1821 Digital Gallery
Υδροχόε... 288
ΤΕΥΧΟΣ 288
STARDUST

Υδροχόε... 288

...Όταν οι σχέσεις γίνονται υπερβολικά συναισθηματικές, με μεγάλες δόσεις ζήλειας και κτητικότητας, αρχίζεις να ψάχνεις την έξοδο κινδύνου.

Όταν οι σχέσεις γίνονται υπερβολικά συναισθηματικές, με μεγάλες δόσεις ζήλειας και κτητικότητας, αρχίζεις να ψάχνεις την έξοδο κινδύνου. Μπορείς πανεύκολα να οδηγήσεις μια σχέση στην κατάρρευση εάν αρχίσεις να συνειδητοποιείς ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εξέλιξής της. Φυσικά κι έχεις την ικανότητα να ανταποκρίνεσαι συναισθηματικά –παρόλες τις φήμες για το αντίθετο–, αλλά τίποτα δεν σε συναρπάζει περισσότερο από ένα ευφυές μυαλό. 

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Δουλεύεις σκληρά και ξεκουράζεσαι όταν και όποτε μπορείς; Αυτό συμβαίνει όταν ο 10ος οίκος σου είναι ενεργός και η Αφροδίτη βρίσκεται στον 11ο ηλιακό οίκο σου: η ταυτόχρονη ενέργειά τους δίνει μια πρόσκαιρη ανακούφιση σ’ όσους απαυδισμένους Κριούς έχουν φτάσει να πιστεύουν ότι ο έρωτας είναι μόνο για τους πολύ νέους, ή για τους πολύ ηλίθιους. Με τον Άρη πάντως έστω κι ανάδρομο στον Λέοντα, ακόμα κι αν δεν τρελαίνεσαι από το πάθος ενός Έρωτα, εντούτοις είσαι κοντά σε κάποιον/α που σου θυμίζει ότι παρόλο που στο τέλος όλοι μπορεί να καταλήξουμε μόνοι, προς το παρόν δεν είσαι μόνος ή δεν θέλεις να είσαι πια μόνος. Α, κι αν αρνείσαι τα αυτονόητα και θεωρείς ακόμα ότι οι σχέσεις αποτελούνται από ένα πρωταγωνιστή και έναν κομπάρσο, τώρα θα καταλάβεις ότι οι ρόλοι έχουν αλλάξει δραματικά. 

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της Πέμπτης 27.01.2022
Τα Ζώδια της Πέμπτης 27.01.2022

Πριν η Αφροδίτη αρχίσει τη διέλευσή της στον Υδροχόο (στις 18/1) ίσως να πέρασες πολύ καιρό, μπορεί και μήνες, αδιαφορώντας για την κοινωνία ή για τις κοινωνικές συναναστροφές. Ίσως οι καταστάσεις και οι περιστάσεις να γύρισαν τόσο ανάποδα το μυαλό σου που καμιά επιδιόρθωση δεν μπορούσε να το επαναφέρει στα ίσα του. Ίσως οι απανωτές κωλοτούμπες και τα σκοτσέζικα ντους στις σχέσεις σου να σε εξάντλησαν σε σημείο να αποστασιοποιηθείς από την εξωτερική πραγματικότητα. Όλο αυτό το διανοητικό αερόμπικ που θα έκανε και Δίδυμο να πάθει θλάση, τώρα υποχωρεί προς χάριν μιας χαριέσσας επιστροφής στον κόσμο. Αν όχι, τουλάχιστον τα μαλλιά σου φαίνονται στη θέση τους πια και περισσότερο λαμπερά.   

 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της Τετάρτης 26.01.2022
Τα Ζώδια της Τετάρτης 26.01.2022

Xωρίς ανησυχία ασχολήσου με την επαγγελματική σου ζωή, που ξαναγίνεται ενδιαφέρουσα και πιο υποσχόμενη από ποτέ. Αυτό δεν είναι τελικά που αναζητάς σαν Δίδυμος; Όχι μόνο να είσαι απασχολημένος/η και χρήσιμος/η, αλλά να κάνεις και κάτι που έχει ουσία και να αναγνωρίζεται; Κάτι τέτοιο τουλάχιστον προσπαθούν να σε κάνουν να πιστέψεις κάποιοι αστρολόγοι που θεωρούν ότι τώρα πρέπει να δείξεις το καλύτερο επαγγελματικό σου πρόσωπο. Σύμφωνα βεβαίως με κάποιους άλλους η επαγγελματική επιτυχία θα σε κάνει να ξεχάσεις πόσο συναισθηματικά πεινασμένος παραμένεις μετά από σχέση(-σεις) γεμάτες  από  πληγωμένο εγωισμό, χωρισμούς, επιστροφές, παράπονα και τάσεις φυγής. Υ.Γ. Η Αφροδίτη στον 9ο ηλιακό σου οίκο ψιθυρίζει: «φύυυγε… ταξίιιδεψε»... Θυμήσου μόνο ότι όποιος/α σου δίνει την αίσθηση της «οικογένειάς» σου είναι σημαντικός/ή τώρα.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Δεν ξέρω αν αποτελεί παρηγοριά στον άρρωστο, αλλά μπορείς να αντιληφθείς άμεσα ότι δεν είσαι ο μόνος Καρκίνος που έχει οικονομικά προβλήματα σε αυτό τον κόσμο. Είτε είσαι ελεύθερος επαγγελματίας είτε πρωθυπουργός, συνεχίζουν να υπάρχουν λογιστές που σου λένε να κάνεις ακόμα μια τρύπα στη ζώνη σου. Μην πάθεις υστερία, ωστόσο. Κατηγόρησε τον Άρη στο 2ο οίκο που σε κατακλύζει με οικονομικές υποχρεώσεις και πρόσθεσε στις επαγγελματικές σου ικανότητες καινούργια προσόντα. Βεβαιώσου επίσης ότι θα ξεκλέψεις λίγο χρόνο για να ανακαλύψεις πού πουλάνε φτηνότερα κραγιόν ή aftershave. Δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρεις οικονομικά αυτή τη μακρά περίοδο των ισχνών αγελάδων, αλλά όταν η Αφροδίτη βρίσκεται στον ηλιακό σου 8ο οίκο, τα πράγματα φαίνονται λίγο πιο αισιόδοξα και φωτεινά. Τουλάχιστον πρόσκαιρα.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Αν είσαι σε ένα πάρτι που τα ποτήρια τσουγκρίζοντας κάνουν γκλιν-γκλον, που τα φιλιά συγκρούονται ανεπαίσθητα στον αέρα σαν τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια και όλοι γελάνε και διασκεδάζουν, μην εκπλαγείς αν εσύ νιώθεις ανίκανος/η να συμμεριστείς εκατό τοις εκατό αυτή την ανάλαφρη χαρά. Η αλήθεια είναι ότι είσαι πολύ απορροφημένος/η με τα προβλήματά σου, ώστε να χαρείς το πάρτι, το ρομάντζο, το καλό κρασί και την ευκαιρία να λάμψεις στην κοινωνική σκηνή. Ευτυχώς που η Αφροδίτη στον Υδροχόο σαν νοσοκόμος υπηρεσίας σε οδηγεί ευγενικά στο κρεβάτι σου, όπως έναν ασθενή μετά από εγχείρηση. Είσαι όμως τόσο πολύ απασχολημένος (για να μην πω ναρκωμένος) με τον εαυτό σου, που δεν μπορείς καν να δεις ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος δίπλα σου που σε βοηθάει να αναρρώσεις.  

 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Εάν δεν είχες ποτέ σου μια μεγάλη σχέση, μπορείς τουλάχιστον να ονειρευτείς πόσο ωραία θα ήταν να είχες κάποιον/α στο πλάι σου. Ή, αν θέλεις, μπορείς να γκρινιάξεις για τις απογοητεύσεις που φέρνει η ζωή με τους εξοντωτικούς της ρυθμούς. Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο υπάρχει ο Άρης στον Λέοντα  δεν υπάρχει περίπτωση να ηρεμήσεις εργασιακά. Είναι συγκλονιστικός πάντως ο τρόπος που μερικοί Παρθένοι με τον Άρη υποκρίνονται ότι όλα είναι ρόδινα τη στιγμή ακριβώς που είναι έτοιμοι να σκοτώσουν άνθρωπο. Δεν έχεις άδικο να νιώθεις έτσι αντέχοντας εξαντλητικά ωράρια και αφεντικά που συμπεριφέρονται σαν να έχουν πάρει ληγμένα. Υ.Γ. Ήρθε η στιγμή να αναρωτηθείς πώς μπορείς να συνδυάσεις χαρά και εργασία.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου  - 23 Οκτωβρίου)

Δεν είναι καταπληκτικό, έτσι για αλλαγή, να βγαίνεις έξω και να αναπνέεις καθαρό αέρα; Η κυβερνήτης σου Αφροδίτη στον 5ο ηλιακό σου οίκο σε ενθαρρύνει να το ρίξεις λίγο έξω, να υψώσεις λίγο παραπάνω τον εγωισμό σου, να παραστήσεις λίγο παραπάνω τον ωραίο ή την ωραία, να παθιαστείς λίγο παραπάνω, να αφεθείς λίγο παραπάνω στις επιθυμίες σου. Μπορείς ακόμα και να φλερτάρεις ανοιχτά. Ναι, οι βαριοί πλανήτες κοντεύουν να σε θάψουν ζωντανό μέσα στη σοβαρότητα, την αυστηρότητα, τους περιορισμούς, τις ευθύνες και το άγχος της προσωπικής και επαγγελματικής επιβίωσης. Ευτυχώς που ποτέ δεν πρόκειται να χάσεις την αισιοδοξία σου, αφού σαν Ζυγός έχεις την ικανότητα να ξεχνάς το παρελθόν γρήγορα. Τουλάχιστον έτσι αφήνεις τους άλλους να πιστεύουν.  

 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου -  21 Νοεμβρίου)

Κι ενώ κάποιες συναντήσεις σου με τον Δία και τον Ουρανό στους Ιχθύες μπορεί να είναι από γοητευτικές έως αλλόκοτες και αναπάντεχες ερωτικές ιστορίες, η απάντηση στη διπλή ερώτηση «Τι θα κάνω στη ζωή μου και τι θα κάνω με τους άλλους;» αξίζει όσο και μια μέρα χωρίς κόκκινα φανάρια στην Πατησίων. Ενώ η πίστη σου δοκιμάζεται  με τον Κρόνο που σου βάζει τα δύο πόδια σ’ ένα παπούτσι, χρειάζεται να παραμείνεις σταθερά αισιόδοξος σε δουλειά και σχέσεις, ανεξάρτητα από το πώς νιώθεις μέσα σου. Διαθέτεις αυτό το ταλέντο και όταν μάλιστα δεν υπάρχει στα μάτια σου το τρομακτικό βλέμμα «έχω καταπιεί την άβυσσο», τότε διαθέτεις και το λουκ που μπορεί να γοητεύσει ακόμα και τον τοίχο μπροστά σου. Υ.Γ. Σου υπενθυμίζω και πάλι ότι οι μήνες μέχρι και τις αρχές Ιουνίου είναι πολύ σημαντικοί για το παρόν και το μέλλον σου.

 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Ακόμα κι αν τα επαγγελματικά άγχη υπάρχουν, δίπλα τους υπάρχουν και οι ελπίδες ότι μπορείς να απλώσεις το πόδι σου σε νέο έδαφος, όχι μόνο χωρίς τον κίνδυνο να τσακιστείς αλλά και με μεγάλες πιθανότητες να απογειωθείς. Ok, οι οικονομικές στεναχώριες που σε κάνουν να ξυπνάς κάθε πρωί τινάζοντας το πορτοφόλι σου δεν θα εξαφανιστούν και οι σχέσεις θα συνεχίσουν να αποτελούν μια καυτή πατάτα για την καρδιά σου. Εάν επιμένεις όμως να μη ρισκάρεις τίποτα  επειδή φοβάσαι μήπως χάσεις την ασφάλειά σου, με τι τρόπο πιστεύεις ότι μπορείς να βελτιώσεις την οικονομική ή τη συναισθηματική σου κατάσταση;

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Με δραστηριοποιημένο τον άξονα που περιέχει τους 2ο και 8ο οίκους σου, το μισό κομμάτι του εαυτού σου κατοικείται από έναν καταπιεσμένο καλλιτέχνη που διψάει για δημιουργία, συναισθηματική πληρότητα και σεξουαλική ικανοποίηση. Κι ενώ το μελόδραμα του τυραννισμένου αυτοδημιούργητου μπορεί να είναι επιτυχημένο, υπάρχουν πάντα οι απλήρωτοι λογαριασμοί που ταρακουνάνε την άλλη πλευρά του εαυτού σου που διψάει για χρήμα κι εξασφάλιση. Όποιο κομμάτι σου κι αν υπερισχύσει, μην ξεχνάς ότι όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες, από τον Μικελάντζελο μέχρι τον Γουόρχολ, ζούσαν χάρη στους φιλότεχνους χορηγούς. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει: Συνεργασία. Ή, αλλιώς, σε μια σχέση επαγγελματική ή συναισθηματική χρειάζεται να επωφελούνται και οι δύο συμβαλλόμενοι, αλλιώς παραμονεύει το παγόβουνο. 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου -  18 Φεβρουαρίου)

Τη μια στιγμή χάρη στην Αφροδίτη στο ζώδιό σου ενθουσιάζεσαι με τις προοπτικές που υπάρχουν και πέντε λεπτά αργότερα ο ανάδρομος Άρης στον Λέοντα σε φέρνει σε επαφή με ανθρώπους που σε φρενάρουν – θα μπορούσες να τους αγνοήσεις αν δεν ήταν άνθρωποι που επηρεάζουν τη ζωή σου είτε με τη μορφή συντρόφου είτε επαγγελματικού συνέταιρου. Εάν σταματήσεις να προσπαθείς να ελέγχεις τον/την Άλλο/η ή αν ενδιαφερθείς ουσιαστικά με τα δικαιολογημένα παράπονα του συντρόφου σου ίσως μπορέσεις… να σώσεις ακόμα τη σχέση που τραντάζεται κάθε δεύτερη μέρα από τα κύματα.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Παρόλο που ποτέ δεν θα σταματήσεις να παραπονιέσαι ότι το σύμπαν σου φέρεται πιο σκληρά απ’ ό,τι ο Θεός στον Ιώβ, εξαντλώντας την υπομονή σου, δεν πρέπει να έχει διαφύγει της παρατηρητικότητάς σου ότι ο Δίας σε ευνοεί όπως μπορεί από τη στιγμή που πέρασε στο ζώδιό σου. Ακόμα και στις πιο επώδυνες στιγμές, όχι μόνο δεν σε αφήνει να διαλυθείς, αλλά λειτουργεί σαν δίχτυ προστασίας. Μη φωνάζεις ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ότι στη δουλειά δίνεις τον υπέρ πάντων αγώνα, ότι σχέσεις διαλύθηκαν εκεί που δεν το περίμενες ή  ότι τα  όνειρα που έκανες έσβησαν σε μια βραδιά. Ακόμα και ναυαγός, υπάρχει πάντα ένα νησί δίπλα σου. Αντί στον απολογισμό να επιμένεις στις ατυχίες, μήπως είναι πιο εποικοδομητικό να διαπιστώσεις τους δρόμους που έχουν ανοίξει;

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 gpano@stardome.gr

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5