμή (6) συνειδητοποιείς ότι όσο κι αν πετυχαίνεις σε αυτά που θέλεις κι αν σεξουαλικά είσαι καλυμμένος, η αυτοπεποίθησή σου δεν είναι σε μεγάλες φόρμες, με αποτέλεσμα να πιστεύεις ότι δεν μπορείς να ανταπεξέρθεις στις απαιτήσεις που έχει ο απέναντι από εσένα. Επιπλέον η γιορτινή περίοδος σε κάνει να μη θέλεις να δεις τον απέναντι πιο καθαρά, οπότε ούτως ή άλλως το καλύτερο στοίχημά σου στις σχέσεις είναι να δεις πιο καθαρά τον εαυτό σου, αναγνωρίζοντας τις βάσεις που έχεις ή φτιάχνεις και την ανάγκη σου να προχωρήσεις.

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Τα Ζώδια της Πέμπτης 20.01.2021
Τα Ζώδια της Πέμπτης 20.01.2021
Υδροχόε, τα ξημερώματα ο Ήλιος επιστρέφει στο ετήσιό του «ταξίδι» στο ζώδιό σου...
Zarastro
Τα Ζώδια της Πέμπτης 20.01.2021
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5