1821 Digital Gallery
Stardust 582
ΤΕΥΧΟΣ 582
STARDUST

Stardust 582

Παρθένε, στο προσκήνιο – πάλι
Αστρολογικές προβλέψεις από τον Γιώργο Πανόπουλο.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Υπάρχουν Κριοί γεννημένοι στις 3, 4, 5, 6 Απριλίου που αντιμετωπίζουν στο ριγκ τον βαρέων βαρών Πλούτωνα  προσπαθώντας κάθε τόσο να σηκωθούν πριν περάσουν δέκα δευτερόλεπτα ή άλλοι Κριοί μεταξύ 10-15 Απριλίου που με τη διέλευση του Ουρανού βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει ξαφνικά, αναπάντεχα, ριζικά. Όλοι ωστόσο οι Κριοί θα βρεθούν διαδοχικά μπροστά στις ευκαιρίες του Δία στον Ζυγό που τους καλεί να επιλέξουν το προσωπικό και επαγγελματικό μέλλον – προς τα πού θέλεις να πας επαγγελματικά τη ζωή σου; Με ποιον/ποιους; Ο Δίας σου ανοίγει το δρόμο – εσύ χρειάζεται να τον δεις καταρχάς και να τον περπατήσεις έπειτα. Προς το παρόν πάντως με την Έκλειψη Σελήνης στην Παρθένο (16/9) και τον ανάδρομο Ερμή επίσης στην Παρθένο χρειάζεται να αντιμετωπίσεις μια πεζή πραγματικότητα: την εκνευριστική καθημερινότητα, πρακτικές υποχρεώσεις, τη φροντίδα του σώματός σου, ένα πιθανό καβγά με συνάδελφο, δικό σου άνθρωπο, πελάτη ή υπάλληλο κι επιπλέον την ανυπομονησία σου που σε κάνει να σπρώχνεις εκεί που χρειάζεται να τραβήξεις την πόρτα.   

Ταύρος  (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Πώς; Ο έρωτας δεν είναι παιχνίδι; Η διασκέδαση δεν είναι διασκέδαση; Οι στόχοι, το μέλλον, οι φίλοι, οι σύμμαχοι και τα όνειρα μοιάζουν ξεθωριασμένα, άτονα, κουρασμένα; Οι κοινοί σκοποί, οι συνεργασίες, οι επιδιώξεις κάπου έχουν κλατάρει. Κι αυτός/ή που αγαπάς μοιάζει απών/απούσα. Η Έκλειψη Σελήνης (16/9) στις 24° Παρθένου μαζί με τον Ερμή δημιουργούν ανυπομονησία, απογοήτευση, αναμπουμπούλα σε σχέσεις και σχέδια – όλα στο ρελαντί. Δεν υπάρχει καμία καταστροφή ησύχασε, υπάρχει ένα απότομο ξεφούσκωμα – η ζωή σα σουφλέ ξεφούσκωσε προσωρινά και δεν υπάρχει γλύκα. Tα πράγματα θα ξαναστρώσουν αλλά για λίγο ακόμα χρειάζεται να κάνεις ένα βήμα πίσω, να αποστασιοποιηθείς από ό,τι συμβαίνει γύρω σου, να μην αντιδράσεις σε προκλήσεις, να μη ζητήσεις το λόγο σε παρεξηγήσεις, να μην κάνεις εικασίες γιατί οι άνθρωποι που αγαπάς συμπεριφέρονται παράξενα. Να τελειώσει ο ανάδρομος και τα ξανασυζητάμε. Μέχρι τότε απόφυγε να ρίξεις λάδι στη φωτιά, όπου υπάρχει. 

Σχετικα
Τα Ζώδια της Τετάρτης 01.12.2021
Τα Ζώδια της Τετάρτης 01.12.2021

Δίδυμοι  (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Κάπου πιέζεσαι και μάλιστα πολύ. Και συνεχώς. Σε σημείο που  αρχίζεις να πιστεύεις ότι η πίεση αυτή δεν θα σταματήσει ποτέ. Είναι οι σχέσεις, η σχέση που σε στενεύει; Είναι η επαγγελματική ζωή που θεωρείς ότι λιμνάζει και δεν σε βγάζει πουθενά; Προσπαθείς να βρεις επαγγελματική άκρη ή προσπαθείς να επιβιώσεις εργασιακά; Είναι κάποιος που αγαπάς που σου ψήνει το ψάρι στα χείλη; Βλέπεις τη συναισθηματική σου ζωή να έχει πέσει στα βράχια ή να είναι ανύπαρκτη; Ακόμα κι αν όλα πηγαίνουν φαινομενικά καλά η ψυχή σου είναι σκοτεινή και βαριά. Δεν μπορεί να αισθάνεσαι αλλιώς με τον Κρόνο και τον Άρη στον τομέα των σχέσεων και την Έκλειψη Σελήνης (16/9) στις 24° Παρθένου μαζί με τον Ερμή ανάδρομο επίσης στην Παρθένο στον τομέα της οικογένειας και στα θεμέλια της ψυχής σου. Ναι είναι βαρύς και ασήκωτος μήνας που η ζωή προχωράει αργά, με βήμα σημειωτόν, και οι σκοτεινές σκέψεις παίρνουν το πάνω χέρι. Ναι, πρόκειται για τεστ αντοχής. Χρειάζεται να το περάσεις για να προχωρήσεις με ό,τι αξίζει. Μετά τα διόδια υπάρχει φως.   

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της Τρίτης 30.11.2021
Τα Ζώδια της Τρίτης 30.11.2021

Η Έκλειψη Σελήνης (16/9)  στις 24° Παρθένου, μαζί με τον ανάδρομο Ερμή στην Παρθένο σού δημιουργούν τη διάθεση να τα βροντήξεις όλα και να φύγεις – ναι, βαρέθηκες τους πάντες και τα πάντα, κουράστηκες να ζητάς αισθήματα και να μην τα παίρνεις, να τρέχεις πίσω από ανθρώπους που δεν αξίζουν, να δουλεύεις για ανθρώπους που περιφρονείς, να ζεις μια ζωή που σου φαίνεται ανούσια, να συζητάς σαχλαμάρες, να μην μπορείς να δεις τη ζωή σου πέρα από τον επόμενο μήνα γιατί όλα είναι ρευστά, συγκεχυμένα, θολά. Η κρίση αυτής την εποχής συμπυκνώνεται στην επικοινωνία – άλλα σε τρώνε κι άλλα συζητάς, άλλα θέλεις και άλλα σου δίνουν, θέλεις να δώσεις αυτά που έχεις και σου ζητάνε αυτά που δεν έχεις. Προσοχή: Μην πιστεύεις ό,τι σου λέει το μυαλό σου γιατί αυτή την εποχή η κρίση σου δεν είναι καλή. Μην ανοίγεις δύσκολες συζητήσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε καυγάδες. Μην περιμένεις συναισθηματική ανταπόκριση τώρα που όλοι βρίσκονται στο ίδιο μίξερ και χτυπιούνται. Όχι αποφάσεις. Η απάντηση όταν το μυαλό αρχίζει να μπάζει νερά: άδειασε τα συρτάρια και ξαναφτιάξε τα, σφουγγάρισε όλο το σπίτι, άλλαξε διαρρύθμιση στα έπιπλα ή τρέξε μέχρις εξαντλήσεως στο γυμναστήριο – εργασιοθεραπεία, η παλιά καλή συμβουλή εναντίον του άγχους. 

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Η αναταραχή στην Παρθένο με την έκλειψη Σελήνης (16/9) στις 24° Παρθένου και την ανάδρομη πορεία του Ερμή επίσης στην Παρθένο συνεχίζεται πιέζοντας τα οικονομικά σου, την τσέπη σου, την ασφάλειά σου. Το έχουμε ήδη επισημάνει από την αρχή του μήνα. Τι άλλο θα μπορούσε να σημαίνουν αυτά τα αστρολογικά φαινόμενα εκτός από έξοδα, οικονομικά άγχη, φόβο για το μέλλον και πεσμένο ηθικό; Πιέζεσαι να κάνεις κάτι ώστε να αναπτερωθεί η αυτοπεποίθησή σου, η αυτοεκτίμησή σου, ο δυναμισμός σου. Πώς; Μήπως χρειάζεται να εξελίξεις τις επαγγελματικές σου προδιαγραφές και τα ταλέντα σου; Αυτό πρακτικά σημαίνει περισσότερη γνώση, σεμινάρια, σπουδές, επέκταση όσων ξέρεις. Μήπως να ψαχτείς επαγγελματικά και αλλού; Μήπως να αλλάξεις ακόμα και κατεύθυνση ή προσανατολισμό; Μια δεύτερη δουλειά; Μια δική σου δουλειά; Πρόσθεσε στα προσόντα σου μαθαίνοντας καινούργια πράγματα, όσο χρονών κι αν είσαι. Σκέψου το ενδεχόμενο να ξεκινήσεις κάτι δικό σου. Δεν ξέρω αν είναι κάτι από όλα αυτά εφικτό αλλά είναι μια περίοδος που χρειάζεται να διερευνήσεις όλες τις δυνατότητες και τις επιλογές που έχεις. Ο Άρης πάντως στον Τοξότη σε ενθαρρύνει σε οτιδήποτε αποφασίσεις για το μέλλον σου – όχι αμέσως αλλά από το τέλος του μήνα μπορείς να βάλεις μπροστά ό,τι σου προσφέρει οικονομική διέξοδο και ενθουσιασμό. Κατά τα λοιπά χρειάζεσαι έναν άνθρωπο να αγαπήσεις και να σε αγαπήσει, δύο καλούς φίλους και ένα μπουκάλι καλό κρασί για να αισθανθείς έξω καρδιά γιατί πολύ έχεις βαρύνει τελευταία. 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Υπάρχει μια τεράστια αντίφαση που είναι πολύ εκνευριστική, το λιγότερο. Ενώ υπάρχουν ζητήματα που χρειάζονται επειγόντως λύσεις ή θέματα που σε καλούν να αποφασίσεις, η καλύτερη στάση που μπορείς να υιοθετήσεις τώρα είναι η ακινησία – μείνε ακίνητος/η. Με άλλη μια έκλειψη που σε επηρεάζει άμεσα και αυτή τη φορά συμβαίνει στο ζώδιό σου –έκλειψη Σελήνης (16/9) στις 24° Παρθένου– και τον κυβερνήτη σου Ερμή ανάδρομο επίσης στην Παρθένο μπορεί να ενεργοποιούνται αισθήματα, παρορμήσεις, παράπονα, τύψεις, μελαγχολία, θυμός και οργή για όσα έγιναν και σε πλήγωσαν ή δεν έγιναν και σε απογοήτευσαν, ή να αισθάνεσαι ότι τίποτα δεν προχωράει και η ζωή σου έχει κολλήσει, όμως αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και ακόμα περισσότερο αν προσπαθήσεις να δράσεις είναι πιθανόν να βρεις τοίχο ή αντίσταση από τους άλλους. Πάψε να κολυμπάς και βγες για λίγο στην ακτή χωρίς να προσπαθείς να λύσεις οτιδήποτε σοβαρό και χωρίς να παίρνεις οριστικές αποφάσεις. Αλλάζεις – η ζωή σου αλλάζει. Να θυμάσαι ότι ακόμα και οι ευτυχισμένες αλλαγές στην αρχή τους είναι δύσκολες.  

 Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Φυσικά και οι γεννημένοι στις αρχές του ζωδίου σου θα αντιληφθούν ότι κάτι αλλάζει με τον Δία στον Ζυγό: εκεί που ζεσταίνεσαι και η υγρασία είναι δυσάρεστη νιώθεις ένα αεράκι να σε δροσίζει και παίρνεις βαθιά ανάσα – ναι, κάτι αλλάζει. Όμως με τη δεύτερη έκλειψη, Σελήνης αυτή τη φορά (16/9) στις 24° της Παρθένου μαζί με τον ανάδρομο Ερμή επίσης στην Παρθένο, δεν μπορείς να χαρείς ακόμα τον Δία αφού η προσοχή στρέφεται στην εργασιακή πραγματικότητα, στις πρακτικές πλευρές της καθημερινότητας, σε γραφειοκρατικές εκκρεμότητες, σε θέματα που άπτονται της υγείας, σε τρεξίματα ρουτίνας και σε εκνευρισμούς με συναδέλφους, πελάτες, κοντινούς ανθρώπους σου που σε επιβαρύνουν με υποχρεώσεις και απαιτήσεις. Ναι, παρόλο που υπάρχει πιθανόν κάποιο μέτωπο ανοιχτό, ή περισσότερα –αισθηματικά, εργασιακά, επαγγελματικά, σπουδών, αναζήτησης δουλειάς, σχέσεων– δεν λύνονται όπως θα ’θελες, στην πραγματικότητα σούρνονται. Λίγο ακόμα – θα πάρεις μπρος. 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Εντάξει, με την Έκλειψη Σελήνης (16/9) στις 24° Παρθένου και συμπεριλαμβάνοντας και τον ανάδρομο Ερμή επίσης στην Παρθένο είναι περιττό να πούμε ότι δεν κάνεις κέφι, ενώ χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να το βρεις. Δεν σου συμβαίνει κάτι τρομερό – άντε μια μικροπαρεξήγηση με ένα φίλο, ένα συνεργάτη, έναν πελάτη ή ακόμα και τον άνθρωπο με τον οποίο είσαι μαζί. Όμως αισθάνεσαι στεγνή την ψυχή σου – σαν να μην έχεις βρει αυτό που ψάχνεις ερωτικά ή επαγγελματικά, σαν να σκέφτεσαι ότι για αλλού ξεκίνησες να πας κι αλλού η ζωή σε πάει. Ένα όνειρο δεν σου βγήκε, μια ερωτική ιστορία που τέλειωσε σε στοιχειώνει, μια ευκαιρία που είχες την αγνόησες – να, τέτοια φορτίζουν τις μέρες ή τις νύχτες σου. Ακόμα κι αν βγαίνεις έξω με φίλους και γνωστούς για διασκέδαση εκεί που ξεχνιέσαι έρχεται μια στιγμή που συννεφιάζεις – και, ναι, συνεχίζεις να είσαι στην παρέα αλλά το μυαλό και η καρδιά έχουν φύγει. Πρόκειται για μερικές επιβαρυμένες συναισθηματικά μέρες – θα περάσουν. 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Ναι, το έχουμε πει. Να το ξαναπούμε. Ο Σεπτέμβριος είναι ένας δύσκολος, ασαφής, ρευστός μήνας στον οποίο χρειάζεται να μείνεις ακίνητος/η. ΚΑΙ αυτή η έκλειψη, τώρα Σελήνης (16/9) στις 24° Παρθένου, σε αφορά άμεσα και συνδέεται επίσης όπως και η προηγούμενη με τον άξονα Οικογένεια/ Επαγγελματική ζωή. Εσύ και όσοι Αγαπάς, Εσύ και ο Επαγγελματικός σου αγώνας. Χρειάζεται να σκεφτείς τη ζωή, τις πράξεις και τα έργα σου των τελευταίων έξι μηνών – xωρίς να αυτομαστιγωθείς, χωρίς να νιώσεις τύψεις και ενοχές, ούτε όμως να ρίξεις το φταίξιμο στους άλλους όταν καταφανώς πρόκειται για δικές σου άστοχες επιλογές. Σαν θεατής στην ταινία της ζωής σου δώσε το μπράβο στον εαυτό σου όπου τα πήγε καλά, ενθάρρυνέ τον για την αντοχή και την προσπάθεια που κάνει να τα καταφέρει, σημείωσε τα λάθη κι όπου μπορείς διόρθωσέ τα και κοίτα μπροστά. Ο Δίας στον Ζυγό δημιουργεί νέες επαφές, γνωριμίες, περιπέτειες, επαγγελματικές διεξόδους – στρέψε το βλέμμα σου σε αυτές. 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ναι, η Αφροδίτη στον Ζυγό σού προσφέρει κοινωνικότητα, φωτίζει την προσωπικότητά σου κάνοντάς σε θελκτικό/ή σε όσους θέλεις να πείσεις ή να γοητεύσεις, σε βοηθάει στις επαγγελματικές σου επαφές αλλά για λίγο ακόμα υπάρχουν αγκάθια που δεν σε αφήνουν να προχωρήσεις όπως θα ’θελες. Το ένα είναι ο Άρης πίσω από την πλάτη σου, στον Τοξότη που σε βραχυκυκλώνει ψυχολογικά αλλά και πρακτικά στην καθημερινότητά σου – εργασιακή και προσωπική και αυτή την εποχή επηρεάζεσαι και από την έκλειψη Σελήνης (16/9)  στις 24° Παρθένου, αλλά και τον ανάδρομο Ερμή επίσης στην Παρθένο. Αυτό σημαίνει ότι η επικοινωνία, οι επαφές, οι συναντήσεις, οι συζητήσεις που κάνεις ενέχουν τον κίνδυνο παρεξηγήσεων, ασυνεννοησίας και αντιπαραθέσεων. Με λίγα λόγια σοβαρές συζητήσεις, σχέδια, ραντεβού δεν προχωράνε, καθυστερούν, αναβάλλονται. Για να μη σου σπάσουν τα νεύρα φρόντισε ώστε οτιδήποτε σε ενδιαφέρει σε επίπεδο αποφάσεων, συζητήσεων και σχέσεων να επανέλθει μετά τις 22 του μήνα. Μέχρι τότε μπορείς να αστράφτεις κοινωνικά αλλά να κρατάς μικρό καλάθι παντού.   

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Η Έκλειψη Σελήνης (16/9) στις 24° Παρθένου και ο ανάδρομος Ερμής επίσης στην Παρθένο σηματοδοτούν ή φέρνουν στην επιφάνεια μια οικονομική ή συντροφική κρίση. Κρίση σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να ασχοληθείς πολύ σοβαρά με τις οικονομικές σου δοσοληψίες ή τους διακανονισμούς με συνεταίρους, με τράπεζες, εφορία, θέματα που σχετίζονται με διατροφές, κληρονομικά, δάνεια, κοινό οικογενειακό ταμείο, ασφάλειες κ.λπ. Υπάρχει μια τρύπα στα οικονομικά σου που δεν μπορείς να κάνεις ότι δεν βλέπεις. Ή υπάρχει πιθανόν δυσαρέσκεια και δυσφορία στη συντροφική ή αισθηματική σου ζωή που χρειάζεται άμεση επέμβαση ώστε να βρεθεί κοινή λύση, ή τουλάχιστον να συμφωνήσετε οι δύο του ζευγαριού ότι υπάρχει πρόβλημα που χρειάζεται αντιμετώπιση. Είναι εποχή διακριτικών επεμβάσεων κι όχι αποφάσεων – οι αποφάσεις καλύτερα να αναβληθούν για μετά τις 25 του μήνα. Το έντονο άγχος για τα οικονομικό σου μέλλον σε προτρέπει να γίνεις τολμηρός/ή και ευέλικτος/η αναζητώντας τις ευκαιρίες στο χαοτικό κόσμο που ζούμε. Υ.Γ. Μπορεί να είναι και μια περίοδος πάντως που μπορείς να αφεθείς στις χαρές του σεξ χωρίς να ξεχνάς ότι όσο περισσότερο γνωρίζεις τον Άλλο τόσο πιο απολαυστικό γίνεται – αυτή η επισήμανση είναι μια έκκληση για μονογαμία.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Δυστυχώς η ζωή δεν είναι σινεμά ή όταν τον μιμείται τις περισσότερες φορές είναι κακό σινεμά. Αυτό σημαίνει ότι όσο κι αν προσπαθείς να ζήσεις το «για πάντα», ή «σου υπόσχομαι ότι θα περάσουμε όλη τη ζωή μας μαζί ερωτευμένοι», ή «είμαστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλο», έρχεται η στιγμή που η πραγματικότητα έρχεται αναπότρεπτη να γειώσει οποιαδήποτε ερωτική ιστορία. Έτσι είτε με τον Άρη και τον Κρόνο στον Τοξότη είτε με άλλη μια Έκλειψη που σε αφορά άμεσα –Σελήνης (16/9) στις 24° Παρθένου– ή τον Ερμή ανάδρομο στην Παρθένο, έρχεσαι αντιμέτωπος/η με το κομβικό θέμα Σχέσεις. Είτε αφορά τη συντροφική σου ζωή, είτε μια ερωτική ιστορία, είτε μια επαγγελματική συνεργασία, χρειάζεται ή αναγκάζεσαι ή ήρθε η ώρα να την επαναξιολογήσεις, να την επανεκτιμήσεις, να δεις τις δυνατότητές της ή την εξέλιξή της. Νιώθεις καλά σε αυτήν; Σε προχωράει; Έχεις προβλήματα; Μπορούν να συζητηθούν ώστε να υπάρξει ανανέωση και επανεκκίνηση; Αν αισθάνεσαι παγιδευμένος/η μήπως ήρθε οι ώρες να αναζητήσεις εναλλακτικές; Ναι, είναι μια κομβική περίοδος που όμως δεν χρειάζεται να πάρεις αποφάσεις εν θερμώ. Άφησε την καρδιά να αποφασίσει βάζοντας στο παιχνίδι και τη λογική.

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5