1821 Digital Gallery
Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Υδροχόου: Αλήθεια ή ψέματα

Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Υδροχόου: Αλήθεια ή ψέματα

 Xάσιμο, υπαρξιακές ανησυχίες, αλλά και μια πνοή ανανέωσης 

Υπέρ της αλήθειας, της ειλικρίνειας, της διαφάνειας και των εκ βαθέων λόγων είναι η αυριανή Νέα Σελήνη που γίνεται στην ένατη μοίρα του ζωδίου Υδροχόου. Υπέρ του να μη συγκαλύπτει ο τύπος την ουσία. Ο ωροσκόπος της με συντεταγμένες Αθήνας βρίσκεται στην 21η μοίρα του Σκορπιού. Η αστρολογική αυτή συγκυρία τονίζει ιδιαίτερα μια βαθύτερη ανάγκη για καθημερινές συναλλαγές και επικοινωνία σε φιλικούς τόνους, με πνεύμα συνεργασίας, καλή θέληση και με γνώμονα την καλή εξέλιξη για όλους όσοι εμπλέκονται στην κάθε περίπτωση. Ωστόσο, το γεγονός ότι τα Φώτα βρίσκονται στον παρεμβαλλόμενο τρίτο οίκο του χάρτη υποδεικνύει ότι τελικά αυτός ο τρόπος επικοινωνίας, έκφρασης και συνδιαλλαγής δεν θα είναι εύκολος και η ροπή θα είναι ναι μεν προς την ειλικρίνεια, αλλά μία ειλικρίνεια που τελικό στόχο έχει τον έλεγχο, είναι σκληρή, ελεγκτική και δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί κάθε αδυναμία του απέναντι προκειμένου να διατηρήσει προσχήματα, πάγιες καταστάσεις ή να επιτύχει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Σε πολιτικό επίπεδο, η Νέα Σελήνη έχει ήδη γίνει αισθητή με τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup να είναι ένα μεγάλο «ναι μεν, αλλά».

Στην ατομική ζωή, το βασικό κίνητρο που θα υποκινήσει αυτού του είδους τις συμπεριφορές είναι η ακύρωση ή και καθυστέρηση υποσχέσεων για μεγαλύτερη οικονομική άνεση και συναισθηματική ασφάλεια. Τέτοιου είδους γεγονότα θα οδηγήσουν σε ξεροκέφαλη αντιμετώπιση των ανθρώπων της καθημερινότητάς μας και θα υπονομεύσουν τις αρχικές καλές προθέσεις, σε μια προσπάθεια να περισώσει κανείς ότι μπορεί, ας είναι και μόνο η εικόνα του. Η Νέα Σελήνη θα φέρει στο προσκήνιο οποιεσδήποτε οικονομικές τριβές υπάρχουν μέσα στην οικογένεια, καθώς και παρόμοιες υποθέσεις με νομική χροιά και μπορεί να οδηγήσει σε συμπεριφορές για τις οποίες κανένας εκ των εμπλεκόμενων μερών δεν θα είναι περήφανος μετά.

Το ενδιαφέρον είναι ότι σε επίπεδο πρόθεσης, ιδεών και πεποιθήσεων το μόνο βέβαιο είναι ότι όλοι έχουν την εντύπωση ότι κάνουν το καλύτερο δυνατό για όλους. Σε πρακτικό επίπεδο όμως όλοι μπορούν να φερθούν με υπερβολική συγκατάβαση, συντηρητισμό και καταπιεστικά, με την εντύπωση ότι δρουν προστατευτικά. Είναι απαραίτητη η έμφαση στο ότι κάθε τέτοια επιμονή σε μία συγκεκριμένη θέση που φαίνεται να καταπιέζει τον απέναντι, στέκεται απολύτως σε πήλινα πόδια την συγκεκριμένη περίοδο. Ο λόγος είναι ότι η αρχική και πάρα πολύ σημαντική ανάγκη για άνοιγμα, επικοινωνία, συνεργασία και πρόοδο προς στο επόμενο βήμα, φαίνεται να μην έχει ικανή στήριξη. Υπάρχει ένα μεγάλο μπέρδεμα στο τι κάνει τον καθένα να αισθάνεται καλά, ποιος κάνει τον καθένα να αισθάνεται καλά και ποια ακριβώς είναι η δουλειά που πρέπει να γίνει για να μην αποδειχθούν οι συζητήσεις και γνωριμίες των ημερών σαπουνόφουσκες χωρίς διάρκεια ή μια ακόμη απόδειξη ότι δεν υπάρχει πραγματική συνάφεια, σύμπνοια και οικειότητα με τους ανθρώπους της ζωής μας.

Ακριβώς σε αυτό το σημείο, κάνει την είσοδό της και η ανάγκη για «de profundis» κουβέντες, ακόμη κι αν το μόνο που έχει κανείς να πει για τον εαυτό του είναι ότι δεν ξέρει τι ακριβώς γίνεται στα ερωτικά του, την καθημερινότητά του και κυρίως, μέσα του. Ο λόγος είναι ότι η παραδοχή και αποκάλυψη αυτής της βασικής αλήθειας στερεί από τον απέναντι τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί την υποψία ότι μπορεί να υπάρχει ένα τέτοιο μπλέξιμο. Είναι σαν να λέει κανείς «ναι, το μπέρδεμα είναι μία βεβαιότητα, πού πάμε από εδώ όμως;» αντί να σκοτώνεται να αποδείξει ότι είναι ο τέλειος ζογκλέρ και όλα είναι υπό έλεγχο.

Όπως και να επιλέξει κανείς να κινηθεί, και με όλο της το χάσιμο, τις υπαρξιακές ανησυχίες που τονίζει και τα παιχνίδια ισχύος στη σκακιέρα των οικείων ανθρώπων, η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο φέρνει σίγουρα μια πνοή ανανέωσης στην επικοινωνία και τη σκέψη του καθενός. Θα προσφέρει άφθονη έμπνευση και υποστήριξη από ανθρώπους που ούτε μπορεί κανείς να φανταστεί, για να ξεκαθαρίσουμε και να επιλύσουμε θεμελιώδεις αδυναμίες κι αυτό με τη σειρά του θα οδηγήσει σε πολύ καλύτερη διάθεση, δημιουργικότητα, άνοιγμα στον έρωτα και σχέσεις εμπιστοσύνης. Αρκεί, βέβαια, να επιλέξουμε να παραδεχτούμε τις θεμελιώδεις αδυναμίες μας με ειλικρίνεια και να μιλήσουμε και να δράσουμε με λίγο περισσότερη συναδερφικότητα ή, γιατί όχι, και αλτρουισμό.

* Οι ενέργειες της Νέα Σελήνης της 28 Ιανουαρίου 2017 είναι ευεργετικότερες για τους γεννημένους στο β΄ μισό του α΄ δεκαημέρου των Διδύμων, Ζυγού και Υδροχόου. Θα δυσκολέψουν παραπάνω τους γεννημένους στην μέση του γ’ δεκαημέρου του Καρκίνου, Σκορπιού και Ιχθύων. 

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5