1821 Digital Gallery
Stardust 567
ΤΕΥΧΟΣ 567
STARDUST

Stardust 567

Ταύρε, μια όαση και μια λακκούβα

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Όταν κάνεις ένα βήμα μπροστά χρειάζεται σε ορισμένες περιόδους, όπως τώρα, να κάνει δύο βήματα πίσω για να δεις τη μεγάλη εικόνα. Ο συνδυασμός του ανάδρομου Άρη στον Τοξότη με τον ανάδρομο Ερμή στον Ταύρο (από 30/4) σημαίνει πολύ απλά ότι η επικοινωνία διακόπτεται από παράσιτα, ότι οι επαφές γίνονται μετ’ εμποδίων, ενώ αστάθμητοι παράγοντες σου χαλάνε την καθημερινή ροή της ζωής σου. Όχι, δεν μπορείς να ολοκληρώσεις καμία σημαντική δουλειά, ραντεβού αναβάλλονται, αυτό που περιμένεις αργεί χαρακτηριστικά, αναποδιές σε εμποδίζουν να τερματίσεις ό,τι ξεκίνησες. Απόφυγε όσο μπορείς αποφάσεις που θα σε δεσμεύσουν για μεγάλο διάστημα, κράτα το στόμα σου κλειστό όταν ακούς τέρατα, μην παίρνεις τοις μετρητοίς αντιδράσεις και συμπεριφορές δικών σου ανθρώπων ή του/της συντρόφου γιατί κι αυτοί πιθανόν τραβάνε τα ίδια ζόρια, οπότε κάποιος πρέπει να συγκρατηθεί – τι σου λέω τώρα ε;


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Δύο νέα αστρολογικά φαινόμενα που το ένα μειώνει τη λειτουργικότητα του άλλου είναι ο Ερμής στο ζώδιό σου που γυρίζει ανάδρομος στον Ταύρο (28/4 - 22/5) και η άφιξη της κυβερνήτριάς σου Αφροδίτης επίσης εδώ στον Ταύρο (από 30/4). Δηλαδή από τη μία πλευρά έχουμε την Αφροδίτη που ενισχύει τις σχέσεις, την επικοινωνία, την κοινωνικότητα, τις συνεργασίες και την ισορροπία και από την άλλη ο Ερμής ανάδρομος σαμποτάρει τις συζητήσεις, τη διεκπεραίωση, το μαζί με αναβολές, καθυστερήσεις, παρανοήσεις και έλλειψη συγχρονισμού. Τη μια στιγμή έχεις διάθεση να βγεις και να συναντήσεις ανθρώπους που σου κάνουν κέφι ή που χρειάζεσαι επαγγελματικά και την άλλη οι συναντήσεις ξεφουσκώνουν ή αλλάζουν μέρα και ώρα και τα επαγγελματικά σου μπαίνουν στο περίμενε. Δεν μπορείς να πας κόντρα στο ρεύμα οπότε μείωσε τις προσδοκίες και πήγαινε με το κύμα.


Σχετικα
Τα Ζώδια της Τετάρτης 08.12.2021
Τα Ζώδια της Τετάρτης 08.12.2021

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Το να σου πει κάποιος ότι δεν περνάς και την καλύτερη περίοδο της ζωής σου είναι τόσο αυτονόητο όσο κι ότι ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή. Αισθηματικό ή επαγγελματικό το θέμα, είναι σα να μην τσουλάει τίποτα. Κι αν το πρόβλημα δεν είναι κάτι φλέγον και σημαντικό, είναι η διάθεσή σου πεσμένη, ξεφουσκωμένη, άτονη. Κάτι συμβαίνει στην καθημερινότητα που θα σου τη σπάσει, ακόμα κι αν έχεις ξεκινήσει τη μέρα σου με καλό κέφι – είναι ο συνάδελφος, ο πελάτης, ο από πάνω, ο από κάτω, ο από δίπλα που σου φταίει; Είναι η σχέση που βρίσκεται σε κομβικό σημείο και σε αγχώνει, είναι που αντιμετωπίζεις μια κρίση, που δεν ξέρεις πώς να την τελειώσεις ή να τη σώσεις; Είναι που σκέφτεσαι το μέλλον και επιμένεις στις δυσκολίες, είναι σκέψεις για αλλαγές που θέλεις να κάνεις και δεν ξέρεις πώς; Όλα μαζί ή μπορεί και κόπωση που βγαίνει σαν απογοήτευση. Θυμήσου ότι η κατάσταση αυτή είναι προσωρινή.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της εβδομάδας | 6-12 Δεκεμβρίου 2021
Τα Ζώδια της εβδομάδας | 6-12 Δεκεμβρίου 2021

Με τον Ερμή ανάδρομο (28/4 - 22/5) στον Ταύρο και την Αφροδίτη (από 30/4) επίσης στον Ταύρο ακολουθούν μέρες αμφιθυμίας – ναι/όχι, μου αρέσει/δεν μου αρέσει/ μπορώ/δεν μπορώ, χαίρομαι/λυπάμαι, όμορφος κόσμος/χάλια κόσμος, μ’ αγαπάνε/ δεν μ’ αγαπάνε, αγαπάω/δεν αγαπάω. Είτε ο αγαπημένος ή η αγαπημένη δεν είναι διαθέσιμος/η, είτε στη δουλειά ο συνάδελφος είναι εκνευριστικός είτε οι φίλοι έχουν αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, είτε οι πελάτες σε κάνουν έξαλλο/η είτε εσύ ο ίδιος/α δεν έχει κέφι για πολλά πολλά, το γεγονός είναι ότι στις μισές μέρες η πραγματικότητα θα είναι θολή και θα τη ζεις μετ’ εμποδίων και τις άλλες μισές θα επιθυμείς διακαώς να βρίσκεσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που συμπαθείς, οι δουλειές και η συνεννόηση θα είναι ευκολότερη και η διάθεσή σου ανοιχτή. Άρα ετοιμάσου για μικροαναποδιές και ευχαριστήσου τις μέρες που όλα θα πηγαίνουν κατ’ ευχήν χωρίς να τις θεωρείς αυτονόητες.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Love Is Stronger Than Pride, λέει η Sade σε ένα υπέροχο τραγούδι της. Έτσι πρέπει να συμβαίνει, αλλά όταν ο Άρης είναι ανάδρομος στον Τοξότη που περιέχει τον έρωτα και την υπερηφάνεια, τότε η υπερηφάνεια κερδίζει κατά κράτος. Θιγμένα αισθήματα και παρεξηγήσεις μπορεί να δημιουργήσουν ακήρυκτους πόλεμους που μπορούν να κρατήσουν πολύ εξουθενώνοντας και τους δύο του ζεύγους. Προτού φτάσεις εκεί μίλα από την καρδιά σου για όσα σε ενοχλούν ή κάνε το πρώτο βήμα για να συνεννοηθείτε. Όποιο κι αν είναι το πρόβλημα, η σιωπή δεν λύνει κανένα – μην αφήσεις την αράχνη του εγωισμού να σε πιάσει σαν μύγα. Όσο για τον Ερμή, που γυρίζει ανάδρομος στον Ταύρο (28/4 - 22/5), και την Αφροδίτη που επίσης αρχίζει τη διέλευσή της στον Ταύρο (από 30/4), η κοινωνική/ επαγγελματική ζωή μοιάζει με σκοτσέζικο ντους – καυτό/κρύο.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στον Ταύρο (28/4 - 22/5), γεγονός που σηματοδοτεί δυσκολίες στην επικοινωνία, στις μετακινήσεις, τις σπουδές, τα ταξίδια, το ίντερνετ ή στις (επαγγελματικές, ή προσωπικές) επαφές. Είναι μια δύσκαμπτη περίοδος που τα πράγματα δεν κολλάνε όπως θέλεις ή δεν έχουν σωστό τάιμινγκ. Βεβαίως σχεδόν ταυτόχρονα περνάει και η Αφροδίτη στον Ταύρο (από 30/4) επηρεάζοντας θετικά όσα ο Ερμής υπονομεύει. Κανονικά η Αφροδίτη θα μπορούσε να έχει το πάνω χέρι αλλά ο Ερμής είναι ο κυβερνήτης σου, οπότε μπορεί να σου κάνει καψόνια ή να σου ανακατώνει το πρόγραμμα και τα ραντεβού, να αναβάλλει δουλειές, να καθυστερεί απαντήσεις, να σούρνει υποθέσεις που θεωρούσες δεδομένες. Υ.Γ. Αν αδιαφορείς για τους ανθρώπους που απαιτείς την υποστήριξή τους η καριέρα σου κινείται με τρεις τροχούς. Κι αν η ανασφάλειά σου σε κάνει να μη ζητάς βοήθεια από κανένα το πρόβλημα είναι αποκλειστικά δικό σου.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Η Αφροδίτη στον Ταύρο (από 30/4) και ο Ερμής ανάδρομος επίσης στον Ταύρο (28/4 - 22/5) επηρεάζουν έναν τομέα του ηλιακού σου ωροσκοπίου που στο φανερό, υλικό, χειροπιαστό σκέλος αφορά τις οικονομικές σου δοσοληψίες, λογαριασμούς, τράπεζες, εφορία, δάνεια κ.λπ. και το ψυχολογικό, υπόγειο κομμάτι του σχετίζεται με τη σχέση ή τις σχέσεις που σε κινητοποιούν συναισθηματικά. Άρα υπάρχει οικονομική κινητικότητα – τα παίρνεις, τα δίνεις. Σου έρχονται, τα επιστρέφεις. Σε ξελασπώνουν αλλά μένεις με άδειες τσέπες. Συναισθηματικά μπορεί να υπάρχει δυσφορία στη σχέση σου με αυτόν/ήν που είστε μαζί: παράπονα, γκρίνια, ευθιξία, υπερευαισθησία. Και στιγμές γαλήνης, οικειότητας, σεξουαλικά ενεργές, στιγμές που αισθάνεσαι ασφάλεια και προστατευμένος/η. Αν δεν υπάρχει κάποιος, η επιθυμία γίνεται πιο έντονη και η απουσία αισθητή με αποτέλεσμα αναπόληση ή και επανεμφάνιση του παρελθόντος. Ρευστή περίοδος, οπότε όχι τελεσίδικες αποφάσεις.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Σαν Σκορπιός μπορείς να καταλάβεις την επιθετικότητα που υπάρχει στον αέρα, τα λόγια που πάνε να βγούνε και σκαλώνουν, τα αισθήματα που δεν εκφράζονται, το θυμό που υποβόσκει. Κι ενώ το οικονομικό χαλινάρι σε σφίγγει λίγο περισσότερο αυτή την περίοδο κι ενώ σκέφτεσαι πώς θα θωρακίσεις τον εαυτό σου οικονομικά με τους λογαριασμούς να πέφτουν σαν κομφετί και τις υποχρεώσεις να σου χτυπάνε την πόρτα κάθε δεύτερη μέρα, η Αφροδίτη περνάει στον Ταύρο (από 30/4) διευκολύνοντας τις διαπροσωπικές σου σχέσεις, αισθηματικές και επαγγελματικές, και αμβλύνοντας τυχόν διαφορές. Το σχεδόν αστείο είναι ότι ο Ερμής έχει προλάβει να γυρίσει ανάδρομος επίσης στον Ταύρο (28/4 - 22/5) επιβραδύνοντας τους ρυθμούς σε επαγγελματικό επίπεδο –αναβολές, καθυστερήσεις, ναι μεν αλλά, θα το ξανασυζητήσουμε, ας το δούμε μια άλλη φορά, περάστε ξανά τον άλλο μήνα κ.λπ.–, ενώ σε διαπροσωπικό/συντροφικό υποσκάπτει το συγχρονισμό – όταν θέλω δεν θέλεις κι όταν δεν θέλεις θέλω. Μάλιστα.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Με τον Ερμή στον Ταύρο να γίνεται ο πέμπτος πλανήτης που γυρίζει ανάδρομος (28/4 - 22/5) μπορεί να σε πιάσουν νευρικά γέλια, αλλά σίγουρα δεν είναι μια εποχή δράσης και αποφάσεων. Μπορείς ωστόσο να διαπιστώσεις μερικά σημαντικά πράγματα ώστε να δεις πώς μπορείς να τα διαχειριστείς από εδώ και ύστερα: 1) Ότι ένας συγκεκριμένος τρόπος επικοινωνίας στις σχέσεις σου με τους άλλους έχει φθαρεί. 2) Ότι η συναισθηματική σου σύγχυση επηρεάζει τη δουλειά σου. Ενώ εσύ πατάς γκάζι, κάποιοι γύρω σου, ή ένας/μία δίπλα σου, έχει κολλημένο το πόδι στο φρένο φωνάζοντάς σου «πρόσεξε, κολόνα μπροστά μας». 3) Ότι βρίσκεσαι ακόμα στο επαγγελματικό παιχνίδι παραμένοντας παραγωγικός/ή, πρωτότυπος/η, επινοητικός/ή. Αν υπάρχουν εργασιακές δυσλειτουργίες διόρθωσέ τες τώρα που θα εμφανίζονται στη μέση του πουθενά και είναι άτσαλες και ορατές. Υ.Γ. Κακά τα ψέματα, αντιμετωπίζεις μια πιεστική περίοδο που, μέχρι να τελειώσει (στις 30 Ιουνίου), χρειάζεται να αποδείξεις ότι αντέχεις και μπορείς.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Μεικτές οι επιρροές τις επόμενες εβδομάδες. Από τη μία υπάρχει ο ανάδρομος Άρης στον Τοξότη (σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κομμάτι της ζωής σου που περιέχει την καθημερινότητα της δουλειάς, τους φόβους και τις αγωνίες σου, όπως και την πίστη στο θαύμα της ζωής), σε βραχυκυκλώνει δημιουργώντας πιθανόν αναστάτωση στη δουλειά σου ή σε φοβίζει με σκοτεινές σκέψεις και την αίσθηση ότι όλα είναι ενάντια. Από την άλλη, η είσοδος της Αφροδίτης στο φιλικό σου Ταύρο (από 30/4) αναζωογονεί την ερωτική επιθυμία, την ανάγκη να ξεσκάσεις και να διασκεδάσεις, την καλή διάθεση, την εξωστρέφεια. Σε βάζει μέσα στον κόσμο, δηλαδή. Όμως επειδή το σύμπαν έχει παράξενη αίσθηση του χιούμορ, τις ίδιες μέρες περίπου ξεκινάει ο Ερμής την ανάδρομη πορεία του επίσης στον Ταύρο (28/4 - 22/5) για να σκαλίσει το ερωτικό σου παρελθόν, για να σοβαρέψει την ερωτική ζωή, για να σου βάλλει επαγγελματικές έννοιες στο κεφάλι.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Ο Ερμής, που γυρίζει ανάδρομος στον Ταύρο (28/4 - 22/5), γίνεται ο πέμπτος πλανήτης που γυρίζει ανάδρομος δημιουργώντας περεταίρω ασυνεννοησία και παρεξηγήσεις. Ναι, είναι μια θολή και ασυγχρόνιστη περίοδος που χρειάζεται αυξημένη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Οι συνάδελφοι πιθανόν στη σπάνε, δεν μπορείς να συντονιστείς ούτε με τους φίλους σου, ακόμα και αυτός/ή που είναι δίπλα σου ως σύντροφος μερικές φορές θα σου φαίνεται ξένος/η. Μείωσε τις προσδοκίες, ετοιμάσου για αναβολές και καθυστερήσεις και προσπάθησε να μην απαντάς σε προκλήσεις. Η Αφροδίτη στον Ταύρο (από 30/4) μπορεί να μην είναι μια δυναμική επιρροή που φτιάχνει τα πράγματα, αλλά σε ένα κομβικό σημείο του ηλιακού σου χάρτη λειτουργεί προστατευτικά. Το σπίτι και η οικογένεια μπορούν να είναι το καταφύγιό σου και η ασπίδα σου.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Έχεις μια αυξημένη ευαισθησία στην πραγματικότητα: συμπλέεις με τον κόσμο. Όταν ο κόσμος χαμογελάει, χαμογελάς κι εσύ. Όταν ο κόσμος συννεφιάζει κι εσύ συννεφιάζεις. Οπότε σε μια περίοδο που η περιρρέουσα ατμόσφαιρα μοιάζει ρευστή και οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να αρπαχτούνε για ψύλλου πήδημα είναι φυσικό να νιώθεις καλά και μάλιστα όταν αγωνιάς για τα επαγγελματικά σου ή υπάρχουν θέματα μέσα στην οικογένεια ή η συντροφική σου ζωή δεν είναι ανέφελη. Αν η αιχμή της ανησυχίας είναι τα επαγγελματικά σου, θυμήσου ότι τώρα δεν έχεις πολλές επιλογές ή, μάλλον, δεν μπορείς να κάνεις ιδιαίτερα πράγματα. Είναι ένα διάστημα που καλύτερα να μην αποφασίσεις κάτι οριστικό. Σε κανένα τομέα. Διόρθωσε, αν κάτι διορθώνεται, και περίμενε.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5