1821 Digital Gallery
Τα ζώδια της εβδομάδας
ΤΕΥΧΟΣ 657
COSMIC TELEGRAM

Τα ζώδια της εβδομάδας

Ταύρε, διακρίνεις μία εύθραυστη ισορροπία που σε μπερδεύει

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Σταμάτησε και μύρισε τα λουλούδια, η Γη θα συνεχίσει να γυρίζει
Στους ρυθμούς της Πανσελήνου της Δευτέρας χορεύεις αυτή την εβδομάδα, αφού τα αποτελέσματα της επαγγελματικής σου στάσης και δράσης γίνονται αισθητά στον τραπεζικό σου λογαριασμό και σου επιτρέπουν θεωρητικά έναν βαθμό χαλάρωσης. Πρακτικά οι πιέσεις στην καριέρα και την κοινωνική σου ζωή συνεχίζονται και σε πείσμα της όποιας θετικής εξέλιξης παραμένεις καχύποπτος και ρέπεις σε σενάρια καταστροφής, συναισθηματικής ή οικονομικής φύσεως, επιβαρύνοντας την ψυχολογία σου. Η κουβέντα και οι γνωριμίες των ημερών είναι οι μεγαλύτεροί σου σύμμαχοι για να κρατήσεις σε ισορροπία τις προσωπικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις, ωστόσο πρώτον δυσκολεύεσαι να ακούσεις και δεύτερον αισθάνεσαι ότι με τα λόγια καθυστερείς και γίνεσαι πρακτικά επιθετικός κι απόλυτος σε μία λογική «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση». Αποσυμπιέσου δίνοντας χρόνο σε πιο ανάλαφρες ασχολίες, απόλαυσε την Πρωτομαγιά με μία εκδρομούλα με τον σύντροφό σου ή με φίλους, αν είσαι ελεύθερος, και συζήτησε οτιδήποτε εκτός από τη δουλειά. Κοινώς, απασχόλησε τον εαυτό σου για να μη σπρώχνεις ακατάλληλες για σένα καταστάσεις.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Διακρίνεις μία εύθραυστη ισορροπία που σε μπερδεύει
Η Πανσέληνος της Δευτέρας στον ζωδιακό σου άξονα βοηθά να πετύχεις ένα είδος προσωρινής ισορροπίας στο σπίτι σου και μέσα σου, αρκετής ώστε να χαλαρώσεις και να αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι ίσως τελικά τη βγάλεις καθαρή με λιγότερες ή και καθόλου αλλαγές στον τρόπο σκέψης σου για τα μαθήματα, τις σχέσεις με τους συγγενείς και τις παρέες και κάποια ανοίγματα που σχεδίαζες. Ωστόσο, καλό θα ήταν να αποτιμήσεις ρεαλιστικότερα το λούκι που τραβάς στα ερωτικά και τον γάμο σου, να μην ηδονίζεσαι με το βάσανο και τις δηλώσεις πάθους, θετικές κι αρνητικές, και να μη θολώνεις μόνος σου τα νερά για το πού και πώς θέλεις να είσαι μελλοντικά. Κοινώς, πάρε τον χρόνο σου, όμως κράτησε τα μάτια σου στην μπάλα. Απόλαυσε ό,τι κερδίζεις από τη δουλειά και την καθημερινότητά σου, όμως μην παραχαλαρώνεις στην καλοπέραση του σεξ, του φλερτ, των αγορών, των εξόδων κι αναβάλλεις τις δράσεις που είναι απαραίτητες για να ξεφορτωθείς σιγά-σιγά αυτά που κουβαλάς.


Σχετικα
Κατερίνα Καινούργιου, Ταύρος
Κατερίνα Καινούργιου, Ταύρος

Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Άσε τις απόπειρες ελέγχου κι εμπιστεύσου τα θετικά σου στοιχεία
Με τις ευλογίες της Πανσελήνου της Δευτέρας συνεχίζονται τα μαγειρέματα στη ζωή σου, με μία διάσταση «κοιμήσου και η τύχη σου δουλεύει» ή και «δεν ξέρω τι ακριβώς μου γίνεται». Πολλά λέγονται και συζητιούνται πίσω από την πλάτη σου κι ακόμη κι εσύ οδηγείσαι να κινηθείς υπογείως και σαφώς δεν είναι το καλύτερό σου. Φρόντισε τουλάχιστον να μη χάσεις τον ύπνο και την αισιοδοξία σου και να μην επιβαρύνεις την υγεία σου σχετικά, επειδή αισθάνεσαι τη ρουτίνα σου να διακυβεύεται. Είσαι ακραία επιρρεπής στο δράμα αυτές τις μέρες και το να ξανασηκώσεις μεταφορικά τείχη δημιουργώντας πρακτικά εμπόδια ή να αποστασιοποιηθείς επειδή αισθάνεσαι συναισθηματικά ή οικονομικά ακάλυπτος, δεν είναι η λύση. Αντίθετα εμπιστεύσου την ευρηματικότητα και το χαρωπό του χαρακτήρα σου, που σε καθιστούν θελκτικό, αβαρή κι ευέλικτο και δουλεύουν για σένα, αφήνοντας τους χειρισμούς και τις επιδείξεις δύναμης κατά μέρος στο κρεβάτι και τις συνεργασίες σου. Και δεν σου πάνε, και παίζεις στα τσικό σε σχέση με άλλους.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Σχετικα
Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου - Σκορπιού: Παύση για επιθεώρηση κερδών - απωλειών
Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου - Σκορπιού: Παύση για επιθεώρηση κερδών - απωλειών

Μην αποφεύγεις να δεις ότι το κρύο-ζέστη δεν ευεργετεί τις σχέσεις σου
Η Πανσέληνος της Δευτέρας δημιουργεί τις συνθήκες για να απολαύσεις και να δεις το ευεργετικό εφέ που έχουν ο χρόνος και το χρήμα που επενδύεις σε φιλίες, χόμπι και σχέδια. Το εφέ είναι σαφώς ευχάριστο, τόσο που σε κάνει να θέλεις να δώσεις και δεύτερη και 3912489ή ευκαιρία στον σύντροφο και τους συνεργάτες σου, παρά τις αποφάσεις που πήρες και τις αλλαγές που ξεκίνησες. Θα ήταν χρήσιμο να λάβεις υπόψη σου ότι η στάση σου τελικά και ακούσια δημιουργεί δράμα, ανασφάλεια και γενικά αρνητική υπερβολή στη σχέση με τον σύντροφο και τα παιδιά σου. Ίσως δεν χρειάζεται τόσος κόπος για να καταλάβεις ότι μερικές νοοτροπίες δεν δουλεύουν και για να πας παρακάτω. Αν είσαι ελεύθερος, ok, είναι μία τρελή βόλτα, απόλαυσέ την και θα σε πάει και παρακάτω, με το τσουρουφλισματάκι της βεβαίως-βεβαίως. Όπως και να ’χει, κράτησε ό,τι αμφιβολίες σου δημιουργούν σπίτι και φίλοι για σένα, ώστε να μη γίνουν αφορμές να γίνεις κλοτσοσκούφι σε σχέσεις και συνεργασίες. 


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Ωραίες αλλά πεζές οι εξελίξεις και τρώγεσαι να δημιουργήσεις δράμα
Ωραία είναι τα πραγματάκια που συμβαίνουν στα επαγγελματικά, τον γάμο και την κοινωνική σου ζωή αυτό τον καιρό, όπως υπογραμμίζει η Πανσέληνος της Δευτέρας. Παρά τα οφέλη, εσένα τα πράγματα σου φαίνονται κάπως πεζά και στεγνά, με αποτέλεσμα να ψάχνεις αυτομάτως το καρνέ με τα προβλήματά σου για να ασχοληθείς, δημιουργώντας στο σπίτι κι εντός σου ένα κλίμα καχυποψίας, ανασφάλειας κι αρνητικών προβολών που είναι πολύ δύσκολο να εξισορροπηθεί και τελικά σε κάνει να αισθάνεσαι μόνος κι αστήρικτος, οικονομικά και συναισθηματικά. Καλό θα ήταν να κρατήσεις τις καινούργιες εισόδους στη ζωή σου, το φλερτ, το πόσο οι γύρω και η καριέρα σου σε ανοίγουν σε καινούργιες προοπτικές για το μέλλον σου και γενικά όλα τα ωραία πράγματα που άκοπα έλκεις. Μην εστιάζεσαι μονόπλευρα στη δουλειά, τον κόπο και την αναστάτωση που δημιουργούν αυτά στο πρόγραμμά σου. Απλώς φρόντισε να μην αφήσεις τις όποιες εξελίξεις, ειδικά σε πλαίσιο καριέρας και γάμου, να σε επιβαρύνουν σωματικά. Προτεραιότητες, φίλοι μου.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Αναφωνείς «υπάρχει θεός», αφού τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή
Σχεδόν απίστευτο είναι το πόσο όλο το ζόρι που έχεις τραβήξει φαίνεται πλέον να γίνεται σύμμαχός σου και να σου ανοίγει πόρτες επαγγελματικά και κοινωνικά, να σε βοηθά ακόμη και στα μαθήματά σου και τη σχέση σου με τους συγγενείς σου. Η Πανσέληνος της Δευτέρας τονίζει το πόσο η πρακτικότητα, η υπομονή και η σταθερότητα σε βοηθούν να βλέπεις καθαρότερα στις σχέσεις σου, όμως σε βάζουν και στον πειρασμό να συνεχίσεις να κάνεις τον υπερήρωα ειδικά απέναντι στα ερωτικά σου και τα παιδιά σου. Όλα καλά, κάνε ό,τι νομίζεις, αρκεί να μην αρχίσεις να αχγώνεσαι για το πού πηγαίνουν τα πράγματα και να μην ενδώσεις σε απόπειρες να χειριστείς ή να εκμεταλλευτείς τους γύρω σου για να καθησυχάσεις την ανησυχία σου. Α, και να δυσπιστείς και λίγο απέναντι στις ιδιαίτερα παράφορες, παθιασμένες και ακραίες γνωριμίες με τα πάρα πολλά λόγια, υπάρχει κι ευκολότερος τρόπος να σχετιστείς και είναι μέσω πράξεων που σε κάνουν χαρούμενο επί του πραγματικού.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Να κάνεις ό,τι έκανες πάντα και να έχεις ό,τι είχες πάντα; Ιδού η απορία
Πιο μπερδεμένο από ό,τι συνήθως βρίσκεις τον εαυτό σου με την Πανσέληνο της Δευτέρας, καθώς αμιφταλαντεύεσαι ανάμεσα σε φιλίες, σχέδια και έρωτα και ανάμεσα στις απαιτήσεις της καριέρας σου και το να πάρεις τον άνθρωπό σου και να κάνεις dolce vita. Δεν θα αποφύγεις τίποτα από όλα αυτά. Χρειάζεται μία πρακτική και ρεαλιστική ματιά κάτω από το καπώ σχέσεων και συνεργασιών, στο κοινό πορτοφόλι, τη συναισθηματική κι ερωτική σου ζωή, για να δεις πώς θα εξασφαλίσεις ελεύθερο χρόνο και θα υλοποιήσεις τα όνειρά σου. Αν μείνεις στην επιφάνεια, τα όποια συναισθηματικά και οικονομικά κέρδη θα είναι πρόσκαιρα και θα συνοδεύονται από ανασφάλεια, κτητικότητα και προσκόλληση. Είτε έτσι, είτε αλλιώς τελικά κατανοείς καλύτερα τα θέματα της ρουτίνας σου. Τέλος μείνε πεισματικά στο χιουμοράκι και την παροιμιώδη διπλωματικότητά σου, τίμησε τις ιδέες και τις παρέες σου χωρίς υπερβολικές υποχωρήσεις. Χρησιμοποίησε όλα αυτά για να αφοπλίσεις επιθετικές διαθέσεις και το μπαράζ πραγματικότητας στο σπίτι κι εντός σου, χωρίς να συνεχίζεις να φορτώνεσαι ευθύνες και πρέπει. 


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Πας να χαλαρώσεις στις σχέσεις σου, πριν το χαλάσεις μόνος σου
Πάνω που πας να χαρείς το φως χαλαρότητας, ηπιότητας και απόλαυσης που άπλετα ρίχνει ο Ήλιος της δευτεριάτικης Πανσελήνου στις σχέσεις σου, επαγγελματικές και προσωπικές, οι καινούργιες προοπτικές που ανοίγονται μπροστά σου και ο κλασικός τρόπος σκέψης σου συνωμοτούν για να βγάλουν όλη την καχυποψία, την καταστροφολογία και τον ακραίο συναισθηματισμό σου στο προσκήνιο πριν καλά-καλά το καταλάβεις. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι αυτός ο τραμπαλισμός σε βοηθά τελικά να δεις πώς και πόσο όσα συμβαίνουν στις σχέσεις σου τελικά σε διασκεδάζουν, σε κάνουν δημιουργικό, υποστηρίζουν τον έρωτα. Εν προκειμένω συγχωρείται και η λιτότητα στον λόγο (και η μούγκα) και το να πάρεις αποστάσεις πρόσκαιρα από τους ανθρώπους της καθημερινότητάς σου για να προλάβεις αναίτια βάσανα. Συνέχισε να κυνηγάς γνωριμίες και συναντήσεις, να κάνεις τις αναγκαίες κινήσεις για τη δουλειά και μην αφήσεις τον προβληματισμό για το αν οι σχέσεις σου σε καλύπτουν επικοινωνιακά και διανοητικά να σου δημιουργήσει ανασφάλειες. Προς το παρόν επένδυσε στο σωματικό και το οικονομικό.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20Δεκεμβρίου)

Κυνηγάς καλύτερη ποιότητα ζωής και παλεύεις με το κόστος
Αν κάτι σου γίνεται σαφές με την Πανσέληνο της Δευτέρας είναι ότι χρειάζεσαι ορισμένες σταθερές, διατροφής, άσκησης, διασκέδασης, επιμόρφωσης, εργασίας στη ρουτίνα σου για να είσαι καλά. Κρίμα που το οικονομικό σου δεν φαίνεται να συνεργάζεται προς το παρόν γιατί οι συνειδητοποιήσεις σου είναι έγκυρες. Ακόμη πιο κρίμα ότι οι υποχρεώσεις σου και η συναισθηματική σου ανασφάλεια μπορεί να σε κάνουν να αμφιβάλλεις για το αν μπορείς να έχεις αυτή την ποιότητα που επιθυμείς. Τα καλά νέα είναι ότι μέσα από τη διαδικασία καταλαβαίνεις πώς και πόσο έχεις ή μπορεί να αποκτήσεις τις βάσεις και την υποστήριξη που χρειάζεσαι για αυτά. Αντί να ξοδεύεις αλόγιστα συναισθήματα και χρήματα, μήπως και χαρείς, με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι ότι πληρώνεις «δεύτερο» πράγμα πολύ ακριβά, άρχισε να βλέπεις τις ευκαιρίες και τα ανοίγματα που σου γίνονται σε ερωτικό και κοινωνικό επίπεδο, μέσα από τις φιλίες, τη δουλειά, τα χόμπι σου και, γενικά, από τα απλά και ταπεινά πεδία της ζωής σου.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Περνάς καλά και αρχίζεις να ψάχνεις (και να δημιουργείς) τον λάκκο στη φάβα
Αν δεν ήσουν φύσει μετριοπαθής μπορεί να αναφωνούσες κι ένα «η ζωή είναι ωραία» με την Πανσέληνο της Δευτέρας, η οποία φωτίζει όλα τα ωραία της ζωής σου, έρωτες, παιδιά, δημιουργικότητα, διασκέδαση, χαρά. Τόσο που σχεδόν πιστεύεις ότι τελικά καλά το πήγαινες κι όλες οι αλλαγές που βιώνεις σε προσωπικό επίπεδο είναι υπερβολικές. Δεν είναι. Επειδή δεν ζεις μόνος στη γη, οι άλλοι, σύντροφος, συνεργάτες και σχετικοί υποψήφιοι, θα φροντίσουν να τονώσουν την παράνοιά σου για το πού βαδίζεις, πού πηγαίνεις, για τις φιλίες, τα σχέδια κι εν γένει για το «μετά», κάνοντάς σε να μπεις σε αμφιβόλου ηθικής και ποιότητος χειρισμούς. Ωστόσο, μέσα από τη διαδικασία θα βάλεις σε καλύτερη τάξη τις σκέψεις σου και τις σχέσεις με τους ανθρώπους της καθημερινότητάς σου. Προσπάθησε να μη γίνεις ισοπεδωτικός επειδή μπορείς και επειδή έχεις βαρεθεί τα πολλά λόγια σπίτι και τις πολλές σκέψεις στο κεφάλι σου, εκτός αν πρόκειται να ισοπεδώσεις την τάση σου να τα μετατρέπεις όλα σε δουλειά.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Απλές χαρές κι επαγγελματικές εξελίξεις που τροφοδοτούν αμφίβολες συμπεριφορές
Την προσοχή σου στα τεκταινόμενα στο σπίτι και μέσα σου στρέφει η Πανσέληνος της Δευτέρας, με αφορμή τη σχέση σου ή την απουσία της. Το παράδοξο είναι ότι όσο απλά και κατανοητά είναι τα γεγονότα, τόσο εσένα σε σπρώχνουν σε θέση άμυνας, με αποτέλεσμα να δικαιολογείς πισωγυρίσματα σε συμπεριφορές και ψυχολογικές τάσεις που έχεις απορρίψει. Δεν βοηθάει το γεγονός ότι η ρουτίνα σου, κυρίως εργασιακή, σου δημιουργεί βαθιά ανησυχία, έστω κι αν επί του παρόντος είσαι κερδοφόρος, επειδή σου αποσαφηνίζει την οικονομική και συναισθηματική σου κατάσταση. Πάντως καλό θα ήταν να αντιπαρέρθεις το γαϊτανάκι αυτό εκτιμώντας τη χαρά, την εναλλαγή, τη δημιουργικότητα, τον έρωτα, το φλερτ, την καλύτερη συνεννόηση με παιδιά και σύντροφο που έρχονται προς το μέρος σου αβίαστα αυτόν τον καιρό, αρκεί να μην αφήσεις τις σκέψεις σου να μαυρίσουν και να μην ασχοληθείς περισσότερο από ό,τι χρειάζεται με τις ενέργειες που γίνονται πίσω από την πλάτη σου. Ως γνωστόν, όσοι βρίσκονται πίσω σου, βρίσκονται εκεί γιατί εκεί αξίζει να είναι.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Επιβεβαιώνεσαι στις επιλογές σου κι όμως ψάχνεις μάταια κρυμμένα νοήματα
Η Πανσέληνος της Δευτέρας βεβαιώνει πόσο οι γνωριμίες, επαφές και κουβέντες των ημερών, ακόμη κι αν είναι κυρίως για ζητήματα ρουτίνας, σε βοηθούν να καταλάβεις σημαντικά πράγματα για σένα, τόσο ώστε είσαι διατεθειμένος να ανεχτείς παρεκκλίσεις στα σχέδιά σου και να δικαιολογήσεις περισσότερα στους φίλους σου. Καλό θα ήταν να μείνεις στην απλότητα αυτή και να μην επιδοθείς στο αγαπημένο σου χόμπι του να ανάγεις την ερωτική σου ζωή, τα δημιουργικά σου ζητούμενα, τη σχέση με τα παιδιά σου σε ένα τεράστιο δράμα με κρυφή σημασία ή ένα βάσανο που περνάς για να γίνεις καλύτερος. Κάθε άλλο. Για να διαφοροποιήσεις την ποιότητα από τις φιλίες, τα σχέδια και το μέλλον σου εν γένει ώστε να σε καλύπτουν και να αισθάνεσαι ικανοποιημένος κι ασφαλής, χρειάζονται στοχευμένες πράξεις βάσει γεγονότων κι όχι ευχολόγια. Μη σπαταλάς τον οικογενειακό και σπιτικό σου χρόνο σε αναλύσεις, καλύτερα αξιοποίησέ τον για να χαζολογήσεις, να κάνεις ανάλαφρες δραστηριότητες ή να δεις τι μπορείς να αλλάξεις στη διακόσμηση.  


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σο.

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5