1821 Digital Gallery
Σκορπιέ 279
ΤΕΥΧΟΣ 279
STARDUST

Σκορπιέ 279

Όταν ήσουν νέος/α η πρώτη σκέψη που έκανες για τις σχέσεις ήταν ότι αποκτούσες ένα σπάνιο διαμάντι. Το πρόβλημα ήταν ότι αργότερα αυτό το διαμάντι μεταμορφωνόταν σε κάτι που δεν θα αγόραζες ούτε για δέκα ευρώ σε τηλεμάρκετιγκ. Γιατί; Κάποιος θα πει κακές επιλογές. Κάποιος άλλος αλαζονεία κι ένας τρίτος κάρμα. Διάλεξε.

Όταν ήσουν νέος/α η πρώτη σκέψη που έκανες για τις σχέσεις ήταν ότι αποκτούσες ένα σπάνιο διαμάντι. Το πρόβλημα ήταν ότι αργότερα αυτό το διαμάντι μεταμορφωνόταν σε κάτι που δεν θα αγόραζες ούτε για δέκα ευρώ σε τηλεμάρκετιγκ. Γιατί; Κάποιος θα πει κακές επιλογές. Κάποιος άλλος αλαζονεία κι ένας τρίτος κάρμα. Διάλεξε.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θέλεις να κάνεις κάτι για τον κόσμο, να βοηθήσεις το ανθρώπινο γένος, να αφήσεις το ίχνος σου στην κοινωνία προσφέροντας κάτι – τουλάχιστον αυτό λέει ο Ποσειδώνας στον 11o οίκο σου. Όπως βεβαίως λέει και ότι η φιλία μπορεί να σε απογοητεύει, να σε διαψεύδει, να σε γειώνει άσχημα. Όμως, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές σου υποχρεώσεις, δεν μπορείς να παρατήσεις τα πάντα για να τρέξεις στην Αφρική. Εξάλλου αλλάζουν τόσο γρήγορα όλα γύρω σου που το έργο αυτή τη στιγμή εκτυλίσσεται εδώ. Οπότε μείνε σπίτι και συγκεντρώσου στον έρωτα, το πάθος και τη δημιουργικότητα. Και τα παιδιά (σου). 

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της Τρίτης 25.01.2022
Τα Ζώδια της Τρίτης 25.01.2022

Εάν μπορούσες να βρεις έναν τρόπο για να  βγάλεις απ’ έξω τις πολιτικές του γραφείου, τις ίντριγκες και τους ανταγωνισμούς αφήνοντας μόνο το ψαχνό της καριέρας, θα ήσουν πολύ ευτυχής. Το να αλλάξεις δουλειά δεν είναι η λύση καθώς η θετική εξέλιξη μάλλον θα έρθει από εκεί που είσαι ήδη – αν δεν έχει έρθει ήδη τους προηγούμενους μήνες. Με δύο ευεργετικούς πλανήτες –τον Δία στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου και την Αφροδίτη στον 6ο σου οίκο– μπορείς να είσαι ήσυχος ότι τα επαγγελματικά ζητήματα κυλάνε με ούριο άνεμο. Υπάρχει ενθουσιασμός και η προσδοκία καλύτερων ημερών. Αν υπάρξει πρόβλημα θα προέρχεται από το οικογενειακό περιβάλλον ή το σπίτι σαν οίκημα. Οι κοντινοί σου άνθρωποι μπορεί να έχουν παράπονα μαζί σου. Πόσο καιρό έχεις να καθίσεις μαζί με αυτόν/ή που αγαπάς για να φάτε μαζί ήρεμοι σε ένα τραπέζι και να πείτε πόσο έχει λείψει ο ένας στον άλλο; 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Αφού είσαι  εργατικός, πιστός, γενναιόδωρος, αισιόδοξος, εξωστρεφής και όταν χρειαστεί να στηρίξεις στηρίζεις, γιατί σε πρήζουν μόνο και μόνο επειδή  κρατάς κάποια πράγματα για τον εαυτό σου και δεν αισθάνεσαι την υποχρέωση να δίνεις αναφορά για κάθε σου σκέψη, πράξη ή επιθυμία; Φυσικά και η ντόμπρα επικοινωνία και η ειλικρίνεια στις σχέσεις είναι πάντοτε το ζητούμενο –σιγά το νέο– αλλά το τι συμβαίνει μέσα στο κεφάλι σου δεν αφορά κανέναν. Εάν θέλουν να σε κατηγορήσουν γι’ αυτό ας το κάνουν. Μωρέ, δεν πάνε να σε πούνε και Δίδυμο – σκασίλα σου. Υ.Γ. ο Ερμής στον Τοξότη δείχνει επαγγελματικές συνεργασίες – κυνήγησέ τις. Και συντροφικότητα – σκέψου την.

Σχετικα
Τα Ζώδια του Σαββάτου 22.01.2022
Τα Ζώδια του Σαββάτου 22.01.2022

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Δεν έχει σημασία πόσο ρομαντικός μπορεί να είσαι, αλλά υπάρχουν εποχές που ο έρωτας συνδέεται με τα χρήματα. Όταν η Αφροδίτη διελαύνει τον Σκορπιό και θα τετραγωνίσει τον Άρη και τον Δία στους 2ο και 8ο οίκους σου, ο έρωτας και το χρήμα θα ενωθούν. Η συναισθηματική οικειότητα είναι δύσκολο να διατηρηθεί όταν βομβαρδίζεσαι από λογαριασμούς, δάνεια, πληρωμές, έκτακτα έξοδα… όμως προσπάθησε να διατηρήσεις καθαρή την αντίληψή σου για τα πράγματα. Το να σκεφτείς πόση δυστυχία υπάρχει στον κόσμο μπορεί να βοηθήσει να έρθεις στα ίσα σου με τη μία.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Όταν βρεις τον τρόπο να ισορροπήσεις την ανάγκη σου για βαθιές, ζεστές σχέσεις με την πραγματικότητα στην οποία αντιμετωπίζεις προβλήματα εμπιστοσύνης περισσότερα από όσα οι Νοικοκυρές σε Απόγνωση και οι Κορλεόνε, ειδοποίησέ μας. Τι κάνει τα πάντα τόσο δύσκολα και σύνθετα; Το δίλημμα που δημιουργούν ο Άρης στο ζώδιό σου και ο Ποσειδώνας με τον Χείρωνα σε αντίθεση με τον Ήλιο σου: από τη μία πλευρά προσπαθείς να διατηρήσεις τα όρια και να μείνεις νηφάλιος, σταθερός και να συνεχίσεις όπως μπορείς τη ζωή σου κι από την άλλη πλευρά νιώθεις την επίσης ισχυρή επιθυμία να σπάσεις τους κανόνες και να δραπετεύσεις από το γεγονός ότι βαριέσαι τον εαυτό σου μέχρι θανάτου.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Είναι ανακουφιστικό όταν –αφού έχεις φτύσει αίμα κι αφού έχεις κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι σου για να εξομαλύνεις τις σχέσεις σου ή να επιβιώσεις επαγγελματικά– αρχίζει σιγά σιγά να ανοίγει ο ουρανός και να φαίνεται λίγο μπλε. Κυρίως δε όταν οι άνθρωποι έρχονται  προς εσένα όχι για να ζητήσουνε το κεφάλι σου ή την καρδιά σου αλλά για να σου νέες δώσουν ευκαιρίες. Το να συνεχίζεις με καινούργια φόρα δημιουργεί ενθουσιασμό και έξαψη. Υπάρχει ωστόσο ένα αγκάθι. Η πολύμηνη παρουσία του Άρη στο 12ο ηλιακό σου οίκο αναμοχλεύει νευρώσεις και φοβίες και άγχη και τύψεις και ψυχαναγκασμούς. Μπορείς να τουμπάρεις αυτή την ενέργεια και να τη χρησιμοποιήσεις ώστε να κόψεις κακές συνήθειες, να σκεφτείς τρόπους να αυξήσεις το εισόδημά σου, να αφοσιωθείς σε ένα πρότζεκτ που θέλει υπομονή, οργάνωση, ησυχία και απομόνωση. Υ.Γ. Το σπίτι ως χώρος θα σε απασχολήσει έντονα – όχι αναγκαστικά ως πρόβλημα.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ακόμα κι αν ανήκεις στους γεννημένους τις τελευταίες ημέρες του ζωδίου σου, η είσοδος του Κρόνου στον Ζυγό και η αργή διέλευση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω δημιουργούν ήδη μια διαφορετική πραγματικότητα. Ας ελπίσουμε ότι είσαι έτοιμος να αναλάβεις ένας νέο, πιο ώριμο ρόλο στην οικογένεια, ανεξάρτητα από τους επαγγελματικούς στόχους που είχες μέχρι τώρα. Η κρίση –μη φοβάσαι αυτό που υποδηλώνει η λέξη, αφού κρίση σημαίνει ένα σημαντικό στάδιο που σε βοηθάει να εξελιχθείς και να προχωρήσεις– από εδώ και πέρα θα σε ενηλικιώσει, θα σε κάνει ρεαλιστή και θα σου προσδώσει βαρύτητα. Η πίεση του χρόνου, η αίσθηση του επείγοντος και η επιθυμία να περάσεις στην επόμενη πίστα δεν είναι φανταστικά. Είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι για να συνειδητοποιήσεις ότι πρέπει να αναλάβεις δράση σε όλους τους βασικούς τομείς της ζωής σου, υπερασπίζοντας τις επιλογές σου μέχρι τέλους.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Η επαγγελματική σου ζωή –κυρίως αν έχεις ωροσκόπο Σκορπιό– είναι το κυρίαρχο θέμα επί σειρά μηνών με τον Άρη στον Λέοντα. Θα καταφέρεις να μπεις επικεφαλής της κούρσας μετ’ εμποδίων αν μπορέσεις να κρατήσεις το κεφάλι σου στους ώμους όταν οι άλλοι θα χάνουν το δικό τους κατηγορώντας εσένα. Ταυτόχρονα, τώρα που η Αφροδίτη βρίσκεται στο ζώδιό σου, έχεις το πάνω χέρι στο ζήτημα των σχέσεων. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα καταφέρνεις με το μέλι παρά με το ξίδι. Κι αφού είσαι και στις ομορφιές σου, δεν είναι καλύτερα να ξεχάσεις για λίγο ζήλειες, προδοσίες, άγχη, παιχνίδια εξουσίας κι όλο το σκορπίσιο ρεπερτόριο και να δεις την καλή πλευρά των σχέσεων; 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Να φύγεις, να φύγεις, να φύγεις. Θέλεις να φύγεις. Να διακτινιστείς σε κάποιο μακρινό μέρος που θα σου δίνει την ευκαιρία να δεις τη ζωή σου από απόσταση. Ίσως έτσι δεν θα σε απασχολούσαν εργασιακά θέματα ή προβλήματα καριέρας, δεν θα σε ενδιάφερε το πώς και γιατί των σχέσεων, δεν θα ήσουν υποχρεωμένος να πιάνεις θέματα που δεν θέλεις να συζητάς ούτε και με τους φίλους σου ακόμα. Έχεις την ευκαιρία να ριχτείς στη φιλοσοφία και το Νόημα της ζωής – οι παλιές σου ιδέες, αντιλήψεις, σκέψεις, κοσμοθεωρίες έχουν παλιώσει και μάλλον δεν λύνουν κανένα πρόβλημά σου πια. Μπορείς να μορφωθείς ή να ταξιδέψεις. Ή να γράψεις, να δημιουργήσεις, να ανανεωθείς. Ίσως βρεις και την απάντηση που ψάχνεις όταν αγχώνεσαι μεταξύ του φόβου να σε εγκαταλείψουν και του φόβου μήπως παγιδευτείς σε μια σχέση.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Υπάρχουν μία ή δύο φορές στη ζωή που ξέρεις ότι είτε θα το κάνεις είτε δεν θα το κάνεις. Τι είναι Αυτό που θα κάνεις ή δεν θα κάνεις; Η ευκαιρία που έχεις να ριχτείς με όλες σου τις δυνάμεις και με όλη σου την ψυχή ώστε να καθιερωθείς μια και καλή ως ένας αξιόπιστος, υπεύθυνος, έγκυρος, ταλαντούχος, επιτυχημένος σε όποιον τομέα έχεις διαλέξει να σταδιοδρομήσεις. Θυμήσου το όταν έπειτα από όσα ειπωθούν και γίνουν η αυλαία θα πέσει κι αυτό που θα μείνει είναι ένα καλό όνομα και η φήμη σου.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Δεν είσαι τόσο τρελός όσο νομίζεις. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο Ποσειδώνας και ο Χείρωνας στο ζώδιό σου παίζουν μαζί σου με τέτοιον τρόπο ώστε το μυαλό και το σώμα σου να σου κάνουν περίεργα κόλπα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και τις σκέψεις σου, με συνέπεια ο Άλλος ή οι άλλοι να μην σε παίρνουν στα σοβαρά ή ακόμα χειρότερα να σε θεωρούν αναξιόπιστο. Ο Άρης, σε αντίθεση με τον Ήλιο σου, επιδεινώνει την κατάσταση: οι άλλοι δεν συγχωρούν κανένα στραβοπάτημα ή λάθος σου. Είσαι πάντα πειστικός και εξαιρετικός όταν παίζεις τον άψογο επαγγελματία, αλλά τώρα φαίνεται ότι χρειάζεται να κάνεις μια ηράκλεια προσπάθεια για να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου –επαγγελματικές και συντροφικές– και πολλά κρύα ντους.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Πιέζοντας τον εαυτό σου να δεσμευτεί επαγγελματικά ή προσωπικά, δείχνεις ότι ανησυχείς για το μέλλον και τις ικανότητές σου να τα καταφέρεις. Ναι, η ζωή είναι μικρή και το ρολόι σε κάθε τικ τακ επιταχύνει το τέλος, αλλά χρειάζεται να θυμηθείς για άλλη μια φορά ότι σαν Ιχθύς πρέπει να κοιτάξεις τη μεγάλη εικόνα –κυρίως τώρα– και να ανοιχτείς σε εμπειρίες αλλά και ανθρώπους με τους οποίους μέχρι τώρα είχες μηδενική επαφή. Το σεξ είναι πάντα ένα θέμα… Μήπως χρειάζεσαι σεξ αντί για αγάπη; Μπορεί να υπάρχει σεξ για το σεξ χωρίς αγάπη; Μπορεί να σκέφτεσαι ότι κάτι τέτοιες ερωτήσεις είναι μικρής σημασίας, λαμβάνοντας υπόψη και τα υπαρξιακά άγχη και το θάνατο που ταλανίζουν πολλούς Ιχθύες τελευταία, αλλά μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι τέτοιες σκέψεις θα τριγυρίζουν συχνά στο μυαλό σου πιέζοντάς σε να διοχετεύσεις τις δημιουργικές σου ορμές σε υγιή κανάλια.

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Τα Ζώδια της Τρίτης 25.01.2022
Τα Ζώδια της Τρίτης 25.01.2022
Ιχθύ, η σημερινή μέρα σου επιτρέπει να χαλαρώσεις και να διασκεδάσεις, κάνοντας...
Zarastro
Τα Ζώδια της Τρίτης 25.01.2022
Τα Ζώδια της Δευτέρας 24.01.2022
Τα Ζώδια της Δευτέρας 24.01.2022
Ταύρε, πιάσε ένα θέμα τη φορά στη δουλειά και μπορεί να εντυπωσιάσεις τον εαυτό...
Zarastro
Τα Ζώδια της Δευτέρας 24.01.2022
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5