1821 Digital Gallery
Πανσέληνος στον άξονα Τοξότη - Διδύμων

Πανσέληνος στον άξονα Τοξότη - Διδύμων

Γη πατώ, Άστρα απάνω μου και Πυρ εντός μου

Αυτή η Πανσέληνος της Κυριακής μοιάζει με σύνοψη του ψυχολογικού κλίματος όλης της χρονιάς. Πραγματοποιείται στην 12η μοίρα του άξονα Τοξότη - Διδύμων με ωροσκόπο του χάρτη της στις 24° Διδύμων, με συντεταγμένες Αθήνας. Υπογραμμίζει τη συλλογική ανάγκη να διαχυθεί κοινωνική δικαιοσύνη όχι κατ’ εξαίρεση ή αποσπασματικά, αλλά σαν ένα σταθερό φως σε μία καθημερινότητα αλλεπάλληλων κρίσεων, απαισιοδοξίας, χειρισμών, ανασφάλειας και σκληρού οικονομικού ελέγχου. Υπενθυμίζει στον καθένα μας ότι υπάρχει και η χαρά, η συναδελφικότητα, οι γιορτινές διαθέσεις, η καλή υγεία και κυρίως η δυνατότητα να φερόμαστε με καλοσύνη και πνεύμα καλής θέλησης στην προσωπική κι επαγγελματική μας ρουτίνα.

Παράλληλα η Πανσέληνος φωτίζει τη δυσάρεστη τάση του ψυχισμού μας να συνηθίσει τον αόριστο φόβο μιας πάντοτε επικείμενης καταστροφής, τον πόνο της απώλειας και του τραύματος, την πίστη σε πάσης φύσεως ανυπόστατες και σκοτεινές φήμες, αρκεί να επιβεβαιώνουν το δυσάρεστο της κατάστασης. Φωτίζει το ότι μάθαμε να δικαιολογούμε το κουτσομπολιό, τους ανήθικους χειρισμούς με γνώμονα το προσωπικό κέρδος, την λογική του «και ποιος είμαι εγώ που θα κάνω τη διαφορά» και του «όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε».

Το ευτύχημα και δυστύχημα που ταυτόχρονα υποδεικνύει αυτή η αστρολογική συγκυρία είναι ότι οι ψευδαισθήσεις τελειώνουν σιγά-σιγά στην κοινωνική κι επαγγελματική αρένα. Συνειδητοποιούμε ότι δεν είμαστε ούτε όσο καλοί θα θέλαμε, αλλά ούτε όσο κακοί φοβούμαστε, παρά μόνο ένα πολύ ανθρώπινο μείγμα. Το χρέος είναι να μην αφήνουμε την καλοσύνη μόνο στη θεωρία, ούτε τις πράξεις μόνο στον ατομισμό και τη χωριστικότητα.

Άλλωστε, η ενέργεια που πραγματικά ρέει από άκρη σ’ άκρη του χάρτη που έχω μπροστά μου, μιλά για την επιθυμία να δημιουργήσουμε, να ερωτευτούμε, να χτίσουμε αληθινές και στιβαρές σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω μας, να απολαύσουμε πολιτισμό, τέχνη και συναναστροφές και, βεβαίως, να αναπροσαρμόσουμε τα σχέδια και το μέλλον μας, βάσει μίας πιο πρακτικής και λιγότερο συναισθηματικής σχέσης με το χρήμα.

Σχετικα
Οι Αφροδίτες της ζωής μας: Η ερωτική και σεξουαλική πλευρά της θηλυκότητας
Οι Αφροδίτες της ζωής μας: Η ερωτική και σεξουαλική πλευρά της θηλυκότητας

Η Πανσέληνος αυτή μιλάει για την παιδικότητά μας, την αρετή, την αγάπη, τη δημιουργικότητα, τη δίψα για καλυτέρευση της ζωής παντού, πάντα και για όλους, την οποια όλοι έχουμε μέσα μας. Θέλει να μας θυμίσει ότι δεν είμαστε μόνο αυτό που οι περιστάσεις μας αναγκάζουν να είμαστε, αλλά κι αυτό που επιλέγουμε να γίνουμε. Και έτσι πολύ ταιριαστά για τον γιορτινό μήνα του Δεκέμβρη, μας επιβεβαιώνει ότι υπάρχει η μέση οδός και θα την βρούμε. Όχι άμεσα, αλλά πολύ πολύ σύντομα.

Οι ενέργειες της Πανσελήνου εστιάζονται σε διαφορετικό τομέα της ζωής κάθε ζωδίου:

Κριός
Ταξίδια, καινούρια γνώση και εμπειρίες και ποιοτική διασκέδαση σου θυμίζουν ποιός είσαι, ωστόσο ακόμη τείνεις να μην εφαρμόζεις αυτά που πιστεύεις στις συνδιαλλαγές με τους ανθρώπους της καθημερινότητάς σου και κυρίως τα αδέρφια σου.

Σχετικα
Stardust 637
Stardust 637

Ταύρος
Μέσα από την ερωτική εγγύτητα με έναν άνθρωπο μαθαίνεις καλύτερα και τον εαυτό σου και βλέπεις να εκδιπλώνονται άγνωστες ποιότητές σου. Ωστόσο, βλέπεις και φοβίες και ατέλειες κι έτσι σου είναι δύσκολο να φύγεις από την επιφάνεια κι αυτό που ξέρεις.

Δίδυμοι
Το να λειτουργείς μέσα σε μία σχέση ή μια συνεργασία φέρνει στην επιφάνεια τον καλύτερο σου εαυτό. Η επένδυση χρόνου και προσπάθειας που απαιτεί ωστόσο, σε κάνουν να προτιμάς ευκολότερες, πιο μπακάλικες, εγωκεντρικές κι επιφανειακές λύσεις.

Καρκίνος
Η φροντίδα και χρηματική επένδυση σε μία ποιοτική καθημερινότητα με μάθηση, δημιουργικότητα, καινούριους τρόπους και τεχνικές σε κάνει να νομίζεις ότι θα χάσεις τον εαυτό σου, ωστόσο η εμμονή στο πρόχειρο, ανθυγιεινό και προβληματικό σε επιβαρύνει σωματικά και ψυχολογικά

Λέων
Η χαρά, η ουσιαστική δημιουργικότητα, η ενασχόληση με τα παιδιά και ο έρωτας είναι απαραίτητα συστατικά της ζωής σου και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις. Δεν πρέπει να τα υποθηκεύεις χάριν πρόσκαιρων οικονομικών στόχων ή επιφανειακών φιλιών.

Παρθένος
Μην υποτιμάς τις βάσεις σου, την οικογένεια και το σπίτι σου γιατί σου είναι απολύτως αναγκαία όμως μέσα σε ένα πλαίσιο ελευθερίας και προσοχής που προσφέρεται και δεν εκβιάζεται, αντίθετα με τις συνήθειες σου. Η κοινωνική επιτυχία βλέπεις, δεν είναι αρκετή.

Ζυγός
Η ένεση ποιότητας και ουσίας που θα κάνεις στις καθημερινές σου κουβέντες και πάρε δώσε θα σου δώσει τεράστια ικανοποίηση και θα εξομαλύνει τις συνδιαλλαγές τις ρουτίνας σου. Οι απαντήσεις δεν βρίσκονται σε πνευματικό τουρισμό κι επιφανειακή ενασχόληση με την αυτογνωσία.

Σκορπιός
Μάθε να ξεκουράζεσαι ταΐζοντας το πνεύμα σου και την ψυχή σου με εμπειρίες κι όχι μόνο καταναλώνοντας αλκοόλ, φαγητό και σεξ χωρίς μέτρο. Φυσικά το να κάνεις σεξουαλικό δέκαθλο κι επιθετικό επιχειρείν σου είναι σαφώς ευκολότερο, απλά δεν δουλεύει.

Τοξότης
Αντί να κοιτάζεις διαρκώς τους άλλους και τον κόσμο και πού μπορεί να σε βγάλει ο δρόμος, στρέψε τα μάτια στον εαυτό σου και κοίταξε εσένα με την ίδια φιλομάθεια και ενθουσιασμό και διάθεση για συγχώρεση, τότε θα μπορέσεις να μείνεις και να χαρείς και τις σχέσεις σου.

Αιγόκερος
Μην παίρνεις τον εαυτό σου τόσο στα σοβαρά ακόμη κι αν περνάς την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής σου. Αναζήτησε τα ψυχολογικά αίτια της σωματικής και ψυχολογικής σου αναταραχής, αντί να κάνεις τον ζογκλέρ για να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα στην καθημερινότητά και την υγεία σου.

Υδροχόος
Στο μέλλον, αντιμετώπισε τα σχέδιά σου και τους φίλους σου με περισσότερη ζεστασιά, ανθρωπιά και συναίσθημα θα ξεκλειδώσεις εμπνεύσεις, βοήθεια και δρόμους που ούτε καν φανταζόσουν. Δεν αρκεί να είσαι σωστός θεωρητικά και πρακτικά, χρειάζεσαι και μία ουσία.

Ιχθύες
Αποδέξου τις κοινωνικές και επαγγελματικές σου φιλοδοξίες και άφησέ τις να είναι ευγενείς και ας φαίνονται ανεδαφικές. Δεν είναι λύση το να κάθεσαι στο σπίτι σου και στα ίδια και να αναλώνεις τη ζωή σου σε επιφανειακές κουβέντες. Κάνε αυτό που δεν έχεις δοκιμάσει.

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5