1821 Digital Gallery
Stardust Notes 28.09.16

Stardust Notes 28.09.16

Νέα Σελήνη την 1 Οκτωβρίου

Αυτή η νέα Σελήνη στον Ζυγό μιλάει για σχέσεις, για ισότητα, για αμοιβαίο σεβασμό, για συνεργασία. Να μοιράζεσαι χωρίς να υποτιμάς, να ανταλλάσσεις χωρίς να μετράς, να κρατάς το χέρι χωρίς να πιέζεις, να είσαι μαζί χωρίς να χάνεις τον εαυτό σου, να βρίσκεσαι δίπλα χωρίς να ρίχνεις τον ίσκιο σου. Να νοιάζεσαι. Να αγαπάς. Να ενδιαφέρεσαι. 

Μια σχέση δεν είναι αγώνας δύο μονομάχων για τη νίκη. Στόχος είναι η ένωση. Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να υποχωρείς τη μία φορά και να αναλαμβάνεις τα ηνία της σχέσης την άλλη; Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να είσαι από πάνω, ή από κάτω, με τη θέλησή σου; Μπορείς να είσαι δυνατός και αδύναμος σε μια σχέση, ή και τα δύο. Οι δύο μπορούν να δημιουργήσουν τον δικό τους κόσμο μέσα στη σχέση τους – η σχέση τους μπορεί να γίνει ο κόσμος μέσα στον κόσμο. 

Κάθε νέα Σελήνη μάς ενθαρρύνει να θέσουμε ξανά τη ζωή σε κίνηση τολμώντας, ξεκινώντας, αρχίζοντας. Μια νέα Σελήνη μάς καλεί να κάνουμε πράξη τις προθέσεις μας, να κάνουμε πράξη τις ευχές, τα όνειρα και τις επιδιώξεις μας, να ενεργοποιηθούμε. Να επικεντρωθούμε σε ένα σκοπό. Είναι η στιγμή της ανανέωσης που περιέχει ενθουσιασμό και προσδοκία. Όσο η Σελήνη μεγαλώνει, οι ιδέες, οι επιθυμίες και οι επιδιώξεις αναπτύσσονται μαζί της. 

Δίπλα στη Νέα Σελήνη βρίσκεται ο Δίας που άρχισε τη διέλευσή του στον Ζυγό από τις 9 Σεπτεμβρίου, στον οποίο θα καθίσει μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2017. Ο Δίας στον Ζυγό δίνει έμφαση και ευνοεί σε προσωπικό επίπεδο τις διαπροσωπικές σχέσεις, τη συντροφικότητα, το γάμο και τις συνεργασίες. Σε κοινωνικό επίπεδο ο Δίας, σε αυτό το αέρινο, παρορμητικό ζώδιο, έχει τη δύναμη να δημιουργήσει, να μετασχηματίσει και να ενεργοποιήσει ιδέες, να λειτουργήσει εξισορροπητικά ανάμεσα σε αντιμαχόμενα πιστεύω, αντιλήψεις, οπτικές γωνίες και πρακτικές, να κινητοποιήσει θετικά τις κοινωνίες και τις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη τους, να κάνει λειτουργικές τις διαπραγματεύσεις, να αγωνιστεί για την ειρήνη στον κόσμο. Ακόμα και η μόδα θα επηρεαστεί από τον Δία στον Ζυγό: επιστροφή σε κλασικές γραμμές, ρομαντισμός στο στιλ, less is more, κομψότητα, εκλέπτυνση, υπονοώ χωρίς να δείχνω, καλύπτω για να εξάψω τη φαντασία. 

Σχετικα
Τα Ζώδια της Τρίτης 30.11.2021
Τα Ζώδια της Τρίτης 30.11.2021

Αυτή η νέα Σελήνη φέρνει στο προσκήνιο όλη την γκάμα των επιρροών του Δία κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Ζυγό: 1) Στροφή της προσοχής στις σχέσεις με κοινούς στόχους. 2) Επέκταση του κοινωνικού κύκλου, κοινωνικότητα, εξωστρέφεια, κοινωνική ορατότητα. 3) Έμφαση στις διαπραγματεύσεις, στις συμφωνίες, στις συνεργασίες και στις εποικοδομητικές συζητήσεις με στόχο κοινές επωφελείς αποφάσεις. 4) Αλληλοεκτίμηση, χαμηλοί τόνοι,  κατανόηση και αναγνώριση των αισθημάτων στις συντροφικές σχέσεις. 

Ποια είναι τα ΟΧΙ αυτής της νέας Σελήνης άλλα και του Δία; 1) Η υπερπροσαρμοστικότητα στην ή στις σχέσεις. Το να υποχωρείς δηλαδή συνεχώς, να παραχωρείς διαρκώς ή να συμβιβάζεσαι αγνοώντας τις επιθυμίες, τα θέλω και τους στόχους σου προς χάρη μιας εύθραυστης ισορροπίας – να διατηρείς μια σχέση ή ένα γάμο από ανασφάλεια χάνοντας τον εαυτό σου. 2) Ο εγωκεντρισμός επίσης δεν είναι αποδεκτή συμπεριφορά. 3) Ούτε το να κάθεσαι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ή να μπαίνεις σε μια σοβαρή συζήτηση με συγκεκριμένη ατζέντα αποτελεί το σωστό πλαίσιο για την εύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης, πρότασης ή προσπάθειας.

Η κυβερνήτρια του Ζυγού Αφροδίτη, που βρίσκεται στον Σκορπιό κατά τη διάρκεια της νέας Σελήνης, κάνει ακόμα πιο συγκεκριμένο το νόημα αυτής της νέας Σελήνης: «Επίλεξε την αγάπη. Ασπάσου την αλήθεια.  Άφησε πίσω το παρελθόν σου ευλογώντας το που σε έφερε μέχρι εδώ και προχώρα στο μέλλον. Βρίσκεσαι στο κατώφλι μιας νέας μεγάλης περιπέτειας. Ο βαθμός της πληρότητας που θα μπορέσεις να βιώσεις κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού εξαρτάται από το πόσα σενάρια που δεν λειτουργούν πια για σένα θα αφήσεις πίσω σου».   

*Επηρεάζει κυρίως το πρώτο δεκαήμερο των παρορμητικών ζωδίων (Ζυγούς, Αιγόκερους, Κριούς και Καρκίνους) και όσους έχουν ωροσκόπους ή πλανήτες σε αυτά μεταξύ 6ο-10ο.

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5