1821 Digital Gallery
Stardust 429
ΤΕΥΧΟΣ 429
STARDUST

Stardust 429

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) Για κάποιους πολλούς Κριούς είναι μια εβδομάδα ταραγμένη.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Για κάποιους πολλούς Κριούς είναι μια εβδομάδα ταραγμένη. Μια δύσκολη Πανσέληνος (27/3) στον Ζυγό και ενδιάμεσα Άρης και Αφροδίτη εδώ στο ζώδιό σου σε όψεις με Ουρανό και Πλούτωνα. Α! Ω! Ι! Αναθεώρηση;/ ξαφνική αλλαγή;/ διακοπή;/ χωρισμός;/ ξαφνικός έρωτας;/ ανανέωση;/ ανάθεση;/ προαγωγή;/ μετακόμιση;/ και ό,τι μπορεί να περιέχει η γκάμα του Πλούτωνα και του Ουρανού είναι πιθανά σενάρια της περιόδου. Σχέσεις και επαγγελματικά πάντως είναι οι καυτές πατάτες που μπορεί να σε τσουρουφλίσουν ή και να σε κάψουν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σου πέσουν από τα χέρια. Είσαι από τα λίγα ζώδια που οι εκπρόσωποί τους αποφεύγουν τα υποκοριστικά: δεν είσαι Κριαράκι, αλλά διαρκώς και πάντα Κριός. Αναπνέεις ελεύθερα στη δουλειά και το σπίτι; Είσαι ευχαριστημένος με την επαγγελματική και προσωπική σου ζωή; ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Μια απάντηση και ανάλογες πράξεις μετά – αυτή είναι η ατμόσφαιρα της εποχής (σου).

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Πρόκειται για μια περίοδο που ό,τι περικλείεται στο τρίπτυχο Εργασία- Καθημερινότητα- Σώμα πιθανόν χρειάζεται την προσοχή σου. Από τη μία πλευρά εάν χρειάζεται να εργαστείς μεθοδικά για κάτι, πάνω σε κάτι, να ερευνήσεις, να διαβάσεις, να μάθεις, να δουλέψεις υπερεντατικά υλοποιώντας ένα δύσκολο έργο, τώρα είναι η περίοδος. Ταυτόχρονα υπάρχει μια τάση αναχωρητισμού, δηλαδή ανάγκης να μείνεις μόνος/η με τον εαυτό σου. Η ψυχή χρειάζεται ξεσκόνισμα και η γνώση του εαυτού μας είναι δύναμη. Σημασία έχει αυτή την εποχή να αγαπάς κι όχι να αγαπιέσαι – όχι ως θύμα, φυσικά, αλλά ως κάποιος που νοιάζεται για τους άλλους. Προσοχή: 1) Μην παίρνεις μέρος σε εργασιακές εντάσεις, μην γίνεται το επίκεντρό τους, δώσε τόπο στην οργή σε παράλογες εργασιακές απαιτήσεις. 2) Μην πάρεις παρορμητικές αποφάσεις στη δουλειά – φεύγω, παραιτούμαι κ.λπ. 3) Μην εξωραΐζεις μια σχέση που έχει λήξει. 4) Μην παίρνεις τοις μετρητοίς αλλοπρόσαλλες αντιδράσεις των κοντινών σου ανθρώπων. 5) Μην απαιτείς αυτή τη στιγμή ικανοποίηση, αισθήματα και αναγνώριση, γιατί δεν... 6) Προσπάθησε το «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος» να μην έχει αφορμή εσένα και μια έκρηξή σου. 7) Η εργασιοθεραπεία και η άσκηση ελαχιστοποιούν τις σκοτεινές σκέψεις.  

Σχετικα
Τα Ζώδια της Δευτέρας 24.01.2022
Τα Ζώδια της Δευτέρας 24.01.2022

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Να το πούμε αλλιώς: Ποιος είσαι και τι θέλεις από τη σχέση που έχεις –αν έχεις– ή τι προσδοκάς από μια σχέση γενικότερα και επίσης αυτή η δουλειά που βρίσκεσαι πόσο ικανοποιητική είναι σε σχέση με τους στόχους και τις προσδοκίες σου; Αυτή η περίοδος μιλάει για φίλους, συνεργάτες, κοινωνικές επαφές και επαγγελματική ζωή από τη μία πλευρά και από την άλλη τονίζει τη σημασία που έχουν οι επιθυμίες σου, η ερωτική σου ζωή, η δημιουργικότητα που δεν χωράει πρέπει και κανόνες. Δηλαδή πόσο χωράς στη δουλειά σου και πόσο ικανοποιημένος είσαι στη σχέση σου. Με αυτές τις παραμέτρους η ερωτική σου ζωή μπορεί να μπει σε ταραγμένα ύδατα, να απογειωθεί ή αν είσαι μόνος/η να γίνει εμμονή ή οι προσευχές για έναν αναπάντεχο έρωτα να εισακουστούν. Επίσης, στον τομέα της επαγγελματικής ζωής ίσως δημιουργηθούν ξαφνικές μεταβολές (ευχάριστες, ή δυσάρεστες) – συγκρούεσαι, αναβαθμίζεσαι ή αντιλαμβάνεσαι ότι το μέλλον σου δεν βρίσκεται στη συγκεκριμένη δουλειά; Πάντως, ό,τι κι να συμβεί, ακόμα κι αν δεν φαίνεται, ή είναι αρχικά θετικό, θα αντιληφθείς σε λίγο ότι ήταν μεταμφιεσμένη ευλογία.  

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της Κυριακής 23.01.2022
Τα Ζώδια της Κυριακής 23.01.2022

Είτε τα θέλγητρα μιας νέας προσφοράς εργασίας είναι τόσο έντονα που θα μπορούσες να παραβλέψεις το επαγγελματικό σου παρελθόν είτε υπάρχει εργασιακή μεταβολή (προς τα πάνω ή προς τα κάτω) είτε σκέφτεσαι να αναλάβεις εσύ ο ίδιος τα ηνία της επαγγελματικής σου ζωής, γίνεται φανερό ότι υπάρχει κινητικότητα στον επαγγελματικό τομέα. Αλλά και στον προσωπικό/οικογενειακό. Έτσι μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής πιθανόν να ανακύψουν διλήμματα, εντάσεις, συγκρούσεις, αλλά και σοκ (με την έννοια των ξαφνικών αλλαγών και γεγονότων). Τι έχουμε, δηλαδή; Την προσοχή εντελώς στραμμένη στην επαγγελματική επιβίωση εις βάρος της προσωπικής/οικογενειακής ζωής. Η ανισορροπία δημιουργεί ένταση και την ανάγκη να δεις πού βρίσκεσαι, πού πας, τι κάνεις, ποιος σε στηρίζει, τι δίνεις και τι παίρνεις συναισθηματικά. Κι αν ένας άντρας μπορεί να διαχειριστεί πιθανόν καλύτερα αυτή τη σύγκρουση, σε μια γυναίκα κομμένη στα δύο μεταξύ επαγγέλματος και μητρότητας - συζυγικής ζωής προστίθενται επιπλέον άγχη. Πάντως, η ουσία είναι ότι καλείσαι να χτίσεις όχι να γκρεμίσεις – εκτός κι αν συνειδητοποιείς ότι οι ρήξεις σε απελευθερώνουν από ό,τι έχει κάνει ήδη το κύκλο του.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Οι ευκαιρίες που έρχονται από το εξωτερικό ή το ίδιο το εξωτερικό –σπουδές, συνεργασίες, ταξίδια, ένας έρωτας – μπορεί να απαλύνουν οτιδήποτε σε πονάει στο εσωτερικό. Αν δεν είναι εξωτερικό, μπορεί να είναι ευκαιρίες που σου δίνονται σε σχέση με τη δουλειά σου ή επαγγελματικές συζητήσεις που βολιδοσκοπούν τις πιθανότητες συνεργασίας. Πιο ιδιαίτερα ό,τι σχετίζεται με διαφήμιση, εκδόσεις, εμπόριο, δημόσιες σχέσεις, εκπαίδευση, νομικά και φυσικά ταξίδια και σπουδές, ενεργοποιείται. Προτάσεις, συναντήσεις με ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν εργασιακά, απροσδόκητες συμμαχίες και ευκαιρίες έρχονται να επιταχύνουν τους καθημερινούς σου ρυθμούς. Ναι, όσο πιο απασχολημένος είσαι κυνηγώντας τις δουλειές σου τόσο λιγότερο κινδυνεύεις από αισθηματικές ασυνεννοησίες ή από την έλλειψη μιας συναισθηματικής σχέσης που θα σε έκανε να αγχώνεσαι πιο λίγο για το επαγγελματικό σου παρόν και μέλλον.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Τα έντονα πλανητικά φαινόμενα που συμβαίνουν σε Ζυγό και Κριό, δηλαδή σε δύο ηλιακούς οίκους που συμβολίζουν το οικονομικό σου στάτους, δημιουργούν αναταράξεις και χρειάζονται έξτρα προσοχή. Κι όχι μόνο αυτό. Η σύγκρουση ξεκινάει όταν οι αξίες, οι ιδέες, ο τρόπος ζωής του ενός κονταροχτυπιούνται με τις επιθυμίες και τα θέλω του άλλου. Χρειάζεται, δηλαδή, να θυσιάσεις τα όριά σου για να ενωθείς με τον Άλλο. Από τη μια πλευρά υπάρχει ό,τι φαίνεται κι από την άλλη πλευρά ό,τι κρύβεται. Πάμε πάλι: χρειάζεται να δείξεις κατανόηση στις αντιλήψεις των άλλων. Σε προσωπικό επίπεδο όταν συζητάς με το/τη σύντροφό σου μην πηγαίνεις προκατειλημμένος και εμμένοντας στις θέσεις σου. Με δυο λόγια: είσαι ένας άνθρωπος που έχεις ανάγκη τους άλλους ανθρώπους ή τουλάχιστον τον ένα που είσαι μαζί του. Μη φέρνεις στην τωρινή σου σχέση προηγούμενα τραύματα – δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος που σε πλήγωσε, φέρσου του αλλιώς. Υ.Γ. Η γείωση: τα οικονομικά σου εκπέμπουν sos.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Από την αρχή: Ξέρουμε, ξέρεις ή τουλάχιστον θα ’πρεπε να ξέρεις ότι ένα μέρος της ελευθερίας ή της προσωπικής μας ταυτότητας θυσιάζονται προς χάρη μιας σχέσης που μας ενδιαφέρει. Αν δεν το ξέρεις, έρχεται η Πανσέληνος (27/3) στο ζωδιό σου και οι διαδοχικές όψεις Άρη, Αφροδίτης με Ουρανό και Πλούτωνα για να στο υπενθυμίσουν άτσαλα σε πολλές περιπτώσεις. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα καταλήξει μια αντιπαράθεση, ή αν μια σκηνή μεταξύ ενός ζευγαριού θα ξεθολώσει την ατμόσφαιρα ή θα την εκτροχιάσει. Είναι μια ευαίσθητη εβδομάδα, που όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος – είτε ερωτευθείς ξαφνικά είτε χωρίσεις ξαφνικά είτε φτάσεις στα όριά σου, ή στέλνεις τελεσίγραφο ή μπαίνεις σε διαδικασία να διεκδικήσεις επαγγελματικά το μέλλον σου ή αναλαμβάνεις ευθύνες μιας δουλειάς ή μιας σχέσης. Είτε ξεκινάς είτε λήγεις, θυμήσου ότι χτυπάει το καμπανάκι για άλλη μια κούρσα εκατό μέτρων στην οποία θα συνεκτιμηθούν εμπειρία, ψυχραιμία, πίστη.  

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Τι λείπει/ τι φταίει/ και η καρδιά μου κλαίει; Είναι μια εβδομάδα που δεν χαρακτηρίζεται εύκολη. Φοβάσαι – τα πάντα σχεδόν: ότι η ζωή δεν θα σου δώσει αυτά που αξίζεις, ότι αυτός που αγαπάς δεν σε αγαπάει, ότι στη δουλειά που είσαι δεν σε υπολογίζουν, ότι... (συμπλήρωσε). Κι όμως, παρόλα τα πιθανά προβλήματα σε δουλειά και σχέσεις, παρά τις πιθανές ανακατατάξεις και το μυαλό που επικεντρώνεται στη σκοτεινή πλευρά της ζωής και των πραγμάτων, έχεις την ευκαιρία να αξιολογήσεις τη στάση των ανθρώπων που αγαπάς ή αυτών με τους οποίους έρχεσαι σε επαφή καθημερινά (και στη δουλειά σου), να γίνεις περισσότερο συνειδητός και πρακτικός στην υλοποίηση των στόχων και των ονείρων σου, να γίνεις περισσότερο ανθρώπινος. Πρόκειται για άλλο ένα κεφάλαιο της προσωπικής σου ιστορίας στο οποίο καλείσαι να πάρεις απόσταση –όσο κι αν φαίνεται δύσκολο με το μυαλό να σε φρενιάζει και το οποίο χρειάζεται να τιθασεύσεις– και να κάνεις restart.  

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Οι επιθυμίες σου εναντίον των κοινωνικών υποχρεώσεων, «αυτό που επιθυμώ» κόντρα στα πρέπει  της ομάδας που ανήκω, μπορώ να φέρω τους άλλους στα μέτρα μου ή πρέπει να δεχτώ τους όρους των άλλων; Με δυο λόγια πώς μπορώ να είμαι δημιουργικός και ο εαυτός μου, όταν η κοινωνία και οι άλλοι θέλουν να υποταχτώ στις απαιτήσεις τους; Ανεξάρτητα από το στάτους των σχέσεών σου, πάντως, αυτή τη στιγμή το σίγουρο είναι ότι χρειάζεσαι πάθος στη ζωή σου, ενθουσιασμό και περιπέτεια, οπότε αυτό σημαίνει ότι ο μεγαλύτερος εχθρός σου είναι αυτό που ονομάζεται «κανονικότητα», πλήξη ή μια «ασφαλής και ήσυχη οικογενειακή ζωή». Έρωτας για κάποιον/α ή για μια δημιουργία σου είναι η κινητήρια δύναμη. Η ρουτίνα στη δουλειά και η στασιμότητα του αισθήματος σε εξουθενώνουν και την κουβαλάς σαν πέτρες στις τσέπες σου. Αν είσαι σε σχέση δεν μπορείς να παίζεις κρυφτό με τις επιθυμίες σου. Αν είσαι μόνος/η τόσο το καλύτερο.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ναι, όλα βρίσκονται εκεί πίσω στα παιδικά χρόνια. Όλα εκεί παίχτηκαν κι ύστερα περνάμε μια ζωή, προσπαθώντας να καταλάβουμε τι πραγματικά είμαστε εμείς και τι έχουμε φορτωθεί από τους γονείς μας. Ο τρόπος ανατροφής δείχνει πώς θα λειτουργήσουμε αργότερα στην κοινωνία. Αν υποτιμήθηκες ως παιδί αισθάνεσαι ότι δεν θέλεις να προσφέρεις τίποτα στην κοινωνία. Αν σε απέρριπταν οι γονείς ίσως είσαι αποφασισμένος/η να δείξεις σε «αυτούς» πόσο αξίζεις και πόσο επιτυχημένος μπορείς να γίνεις. Ή μήπως ανήκες στα κακομαθημένα και υπερ-προστατευμένα παιδιά που τους λείπουν τα μέσα για να αντιμετωπίσουν τον κόσμο. Ή μήπως το σπίτι αποτελεί το απόλυτο καταφύγιο και ξεκινάς κάθε μάχη εκεί έξω με λίγες ελπίδες να τα καταφέρεις ή αποφεύγεις κάθε προσπάθεια να σταθείς στα πόδια σου; Με λίγα λόγια: Η οικογένεια δεν είναι καταφύγιο, αλλά ναρκοπέδιο, και η δουλειά εμπόλεμη ζώνη – το ζήτημα ότι έχεις βαρεθεί/απογοητευτεί και από τα δύο δεν διευκολύνει τα πράγματα. Η ψυχή βραχυκυκλωμένη και η ζωή επείγεται για το παρά κάτω. Τι θα γίνει; Η απάντηση βρίσκεται στο πώς μεγάλωσες.   

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Είναι μια εβδομάδα που χρειάζεται να βάλεις μια νοητή γραμμή γύρω σου την οποία θα κάνεις εμφανή, τονίζοντας ότι όποιος την παραβιάσει θα υποστεί τις συνέπειες. Αν έχεις σιωπηλά και με διάθεση αυτοσυγκράτησης υπομείνει ανθρώπους, συμπεριφορές, στάσεις και επιθυμίες άλλων χωρίς να βγάλεις τσιμουδιά, είσαι έτοιμος να μιλήσεις δυνατά ή να εκραγείς στο παραμικρό στραβοπάτημά τους. Ο Θεός να λυπηθεί οποιονδήποτε πάει να σου κάνει τον έξυπνο, να σου την πει ή έχει καταφανώς άδικο ή τον περιμένεις στη γωνία από προηγούμενες φορές που έκανες το βλάκα για να μη ρίξεις κι άλλο λάδι στη φωτιά. Ωστόσο, επειδή όταν ανοίγεις το στόμα σου θυμωμένος οι λέξεις που εκστομίζεις είναι κατευθείαν πυρηνικές βόμβες, μέτρα μέχρι το δέκα πριν πεις κάτι που αργότερα θα το μετανιώσεις. Θυμήσου επίσης ότι οι ευφυείς, όπως εσύ, διαθέτουν την εξυπνάδα να αφαιρούν ό,τι δεν ταιριάζει στις δημιουργικές και προσωπικές τους υποθέσεις χωρίς να φιλονικήσουν. Υ.Γ. Σπουδές, μετακινήσεις, ταξίδια, επικοινωνία, εργασιακά σχέδια, συναντήσεις σημαντικές και ασήμαντες επί τάπητος.    

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Αν χρειάζεται να σου μείνει κάτι ουσιαστικό από την αλλοπρόσαλλη αυτή περίοδο της Πανσελήνου (27/3) στον Ζυγό και των απανωτών δύσκολων όψεων Άρη και Αφροδίτης με Πλούτωνα και Ουρανό στον Κριό είναι η διαπίστωση ότι χρειάζεται να θωρακίσεις τον εαυτό σου με όσο το δυνατόν περισσότερα επαγγελματικά προσόντα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να ξανακαθίσεις στα θρανία ή να επεκτείνεις με κάθε τρόπο τις γνώσεις σου ώστε να γίνεις εργασιακά δελεαστικός. Το ζήτημα αυτής της περιόδου είναι οικονομικής ασφάλειας και γίνεται φανερό και επείγον εξαιτίας δανείων, λογαριασμών, έκτακτων εξόδων, πιθανής μείωσης εισοδημάτων, καθυστερήσεων, ανακατατάξεων που δεν είναι ίσως ευνοϊκές ή συνειδητοποίησης ότι κάτι πρέπει να κάνεις εργασιακά για να διασφαλιστείς όσο γίνεται οικονομικά. Ταυτόχρονα, επειδή η οικονομική επιβίωση προέχει αυτή τη στιγμή και το άγχος χτυπάει κόκκινο, πρόσεξε μήπως δημιουργηθεί ρήγμα στις σχέσεις σου με αυτούς που αγαπάς επειδή το μυαλό σου είναι αλλού. Λέξη κλειδί: Μοιράζομαι.  

* Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Τα Ζώδια της Δευτέρας 24.01.2022
Τα Ζώδια της Δευτέρας 24.01.2022
Ταύρε, πιάσε ένα θέμα τη φορά στη δουλειά και μπορεί να εντυπωσιάσεις τον εαυτό...
Zarastro
Τα Ζώδια της Δευτέρας 24.01.2022
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5