1821 Digital Gallery
Παρθένος
ΤΕΥΧΟΣ 643

Παρθένος

Οι ετήσιες προβλέψεις για το 2018

Περί έρωτος και λοιπών δαιμονίων

Δες: «Η κρυφή ζωή του Γουόλτερ Μίτι», «Τα φτερά του έρωτα»
Άκου: «Eleanor put your boots on» - Franz Ferdinand, «Yellow Submarine» - Beatles

Η φετινή χρονιά θα μπορούσε να τιτλοφορείται «καταρρίπτοντας τους μύθους στον έρωτα και αλλού» αφού σε σπρώχνει έξω από τα τακτοποιημένα κουτάκια σου και τη συγκεκριμένη αντίληψή σου για το πώς πρέπει να γίνονται τα πράγματα, βοηθώντας σε να διακρίνεις την ουσία πίσω από τον τύπο. Το 2018 αντιλαμβάνεσαι ότι οι αυτό- και ετεροεπιβαλλόμενοι περιορισμοί, ευθύνες, προσδοκίες και πρέπει σου στερούν ένα σημαντικό μέτρο χαράς, δημιουργικότητας και έρωτα. Η χρονιά απομακρύνει με επιτυχία ρομάντζα και σχέσεις που στηρίζονται μόνο στη λογική του παραλόγου, δλδ. της στείρας πρακτικότητας, της βολής, της καταπίεσης, της καταλληλόλητας. Δημιουργεί χώρο για πρότζεκτ, σχέσεις κι έρωτες που βασίζονται στη λογική του «και» αντί του «ή» και μπορούν να συμβιβάσουν με επιτυχία την αποτελεσματικότητα με τη χαρά και τη δημιουργικότητα. Φέτος εξαντλούνται οι αντοχές σου στο να μην περνάς καλά σε οτιδήποτε. Ακόμη και η ρουτίνα σου, επαγγελματική και προσωπική, ανεβαίνει επίπεδο με ευχάριστες αν και απροσδόκητες και μεγάλες αλλαγές.

Η σχέση σου με τα παιδιά σου επίσης ευνοείται, καθώς αντιλαμβάνεσαι ότι για να είναι όλα στην εντέλεια θυσιάζεις μεγάλο κομμάτι της χαράς του να είσαι γονιός. Εάν δε, δεν έχεις παιδιά, έρχεσαι πιο κοντά στην πιθανότητα καθώς φαντάζει απλούστερη από ό,τι ποτέ ως τώρα. Γενικά το 2018 ακούς περισσότερο και ουσιαστικότερα και η εξομάλυνση των τριβών στο οικογενειακό σου πλαίσιο σε ανοίγει με χαρά σε πολλές γνωριμίες, ταξίδια κι επαφές που σου μαθαίνουν πράγματα για τον εαυτό σου και σε βοηθούν να ξεπεράσεις εμπόδια κι αναστολές.

Σχετικα
Τα Ζώδια του Σαββάτου 02.07.2022
Τα Ζώδια του Σαββάτου 02.07.2022

Έρωτας και σχέσεις
Είσαι σε ρότα για τον μεγάλο έρωτα φέτος, ωστόσο δεν είναι καθόλου έτσι όπως τον φανταζόσουν κι αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι σαν να σε έχουν κλέψει στη μοιρασιά. Ξεπέρασέ το, γιατί το 2018 καταρρίπτει τα κουτάκια σου και σου αποδεικνύει ότι καλές οι λίστες, αλλά το πράγμα δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι. Τον Απρίλιο αρχίζεις κι αμφιβάλλεις για τις νέες γνωριμίες, όσο σημαντικά κι αν είναι αυτά που έχεις νιώσει. Με τη βοήθεια άσπονδων πρώην, δημιουργείς σύγχυση στον εαυτό σου και τη σχέση σου. Το καλοκαίρι είναι αναλόγων προσόντων με τη σεξουαλική σου ζωή και τη ζήλεια, κτητικότητα, πάθος, ανασφάλεια να μπερδεύονται στη ρουτίνα σου ώστε να βρεθείς ενώπιον την απόφασης να προχωρήσεις αλλάζοντας ριζικά τα σχέδιά σου και αφήνοντας πίσω ανθυγιεινά μοτίβα και συνήθειες. Ο Σεπτέμβριος σε βρίσκει πιο ήρεμο, κατασταλαγμένο κι αποφασισμένο να ζήσεις τα ωραία που συμβαίνουν στην ερωτική σου ζωή, είτε ελεύθερος είσαι είτε δεσμευμένος. Τον Οκτώβριο αποκαθίσταται οριστικά και η καλύτερη επικοινωνία κι έτσι τον Νοέμβριο βρίσκεσαι πραγματικά με καινούργιες βάσεις, συνήθειες και ορίζοντα μπροστά σου.

Οικονομικά κι επαγγελματικά
Οι πρώτοι δύο μήνες της χρονιάς σε τρέχουν επαρκώς και γιατί έχεις ένα σωρό πράγματα να τακτοποιήσεις και να κλείσεις και γιατί ένα μεγάλο κομμάτι των εκκρεμοτήτων σου είναι οικονομικής φύσεως και στοιχίζει. Ένα μέρος αυτών που ξοδεύεις πηγαίνει και στον εαυτό σου και την υγεία σου. Η μεγάλη αλλαγή στην επαγγελματική σου ρουτίνα έρχεται στο τέλος της άνοιξης, αρχές καλοκαιριού, οπότε γίνεται ένα τεράστιο άνοιγμα είτε προς το εξωτερικό είτε σε καινούργιο κύκλο είτε σε ένα άλλο επίπεδο κατανόησης του αντικειμένου σου. Δεν αποκλείεται μία αλλαγή επαγγελματικής έδρας κατόπιν της ανάλογης πρότασης. Παρότι τα πράγματα θα προχωρήσουν σχεδόν ραγδαία, τα εισοδήματά σου και η χρηματοδότηση από τρίτους κολλάει μέσα στο καλοκαίρι κι αυτό δυσκολεύει την προσαρμογή σου στην καινούργια σου κατάσταση. Έχε κάτι στην άκρη για τα έξτρα έξοδα που περιμένεις τον Οκτώβριο και περίμενε να δεις μεγαλύτερη πρόοδο στις υποθέσεις που έχει ανοίξει η χρονιά, τον Δεκέμβριο.

Υγεία κι ευεξία
Δεν είσαι από αυτούς που αμελούν τον εαυτό τους κι αυτό είναι υπέρ σου και πρέπει να το χρησιμοποιήσεις τον Φλεβάρη για να αντιμετωπίσεις ό,τι σωματική και ψυχολογική αναστάτωση σου προκύψει, άμεσα κι αποτελεσματικά. Είναι περίοδος που αναμένεται να έχεις περισσότερο άγχος από ό,τι συνήθως γι’ αυτό οφείλεις να μεριμνήσεις για την ηρεμία σου. Θα είναι μεγάλο κλειδί για τη χρονιά σου, το να μην αφήσεις τις όποιες οικονομικές έγνοιες σου να φτάσουν σε σημείο να σε καταβάλουν σωματικά. Αυτό θα το κάνεις επιμένοντας σε δράση και γεγονότα κι όχι σε σεναριολογία. Ο Αύγουστος είναι ένας επίσης δύσκολος σωματικά και ψυχολογικά μήνας. Για να μη σου στοιχίσει μέρος των σχεδίων σου για διακοπές, μείνε προσανατολισμένος στην ξεκούραση. Φρόντισε να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός στην οδήγηση και την κίνησή σου και παίρνε ανελλιπώς τις βιταμίνες σου. Το φθινόπωρο δεν σε βρίσκει όσο ξεκούραστο θα ήθελες, ωστόσο είσαι σε καλή διάθεση και έτοιμος να κάνεις ό,τι χρειάζεται.  

Athens Voice Newsletter

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5