Visual Browsing
Το φθινόπωρο των ζωδίων
ΤΕΥΧΟΣ 627

Το φθινόπωρο των ζωδίων

Ο Δίας στον Σκορπιό και δώδεκα άλλες ιστορίες

Τα μεγάλα αστρολογικά γεγονότα του φετινού φθινοπώρου είναι η επιστροφή του Πλούτωνα σε ορθή πορεία στις 28 Σεπτεμβρίου (μετά από πέντε συναπτούς μήνες), η είσοδος του Δία στο ζώδιο του Σκορπιού στις 10 Οκτωβρίου (αφού σχηματίσει όψη ενάμισι τετραγώνου με τον Ποσειδώνα στις 27 Σεπτεμβρίου, ως επιθανάτιο ρόγχο της πορείας του στον Ζυγό που ταλαιπώρησε μάλλον παρά βοήθησε τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού) και η ορθοδρόμηση του Ποσειδώνα στις 22 Νοεμβρίου (επίσης μετά από πέντε μήνες).

Ο Σεπτέμβριος είναι ένας στρωτός σχετικά μήνας για τα δεδομένα της φετινής χρονιάς, ο οποίος, ειδικά μετά την ορθοδρόμηση του Ερμή στις 5 και με Ήλιο, Ερμή, Άρη στην Παρθένο, είναι ιδανικός για να μπούμε σε μια τάξη ενόψει της νέας σεζόν, να φτιάξουμε πρόγραμμα και να ασχοληθούμε γενικά με τα πρακτικά ζητήματα της ζωής μας. Ωστόσο, το τελευταίο του δεκαήμερο έχει έντονο συναισθηματικό (βλέπε μελοδραματικό) δυναμικό, λόγω της επαφής Δία - ανάδρομου Ποσειδώνα, και είναι και το πρώτο τεστ για το πρόγραμμα που φτιάξαμε, καθώς στρεσάρει σχέσεις με συναδέρφους, συνεργάτες, σύντροφο, φίλους, κάνοντάς μας να διερωτόμαστε αν χάνουμε την ουσία για τον τύπο κι αν τελικά η προσπάθεια να συντηρούμε την «ειρήνη» κοστίζει πολύ ακριβά και μυρίζει ύποπτα «μοναχική προσπάθεια». 

Ο Οκτώβριος σηματοδοτεί την έναρξη ενός έτους που μας καλεί να κοιτάξουμε κάτω από την επιφάνεια στις σχέσεις μας, προσωπικές, επιχειρηματικές, οικονομικές, σεξουαλικές, μήπως και εντοπίσουμε την ουσία ή το πρόβλημα. Η όλη προσέγγισή μας αλλάζει καθώς το ζητούμενο δεν είναι απλά η ωραία εικόνα και η εξωτερική τάξη, αλλά το να καταλάβουμε πώς δουλεύουν τα γρανάζια πίσω από το καντράν της ζωής μας και τελικά, ο εαυτός μας. Τρόπον τινά, είναι σαν να φτάνει η στιγμή να χρησιμοποιηθεί το πληροφοριακό υλικό και η εμπειρία που συγκεντρώθηκε την περσινή χρονιά (και διετία) για να προχωρήσουμε πλέον στις απαραίτητες αλλαγές. Με παραπάνω ίσως συναίσθημα, δεύτερες σκέψεις και πιθανώς σκληρότητα από ό,τι είναι αναγκαίο. Αλλά πια, όχι στη θεωρία, στην πράξη.

Τον Νοέμβριο η προηγουμένη επίδραση αποκτά μεγαλύτερη δυναμική, όμως αρχικά δίνει σύγχυση και καθιστά δύσκολο το να εμπιστευτούμε τη λογική μας ή να λειτουργήσουμε βάσει αυτής. Τις τελευταίες μέρες του μήνα, αποκαθίσταται η εσωτερική μας πυξίδα. Ανάλογα με το πόσο εγωκεντρικοί ή μη είμαστε, μπορούμε πλέον να επιλέξουμε ένα μονοπάτι που ικανοποιεί τα εσωτερικά μας ζητούμενα, είτε αυτά είναι ο έλεγχος του περιβάλλοντος και των γύρω μας μέσω επιτυχών χειρισμών (ερωτικών, συναισθηματικών, οικονομικών), είτε το να κάνουμε ειρήνη με τους εσωτερικούς μας δαίμονες και να γαληνέψουμε.


Σχετικα
Τα Ζώδια της Τετάρτης
Τα Ζώδια της Τετάρτης

Κριός

«Ολοένα και βαθύτερα» είναι το σύνθημα του φθινοπώρου για σένα. Πρόσεχε μη θάψεις την υγεία σου κάτω από νευρώσεις και υπερβολική προσπάθεια και μη θυσιάσεις συνεργασίες και σχέσεις που λειτουργούν, εξαιτίας αστήρικτης καχυποψίας και μυωπικού εγωισμού.

Ταύρος

Σχετικα
Τα Ζώδια της Τρίτης
Τα Ζώδια της Τρίτης

Το πάρτι ξεκινάει νωρίς για σένα, με σαφώς καλύτερη διάθεση από ό,τι είχες εδώ και καιρό και μία ανάδυση από την πίεση της ρουτίνας σου σε πιο κοινωνικά βοσκοτόπια. Θυμάσαι πόσο λατρεύεις την καλοπέραση και βρίσκεις τους ανθρώπους που την υποστηρίζουν.

Δίδυμοι

Οι κόποι και οδύνες της προηγούμενης διετίας αρχίζουν να καρποφορούν στην εργασιακή σου καθημερινότητα κάνοντάς την αποδοτικότερη και πλουσιότερη, όμως ακόμη αισθάνεσαι ότι δεν είσαι έτοιμος για τόσες απομυθοποιήσεις, για τόση ενηλικίωση.

Καρκίνος

Μετά την άγρια βόλτα της προσωπικής σου ζωής τον τελευταίο χρόνο, βρίσκεις ένα μέτρο ηρεμίας και αισιοδοξίας και επιστρέφεις εκ νέου σε δραστηριότητες και τρόπους δράσης που σου εγγυώνται περισσότερη χαρά, έρωτα κι απόλαυση με τις ανάλογες προσθήκες σε ανθρώπινο δυναμικό.

Λέων

Επιταχύνεις σταδιακά μετά το καλοκαίρι, αφού χρειάζεσαι χρόνο, σκέψη, κουβέντα, καινούργια πληροφορία και ανθρώπους, για να χωνέψεις αυτά που σου συνέβησαν. Ετοιμάζεσαι να χτίσεις θεμέλια για μια αναγέννηση/επανεφεύρεση του εαυτού σου.

Παρθένος

Δυνατότερος σωματικά και ψυχολογικά ξεκινάς τη νέα σεζόν κι αφού τα τακτοποιήσεις όλα κατά το δοκούν, ρίχνεις τους ρυθμούς σου και παίρνεις μία ανάσα πριν ξεχυθείς για τα καλά σε γνωριμίες, ταξίδια, σπουδές, γνώση, κουβέντες, με μεγαλύτερη δεκτικότητα κι ευαισθησία.

Ζυγός

Η έναρξη της σεζόν σού πέφτει βαριά όσες διακοπές κι αν έκανες, με τάση να σωματοποιήσεις την όποια δυσαρέσκεια. Ωστόσο δεν αργείς να ηρεμήσεις και να βγεις από τις συνηθισμένες σου έγνοιες, με βελτιωμένα οικονομικά και πιο ζεν προσέγγιση στα θέλω των άλλων.

Σκορπιός

Η δυσπιστία σου παίρνει μπάλα τα πάντα και είσαι σχεδόν βέβαιος ότι το σύμπαν σχεδιάζει την εξολόθρευσή σου. Συνέρχεσαι όμως, σωματικά και ψυχολογικά, ανοίγεις τα μάτια σου και βλέπεις και την τελειότητα της ζωής και του εαυτού σου, μετά την κατάδυση διάρκειας έτους στην ατέλεια.

Τοξότης

Εύκολα δεν τα λες τα πράγματα, όπως κι αν το δεις. Όμως όλα όσα σου συμβαίνουν θα ξεκινήσουν σιγά-σιγά να βγάζουν νόημα. Είναι αυτό που κοιτάς πίσω και συνειδητοποιείς ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζεις είναι τελικά εκγύμναση και οδηγούν κάπου συγκεκριμένα και καλύτερα.

Αιγόκερος

Δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι τα βάσανά σου έχουν τελειωμό. Έχουν όμως και το εσωτερικό άνοιγμα που υποψιάζεσαι πως έχει ξεκινήσει και θα σε οδηγήσει σε καινούργιες περιπέτειες, νέα πεδία δράσης, καινούργιους φίλους και, τελικά, σε μία πιο ανθρώπινη εκδοχή του εαυτού σου.

Υδροχόος

Με προβληματισμό ξεκινάς (και σιγά το ασυνήθιστο) και ερωτική ίντριγκα και δολοπλοκία. Ο βαθύτερος προβληματισμός δεν θα φύγει τελείως, όμως οι στόχοι σου, επαγγελματικοί και προσωπικοί, και θα ξεκαθαρίσουν συντόμως και θα οδεύσουν προς υλοποίηση.

Ιχθύες

Ακόμη λύνεις κόμπους στα προσωπικά σου και στον εαυτό σου, όμως η διαδικασία συντόμως θα αποδώσει και θα σε δικαιώσει στο ένα πράγμα που ποτέ σου δεν έχασες: την πίστη σου. Ετοιμάσου για δραστική μείωση του δράματος και κατακόρυφη άνοδο της χαράς και της επίτευξης. 

Δειτε επισης

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5