1821 Digital Gallery
Stardust 568
ΤΕΥΧΟΣ 568
STARDUST

Stardust 568

Ταύρε, ξεσκόνισε χαμόγελο και όπου σε βγάλει

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ο ανάδρομος Άρης, ο κυβερνήτης σου, δεν είναι ό,τι καλύτερο συμβαίνει. Σαν να προχωράς με τρικλοποδιές. Τουλάχιστον ο ανάδρομος διελαύνει στον Τοξότη, σε ένα φιλικό για σένα ζώδιο. Οπότε σου δίνει την ευκαιρία, αν όχι να πιάσεις ό,τι σε απασχολεί από τα κέρατα, να το σκεφτείς και να βρεις διεξόδους. Επειδή ο ανάδρομος Άρης δημιουργεί θυμό, υπόγεια ένταση και σπασμωδικές αντιδράσεις που προηγούνται της σκέψης, μην ανοίγεις συζητήσεις ή θέματα που κάνουν τζιζ αυτή την περίοδο. Μην παίρνεις τοις μετρητοίς αντιθέσεις και συμπεριφορές που θεωρείς άδικες, αδιάφορες ή και επιθετικές – άσ’ το να πέσει κάτω. Έχε υπόψη σου ότι δουλειές και σχέσεις βρίσκονται σε κατάσταση ρευστότητας, οπότε περίμενε να πέσει η σκόνη και μετά βλέπεις τι κάνεις.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου. Και ο Ερμής στο ζώδιό σου ανάδρομος μέχρι 22/5. Αυτό λέγεται συμπαντική ειρωνεία. Αν υπήρχε μόνη της η Αφροδίτη, τα πράγματα θα κυλούσαν πολύ καλύτερα. Ακόμα και με τον Ερμή εδώ απλώς θα έτρεχες περισσότερο. Όμως με τον Ερμή ανάδρομο δεν αφήνεσαι να απολαύσεις την περίοδο γιατί όλο και κάτι ξεφεύγει, όλο και κάποιος σε εκνευρίζει, όλο και μια δουλειά που δεν είχες υπολογίσει εμφανίζεται στη μέση του πουθενά, μια εκκρεμότητα ή κάτι διαδικαστικό χρειάζεται να κάνεις, ή πολύ απλά μένεις από μηχανάκι, αυτοκίνητο, κομπιούτερ κ.λπ., ξεχνάς κινητό ή τα κλειδιά σου. Ωστόσο η Αφροδίτη είναι Αφροδίτη: απαρατήρητος/η πάντως δεν περνάς.


Σχετικα
Τα Ζώδια της Τρίτης 07.12.2021
Τα Ζώδια της Τρίτης 07.12.2021

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Τελευταία δεν είσαι τόσο ορατός ή τόσο παρόν όσο άλλοτε. Ή η παρουσία σου είναι περισσότερο διακριτική, κάθεσαι στην άκρη και υπάρχουν περισσότερες στιγμές σιωπής και εσωστρέφειας. Πιθανόν να παίρνεις ανθρώπους, δουλειά, συμπεριφορές, σχέσεις και στόχους περισσότερο σοβαρά – παρατηρείς πιο βαθιά, έχεις μεγαλύτερη επίγνωση της επιρροής σου στους άλλους και της επιρροής τους πάνω σου. Περισσότερο από ό,τι τα τελευταία χρόνια, χρειάζεσαι συναισθηματική κάλυψη και είσαι έτοιμος/η να δεσμευτείς. Συνειδητοποιείς ότι λέξεις όπως διάρκεια και σταθερότητα δεν είναι επικίνδυνες, αλλά σηματοδοτούν το είδος της ζωής που επιδιώκεις. Προς το παρόν δύο επισημάνσεις: Με ανάδρομο τον Ερμή στον Ταύρο (έως 22/5) η εργασιακή πραγματικότητα σε πιέζει, το παρελθόν επανέρχεται να σου θυμίσει ό,τι πιθανόν θέλεις να ξεχάσεις και υπάρχουν πρακτικές εκκρεμότητες που χρειάζεται να κλείσεις.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της Δευτέρας 06.12.2021
Τα Ζώδια της Δευτέρας 06.12.2021

Η επιστροφή σε ορθή πορεία του Δία στην Παρθένο (από 9/5) σηματοδοτεί την αναζωογόνηση της αισιοδοξίας, τη βελτίωση της επικοινωνίας, την επιθυμία σου να αυξήσεις τη γνώση σου διευρύνοντας τις σπουδές σου ή προσθέτοντας επιπλέον προσόντα στο βιογραφικό σου, αυξάνοντας την κινητικότητά σου, τις επαφές σου, φέρνοντας στη ζωή σου ένα δύο καινούργιους ανθρώπους. Ο Δίας σε βοηθάει να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε επικοινωνιακό μέσο για να προωθήσεις τη δουλειά σου. Πρόσθεσε στην ατζέντα σου χρήσιμα ραντεβού, νέα πρότζεκτ ή ακόμα και μετακόμιση. Ωστόσο, έχοντας κατά νου ότι έχουμε ανάδρομο Ερμή στον Ταύρο μέχρι τις 22/5 προετοιμάσου, άνοιξε το δρόμο, αλλά μην υλοποιείς ακόμα. Επίσης η Αφροδίτη στον Ταύρο μπορεί να αναθερμάνει την αισθηματική σου.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Ο έρωτας έχει δύο συνήθως εκδοχές – είτε αναστενάζεις από ηδονή, απόλαυση και επιθυμία είτε ουρλιάζεις από πόνο. Τις ξέρεις και τις δύο. Διανύεις μια περίοδο που ενδείκνυται η αυτοανάλυση, η αυτοκριτική και η εσωστρέφεια ώστε να δεις πού πατάει μέσα σου η (ερωτική) σχέση που σε ενδιαφέρει, ή γενικότερα τι σημαίνει έρωτας και σχέση για σένα, ή ακόμα πιο ανοιχτά, τι σημαίνει να είσαι δημιουργικός/ή και πώς μπορείς να αναπτύξεις τη δημιουργικότητά σου ή να κυνηγήσεις τα όνειρα και τους στόχους σου. Ναι, είναι μια εποχή απογοήτευσης, αποθάρρυνσης, ίσως και έντονων προβλημάτων που σχετίζονται με τη συναισθηματική σου ζωή και τις επιδιώξεις σου για το μέλλον. Όμως μέσα σε αυτή τη γείωση δεν σταματάς ποτέ να ελπίζεις ότι υπάρχει ο Ένας ή η Μία που ονειρεύεσαι και τον/την αναζητάς.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Η επιστροφή του Δία από 9/5 στο ζώδιό σου είναι ένα γεγονός που δεν τερματίζει ασφαλώς, αλλά μειώνει τους κραδασμούς των άλλων δύσκολων επιρροών. Με τη συνείδηση ότι δεν περνάς ένα εύκολο διάστημα (στην πραγματικότητα για πολλούς Παρθένους ο ανάδρομος Άρης σε συνδυασμό με τον Κρόνο στον Τοξότη λειτουργούν σαν μέγγενη που τους σφίγγουν μέχρι να φωνάξουν), από εδώ και πέρα τουλάχιστον υπάρχουν λύσεις, υπάρχει ορίζοντας, ανοίγουν προοπτικές, δίνονται ευκαιρίες. Έχοντας να αντιμετωπίσεις τον ανάδρομο επίσης Ερμή στον Ταύρο, που δυσχεραίνει την επικοινωνία και δημιουργεί αίσθηση slow motion, ο Δίας θα αρχίσει σταδιακά να ξεμπλοκάρει επαγγελματικά και προσωπικά ώστε να μπεις σε μια καινούργια περίοδο ζωής. (Υ.Γ. Και μην αρχίσουμε πάλι τις γκρίνιες ότι ο Δίας δεν λειτουργεί για σένα κ.λπ. – ο Δίας δεν είναι λότο, είναι μια ευκαιρία που δημιουργείς εσύ για σένα, συνεννοηθήκαμε;)


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

«Πρίγκιπα, χρειάζομαι χρήματα, κι άλλα χρήματα/ σ’ έναν κόσμο που αλλάζει αδίστακτα χρειάζομαι χρήματα/ για να σε κερδίσω δε θα ’φταναν όλα τα τραγούδια της γης, χρειάζομαι πολλά/ πάρα πολλά μπορώ να σου πω» – γράφει ο ποιητής Νίκος Αλέξης Ασλάνογλου. Χρήματα, αισθήματα, τραύματα, αγάπη, πένθος, ανάσταση, έκσταση και πόνος εναλλάσσονται αυτή την περίοδο, μπερδεύονται, δημιουργούν ρευστότητα, αγωνία και προσμονή. Πλούσιος, μέσου εισοδήματος ή φτωχός, έχεις συμμετάσχει κι εσύ ως Ζυγός σε μια ζωή με χωρισμούς, παράπονα, ανεξίτηλες πληγές, μνησικακίες, φιλοδοξίες, αυστηρότητα, άγραφους νόμους. Ο Δίας στην Παρθένο και η Αφροδίτη στον Ταύρο τονίζουν ότι όποια κι αν είναι τα τραύματα με τα οποία μεγάλωσες, για να προχωρήσεις μπροστά πρέπει να δημιουργήσεις μια «οικογένεια» που θα διαθέτει «κανονικότητα» και μια δουλειά που θα σε απορροφάει δημιουργικά – τα υπόλοιπα είναι λογαριασμοί και δάνεια.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Η ταυτόχρονη παρουσία της Αφροδίτης και του Ερμή ανάδρομου στον Ταύρο δημιουργεί μία αίσθηση ανισορροπίας – νιώθεις ασφάλεια στο σπίτι με τους δικούς σου ανθρώπους και μετά το σπίτι γίνεται ένας ηλεκτρισμένος χώρος που δεν σε χωράει. Η οικογένεια είναι εκεί για σένα και μετά η ίδια οικογένεια σου δημιουργεί προβλήματα, υποχρεώσεις, εμπόδια, αναστάτωση. Όλα είναι στη θέση τους και ξαφνικά κάτι χαλάει στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στη μηχανή, οπουδήποτε, και σου χαλάει το κέφι. Στη δουλειά πιθανόν κάποιος στη σπάει αλλά με τους φίλους είσαι στα καλύτερά σου. Μία ζέστη μία κρύο στη σχέση που σε νοιάζει. Αντιλαμβάνεσαι ότι στο ίσωμα υπάρχει λακκούβα και όταν βγαίνεις από τη λακκούβα υπάρχει μια αγκαλιά. Υ.Γ. Μην ξοδεύεις – αν και για να ξοδέψεις, χρειάζεται να έχεις.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Είναι οι ρυθμοί, η ζωή και η διάθεσή σου στο LOW – όπως και η αυτοπεποίθηση, οι προσδοκίες και η ζωτικότητα; Ο ανάδρομος Άρης στο ζώδιό σου, όπως και ο Κρόνος εδώ στον Τοξότη, σου έχουν φορέσει παπούτσια δύο νούμερα μικρότερα: στενεύεσαι στη δουλειά, στις σχέσεις, στην προσωπική/οικογενειακή σου ζωή, στο χαμόγελο, στο έξω, στο μέσα, παντού. Αντέχεις; Φυσικά και αντέχεις. Κανένα καλό νέο; Τώρα, ναι. Η επιστροφή του κυβερνήτη σου Δία σε ορθή πορεία (από τις 9/5) σε πιάνει από το χέρι για να σε ξαναβγάλει σε ξέφωτο. Αργά και σταθερά αρχίζει ανάκαμψη που θα αρχίσεις να τη συνειδητοποιείς προς το τέλος του μήνα. Μέχρι τότε, ωστόσο, θα συνειδητοποιήσεις ότι η δύναμη του ανέμου μειώνεται εκεί πάνω στο τεντωμένο σχοινί που περπατάς αυτό το διάστημα.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Πρακτικά ο ανάδρομος Άρης στον Τοξότη δημιουργεί πιθανόν προβλήματα στην εργασιακή καθημερινότητα – μικροπαρεξηγήσεις με τον από πάνω, τον από κάτω, τον δίπλα ή τον πελάτη κ.λπ., έξτρα φόρτο, αναπάντεχες ευθύνες, λάθη και παραλείψεις, εκνευρισμό και αναβολές κ.λπ. Από δίπλα και οι καθημερινές σχέσεις ρετάρουν ή βρίσκεσαι να αναλαμβάνεις υποχρεώσεις που σε βγάζουν από το ρυθμό σου. Ψυχολογικά μπορεί να αισθάνεσαι θυμό και παράπονα από τη συμπεριφορά κάποιων δικών σου ανθρώπων, αλλά αυτό που σε καταβάλλει είναι ότι εσύ που τρελαίνεσαι να έχεις τον έλεγχο τώρα φαίνεται ότι δεν τον έχεις σε κανένα τομέα. Παρόλα αυτά η Αφροδίτη στον Ταύρο σού ψιθυρίζει: αφέσου στην ελαφρότητα, βγες με φίλους, κοίταξε με νόημα κάποιον/α που σου αρέσει, πιες ένα ποτό παρά πάνω.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τον Σεπτέμβριο του 2015 που έπαψε να σε επηρεάζει ο Κρόνος από τον Σκορπιό. Πολλοί Υδροχόοι απογοητευτήκατε συναισθηματικά και ό,τι φαινόταν θησαυρός κατάληξε σε πολλές περιπτώσεις άνθρακας. Ωστόσο αισθήματα και σκέψεις εκείνης της περιόδου –αμφιβολίες, αδιαφορία, άρνηση, φόβος– φαίνεται ότι αναζωπυρώνονται τώρα με τον ανάδρομο Άρη στον Τοξότη και τον ανάδρομο Ερμή στον Ταύρο. Μια σχέση που υπάρχει ίσως προχωράει με πρώτη δευτέρα, ή στη δουλειά υπάρχει γκρίνια, στασιμότητα, άγχος. Ναι, δεν έχεις τον έλεγχο κι αυτό σε τρομάζει. Κάτι που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι βρίσκεσαι σε σταθερό έδαφος, ότι δεν πρόκειται να σου συμβεί κάτι που δεν διορθώνεται και ότι, ναι, υπάρχει τους επομένους μήνες ένα δώρο για σένα. Αισθηματικό; Χρηματικό; Επαγγελματικό; Ένα μωρό; Μια συνεργασία; Κάτι σημαντικό πάντως.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Είναι ώρες που νομίζεις ότι έχεις χάσει τη δύναμη και τη χαρά της ζωής – σα να είναι όλα υποτονικά και χωρίς μαγεία. Με αιχμή είτε την οικογένεια και τη συναισθηματική σου ζωή είτε την επαγγελματική σου επιβίωση κάπου φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν σκαλώσει. Έχουν κολλήσει πρακτικά, ή μήπως είσαι ψυχολογικά απογοητευμένος/η; Είτε έτσι είτε αλλιώς, πάντως, είναι μια εποχή που δεν μπορείς να δώσεις λύσεις σε κανένα σοβαρό σου θέμα, γιατί τα πράγματα είναι ρευστά και δεν ξέρεις πού θα καθίσει η μπίλια. Επαγγελματικά ακόμα και οι πιο οξυδερκείς ελεύθεροι επαγγελματίες δεν μπορούν να προβλέψουν προς τα πού πηγαίνει το κύμα. Αντί να αισθάνεσαι παγιδευμένος/η αυτό που προέχει είναι να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, να επιβιώσεις ολόκληρος/η και να μείνεις έξω από τις αντιπαραθέσεις.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5