1821 Digital Gallery
Τα ζώδια της εβδομάδας
ΤΕΥΧΟΣ 651
COSMIC TELEGRAM

Τα ζώδια της εβδομάδας

Ιχθύ, βλέπεις φως στο τούνελ της τσέπης και της καρδιάς σου

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Οι δυνάμεις σου ανανεώνονται και τείνεις να τις καταχραστείς
Με την είσοδο του Ηλίου στο ζώδιό σου την Τρίτη, ανανεώνονται οι δυνάμεις, ο ενθουσιασμός σου και βλέπεις την ερωτική σου ζωή, τη σχέση με τα παιδιά σου και το θέμα διασκέδαση να λειτουργούν υπέρ σου. Προς το παρόν, η καθημερινότητά σου φαίνεται να περιστρέφεται γύρω σου και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ωστόσο, όλα αυτά αντί να σε μαλακώνουν σε κάνουν πιο απαιτητικό, ίσως και λίγο δικτατορικό και πηγαίνεις και χρησιμοποιείς ό,τι κερδίζεις για να κυνηγήσεις την καριέρα και τις κοινωνικές σου φιλοδοξίες με αρκετά ανταγωνιστικό τρόπο. Καλό θα ήταν να προσέχεις πόσο, ποιον και τι σπρώχνεις γιατί με την αναδρομή του Ερμή στο ζώδιό σου από την Παρασκευή θα έχεις την ευκαιρία να διερευνήσεις σπιθαμή προς σπιθαμή τις συνέπειες των πράξεών σου. Ειδικά σε επίπεδο ρουτίνας, υγείας και εργασίας και σε επίπεδο οικονομικών συναλλαγών, φρόντισε να πεις και να προγραμματίσεις μόνο ό,τι πραγματικά μπορείς να διαχειριστείς, για να μη βρεις τις υπερβολές σου μπροστά σου.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Παλιές εκκρεμότητες και λάθη δυσκολεύουν την πορεία σου
Διανύεις μία μάλλον άχαρη φάση, η οποία προηγείται του μήνα του ζωδίου σου και είναι λες κι είναι σχεδιασμένη για να σου θυμίσει ό,τι έχεις κάνει λάθος κι ό,τι εκκρεμότητες έχεις δημιουργήσει από γεννήσεώς σου. Ο Ήλιος στον Κριό, από την Τρίτη, φέρνει στην επιφάνεια ό,τι σε επιβαρύνει, ειδικά θέματα που αφορούν το σπίτι και τους συγγενείς σου, καθώς και το παρασκήνιο και την όχι-και-τόσο-καλή πλευρά των ερωτικών και επαγγελματικών σου. Καλό θα ήταν να συγκεντρωθείς στην επιμόρφωσή σου, να προσπαθήσεις να δεις τα θέματά σου από διαφορετική οπτική γωνία και να παραμείνεις «ανοιχτός» σε γνωριμίες και προτάσεις για διασκέδαση, όσο το σώμα και η τσέπη σου το επιτρέπουν. Έτσι αποφεύγεις την απομόνωση και κρατάς τη σχέση με παρέες και συγγενείς, καθώς και όποιες νομικές υποθέσεις σε απασχολούν «σε κίνηση». Η αναδρομή του Ερμή στις 23 επιτείνει την αίσθηση απολογισμού στα ερωτικά και οικονομικά σου. Στα μεν πρώτα με επαφές προς κλεισίματα κι επίλυση, στα δε δεύτερα κλείνοντας «τρύπες».


Σχετικα
Νέα Σελήνη στους Ιχθύες
Νέα Σελήνη στους Ιχθύες

Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Με τα μάτια στο μέλλον σου και τις αναγκαίες αλλαγές για να το προσεγγίσεις
Ανανεώνεις τη σχέση σου με τους φίλους και τις εξωπεπαγγελματικές σου ασχολίες στην αρχή της εβδομάδας, με τη βοήθεια του Ηλίου στον Κριό, από την Τρίτη. Στην εικόνα μπαίνουν καινούργιοι άνθρωποι και σχέδια λόγω των εξελίξεων στην ερωτική σου ζωή και το σπίτι σου ή λόγω ενός καινούριου δημιουργικού πρότζεκτ. Όλο αυτό το ευχάριστο σούσουρο δυστυχώς σε ξαναφέρνει ενώπιον οικονομικών και συναισθηματικών διευθετήσεων που είναι αναγκαίες για να είναι εφικτά τα παραπάνω. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η αναδρομή του κυβερνήτη σου Ερμή στις 23, που δημιουργεί επιπρόσθετη αναστάτωση στις φιλίες και στα σχέδιά σου. Στην πραγματικότητα βέβαια σε φέρνει αντιμέτωπό με το κατά πόσο έχεις τη δυνατότητα, τις βάσεις και τη συνεργασία των άλλων για να υποστηρίξεις μακροπρόθεσμα τους στόχους και τις φιλίες σου. Αυτό μεταφράζεται σε επιβράδυνση των εξελίξεων, καθυστερήσεις, υψηλότερους τόνους και αρκετές (διαχειρίσιμες) κρίσεις που θα σου δώσουν την ευκαιρία να αναπροσαρμόσεις ρεαλιστικότερα τα σχέδιά σου για εαυτό, οικογένεια, σπίτι και φιλίες.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Σχετικα
Ζώδια 2018
Ζώδια 2018

Διατήρησε την ακεραιότητά σου κι απόφυγε σκοπέλους σε έρωτα και δουλειά
Περίοδος υψηλής τάσης και τόνων αυτή η εβδομάδα, καθώς ο Ήλιος στον Κριό δεν αφήνει πέτρα που να μη σηκώσει στη δουλειά και στον γάμο σου. Το γεγονός σε ενεργοποιεί, όμως παράλληλα σε εξωθεί σε ανταγωνιστικότερες και επιθετικότερες συμπεριφορές. Η αναστάτωση που δημιουργείται στη σχέση σου με τους συνεργάτες και τον σύντροφό σου δεν είναι καθόλου μα καθόλου του γούστου ή του τύπου σου και το ερώτημα είναι αν τελικά ο σκοπός όντως αγιάζει τα μέσα και πώς θα γίνει να μην αισθάνεσαι μετά χάλια, ακόμη κι όταν παίρνεις αυτό που θέλεις. Όσο πιο αληθής παραμείνεις προς τον εαυτό σου και δεν ξεχάσεις τις αρχές σου τελείως για τα θέλω σου να σε κάνουν ό,τι θέλουν, τόσο λιγότερη ασυνεννοησία, ανατροπές και δυσάρεστες εκπλήξεις θα έχεις να αντιμετωπίσεις με την αναδρομή του Ερμή από την Παρασκευή. Μπορεί να αισθανθείς αδικημένος, έχε όμως στον νου σου ότι αυτά που δεν σου κάθονται τώρα, επαγγελματικά και προσωπικά, απλώς είναι ακατάλληλα κι ας είναι επιθυμητά.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Θεωρητικά έτοιμος για καλοκαίρι μέσα-έξω, πρακτικά έχεις δουλειά ακόμη
Αν η εβδομάδα δεν περιλαμβάνει εκδρομή ελπίζω να περιλαμβάνει τουλάχιστον τον σχεδιασμό της, καθώς με την είσοδο του Ηλίου στον Κριό κλείνεις αποφασιστικά τη χειμερινή σεζόν μέσα-έξω κι είσαι έτοιμος για οτιδήποτε καινούργιο, μέρος, αντικείμενο, ασχολία, επαγγελματικό άνοιγμα. Και δεν θα λείψει τίποτα από αυτά από το μενού και με έξτρα διασκέδαση γαρνιτούρα. Παραμένει βέβαια και η φασίνα, που χρειάζεται σε πρακτικό επίπεδο, κι ευτυχώς οι υποχρεώσεις και το σώμα σου σού θυμίζουν τα όριά σου και δεν σε αφήνουν να παραδοθείς ολοσχερώς στην υπερβολή, όπως θα ήθελες. Άλλωστε, με την αναδρομή του Ερμή την Παρασκευή, κατεβάζεις ταχύτητα αναγκαστικά και έχεις την ευκαιρία να δεις καλύτερα το πού θέλεις να πας σαν άτομο και να κάνεις τις απαραίτητες αναπροσαρμογές στο πορτοφόλι, το σκεπτικό και το πού διαθέτεις την ενέργειά σου. Αυτό μπορεί να σου στοιχίσει σε χρόνο και χρήμα, αλλά τελικά θα σε βάλει σε καλύτερο δρόμο σε ό,τι αφορά τα μαθήματα, τις νομικές υποθέσεις, τη σχέση με τους συγγενείς σου.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Αμφιβάλλεις και δυσκολεύεσαι να διατηρήσεις την πορεία σου σε σχέση και δουλειά
Η είσοδος του Ηλίου στον Κριό στις 20 δεν κάνει θαύματα για την ψυχολογία σου, αφού φέρνει στο προσκήνιο περισσότερα από όσα μπορείς ή θέλεις να διαχειριστείς κυρίως σε μοιρασμένα οικονομικά και την ερωτική σου ζωή. Ρίχνει φως σε συναισθηματικές και χρηματικές ανασφάλειες και τον χαμούλη της κρεβατοκάμαράς σου με πισωγυρίσματα και πάθη, όταν εσύ έχεις θέσει ρεαλιστικούς και σοβαρούς στόχους. Καλό θα ήταν να μην αφήσεις την αναστάτωση αυτή να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση με τα παιδιά σου ή να ακρωτηριάσει τη δημιουργικότητά σου. Ο κυβερνήτης σου Ερμής, ανάδρομος στον Κριό από την Παρασκευή, πρόκειται να σου δημιουργήσει αρκετές αμφιβολίες για το κατά πόσο ο γάμος και η καριέρα σου οδεύουν προς την κατεύθυνση που επιθυμείς και σου επιτρέπουν να εκφράζεις τον εαυτό σου. Να θυμάσαι ότι ήδη κινείσαι προς τη σωστή κατεύθυνση και στις δύο περιπτώσεις και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μη γυρίσεις στο γνωστό πρόβλημα, οι αναποδιές, χρηματικές και συναισθηματικές είναι πρόσκαιρες.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Όλα τα φώτα στη σχέση σου ή το πώς θα δημιουργήσεις μία
Οι σχέσεις μπαίνουν σε πρώτο πλάνο με την είσοδο του Ηλίου στον Κριό την Τρίτη και μονοπωλούν το ενδιαφέρον σου, από το τι γίνεται στην κρεβατοκάμαρά σου μέχρι το τι γίνεται με τους συγγενείς και πού θα πάτε διακοπές. Αν δε είσαι ελεύθερος μέσα στις πολλές κοινωνικότητες των ημερών οδηγείσαι, έστω πρόσκαιρα, σε γνώριμες αγκαλιές ή επιδίδεσαι σε γνωριμίες ρίχνοντας ωστόσο τα στάνταρ σου. Πάντως, ζήτηση έχεις. Η εστίασή σου σε όλα αυτά οξύνει το κλίμα στο σπίτι σου και οι εντάσεις συνεχίζονται αμείωτες. Καλό θα ήταν ωστόσο να διατηρήσεις διπλωματικές σχέσεις, γιατί ο ανάδρομος Ερμής από τις 23 δυσχεραίνει την επικοινωνία στις σχέσεις σου και ενδέχεται να ανοίξει νέα μέτωπα. Αρχίζεις να ξανασκέφτεσαι τις πρωτοβουλίες που πήρες ή τις γνωριμίες που έκανες, καθώς ανησυχείς για πράγματα που μπορεί να σου κρατούνε κρυφά, για παρεμβάσεις τρίτων και τελικά για το αν εσύ κι ο σύντροφός σου –νυν ή επίδοξος– βλέπετε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Δουλεύεις για την καριέρα και τον γάμο σου, αλλά τι χάνεις παράλληλα;
Ένα πράγμα δεν σου έλειπε κι αυτό είναι οι υποχρεώσεις και οι αγγαρείες, όμως η είσοδος του Ηλίου στον Κριό την Τρίτη αυξάνει και τα δύο. Παράλληλα όμως βοηθάει το ότι γνωρίζεις πως οι κόποι σου προάγουν την καριέρα σου και τους κοινωνικούς αλλά και προσωπικούς στόχους κι ας φαίνεται ότι ενδεχομένως σου τρώνε χρόνο από άλλες εξίσου αναγκαίες κουβέντες και συναντήσεις ή από την κοινωνική σου ατζέντα. Είσαι αποφασισμένος να τα χωρέσεις όλα και τα καταφέρνεις, έστω και με κάποιο μπέρδεμα. Σε αυτό δεν βοηθάει η αναστάτωση που φέρνει ο Ερμής, ανάδρομος από τις 23, καθώς δείχνει πολύ ξεκάθαρα ότι οι καινούργιες σου προτεραιότητες έχουν κόστος για τις φιλίες και την ερωτική σου ζωή και δεν είσαι σίγουρος κατά πόσο είσαι διατεθειμένος να το πληρώσεις. Παράλληλα οι στόχοι σου στοιχίζουν και οι υποχρεώσεις σου προς οργανισμούς και δημόσιο είναι αμείλικτες και σε κάνουν να ξανασκεφτείς το τι ξοδεύεις και πώς, αφού προς το παρόν δεν έχεις όσα θα ήθελες να δίνεις.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20Δεκεμβρίου)

Ικανός να κινήσεις το σύμπαν για έναν έρωτα ή μια έμπνευση
Είσαι επισήμως στα χάι σου με την είσοδο του Ηλίου στον Κριό στις 20, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι κυκλοφορείς στον κόσμο ως χαρωπός ερωτύλος και μηχανή παραγωγής δημιουργικών ιδεών. Με άλλα λόγια, είσαι σε μεγάλα κέφια για φλερτ, για τρελό έρωτα και γενικά φωνάζεις ως άλλος Αρχιμήδης «δώστε μου ένα σημείο να στηριχτώ και θα κινήσω τη Γη» και πείθεις με ευκολία άπαντες και άπασες να σε ακολουθήσουν. Η εκστρατεία αυτή της χαράς κοστίζει δυστυχώς σε χρήμα κι αυτό δεν μπορεί παρά να παραμένει σοβαρή έγνοια και παράγοντας που σε κάνει να αμφιβάλλεις για την πορεία που πας να χαράξεις. Επίσης οι πάσης φύσεως υπερβολές, ακόμη και οι θετικές, δημιουργούν ευαισθησία στο σώμα σου. Ο Ερμής, ανάδρομος από τις 23, δημιουργεί εναν βαθμό δράματος κι ασυνεννοησίας σε αυτή τη θυελλώδη ερωτική και δημιουργική δραστηριότητα και οι σκέψεις και κουβέντες σου παίρνουν πρόσκαιρα λάθος κατεύθυνση. Είναι η ευκαιρία σου για αναθεωρήσεις, αφού πρώτα δεις πού σε οδήγησαν αυτά που σκέφτηκες και είπες μέχρι τώρα.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Εξωτερικά ηρεμία, από μέσα κτίρια ανατινάζονται, σειρήνες στο βάθος
Ηρεμείς εξωτερικά με την είσοδο του Ηλίου στον Κριό στις 20, καθώς σταματάς να παριστάνεις τον μαϊντανό-δημοσιοσχετίστα-φλερτάκια, όπου σταθείς κι όπου βρεθείς. Εστιάζεσαι σε ζητήματα που αφορούν τις οικονομικές σου υποχρεώσεις, το μοιρασμένο πορτοφόλι και το ζήτημα του σεξ και της συντροφικότητας στον γάμο σου. Γενικά χρειάζεται να ασχοληθείς με τα του οίκου σου και αν και αναγνωρίζεις την ανάγκη, σου είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί αισθάνεσαι ότι καταπιέζεσαι και δεν μπορείς να εκφραστείς όπως θέλεις, με αποτέλεσμα να καταφεύγεις στον καλό δογματικό, αποτελεσματικό, ψυχρό σου εαυτό που καταπίνει άφθονα νεύρα. Την κατάσταση απογειώνει ο Ερμής, ανάδρομος από τις 23. Εάν δεν επιλέξεις να σκέφτεσαι πρώτα και να μιλάς μετά, κάθε λεπτομέρεια της καθημερινότητας από μαθήματα, σχέσεις με σόι, νομικά θέματα, το ποιος θέλεις να είσαι, τις παρέες σου, γίνεται αφορμή για καβγά ή για να κλειστείς στον εαυτό σου και να βγάζεις καπνούς. Χρειάζεται να ξαναδείς όλα τα παραπάνω και να εκτιμήσεις τις συνέπειες που έχουν στο σπίτι, την οικογένεια και μέσα σου.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Λες πολλά, κάνεις περισσότερα, όχι όμως απαραίτητα αυτά που θέλεις
Ο Ήλιος στον Κριό, από τις 20, φέρνει τη σχέση σου έντονα στο μυαλό σου και τις κουβέντες σου. Είσαι έτοιμος για εξόδους, εκδρομές και γενικά συναναστροφή, ιδανικά μετά συνοδού, αλλά και μόνος. Περνάς σε πιο εξωστρεφή φάση και ενεργοποιείσαι στα προσωπικά σου έστω και θεωρητικά, αφού επί του πραγματικού υπάρχουν προβλήματα που παραμένουν ανεπίλυτα και αρκετά πράγματα που δεν λέγονται και σε βασανίζουν εσωτερικά. Η περίοδος χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας για το σώμα σου και κυρίως στην κατεύθυνση ενός καλού προγράμματος και πρακτικών χαλάρωσης. Ο ανάδρομος Ερμής, από την Παρασκευή, ανακατεύει γενικά το τσουκάλι της επικοινωνίας και των μετακινήσεών σου. Καθυστερήσεις, αναβολές και θέματα με την τεχνολογία και τα μηχανήματά σου είναι στο πρόγραμμα. Ειδικότερα, δυσκολεύουν οι κουβέντες με τον ερωτικό σου σύντροφο και οποιαδήποτε εκκρεμότητα, παρασκήνιο ή ανείπωτη επιθυμία γίνεται ακόμη πιεστικότερη. Έχεις την ευκαιρία να ανταλλάξεις την ποσότητα με ποιότητα και να εξετάσεις το ποιόν όσων έχεις πει σε σύντροφο και συνεργάτες, σε σχέση με την πραγματικότητα.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Βλέπεις φως στο τούνελ της τσέπης και της καρδιάς σου
Κάτι σε πρόωρη ανάσταση στην τσέπη σου και την άνεσή σου βλέπεις με το πέρασμα του Ηλίου στον Κριό στις 20, αφού με τους κόπους σου αρχίζεις να βλέπεις άσπρη μέρα και να αισθάνεσαι πιο ασφαλής. Στην ενεργοποίησή σου συντελεί και η σχέση και το σπίτι σου, και παρά την έντονη δραστηριότητα είσαι πιο χαλαρός. Το καλό είναι ότι σταματάς να κοιτάς τον γάιδαρο που σου χαρίζουν στα δόντια και βλέπεις ότι οι εξελίξεις έμμεσα σε βοηθούν να κυνηγήσεις τους στόχους σου. Ωστόσο τα νέα δεδομένα σε αναγκάζουν να βάλεις σε πρόγραμμα φιλίες και χόμπι, πράγμα που δεν γίνεται χωρίς αντιδράσεις. Με τον ανάδρομο Ερμή, από την Παρασκευή, τα πράγματα αρχίζουν να φαίνονται λιγότερο ρόδινα, αφού η συνεννόηση με τον σύντροφο, την οικογένεια και τους συνεργάτες σου, ειδικά σε ό,τι αφορά τα χρήματα και όπου υπεισέρχεται το σεξ, σε κάνει να αμφισβητείς τις αρχικές σου ιδέες και τις κινήσεις που έκανες, με αφορμή πιθανές καθυστερήσεις ή και κάποιο έκτακτο κόστος.

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σο

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5