1821 Digital Gallery
Αιγόκερως
ΤΕΥΧΟΣ 643

Αιγόκερως

Οι ετήσιες προβλέψεις για το 2018

Βγάζοντας τις παρωπίδες

Δες: «Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον», «Το μυστικό της Ανταλάιν»
Άκου: «Derezzed» - Daft Punk, «My way» - Frank Sinatra

Το 2018 περισσότερο από καθετί άλλο είναι μια χρονιά που σε σαστίζει για δύο λόγους: α) αντιλαμβάνεσαι ότι οι προσπάθειές σου έχουν αποδώσει και βρίσκεσαι ίσως λίγο παραπάνω/παραπέρα από ό,τι υπολόγιζες και β) δεν ξέρεις πώς ακριβώς να το διαχειριστείς και τι να κάνεις στο εξής. Χαλαρώνεις την προσέγγισή σου πάνω στη ζωή και καταλαβαίνεις ότι η υπερβολή υφίσταται και για έννοιες όπως «δουλειά», «υπευθυνότητα», «σοβαρότητα», «ωριμότητα». Πολλές από τις ανησυχίες και τις αμφιβολίες σου για τον εαυτό σου απομακρύνονται ή, καλύτερα, οριοθετούνται από τα γεγονότα και τη λογική σου. Και πάνω στην ώρα, για να αντιμετωπίσεις κουτσομπολιά και παρασκηνιακές ενέργειες και γενικά όλα αυτά που γίνονται πίσω από την πλάτη σου και φέτος φαίνεται να προσγειώνονται στον φιλικό σου κύκλο και να προσπαθούν να ματαιώσουν τα σχέδιά σου για το μέλλον. Προφανώς και δεν θα το αφήσεις να συμβεί. Προς το τέλος του έτους μάλιστα θα αρχίσεις να κατανοείς γιατί συνέβη.

Η δική σου χαλαρότερη τοποθέτηση απέναντι στη ζωή και τον εαυτό σου μεταβάλλει τις ισορροπίες και στον τομέα των προσωπικών σου σχέσεων, δημιουργώντας τις συνθήκες για να ζήσεις ιδιαίτερα ηλεκτρισμένα πράγματα. Το γεγονός ότι αισθάνεσαι μεγαλύτερη συναισθηματική και οικονομική ασφάλεια σου επιτρέπει να μπεις σε ερωτικές καταστάσεις που ούτε φανταζόσουν, να γίνεις πιο ευρηματικός από ό,τι ποτέ μπορούσες να είσαι και τελικά να χρησιμοποιήσεις τις εμπνεύσεις σου και την τρέλα της στιγμής για να σε ανακαινίσεις πλήρως ερωτικά, δημιουργικά και ως γονέα. Δεν είναι και λίγο. 

Σχετικα
Τα Ζώδια του Σαββάτου 02.07.2022
Τα Ζώδια του Σαββάτου 02.07.2022

Έρωτας και σχέσεις

Η χρονιά ξεκινάει με κάποιες αναταράξεις στο θέμα των σχέσεών σου, τις οποίες δημιουργείς εσύ ο ίδιος. Πιάνεις τον εαυτό σου να θέλει να υπερβεί τα στεγανά, τις συμβάσεις, τα πρέπει που αποτέλεσαν τον ακρογωνιαίο λίθο της ύπαρξής σου για πολλά πολλά χρόνια. Κοινώς χαλαρώνεις, επιθυμείς να βγεις από την απομόνωση κι έχεις την ευκαιρία να το κάνεις. Ο Φεβρουάριος αναστέλλει την διαδικασία αφού οι φόβοι δέσμευσης και πραγματικής εγγύτητας κορυφώνονται και είσαι ικανός ακόμη και να διαλύσεις ό,τι έχεις για να μη χρειαστεί να τους αντιμετωπίσεις. Έτσι την άνοιξη επιχειρείς να γυρίσεις στους παλιούς σου τρόπους, όμως δεν σου γίνεται η χάρη. Το καλοκαίρι σού φέρνει ένα άτομο με το οποίο αισθάνεσαι άνετα. Αυτός/ή πρόκειται να λειτουργήσει ως άλλος Δούρειος Ίππος για να μπορέσεις να καταρρίψεις τις παρωχημένες ιδέες ή ό,τι νόμιζες ότι ήξερες για τον έρωτα και τη σχέση σου. Αν είσαι δεσμευμένος πρόκειται για ένα τεράστιο τεστ της ποιότητας που κρίνει αν υπάρχει μέλλον. Το τελικό αποτέλεσμα, τον Οκτώβριο, μετά από μια τελική αναθεώρηση του τι σε κάνει χαρούμενο και τι στόχους έχεις στο θέμα σχέσεις.

Επαγγελματικά και οικονομικά

Σχετικα
Τα Ζώδια του μήνα | Ιούλιος 2022
Τα Ζώδια του μήνα | Ιούλιος 2022

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το 2018 οι μετοχές σου ανεβαίνουν, το κύρος σου αυξάνεται, η γνώμη σου μετράει και οι ευθύνες που καλείσαι να αναλάβεις είναι μεγαλύτερες. Αυτό σε χαλαρώνει στην καριέρα σου και συμπαρασύρει πολύ από το άγχος της επιτυχίας που σε μαστίζει, επιτρέποντάς σου να ασχοληθείς και με άλλους τομείς της ζωής σου. Όπως και να ’χει ο Φεβρουάριος είναι αποφασιστικός μήνας για τις συνεργασίες σου, με οικονομικές ασυμφωνίες ή δυσχέρειες να οδηγούν στο ακραίο σενάριο ως και τη ρήξη. Πάντως το καλοκαίρι σε οδηγεί να επενδύσεις σε πιο δημιουργικά κι ευχάριστα πράγματα, ακόμη κι αν αυτό είναι διακοπές με τους ανθρώπους σου ή χρήματα για το σπίτι σου. Το φθινόπωρο συνέρχεσαι, πάνω στην ώρα, για να αντιμετωπίσεις τις αναποδιές στην καριέρα σου, λόγω δημιουργικών διαφωνιών ή απλώς γιατί πλέον δεν βλέπεις μέλλον εκεί που βρίσκεσαι. Τελικές αποφάσεις τον Νοέμβριο οπότε ό,τι είναι να τελειώσει, τελειώνει, χωρίς φόβο και πάθος.

Υγεία και ευεξία

Τη φετινή χρονιά χρειάζεται να είσαι όσο το δυνατόν λιγότερο σκληρός με το σώμα σου και την πειθαρχία στην οποία υποβάλλεσαι. Θα βοηθηθείς με τον καλύτερο τρόπο από ήπιες μορφές άσκησης, τεχνικές χαλάρωσης, μασάζ και οτιδήποτε άλλο σε «ξεκουρδίζει». Κι όλα αυτά γιατί το μυοσκελετικό σου σύστημα θα τελεί υπό έξτρα πίεση, συνεπώς ό,τι μπορείς να κάνεις για να το αποσυμπιέσεις, είναι καλό. Αν υπάρχει κάποια μορφή άσκησης που πραγματικά απολαμβάνεις ή έχει μια πιο καλλιτεχνική διάσταση, ακόμη καλύτερα. Περιμένεις βαριά ή και δύσκολη ψυχολογία τον Φεβρουάριο κυρίως λόγω των προσωπικών σου που φέρνουν διάφορες φοβίες στην επιφάνεια. Το τέλος του καλοκαιριού είναι μια επίσης δύσκολη περίοδος για την υγεία σου, με τα τεκταινόμενα στις σχέσεις σου να σου δημιουργούν άγχος και πίεση που μπορεί να εμφανιστεί με κάποια ήπια ψυχοσωματικά. Γενικά, από τον Νοέμβριο πρέπει να μάθεις να φροντίζεις καλύτερα τον εαυτό σου πάγια και σίγουρα περισσότερο από ό,τι έχεις κάνει τα τελευταία πολλά χρόνια, δεν είσαι από πέτρα.

Athens Voice Newsletter

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5