1821 Digital Gallery
Στέφανος Παπαγιαννάκης, Δίδυμοι
STARSIGNS TALKING

Στέφανος Παπαγιαννάκης, Δίδυμοι

Τα ζώδια αλλιώς!

Οι Δίδυμοι είναι διπρόσωποι, οι Σκορπιοί είναι εκδικητικοί, οι Παρθένοι γκρινιάρηδες… Εκπρόσωποι του κάθε ζωδίου μιλούν για τον εαυτό τους, κι εμείς για το πώς τα λόγια τους συνδέονται με τις θέσεις των πλανητών τους, και ρίχνουμε φως στη διαφορετικότητα που αντικατοπτρίζει ένας αστρολογικός χάρτης, κόντρα στα αστρολογικά κλισέ.


Ποιο στοιχείο της δουλειάς σου αγαπάς περισσότερο; Είναι σημαντική η ομαδική εργασία για σένα;

Ένα από τα χαρακτηριστικά της εργασίας μου που αγαπώ πολύ είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να σε αφήσει να βαρεθείς. Καμία μέρα δεν είναι ίδια με την άλλη. Το απρόσμενο είναι ταυτόχρονα και ζητούμενο. Τώρα όσο αφορά την ομαδική εργασία, λόγω της φύσης του επαγγέλματός μου, έχω μάθει να εργάζομαι αποκλειστικά με ομάδες, όπου βρίσκω συναρπαστικό διαφορετικά «μέταλλα» ανθρώπων να συνδυάζονται για ένα κοινό αποτέλεσμα.

O Ήλιος του Στέφανου στους Διδύμους αγαπά όσο τίποτα την εναλλαγή, την ποικιλία, την οικειοποίηση και μετάδοση της πληροφορίας και ως εκ τούτου ο χώρος των μήντια είναι ένα ιδανικό περιβάλλον για αυτόν. Κυβερνά δε ολόκληρο τον αστρολογικό του χάρτη και βρίσκεται στον χώρο που αφορά την καριέρα και το επάγγελμά του. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και ο ιδιαίτερα επικοινωνιακός, κοινωνικός, ευέλικτος και εύστροφος Ερμής του στους Διδύμους, ο οποίος σχετίζεται άρρηκτα με τον τρόπο που ο Στέφανος κινείται στις ομάδες, ενώ τις καθιστά σημαντικό στοιχείο της επαγγελματικής του ζωής.

Σχετικα
Αντιγόνη Βαφείδου, Ταύρος
Αντιγόνη Βαφείδου, Ταύρος

Η προσωπική σου ζωή επιβεβαιώνει τη διαβόητη «αστάθεια» των Διδύμων;

Η διαβόητη αστάθεια των Διδύμων είναι απλά κακεντρεχές σχόλιο των υπολοίπων ζωδίων που ζηλεύουν τα χαρακτηριστικά που μας διέπουν. «Αστάθεια» δεν έχεις όταν βρεις τον άνθρωπο (σου) «κολώνα» και εγώ την έχω βρει.

Το υδάτινο ντουέτο Αφροδίτης στον Καρκίνο, Σελήνης στους Ιχθύες, σε άψογη συνεργασία στον χάρτη του Στέφανου, του προσδίδει συναισθηματικό βάθος, τρυφερότητα, ενσυναίσθηση και καθιστά ανάγκη για αυτόν το να φροντίζει τους ανθρώπους του και να δημιουργεί ουσιαστικές σχέσεις. Η υδροχοϊκή δε επίδραση που διέπει το θέμα «σχέσεις» στη ζωή του, εγγυάται ότι η σύμβαση δεν αρκεί και ότι αν όντως βρει τον άνθρωπο με τον οποίο συνεννοείται χωρίς να καταπιέζεται, μένει εκεί.

Σχετικα
Παναγιώτης Μπελτζινίτης, Ταύρος
Παναγιώτης Μπελτζινίτης, Ταύρος

Γίνεται τελικά να κάνεις καλά παραπάνω από ένα πράγμα την φορά;

Δεν μπορώ ούτε να φανταστώ ούτε να θυμηθώ στη ζωή μου να κάνω μόνο ένα πράγμα τη φορά. Τώρα καλά ή όχι, δεν ξέρω! Ακόμα δεν εχω κάνει «ταμείο» (ούτε νομίζω ότι μπορεί να κάνει κάποιος). Βέβαια για να πω την αλήθεια μου, παρατηρώ με θαυμασμό του πιο εστιασμένους ανθρώπους, αποζητώ την παρουσία τους κοντά μου, με βάζουν on track.

Η μεταβλητή, αλλιώς και «διπλή» ποιότητα πλεονάζει στον χάρτη του Στέφανου, από τον Ήλιο και τον Ερμή στους Διδύμους, ως τη Σελήνη στους Ιχθύες και τον Ποσειδώνα στον Τοξότη κι έτσι η δυαδικότητα είναι εγγενής στη φύση του, όπως και η διάσπαση προσοχής που την συνοδεύει. Ο Άρης του στον Κριό, ωστόσο, περαιτέρω ενισχυμένος από τον Δία στο ίδιο ζώδιο, και το κατεξοχήν εργαλείο υλοποίησης σε έναν χάρτη, εγγυάται τη δυνατότητά του να εστιάζεται, να αντιδρά άμεσα και αποφασιστικά και να «βγαίνει μπροστά», όταν οι συνθήκες το απαιτούν. Ο ωροσκόπος του στον Λέοντα υπογραμμίζει εξελικτικά ζητούμενα μεγαλύτερης σταθερότητας και επικέντρωσης, ως εκ τούτου και ο σχετικός θαυμασμός.

Δικαιολογείται ποτέ το ψέμα; Υπάρχουν «αθώα ψέματα»;

Kαταρχήν δεν αντιλαμβάνομαι τη διαδικασία και τον λόγο που κάποιος πρέπει να δικαιολογήσει ή να δικαιολογηθεί για κάτι που είπε. Το στοίχημα είναι να είσαι καλά με ό,τι αντιλαμβάνεσαι εσύ ως Αλήθεια. Αν διαστρεβλώνεις συνειδητά την πραγματικότητα, το διακύβευμα μάλλον είναι αν εσύ έχεις την καλύτερη δυνατή επίδοση σε αυτή την ενσάρκωση, παρά το ειδικό βάρος του πέπλου αθωότητας που μπορείς να ξετυλίξεις.

Ο ωροσκόπος Λέοντας είναι ένας ιδιαίτερα περήφανος ωροσκόπος, ο οποίος μεταξύ άλλων επιθυμεί να δίνει μια αξιοθαύμαστη, στιβαρή και λαμπερή εικόνα προς τα έξω, στην οποία το ψέμα δεν έχει θέση. Τεράστια εκτίμηση για το ζήτημα της Αλήθειας, της ευθύτητας και του δικαιώματος στην άνευ λογοκρισίας αυτοέκφραση έχει και ο Ουρανός του Στέφανου στον Ζυγό και τον τομέα του χάρτη του που σχετίζεται με την επικοινωνία και τις καθημερινές του σχέσεις και συνδιαλλαγές. Για την υπαρξιακή θεώρηση του θέματος ευθύνεται η έντονη πλανητική δραστηριότητα στον χώρο του χάρτη του, που σχετίζεται με θέματα αυτογνωσίας.

Η υπερκατανάλωση περιεχομένου ψυχαγωγίας και κατάχρηση των Social Media θεωρείται από κάποιους ότι στρώνει τον δρόμο για τον «Γενναίο Νέο Κόσμο» του Huxley; Εσύ τι πιστεύεις;

Επειδή από τη φύση μου είμαι επικίνδυνα αισιόδοξος θα σου απαντήσω ότι πιστεύω πως θα γεφυρωθεί το τεράστιο χάσμα ανάμεσα στην κοινωνία του παγκόσμιου κυβερνήτη Μουσταφά Μοντ και στον κόσμο του Αγρίου.

Αν και οι Δίδυμοι δεν φημίζονται για τον ρομαντισμό τους, ο κατεξοχήν νοητικός και πρακτικός Ήλιος του Στέφανου τροποποιείται από τον Ποσειδώνα στον Τοξότη και αποκτά τις ποιότητες του ιδεαλισμού, της αφοσίωσης και μία ανάγκη να δει τις παρακμάζουσες αξίες, νοοτροπίες και ιδεολογίες να αποχωρούν. Για την «επικίνδυνη» αισιοδοξία βοηθά πάντα η παρουσία ικανής ποσότητας του πύρινου στοιχείου. Εν προκειμένω στον ωροσκόπο Λέοντα που φιλτράρει όλη την εξωτερίκευσή του στον κόσμο, τον Άρη και Δία στον Κριό που καθορίζουν την κοινωνική του δράση και αξίες και βέβαια τον προαναφερθέντα Ποσειδώνα στον Τοξότη. Τέλος, για τα μεταβλητά ζώδια και ιδιαίτερα την ιχθυακή αυτή Σελήνη –χωνευτήρι ενεργειών, δεν υπάρχουν διαζευκτικά, παρά μόνο σύνθεση.


O Στέφανος Παπαγιαννάκης από τη φετινή χρονιά ανήκει στο έμψυχο δυναμικό του Epsilon TV, όπου εργάζεται ως Executive Εditor. Tις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει συνεργαστεί με όλους τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τις μεγαλύτερες εταιρίες τηλεοπτικών παραγωγών, παράγοντας τις περισσότερες ώρες πρωτογενούς τηλεοπτικού υλικού σε reality και real life προγράμματα στο χώρο του. Έχει συμμετέχει σε τηλεοπτικά πρότζεκτ ανά την Ευρώπη και τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ιδιαίτερα απαιτητικών Survivor και The Farm. Αγαπημένες εκπομπές στις οποίες συμμετείχε ήταν το Bike Stories και το Green Team καθώς στόχευαν στην δημιουργία μια φιλικότερης προς το περιβάλλον, κουλτούρας. Τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ζητήματα οικολογίας και βιώσιμου lifestyle και επιπλέον έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Μελισσοκομίας στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, τον Ελληνικό Γεωργικό οργανισμό «Δήμητρα» και διατηρεί μελισσοκομείο στην Βόρεια Εύβοια.

Φωτό: Σοφία Αραμπατζόγλου

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5