1821 Digital Gallery
Stardust 451
ΤΕΥΧΟΣ 451
STARDUST

Stardust 451

Ζυγέ, ο έρωτας είναι μια μορφή τέχνης ή ζήτημα εξαιρετικού στιλ

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ακόμα κι αν βρίσκεσαι υπό την επήρεια του Ουρανού που αλλάζει την προσωπική/ερωτική και επαγγελματική σου ζωή αναπάντεχα, ή σε επηρεάζει ο Πλούτωνας μεταμορφώνοντας παντελώς την επαγγελματική σου ζωή είτε αναλαμβάνοντας δουλειές ζωής ή αντιθέτως δημιουργώντας έντονα εργασιακά προβλήματα, ακόμα και τότε, ο Άρης στον Λέοντα λειαίνει αντιθέσεις και δημιουργεί ηλιόλουστα ξέφωτα στη ζούγκλα. Ενώ ο Δίας στον Καρκίνο, που συμβολίζει για σένα το Σπίτι, την Προσωπική σου Ζωή, την Οικογένεια και την Αίσθηση του Εαυτού σου, φωτίζει αυτούς τους τομείς και τους εξελίσσει. Σε εξωτερικό επίπεδο και μέχρι του χρόνου τον Ιούλιο υπάρχει το ενδεχόμενο μετακόμισης σε ένα καλύτερο σπίτι. Η οικογένεια σε υποστηρίζει, όπως κι εσύ αντίστοιχα αισθάνεσαι γενναιόδωρος απέναντί της. Αυτό μπορεί να σημαίνει σε μερικές περιπτώσεις ότι έχεις κάποιου είδους υλική απολαβή από τους γονείς σου. Η ανάγκη είναι να ριζώσεις κάπου κι αυτό συνεπάγεται είτε ότι σκέφτεσαι σοβαρά τη συγκατοίκηση είτε ότι η οικογένεια αυξάνεται σε μέλη είτε ότι χρειάζεται να ανήκεις σε ένα σπίτι ή σε μία καινούργια δουλειά που σε κάνει να αισθάνεσαι σαν το σπίτι σου.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Αν αισθάνεσαι μπερδεμένος και χαοτικός/ή, αρκεί φεύγοντας από ένα ξένο σπίτι (ή από το δικό σου) να βεβαιώνεσαι ότι δεν ξέχασες να φορέσεις τα εσώρουχά σου. Εκτός κι αν ξεχνώντας τα στο ξένο σπίτι υπονοείς ότι θέλεις να ξαναγυρίσεις, οπότε εντάξει. Με την Αφροδίτη στον Σκορπιό, όπου υπάρχει και ο Κρόνος, μπορείς να ανασάνεις, η υποστήριξη των άλλων δεν έχει εξανεμιστεί, δεν είσαι μόνος στον κόσμο, κάποιος ενδιαφέρεται για σένα. Εντάξει, η Αφροδίτη δεν μπορεί να σε κάνει να ξεχάσεις συνεργάτες και ερωτικούς συντρόφους που πήδηξαν από το τρένο την ώρα που τους είχες ανάγκη ή ότι σε κάθε προσπάθειά σου να συμβιώσεις με κάποιον, απλώς να συνεννοηθείς ή να μείνεις όρθιος στη δουλειά πρέπει να ισορροπήσεις πάνω στο κεφάλι μιας βελόνας, αλλά τουλάχιστον σου θυμίζει ότι όλα παίζονται. Ίσως έρχονται άνθρωποι για να σου πουν πόσο μοναδικός/ή είσαι ή για να σου δώσουν μια ευκαιρία. Αν συμβεί κάτι τέτοιο είναι ευλογία – πιθανή.

Σχετικα
Τα Ζώδια της Τετάρτης 25.05.2022
Τα Ζώδια της Τετάρτης 25.05.2022

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Τι συμβαίνει έξω από τη γειτονιά και το μικρό κόσμο της καθημερινότητάς σου; Λέξεις κλειδιά: Επικοινωνία. Κινητικότητα. Βελτίωση του τρόπου ζωής. Νέες ιδέες. Σπουδές. Αυτοέκφραση. Νέοι άνθρωποι. Ανανεωμένοι στόχοι. Ευρυχωρία στις σχέσεις. Ταξίδια. Αλλαγή. Άνοιγμα. Έμπνευση. Διορατικότητα. Νέοι τρόποι αντιμετώπισης παλιών προβλημάτων. Επανεκκίνηση. Αυτός είναι ο Άρης στον Λέοντα και σε ενδιαφέρουν πολύ όλες του οι δυνατότητες γιατί σου ταιριάζουν και είναι αυτές που σε κάνουν να τρέχεις. Είναι από τις φορές που αφήνοντας τον έφηβο μέσα σου να εκφραστεί και να οδηγηθεί από την περιέργεια για το παρά κάτω της ζωής μπορεί να φέρει στον απαιτητικό ενήλικα και τα χρήματα που θα τον κάνουν να νιώσει ισορροπημένος. Χωρίς μια δόση ενθουσιασμού και τρέλας δεν μπορείς να φτάσεις μακριά – διαθέτεις και τα δύο. Ενεργοποίησέ τα.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της Τρίτης 24.05.2022
Τα Ζώδια της Τρίτης 24.05.2022

Ναι, βεβαίως υπάρχει ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω και ο Ουρανός στον Κριό που σε αποσυντονίζουν, σε ρίχνουν σε βάθη που πονάνε, σε συναισθηματικές και εργασιακές περιστάσεις που σε τρομάζουν. Κι όμως, δίπλα στο αναπάντεχο, στο σκοτάδι και τις αλλαγές που πιθανόν δεν έχεις επιλέξει, υπάρχει ο Δίας στο ζώδιό σου που λειτουργεί σαν ασπίδα. Δεν είναι υποχρεωτικό με τη διέλευσή του να συμβούν κοσμογονικές αλλαγές. Παρόλο που κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς πολλοί Καρκίνοι θα αλλάξουν δουλειές, επαγγελματική κατεύθυνση, θα ερωτευθούν ή θα παντρευτούν, θα μετακινηθούν σε καινούργια σπίτια ή θα αλλάξουν τόπο, ακόμα και χώρα, θα ταξιδέψουν, θα επεκτείνουν τις σπουδές τους ή θα ξεκινήσουν δικές τους δουλειές, πολλοί άλλοι Καρκίνοι θα δουν τις προσπάθειες των τελευταίων χρόνων να ωριμάζουν περνώντας στο επόμενο επίπεδο και πολλοί άλλοι θα ρίξουν ένα σπόρο για κάτι καινούργιο που θα καρποφορήσει αργότερα. Σε κάθε περίπτωση, καθένας με αυτή τη διέλευση χρειάζεται να έχει κατά νου ότι η δράση του θα πρέπει να στοχεύει σε κάτι που έχει ουσία, νόημα και μέλλον. Και να ρισκάρει.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Τι να τα λέμε… Στην πραγματικότητα περπατάς στα κάρβουνα σαν αναστενάρης. Το σπίτι σου σε στενεύει αν δεν υπάρχει κάποιος να το μοιραστείς, μερικές νύχτες δεν κοιμάσαι καλά και κάποια από τα μεγαλεπήβολα σχέδιά σου δεν πήγαν όπως τα ήθελες, οι δουλειές έχουν δυσκολέψει, ενώ κάποιες σχέσεις διακόπηκαν. Αλλά το χειρότερο που σου έχει τύχει είναι να ζεις σε έναν κόσμο που δεν έχει πρίγκιπες και πριγκίπισσες, ρομαντισμό και ήρωες. Που δεν επιτρέπει την παιδικότητα και αρνείται τις ερωτικές ιστορίες. Ας όψεται ο Κρόνος και η εποχή. Φυσικά είναι εδώ στο ζώδιό σου ο Άρης που σε κάνει να τρέχεις, να θυμώνεις, να απαιτείς, να θέλεις μια σκηνή για τις επιδιώξεις σου, να διεκδικείς, να φεύγεις από ό,τι σε κρατάει πίσω, να θέλεις. Ίσως μια στο τόσο χρειάζεσαι μια κόλαση για να αρχίσεις να ονειρεύεσαι τον παράδεισο. Συμπέρασμα: You’ve got the power/ To open the door… Και τώρα, μάλιστα, στο μάξιμουμ.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Έχεις επείγον μήνυμα: «Αυτή την εποχή, με τον Άρη στον Λέοντα, χρειάζεται να αφιερώσεις όλη την ενέργειά σου στο να προφυλάξεις (ή να διασώσεις;) την επαγγελματική φήμη και θέση 1) από ξώφαλτσες σφαίρες μεταξύ αντιμαχομένων πλευρών στη δουλειά σου ή 2) τη σωματική και πνευματική σου υγεία από την υπερένταση, την υπερπροσπάθεια και την κούραση». Μάλιστα. Σκέφτεσαι άραγε ποτέ γυρνώντας εξαντλημένος/η στο σπίτι, μήπως η αγωνία σου για επαγγελματική επιβίωση που παραμένει κεντρικός στόχος σού αφήνει χρόνο για ό,τι πολύ απλοϊκά ονομάζεται μια «κανονική» ζωή; Όσο κι αν ζεις μέσα στο κεφάλι σου, όσο κι αν θεωρείς ότι το τικ-τακ του ρολογιού δεν έχει διαφορά από τους χτύπους της καρδιάς, ήρθε η ώρα να αποκαλύψεις σε όσους σε ενδιαφέρουν ότι έχεις ανάγκη κι εσύ την αγάπη τους. Επειγόντως. Αν με τον Δία στον Καρκίνο ή τον Πλούτωνα δεν γνωρίσεις το μεγάλο έρωτα, τουλάχιστον θα γνωρίσεις έναν, δύο καινούργιους φίλους που θα πίνουν νερό στο όνομά σου.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ο Δίας τρέχει στο δεύτερο δεκαήμερο του Καρκίνου δημιουργώντας τις συνθήκες ώστε να συμβεί κάτι που θα αναθερμάνει την επαγγελματική σου ζωή ή, κατ’ αντανάκλαση, κάτι που θα εξελίξει την οικογενειακή σου ζωή ή θα βάλει τα θεμέλια για μια οικογενειακή ζωή. Και τι σημαίνει επακριβώς ο Δίας στον Καρκίνο; Να μερικά σενάρια: 1. Πιθανή βελτίωση στις επαγγελματικές συνθήκες, ίσως μια προαγωγή, ή κάποια οποιουδήποτε είδους επαγγελματική αναγνώριση μπορεί να είναι άμεση. 2. Ψάχνεσαι για μια επαγγελματική στέγη που σου δίνει περισσότερες δυνατότητες εξέλιξης, ή αποφασίζεις ότι θέλεις πιο ενεργό ρόλο σε αυτή που βρίσκεσαι. 2. Είναι η χρονιά που είτε φτάνεις σε μια επαγγελματική κορυφή μετά από χρόνια προσπαθειών ή αρπάζεις την ευκαιρία για να μετακινηθείς κάπου αλλού. 3. Αφού η αυτοπεποίθηση για τις ικανότητές σου αυξάνεται, είναι πιθανόν τα αποτελέσματά τους να ξεφύγουν από τα στενά όρια και να έχουν δημόσιο αντίκτυπο. Είτε είσαι ηθοποιός, άνθρωπος των μίντια, εργαζόμενος ή σπουδαστής, αυτή τη χρονιά σού ανήκουν τα δεκαπέντε λεπτά διασημότητας.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ο Κρόνος κοντεύει να κλείσει ήδη ένα χρόνο στο ζώδιό σου δημιουργώντας τεκτονικούς σεισμούς σε σχέσεις και επάγγελμα, αλλά και δίνοντάς σου ταυτόχρονα τη δύναμη να σταθεροποιήσεις ό,τι είναι γερό κι αντέχει. Ο Άρης αυτή την εποχή στον Λέοντα δεν διευκολύνει τα πράγματα, αφού βρίσκεται στον τομέα που για σένα αντιπροσωπεύει την επαγγελματική ζωή, ζητώντας σου να επιβιώσεις όπως μπορείς κι αν υπάρχει περιθώριο να εξελιχθείς. Είναι μια σημαντική εποχή που κρίνεται το εργασιακό παρόν και μέλλον. Ευτυχώς που η Αφροδίτη βρίσκεται επίσης στο ζώδιό σου και επαναλαμβάνεις μέσα σου: «Ό,τι κι αν συμβεί θα τα καταφέρω. Υπάρχουν άνθρωποι γύρω μου που με αγαπάνε και κάποιοι άλλοι που μπορούν να βοηθήσουν». Κι ακόμα καλύτερα, υπάρχει ο Δίας στον Καρκίνο που σου δίνει προοπτική, στόχο, διάθεση καινούργιων κατακτήσεων. Που σου λέει ότι ακόμα και μια πρόσκαιρη ήττα, ή ατυχία, ή σπάσιμο δεν θα σε ρίξουν στο χώμα. Ό,τι σχετίζεται με εξωτερικό, σπουδές, εκδόσεις, μετακινήσεις, νέες επαγγελματικές προσπάθειες, ίντερνετ, ταξίδια ευνοούνται. Ναι, νιώθεις φόβο και άγχος, όμως υπάρχει δίχτυ προστασίας – μην το ξεχνάς στις δύσκολες φάσεις σου.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Δεν υπάρχει τίποτα πιο δελεαστικό για έναν Τοξότη από το να αισθάνεται ελεύθερος να ψάξει το ποιος είναι και το νόημα της ζωής μέσα από τη δημιουργικότητά του και τα ταξίδια. Κατορθώνεις θαύματα όταν έχεις την καρδιά σου ανοιχτή και οι δημιουργικοί χυμοί ρέουν όπως τώρα και μέχρι τον επόμενο Ιούλιο, που ο Δίας θα διασχίζει τον Καρκίνο. Όμως, ο Καρκίνος δεν είναι μόνο δημιουργικότητα. Συμβολίζει για σένα επίσης το σεξ, το χρήμα, τις οικονομικές συνεργασίες και γενικότερα τους Άλλους από τους οποίους εξαρτόμαστε οικονομικά. Δηλαδή κάνεις μασάζ (και προαιρετικά σεξ) στον Άλλο/η την ώρα που του διηγείσαι ένα από τα ταξίδια σου στη Λατινική Αμερική ή ενώ του μιλάς για τα γλυκόπικρα παιδικά σου χρόνια; Ή βάζεις τα καλά σου και απαιτείς από τον εργοδότη σου να σου κάνει αύξηση, αλλιώς ιδού οι 10 Λόγοι που θα τον στείλουν στην κόλαση; Όπως και να ’χει, ο Δίας θα μαλακώσει κατά πολύ την ψυχή σου και θα τη συνεφέρει από τα τραύματα, τις ατυχίες και τις απώλειες που έχεις υποστεί. Κι επιπλέον σου θυμίζει πόσο υπέροχη είναι η αίσθηση να φτιάχνεις τις βαλίτσες σου για ένα ταξίδι, πόσο αναντικατάστατο είναι το σεξ και πόσο συγκλονιστικό είναι το χρώμα του χρήματος όταν στο δίνουν γιατί το αξίζεις.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Επανάληψη-Εμπέδωση: Ο Δίας βρίσκεται στον Καρκίνο, σε ένα σημαντικό, κομβικό κομμάτι του ηλιακού σου χάρτη που δημιουργεί γεγονότα και δράση. Λαμβάνοντας υπόψη τον Πλούτωνα στο ζώδιό σου και τον Ουρανό στον Κριό, που αλλάζουν/άλλαξαν/θα αλλάξουν τη ζωή σου, είτε με θετικά γεγονότα είτε με δυσκολίες και την αίσθηση ότι χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου, ο Δίας όχι μόνο βάζει ένα χέρι να πάρεις τα πάνω σου αλλά δημιουργεί περιστάσεις και εξελίξεις που αλλάζουν ευνοϊκά τη ζωή σου. Δηλαδή; Παρόλο που ο Δίας στον ηλιακό 7ο οίκο σου θα μπορούσε να σημάνει και «γάμο», όπως τον φαντάζεται ο καθένας, το σίγουρο είναι ότι ευνοεί τις επαγγελματικές συνεργασίες και τις συντροφικές σχέσεις. Η συντροφικότητα έρχεται στην επιφάνεια σαν βαθιά επιθυμία που αναζητά ικανοποίηση, γι’ αυτό και δεν είναι καθόλου καλή κίνηση η επιλογή μιας μοναχικής πορείας. SOS: Δεν πρέπει να παραβλέψουμε και τα προβλήματα σε παγιωμένες σχέσεις που μπορεί να δημιουργήσει ο Δίας. Αφού ο Δίας σε προκαλεί να ρισκάρεις και να ταξιδέψεις σε καινούργιες θάλασσες, αν βρίσκεσαι σε μία σχέση που έχει σταματήσει να είναι ενδιαφέρουσα, σε βάζει στον πειρασμό να την παρατήσεις για μία άλλη που υπόσχεται ανατριχίλες και ανεξερεύνητες πολιτείες.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Το να θεωρείς τη δουλειά σου ευχάριστη ή ασφαλή (έτσι για αλλαγή), όπως και τους συναδέλφους φίλους ή τους ανωτέρους σου σαν υποκατάστατα οικογένειας φιλικής στο χρήστη (φτάσαμε και στην υπερβολή του Δία στον Καρκίνο), μπορεί να γίνουν το αντίδοτο στις πιθανές δυσκολίες που αντιμετωπίζεις (με τον Άρη στον Λέοντα) στις ερωτικές/συντροφικές σου σχέσεις (ή στις επαγγελματικές σου συνεργασίες). Στο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», παρόλο που δεν είχε χάπι εντ, ο Σέξπιρ άφησε απ’ έξω τις σκηνές αντιπαλότητας, τις κραυγές, την υστερία, τους καβγάδες, τις αιτήσεις διαζυγίου και τις αισθηματικές καταστροφές, την ψυχρότητα και τις γεμάτες εχθρικά υπονοούμενα σιωπηλές στιγμές που υπάρχουν στις ερωτικές σχέσεις της πραγματικής ζωής και πιθανόν της δικής σου αυτή την εποχή. Αν όμως σταματήσεις να προσπαθείς να ελέγχεις τον/την Άλλο/η και να προβλέπεις αγχωμένος/η προς τα πού θα πάει η σχέση, μπορεί και να βιώσεις ένα μικρό θαύμα.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Είναι ωραίο να φοράς 3D και να βλέπεις τον κόσμο αλλιώς, αλλά όταν βγάζεις τα γυαλιά τι είναι αυτό που υπάρχει; Οι γεννημένοι τις πρώτες μέρες των Ιχθύων αντιλαμβάνονται με τον Ποσειδώνα και μάλλον με επώδυνο τρόπο ότι υπάρχει κενό μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Είναι μαγικό να ερωτεύεσαι κάποιον/α που ενσαρκώνει τη φαντασίωσή σου, αλλά όταν η ομίχλη φύγει τι μένει; Τι μένει από μια δουλειά που πίστεψες πάρα πολύ, παρασύρθηκες, αφέθηκες, ποντάρισες, πίστεψες και σε απογοητεύει; Κανείς δεν μας απαγορεύει να ζήσουμε το όνειρό μας έστω και για λίγο – έστω κι αν πληρώνουμε ακριβά τα διόδια. Με τον Δία δεν έχουμε ομίχλη, έχουμε υπερβολή. Ναι, διχάζεσαι μεταξύ της επιθυμίας σου να είσαι ένας έφηβος που αγαπάει τις διασκεδάσεις και της ανάγκης να είσαι ένας σοβαρός εργαζόμενος. Η λέξη «διασκέδαση» αναφέρεται στη χαρά και την απόλαυση που αισθάνεσαι όταν εκφράζεις ελεύθερα τα ταλέντα και τα συναισθήματά σου, ενώ με τη λέξη «εργασία» εννοείται οτιδήποτε κάνεις για χρήματα ενώ δεν θέλεις καθόλου να το κάνεις. Δηλαδή, Δημιουργικότητα εναντίον Ασφάλειας. Χρήμα εναντίον Σχέσεων. Προσωπικές Αξίες εναντίον Συμβιβασμού. Ο Δίας, πάντως, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου κάνοντας χώρο στον Έρωτα και τη Δημιουργία.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5