1821 Digital Gallery
Stardust 562
ΤΕΥΧΟΣ 562
STARDUST

Stardust 562

Kριέ, ο μόνος που μπορείς να σώσεις είσαι εσύ, όχι ο Άλλος

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Η Έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό (23/3), ακριβώς απέναντί σου, στον τομέα του σημαντικού Άλλου στη ζωή σου, στο κομβικό σημείο της συντροφικότητας και του γάμου, επαναφέρει στην επιφάνεια ένα σημαντικό χαρακτηριστικό σου. Ή μάλλον μια συνήθεια που δεν μπορείς να κόψεις. Γιατί πάντα ή σχεδόν πάντα γέρνεις, γοητεύεσαι, έλκεσαι από αυτούς που σε έχουν ανάγκη, από αυτούς που εξαρτώνται εύκολα, από ανέλπιδες καταστάσεις; Νιώθεις την παρόρμηση να σώσεις, τους σώζεις και μετά ξενερώνεις που παραδόθηκαν τόσο εύκολα. Προηγουμένως όμως σε έχουν στεγνώσει, έχεις χάσει τον εαυτό σου και μετά φεύγεις εξοργισμένος/η που έπαιξες το ρόλο του σωτήρα και του ήρωα. Ξανά: δεν χρωστάς σε κανένα, χρειάζεται να απαλλαγείς από το σύνδρομο του σωτήρα. Βοηθάς όπου χρειάζεται, αλλά αφήνεις τους ανθρώπους να ζήσουν τον πόνο τους και τα προβλήματά τους χωρίς να σκέφτεσαι ότι πρέπει να αναλάβεις δράση για να τους γλιτώσεις. Το να μείνεις μόνος/η κάποιες εποχές δεν σημαίνει καταστροφή.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ανήκεις στα ζώδια που περνάνε ξυστά και την Έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό (23/3) και το τετράγωνο του Δία (στην Παρθένο) με τον Κρόνο (στον Τοξότη). Παρόλα αυτά χρειάζεται να έχεις κατά νου ότι η Έκλειψη Σελήνης σηματοδοτεί για σένα την εργασιακή καθημερινότητα στην οποία πιθανόν να υπάρξει κάποια ένταση, να ξυπνήσει μια δυσαρέσκεια επειδή πιθανόν δεν κάνεις αυτό που θέλεις ή μπορεί να σε επιβαρύνει με καθημερινές υποχρεώσεις που έχουν μαζευτεί και χρειάζεται να τις διευθετήσεις όλες μαζί τώρα. Επίσης το τετράγωνο Δία/Κρόνου σε φέρνει αντιμέτωπο/η πιθανόν με μια κατάσταση που πιθανόν να μην έχεις τον έλεγχό της ή αν έχεις παιδιά να σε φέρει σε κόντρα με κάποιο, επίσης μπορεί αυτή η δύσκολη όψη να δημιουργεί πρόσκαιρα συναισθηματική ένταση και σύγχυση, να αισθάνεσαι ότι κάποιος/α εμποδίζει τη χαρά σου ή στέκεται εμπόδιο στη δημιουργικότητα και τα όνειρά σου. Σε κάθε περίπτωση τα σύννεφα είναι πρόσκαιρα.


Σχετικα
Τα Ζώδια της Παρασκευής 21.01.2022
Τα Ζώδια της Παρασκευής 21.01.2022

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Προσοχή: με το τετράγωνο του Δία (στην Παρθένο) με τον Κρόνο (στον Τοξότη) υπάρχει η πιθανότητα να προβάλεις τα τραύματα του παρελθόντος, τις εκκρεμότητες που δεν έχουν διευθετηθεί μέσα σου ή τα άλυτα θέματά σου με κάποιο γονιό (μητέρα ή πατέρα) στο/στη σύντροφό σου. Ναι, τα ψυχολογικά μοτίβα που εγκαταστάθηκαν στην ψυχή σου στα παιδικά σου χρόνια ίσως συσκοτίζουν την ικανότητά σου να βλέπεις τους άλλους καθαρά κι αυτή είναι μία από τις φορές που τα άγχη σου ανασύρονται από το παρελθόν και υπεισέρχονται στην προσωπική και συντροφική σου ζωή. Μην πάρεις καμία παρορμητική απόφαση αυτές τις μέρες γιατί ούτε αντικειμενικός/ή είσαι, ούτε νηφάλιος/α. Αντιθέτως το παιδί μέσα σου έρχεται στην επιφάνεια απαιτώντας να ικανοποιηθούν όλες του οι επιθυμίες και οι ανάγκες όσο παράλογες κι αν είναι –άκουσέ το αλλά μην το αφήσεις ανεξέλεγκτο.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της Πέμπτης 20.01.2021
Τα Ζώδια της Πέμπτης 20.01.2021

Ναι, θα μπορούσες να παίζεις σε παλιά αμερικάνικα σίριαλ όπως το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι ή στους Γουόλτονς – μαμά, μπαμπάς, πολλά παιδιά, παππούς, γιαγιά, θαλπωρή, αγάπη, αισθήματα. Ένας καλός γάμος, μια ευτυχισμένη οικογένεια, ένα μεγάλο σπίτι. Μια εντελώς κατανοητή επιθυμία. Το πρόβλημα αρχίζει όταν υπερεπενδύεις στην οικογένεια και το γάμο και παραβλέπεις τις επαγγελματικές ευκαιρίες ή τις πιθανότητες να επιτύχεις στην επαγγελματική σου ζωή. Η Έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό (23/3) πιθανόν ανακινεί με κάποιο τρόπο αυτό το θέμα. Ένα πράγμα είναι βέβαιο: Χρειάζεται να προσπαθήσεις περισσότερο έξω από το σπίτι, να ριχτείς με τα μούτρα στην επαγγελματική σου ζωή, να ρισκάρεις εκεί έξω, να τα καταφέρεις ακόμα είτε έχεις μια ευτυχισμένη οικογένεια είτε γκρεμίζεται. Όσο κι αν ακούγεται εγωιστικό πρέπει να πολεμήσεις την παρόρμησή σου να σε καταπιεί η οικογένεια και ο γάμος.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Και η Έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό (23/3) και το τετράγωνο του Δία (στην Παρθένο) με τον Κρόνο (στον Τοξότη) δίνουν τροφή για σκέψη – δεν σε επηρεάζουν άμεσα. Όπως; Όπως, πως η ανάγκη για ασφάλεια πιθανόν υπεισέρχεται στη δημιουργικότητά σου – να θέλεις, να ονειρεύεσαι, να λαχταράς κάτι δημιουργικό και να μην τολμάς γιατί φοβάσαι μήπως δεν πετύχεις ή επειδή θεωρείς ότι είναι αργά, ότι έχασες το τρένο κ.λπ. Ή όντας δημιουργικός/ή, κάνοντας μια καλλιτεχνική δουλειά, αγχώνεσαι με το χρήμα που έρχεται με το σταγονόμετρο ή δεν έχει τη χρηματική ανταπόκριση που θα σε κάνει να νιώθεις άνετα. Δηλαδή, το θέμα του τετραγώνου Δία/Κρόνου είναι οικονομική ασφάλεια εναντίον δημιουργικότητας. Και η Έκλειψη; Σπούδασε, μάθε κάτι, ακόμα κι αν απέχεις χρόνια από τα θρανία που κάθισες τελευταία φορά. Ταξίδεψε. Μετακόμισε. Σταμάτα να μιλάς και άρχισε να κάνεις. Σταμάτα να είσαι εμμονικός/ή με τους ανθρώπους που αγαπάς, ανακάλυψε τον κόσμο. Σπάσε τους κανόνες και ξεκίνα τις ανακαλύψεις.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Με το τετράγωνο του Δία (στην Παρθένο) με τον Κρόνο (στον Τοξότη) υπάρχει η εξής δυσκολία που χρειάζεται την προσοχή σου: γεννήθηκες μοναδικός/ή, ένας/μία, είσαι μια ξεχωριστή προσωπικότητά με τις επιθυμίες και τις ανάγκες της, με προσδοκίες, όνειρά και στόχους. Όμως πόσο αισθάνεσαι και πόσο πραγματικά σε στηρίζει η οικογένειά σου στις επιδιώξεις σου; Ή πόσο χειροπιαστή είναι η στήριξη που παίρνεις από το/τη σύντροφό σου; Πόσο συμμετέχουν οι δικοί σου άνθρωποι στον ενθουσιασμό σου για τις επιδιώξεις σου, ή μήπως νιώθεις ότι σου βάζουν, συνειδητά ή ασυνείδητα, εμπόδια, ότι σε γειώνουν, έχουν αντιρρήσεις, σε καθυστερούν, είναι αδιάφοροι ή αποστασιοποιημένοι; Η ελευθερία σου, οι επιλογές σου, οι επιθυμίες σου εισακούγονται από σένα, ακούς την ψυχή σου; Ή η ανασφάλεια, οι φόβοι, ο δοκιμασμένος δρόμος αποτρέπει την εξέλιξή σου;


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Πάντα μια ευτυχία που έχει δάκρυα και η παρόρμηση να τα τελειώσεις όλα – η επιθυμία της συντροφικότητας και ο διάολος του ανικανοποίητου. Από τη μία ενοχές και τύψεις για όσα σκέφτεσαι, έκανες, αποφάσισες, επέβαλες και από την άλλη η ανάγκη του Άλλου. Ερωτικά τραγούδια χαράς κι ύστερα τραγούδια απελπισίας, πόνου, χωρισμού. Η Έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό (23/3) στρέφει όλα τα βλέμματα πάνω σου και το δικό σου βλέμμα σε αυτόν που είναι δίπλα σου, που δεν είναι, που εύχεσαι να έρθει, που προσεύχεσαι να γυρίσει, που σε πονάει, που λατρεύεις, που δεν κάνεις χωρίς, που δεν μπορείς με. Είσαι το ζώδιο της συντροφικότητας, του γάμου και της αγάπης – μαθαίνουμε από σένα, αναγνωρίζουμε την κλίση σου στην ομορφιά, την ανάγκη σου για αγάπη: είσαι δώρο και κίνδυνος. Υ.Γ. Μια ζωή αγωνίζεσαι για την κυριαρχία. Το πώς μπαίνεις στον αγώνα εξαρτάται από το πόσο κάποιος (ένας γονιός;) προσπάθησε να σε νικήσει, να καταστρέψει την αυτοπεποίθησή σου και γενικώς να μειώσει τη θέλησή σου.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Η Έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό (23/3) συμβαίνει πίσω από την πλάτη σου – δηλαδή σχετίζεται με το παρελθόν, με ό,τι συνέβη στο παρελθόν: σε μία πιθανόν συναισθηματικά φορτισμένη έκλειψη πιθανόν σκέφτεσαι τη σκοτεινή πλευρά της ζωής σου, τι πήγε στραβά, ποιος/α σε άφησε, σε εγκατέλειψε, άφησες πίσω σου, θυμάσαι τις αποτυχίες, τα αν..., τις λάθος επιλογές, αυτά που μπορούσες να κάνεις και δεν έκανες. Αυτά σαν διάθεση. Πρακτικά πιθανόν να σε απασχολήσει η εργασιακή πραγματικότητα, οι υποχρεώσεις προς τους άλλους και οι ευθύνες που έχεις αναλάβει και τώρα συνειδητοποιείς ότι δεν σου δημιουργούν χαρά και ικανοποίηση. Όσο για το τετράγωνο Δία/Κρόνου, έχει στο κέντρο του οικονομικά προβλήματα που σχετίζονται με φίλους, συνεργάτες ή εργοδότες. Παρόλο που ούτε η Έκλειψη ούτε το τετράγωνο σε επηρεάζουν αποφασιστικά, υπάρχει αυτές τις μέρες στην ατμόσφαιρα μελαγχολία και μια έντονη διάθεση να φύγεις, να δραπετεύσεις.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Με το τετράγωνο Δία (στην Παρθένο) με τον Κρόνο (στον Τοξότη) το θέμα που ίσως αντιμετωπίσεις ή αντιμετωπίζεις ονομάζεται αυτοπειθαρχία, αυτοσυγκράτηση, περιορισμοί, καθήκοντα και ευθύνες που χρειάζεται να υιοθετήσεις ώστε να κατακτήσεις μια θέση στην επαγγελματική σκηνή. Με άλλα λόγια, αν θέλεις να πετύχεις ή να τα καταφέρεις, χρειάζεται να θυσιάσεις ένα μέρος της προσωπικής σου ελευθερίας και να χάσεις κάτι από τον αυθορμητισμό σου και τη χαρά της ζωής. Όποιο κι αν είναι το ζητούμενό σου, όποια κι αν είναι η επιδίωξή σου, ό,τι κι αν σου προσφέρεται ή επιθυμείς, όποιος δρόμος κι αν σου ανοίγεται ή ό,τι κι αν ξεκινάς στον πυρήνα του έχει φόβο, ιδρώτα, άγχος, αμφιβολίες και χρειάζεται χρόνο, επιμονή και υπομονή. Ό,τι χτίζεις έχει χαμαλίκι, ακόμα κι ένας έρωτα.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Η Έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό (23/3) υπενθυμίζει κάτι πολύ σοβαρό σε όλους τους Αιγόκερους που χρειάζεται να θυμάσαι πάντα: μέχρις ότου αποκτήσεις την εσωτερική δύναμη και την αυτοπεποίθηση και συνειδητοποιήσεις ποιος/ α είσαι θα κολλάς με ανθρώπους ή εταιρείες/δουλειές/επιχειρήσεις που θα πιστεύεις ότι σε βοηθάνε να σταθεροποιήσεις τη δημόσια ταυτότητά σου και τη θέση σου. Λάθος: όταν αναζητάς ασφάλεια στους ισχυρούς της στιγμής, όταν διαλέγεις στρατόπεδο και τάσσεσαι με τους μεν ή τους δε στο τέλος καταλήγεις στη μηχανή του κιμά. Όσο για τη δημόσια ταυτότητά σου φτάνεις να φοράς μια πανοπλία που κρύβει το γεγονός ότι μπορεί να είσαι μόνος/η, απελπισμένος/η, ξεχασμένος/η, παραγκωνισμένος/η. Η φήμη και η δύναμη είναι ωστόσο ακαταμάχητες και σου παίρνει πολλά χρόνια για να αντιληφθείς ότι δεν είσαι ό,τι νομίζει ο κόσμος ή, καλύτερα, δεν είσαι αυτός/ή που θέλει να πιστεύει ο κόσμος ότι είσαι. Αυτό που είσαι είναι μια δύναμη της φύσης και έμπνευση για τους άλλους.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Παρόλο που το τετράγωνο του Δία (στην Παρθένο) με τον Κρόνο (στον Τοξότη) και η Έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό (23/3) δεν έχουν άμεση επίδραση πάνω σου, χρειάζεται να προσέξεις μερικές παγίδες: 1. Υπάρχει ένα θυμωμένο παιδί μέσα σου που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις σου με φίλους, με συναδέλφους ή και με τον άνθρωπο που αγαπάς. 2. Δεν είναι καλή ιδέα να αρχίσεις να ψάχνεσαι ερωτικά/σεξουαλικά με φίλους σου, εννοώ με κοντινούς σου φίλους. 3. Μη σηκώνεις το γάντι που πιθανόν να σου ρίξει ο/η σύντροφος. 5. Μην προσπαθήσεις να επιβάλεις την άποψή σου, την οπτική σου, τις αντιλήψεις σου στους άλλους ακόμα κι αν σου ζητήσουν τη συμβουλή σου. Η γνώμη σου είναι τόσο καλή όσο κι όλων των άλλων, οπότε να μπορείς να είσαι υπερήφανος για τις απόψεις σου αλλά μην ξεχνάς να είσαι σεμνός όταν τις εκφέρεις.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Το βάρος στις σχέσεις; Στη σχέση; Στην αναζήτηση της σχέσης, ή όλο το βάρος στη σταθεροποίηση της επαγγελματικής ζωής, στην εξέλιξη της επαγγελματικής σταδιοδρομίας, στην επαγγελματική επιβίωση; Με το τετράγωνο του Δία (στην Παρθένο) με τον Κρόνο (στον Τοξότη) πολλοί Ιχθύς ίσως χρειάζεται να υποτιμήσουν το ένα προς χάρη του άλλου κι αυτό πιθανόν δημιουργεί παρενέργειες. Αν αποφασίσεις την επαγγελματική αρένα υπάρχει γκρίνια στο ζευγάρι ή αν δεν είσαι σε σχέση αισθάνεσαι ότι χάνεις κάτι πολύ σπουδαίο. Αν πέσεις με τα μούτρα στη σχέση και προσπαθείς να τα καταφέρεις επαγγελματικά, νιώθεις ενοχές που παραμελείς την εξέλιξή σου και φοβάσαι ότι χάνεις την κούρσα. Μπορεί να δημιουργηθούν πολλές δυσάρεστες παραλλαγές και σενάρια, όταν υπάρχει ανισορροπία μεταξύ δουλειάς και σχέσεων. Ναι, μερικές φορές θα ’θελες να μην επιλέξεις και να τα έχεις όλα – όχι αυτή την περίοδο.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου 

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Τα Ζώδια της Πέμπτης 20.01.2021
Τα Ζώδια της Πέμπτης 20.01.2021
Υδροχόε, τα ξημερώματα ο Ήλιος επιστρέφει στο ετήσιό του «ταξίδι» στο ζώδιό σου...
Zarastro
Τα Ζώδια της Πέμπτης 20.01.2021
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5