1821 Digital Gallery
Κρόνος στον Αιγόκερο: Οριοθετώντας τα ίδια τα όρια

Κρόνος στον Αιγόκερο: Οριοθετώντας τα ίδια τα όρια

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τον πλανήτη Κρόνο κι όχι άδικα αφού αυτός, περισσότερο από κάθε άλλη πλανητική αρχή, έχει τη δυνατότητα να μας περνάει από την διαδικασία που λέγεται «τεστ πραγματικότητας», στον τομέα της ζωής μας που επηρεάζει την κάθε περίοδο. Δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο σημαντικός από τους υπόλοιπους πλανήτες, ωστόσο συνδέεται άρρηκτα με την υλική διάσταση της ζωής μας και με το χρήμα ως απτό αποτέλεσμα των κόπων και της δράσης μας. Γίνεται έτσι ο μεγάλος μπαμπούλας που αφαιρεί, καταπιέζει, στερεί.

Στην πραγματικότητα ο Κρόνος απλώς δεν επιτρέπει αντιπερισπασμούς, σύννεφα καπνού και τακτικές παραπλάνησης. Αποδίδει στον καθένα ακριβώς αυτό για το οποίο έχει εργαστεί. Η τυχόν αφαίρεση που φέρνει, δεν είναι παρά αποτέλεσμα της προηγούμενης συμπεριφοράς κι επιλογών μας στο θέμα με το οποίο ασχολείται ο πλανήτης στον χάρτη μας κάθε φορά.

Ακριβώς ως το αντίδοτο της υλικής πραγματικότητας σε θεωρίες, συναισθήματα, νοητικές φούσκες και όνειρα θερινής νυκτός, ο Κρόνος οριοθετεί και δομεί τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις υποθέσεις μας, μέσα από γεγονότα και πράξεις. Θέλει σχέδιο, πρόγραμμα, συνέπεια, εργασία με αυταπάρνηση, επιμονή, σαφείς δηλώσεις, κοινή λογική, υπομονή και μια πολύ καλή αίσθηση του τι πραγματικά είναι σημαντικό. Όταν αυτά απουσιάζουν, οι συνέπειες της επίδρασής του φαίνονται σχεδόν άδικες αφού θα τείνουν σίγουρα προς την αφαίρεση. Ωστόσο, ο Κρόνος αποδίδει μια ακριβέστατη δικαιοσύνη, χωρίς οίκτο ή έλεος είναι η αλήθεια. Όταν λειτουργούμε βάσει των αρχών του και παράγουμε ποιοτικό έργο, ο Κρόνος θα αποδώσει και πάλι αυτό που αντιστοιχεί: καταξίωση, θέσεις ευθύνης, κύρος, σεβασμό, κοινωνική αναγνώριση, κέρδος, γνώση, διάκριση, ισχύ και μάλιστα όλα αυτά όχι ως περαστικό σύμπτωμα, αλλά ως καταστάσεις. «Ό,τι σώσεις μες στην αστραπή καθαρό στον αιώνα θα διαρκέσει».

Με τη διέλευσή του στον Αιγόκερο, η οποία ξεκίνησε στις 20 Δεκεμβρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί (μετά από ένα σύντομο πέρασμα στον Υδροχόο και την επακόλουθη αναδρομή) στις 17 Δεκεμβρίου 2020, ο Κρόνος επιστρέφει στα πάτρια εδάφη, το ζώδιο το οποίο κυβερνάει. Μέσα από το πρίσμα του Αιγόκερου, η λειτουργία του βρίσκει την καλύτερα ζυγισμένη της έκφραση. Το περιβάλλον του Αιγόκερου είναι ήδη οριοθετημένο, αυστηρό, σαφές, υπεύθυνο, επίμονο, πρακτικό, φιλόδοξο με καθαρότατη αίσθηση ιεραρχίας. Αυτό που ο πλανήτης λοιπόν καλείται να οριοθετήσει είναι οι ίδιες αυτές ποιότητες όταν βρίσκονται εκτός ισορροπίας. Ο Κρόνος στον Αιγόκερο οριοθετεί την ίδια την οριοθέτηση, περιορίζει την ίδια την αυστηρότητα, φιλοδοξία, σκληρότητα. Για να μαλακώσει το έδαφος, ώστε να μπορέσει να βλαστήσει η μία αρχή που στέκει πίσω από την δράση όλων των πλανητών, η αγάπη.

Σχετικα
Τα Ζώδια του Σαββάτου 29.01.2022
Τα Ζώδια του Σαββάτου 29.01.2022

Μέσα στην επόμενη τριετία, η διέλευση του Κρόνου θα βάλει όρια στην σκληρότητα, την αυστηρότητα, την ακαμψία, την παγίωση σε διαφορετικό τομέα της ζωής κάθε ζωδίου:

Κριός

Είναι καιρός να αφήσεις μία χαραμάδα για να μπει λίγος αέρας στα επαγγελματικά σου πλάνα και να μάθεις τη μεγάλη αρετή που σου λείπει, την υπομονή για να μπορέσεις να κάνεις τα επόμενα βήματα. Δεν θα λείψουν ούτε οι ευκαιρίες, ούτε οι θέσεις ευθύνης για να το κάνεις, αν είσαι αποφασισμένος να εργαστείς με πρόγραμμα και σε συνάρτηση με την πραγματικότητα, όχι αποκλειστικά με τα σχέδια του μυαλού σου.

Σχετικα
Τα Ζώδια της Παρασκευής 28.01.2022
Τα Ζώδια της Παρασκευής 28.01.2022

Ταύρος

Θα μάθεις ότι οι παγιωμένες αντιλήψεις σου και η δυσκολία σου να δοκιμάσεις καινούργια πράγματα, ιδέες, καταστάσεις, χώρους αποτελεί μεγάλο εμπόδιο και στην εξέλιξή σου ως ατόμου και στο πόσο καλά τελικά περνάς στη ζωή σου. Ετοιμάζεσαι να κάψεις τα είδωλα σου και να αποκαθηλώσεις δασκάλου και αυθεντίες για να βρεις την προσωπική σου φιλοσοφία ζωής, με μπούσουλα τη μεγαλύτερη απλότητα και χαρά.

Δίδυμοι

Θα αρχίσεις να διακρίνεις το πόσο η διανοητικοποίηση και υπερανάλυση του συναισθήματός σου και δη, των υλικοσυναισθηματικών φοβιών και ανασφαλειών σου, σου δυσκολεύει τη ζωή. Πρόκειται να αντιληφθείς ότι τα όρια που εσύ θέτεις στις σχέσεις σου κρατάνε κι εσένα μακριά από τους άλλους και να παραδεχτείς ότι ναι, είναι εντάξει να αισθάνεσαι πράγματα, ακόμη κι όταν είναι αρνητικά και τα βλέπεις βουνό.

Καρκίνος

Ο κάθε απέναντι και κάθε άλλος, σύντροφος, συνεργάτης, γνωστός, γίνεται αυστηρός κριτής σου. Μέσα από αυτό το σκληρό καθρέφτισμα του εαυτού σου, αρχίζεις να καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να ελέγξεις το πώς σε βλέπουν οι άλλοι, αφού πάντα καθένας θα έχει κάτι να πει. Έτσι, καταλαβαίνεις ότι ίσως δεν χαλάσει ο κόσμος αν απαλλαγείς από ένα μέτρο υπερευθύνης και «πρέπει» στις σχέσεις σου.

Λέων

Τα επίπεδα της σωματικής σου ενέργειας κάνουν βουτιά και συνειδητοποιείς ότι δυσκολεύεσαι να ακολουθήσεις το προηγούμενο πρόγραμμά σου. Θα έχεις ακριβώς και μόνο όση ενέργεια και ζωτικότητα χρειάζεται για να φροντίσεις τα πραγματικά σημαντικά της ζωής σου. Θα έχεις πολλή πολλή δουλειά, πρέπει ωστόσο να ιεραρχήσεις σωστά και να θυμάσαι ότι αν επιλέξεις να ζορίσεις το σώμα σου, θα σε ζορίσει κι αυτό.

Παρθένος

Αρχίζεις και συνειδητοποιείς ότι τα πολλά κουτάκια, πρέπει και προϋποθέσεις με τα οποία προσεγγίζεις τον έρωτα, τη δημιουργικότητα και τα παιδιά σου, αντί να ευνοούν τη σύνδεση, φροντίζουν για την αποσύνδεση. Αρχίζεις να καταρρίπτεις τα τείχη των αντιλήψεων και προσδοκιών σου και να ανταποκρίνεσαι καλύτερα στην πραγματικότητα βρίσκοντας ρυθμό και την αναγκαία δόση χαράς, διασκέδασης, έρωτα στη ζωή σου.

Ζυγός

Τρίζουν τα θεμέλια των συμβάσεων πάνω στις οποίες έχεις χτίσει τη ζωή σου, αφού αρχίζεις να καταπιέζεσαι από πράγματα, καταστάσεις και ανθρώπους που θεωρούσες τόσο δεδομένους στην ζωή σου, ώστε να τους αισθάνεσαι κομμάτια σου. Νιώθεις τη μοναξιά των αυστηρά μετρημένων αποστάσεων και των προβαρισμένων τρόπων και το βάρος του πρέπει των άλλων που κουβαλάς από παιδί. Και ξεφορτώνεις.

Σκορπιός

Κατανοείς ότι καλύτερα να μη μιλάς, αν δεν έχεις κάτι καλό να πεις, ότι συχνά γίνεσαι αναίτια σκληρός κι ότι το χιούμορ σου σίγουρα δεν είναι για όλους. Και σταματάς να προσποιείσαι ότι δεν σε πειράζει όταν καταλαβαίνεις ότι έκανες μεγαλύτερη ζημία από όση υπολόγιζες. Σταματάς να αμύνεσαι λεκτικά κατά πάντων κι έτσι αφήνεις να μπουν στη ζωή σου αξιόλογοι άνθρωποι που έχουν πολλά να σου μάθουν.

Τοξότης

Αρχίζεις να σέβεσαι το χρήμα όχι ως θεό, αλλά ως ουσιαστικό μέρος της διαδικασίας της ζωής. Παύεις να περιφρονείς την υλική και συναισθηματική ασφάλεια ως κάποιος που ποτέ δεν του έλλειψε ή ποτέ δεν του χρειάστηκε, καθώς συνειδητοποιείς ότι η ροή της δεν είναι καθόλου αυτονόητη. Γενικά αντιλαμβάνεσαι ότι ό,τι  βλέπεις αφ’ υψηλού και ματαιώνεις, τείνει να σε βλέπει αφ’ υψηλού και να σε ματαιώνει σε απάντηση.

Αιγόκερος

Συνειδητοποιείς ότι με τους κανόνες και τα πρέπει σου έχεις οικοδομήσει ένα πολύ σκληρό προστατευτικό κέλυφος που τελικά σου κόβει τον αέρα. Κατανοείς ότι η ζωή συμβαίνει κι έξω κι ανάμεσα από τις γραμμές που έχεις χαράξει, ότι έχεις καταφέρει ήδη αρκετά για να μπορείς να αναπνεύσεις έξω από τα στενά σου όρια, χωρίς να φοβάσαι ότι θα διαλυθεί ο κόσμος. Σε βεβαιώ, η Γη θα συνεχίσει να γυρίζει, οι άνθρωποι θα βρουν τρόπους και λύσεις, ακόμη κι αν δεν τα προσφέρεις εσύ. Εδώ που τα λέμε, οι σχέσεις που βασίστηκαν σε εξυπηρετήσεις, στ’ αλήθεια δεν υπήρξαν ποτέ.

Υδροχόος

Θα δεις πόσο το να φεύγεις ανέτοιμος και κάθετος και σκληρός δεν είναι τελικά έκφραση θάρρους αλλά έκφραση του φόβου σου ότι έρχεται ένα τέλος που δεν θα δώσεις εσύ και θα μείνεις μόνος. Ανοίγεις μια χαραμάδα να τον φωτίσεις και να εξετάσεις μήπως τελικά το τέλος της ερημιάς και της ψυχρότητας, έρχεται όταν παραδεχτείς ότι δεν είσαι τόσο αυτάρκης κι ότι ο νους σου δεν μπορεί να δώσει την απάντηση στα πάντα.

Ιχθύες

Το χρέος που αισθάνεσαι ότι έχεις απέναντι στους άλλους, είτε φίλοι λέγονται αυτοί, είτε κάτοικοι του ιδίου Γαλαξία κάνει το μέλλον να βαραίνει στους ώμους σου και τελικά να σε ακινητοποιεί. Καταλαβαίνεις ότι η ζωή δεν είναι ιδανική διαδικασία και ότι τα σχέδια οφείλουν να προσαρμόζονται στην πραγματικότητα για να έχουν πιθανότητες να υλοποιηθούν. Οι δε φιλίες οφείλουν να μην είναι απομύζηση και εκμετάλλευση.

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5