Visual Browsing
Stardust 405
ΤΕΥΧΟΣ 405
STARDUST

Stardust 405

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) Με την Αφροδίτη στον 5ο σου οίκο μέχρι τις αρχές του Οκτωβρίου χρειάζεσαι έρωτα, ρομαντισμό, διασκέδαση, κοινωνικότητα, σπίθες.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Με την Αφροδίτη στον 5ο σου οίκο μέχρι τις αρχές του Οκτωβρίου χρειάζεσαι έρωτα, ρομαντισμό, διασκέδαση, κοινωνικότητα, σπίθες. Έχεις ανάγκη από ένα αντικείμενο του πόθου στο οποίο να επενδύσεις την τρυφερότητά σου και μαζί του να ικανοποιήσεις τη σεξουαλικότητά σου, που βρίσκεται σε σημείο έκρηξης με τον Άρη στον 8ο οίκο σου. Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση που έχει χάσει τη λάμψη της, έχεις την ευκαιρία ή να την αναζωογονήσεις με καυτό αίμα ή να μπεις στον πειρασμό να ψαχτείς έξω από αυτήν. Φυσικά όλη αυτή η ερωτική παραζάλη δεν είναι τίποτα άλλο από αντιπερισπασμός για πιο ουσιώδη θέματα που σε απασχολούν. Το ζήτημα είναι να παραμείνεις σταθερός και συνεπής στα πιστεύω σου, να προσφέρεις στους άλλους και να θυμηθείς ότι ο σκοπός της ζωής σου είναι να ανοίγει πόρτες όπου υπάρχουν τοίχοι – ακόμα κι αν διστάζεις από ανασφάλεια να γκρεμίσεις τοίχους, ο Πλούτωνας ή ο Ουρανός σε βάζουν να το κάνεις με το ζόρι.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Είσαι σίγουρος ότι ο «μήνας του μέλιτος» έφτασε στο τέλος του όταν, μετά τις υποσχέσεις που δόθηκαν, ο ένας από τους δύο στο ζευγάρι, ή και οι δύο, αρχίζουν να τις παραβαίνουν όλο και συχνότερα, μέχρι να τις ξεχάσουν. Έτσι και τώρα, πιθανόν το πρόσωπο με τον οποίο σχετίζεσαι ή σε ενδιαφέρει μπορεί να είναι εγωιστής του κερατά, να αδιαφορεί, να έχει ξεχάσει, να του έχει περάσει η πρώτη τρέλα, ο χρόνος να ισοπέδωσε τα αισθήματα, αλλά υπάρχει και η περίπτωση αυτός/ή να αντιμετωπίζει προβλήματα που δεν μπορείς να διορθώσεις, ή να ξέρεις. Αν το προηγούμενο σενάριο δεν σε αφορά, έχεις μια μεγάλη ευκαιρία να εξετάσεις τα δικά σου προβλήματα, που έχουν σχέση με τα δίπολα κυριαρχία/υποταγή, μαζί/μόνος, εξάρτηση/αυτονομία, διάλογος/μονόλογος, κοινό παρόν/μέλλον και όλα όσα σε ενώνουν ή σε χωρίζουν με τον Άλλο. Το μυστικό για μια μακροχρόνια συμβίωση έγκειται στην ικανότητά σου να συνεργάζεσαι χωρίς να επιτρέπεις στη μνησικακία να παίρνει κεφάλι. Υ.Γ. Κι αν είσαι μόνος/η, ιδού πεδίον λαμπρόν δόξης – γοήτευσε και γοητεύσου.

Σχετικα
Τα Ζώδια του Σαββάτου
Τα Ζώδια του Σαββάτου

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

(1) Απόφυγε τον πειρασμό να πεις περισσότερα από όσα είναι αναγκαία, ή λιγότερα από όσα πρέπει, στους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν – είτε είναι σύντροφος είτε συνεργάτης είτε συνάδελφος. Αφού όλο αυτό το διάστημα θα δουλεύεις εξαντλητικά τρέχοντας πίσω από ξεχειλωμένα ωράρια και προσπαθώντας να βάλεις σε μια τάξη τη ζωή σου, τη καθημερινότητά σου και τις εκκρεμότητες που έχουν μαζευτεί, πάρ’ το απόφαση ότι δεν μπορείς να ξενυχτάς πέρα από τις 12 το βράδυ. (2) Αν μπορούσες να φύγεις για ένα σαββατοκύριακο εκτός πόλης, θα έκανες την καλύτερη χρήση της Αφροδίτης στον 3ο σου οίκο. Συμπέρασμα: Αφού η καθημερινότητα και η δουλειά σε καταπίνουν και δεν μπορείς να φύγεις, η μόνη λύση είναι να φαντασιώνεις την απόδραση –εκτός κι αν ο Δίας περνάει πάνω από τον Ήλιο σου, οπότε όλα είναι ανοιχτά – κι εντός κι εκτός.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της Παρασκευής
Τα Ζώδια της Παρασκευής

Το μήνυμα που στέλνει ο Άρης στον 5ο σου οίκο –από την αυτοκρατορική θέση του Έρωτα– είναι σαφές. Όταν η αγάπη ρέει, είναι εύκολο να την αισθανθείς. Όταν σταματάει, είναι δύσκολο να αισθανθείς οτιδήποτε. Ακόμα κι αν θέλεις να κάνεις δημιουργικά πράγματα και αισθάνεσαι ότι δεν έχεις το μεγάλο ταλέντο που χρειάζεται για να επιτύχεις, ακόμα κι αν διστάζεις να αφεθείς σε μία συναισθηματική σχέση, ο φόβος είναι ένας: να μην πληγωθείς ή να μη σε απορρίψουν. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι μπαίνοντας σε μια σχέση με την καρδιά σου στη σωστή θέση, αν στραβώσουν τα πράγματα, θα συνεχίσεις να την έχεις στο ίδιο μέρος. Ναι, είναι δυσάρεστο όταν εκεί που είσαι ερωτευμένος κάτι μπαίνει στο δρόμο και χαλάει τα πράγματα, σαν ογκόλιθος που δεν τον σηκώνει ούτε γερανός. Φυσικά κι όταν πληγωθείς από κάποιον δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω για το επόμενο χτύπημα. Όμως, στο τέλος τι μένει εκτός από τον Έρωτα και τη Δημιουργία; Τι μένει;

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Όσο κι αν η Αφροδίτη μέχρι τις 6 στο ζώδιό σου προσπαθεί να σε αποπλανήσει δελεάζοντάς σε με όμορφους αγνώστους, ή με γοητευτικές άγνωστες, ή με ταξίδια, ή με πειρασμούς κάθε είδους, ή ακόμα με την επιθυμία να μην κάνεις απολύτως τίποτα εκτός από το να κακομαθαίνεις τον εαυτό σου, ο Άρης επείγεται να βγάλει άκρη στα επαγγελματικά σου. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η καριέρα σου. Τώρα που αυξάνεται η ορμή σου και η ικανότητά σου να πετύχεις, μην αφήσεις να σε παρασύρει το ρεύμα με τις φιλοδοξίες των άλλων, αγνοώντας τις δικές σου. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να πραγματοποιήσεις τους δικούς σου στόχους και όχι να ζήσεις σύμφωνα με τις προσδοκίες των άλλων. Και κάτι τελευταίο. Μην επιμένεις σε  ένα συναισθηματικό πρόβλημα – όσο περισσότερο αγωνίζεσαι να βρεις τη λύση του, τόσο περισσότερο σου διαφεύγει.  

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Μπορεί να δυσκολεύεσαι να θυμηθείς πότε ήσουν ευχαριστημένος για τελευταία φορά  τους τελευταίους μήνες, αφού αισθάνεσαι τον εαυτό σου διασκορπισμένο, ανήσυχο, ανυπόμονο, και εξεγείρεσαι στην ιδέα των αλλαγών στις οποίες  υπόκειται η ανθρώπινη φύση. Ίσως η τύχη σου τελευταία να οφείλεται στον Δία, που βρίσκεται στους Διδύμους, και τουλάχιστον επαγγελματικά και κοινωνικά αρχίζεις να καλπάζεις ή, το λιγότερο, να είσαι ορατός, αξιαγάπητος, περιζήτητος. Επίσης, η Αφροδίτη πάνω από το κεφάλι σου σε προστατεύει και λειτουργεί σαν διπλά τζάμια προστασίας που  αποδυναμώνουν τις συγκρούσεις ή απορροφάνε τους κραδασμούς της καθημερινότητας, όταν πάνε να γίνουν επικίνδυνοι. Ακόμα υπάρχουν γυναίκες που σε επιδοκιμάζουν, σε βοηθάνε εργασιακά και σου συμπαραστέκονται – είτε είσαι γυναίκα είτε άνδρας. Όσο για τον Ερμή στον Ζυγό (17/9-5/10) καλύτερα να ξεχάσεις πόσο βολικός είναι ο καναπές σου. Έχεις να κάνεις πολλά χλμ. πριν ξεκουραστείς –κι αυτή τη φορά είναι για να ανακαλύψεις κάτι δύσκολο–, για να βρεις πώς μπορείς να βγάλεις χρήματα. Εδώ σε θέλω.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Αχ, αυτός ο 4ος οίκος. Όταν ένας αργός πλανήτης, όπως ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω, αναμοχλεύει τα νερά του, δηλαδή τα σπλάχνα σου, δημιουργεί εσωτερικό τσουνάμι που αλλάζει τη ζωή σου για πάντα. Οι γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο το έχετε συνειδητοποιήσει ήδη, ενώ κάποιοι αισθάνεστε ότι έρχεται. Τα γεγονότα μπορεί να είναι από βαθιά κρίση όλων των ειδών (επαγγελματική, προσωπική, ερωτική, οικογενειακή), μέχρι κομβικές αλλαγές ζωής (γάμος, γέννηση, επαγγελματική σταθεροποίηση ή ανάληψη ευθυνών). Μπορεί να αισθάνεσαι μόνος και λυπημένος, ή εγκαταλειμμένος, ή άδειος και απαθής, ταραγμένος ή ανήσυχος, χωρίς προφανή αιτία. Κι όμως, κάθε δυσκολία που παρουσιάζεται σε αυτόν το σημαντικό, γωνιακό οίκο δεν είναι παρά ένας τρόπος για να μάθουμε, να συνειδητοποιήσουμε, να αντιληφθούμε ότι οι συναισθηματικοί δεσμοί μάς φέρνουν συχνά και θλίψη – κατά πόσον σε σένα, που ανήκεις στους τύπους που όταν λένε «για πάντα» το εννοούν κιόλας. Ευτυχώς, με τον Δία στους Διδύμους ξέρεις (ή αντιλαμβάνεσαι στο δρόμο) ότι έχεις παρόν και μέλλον και ότι κάποιος/α κοντά σου (ή κάποιος/α που θα συναντήσεις στην επόμενη γωνία, ναι, ναι, θα συναντήσεις, μη φοβάσαι) μπορεί να σου φτιάξει το κέφι και να σου θυμίσει πόσο ψυχοφθόρο και ατελέσφορο είναι να μαραζώνεις για κάτι ή για κάποιον.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Συγχαρητήρια για τη δυναμικότητα και την τόλμη που προβάλλεις με την είσοδο του παλιού σου κυβερνήτη Άρη στον Σκορπιό. Όχι φυσικά ότι έχεις κι άλλες επιλογές από το να τσαμπουκαλευτείς, όταν βλέπεις ότι κάποιος είναι έτοιμος να σε κάνει χαλκομανία κάτω από το παπούτσι του. Το να τριγυρίζεις ανάμεσα στους ανθρώπους έχοντας στο πέτο σου μια κονκάρδα με τη φράση «Δεν ζητάω. Απαιτώ» δεν είναι ακραίο – ζητάς πολλά για να καταλήξεις ικανοποιημένος μετά τις διαπραγματεύσεις, γιατί στην εποχή μας, μην το ξεχνάς, ΟΛΑ είναι διαπραγματεύσεις. Με δυο λόγια θέλεις να αισθανθείς ότι δεν έχεις βαλτώσει επαγγελματικά, ενώ από τις σχέσεις σου ζητάς ειλικρίνεια. Όσο πιο σαφής και άμεσος είσαι στη διεκδίκηση των θέλω σου, τόσο πιο πολύ αυξάνεις τις πιθανότητες να εισακουστείς. Όχι στο αντάρτικο και στα υπονοούμενα. Όχι στην πλαστή μετριοφροσύνη και την ψευτοσεμνότητα. Εντάξει, διαδίδεις παντού ότι δεν είσαι φιλόδοξος, αλλά να θυμάσαι ότι ο τελευταίος  που δήλωσε ότι δεν έχει καμία φιλοδοξία στη ζωή του... ήταν ο Ναπολέων.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Ο Άρης συνεχίζει να βρίσκεται πίσω από την πλάτη σου στον Σκορπιό δημιουργώντας σου ανάγκη για εσωστρέφεια, αίσθημα ανικανοποίητου, εργασιακές εντάσεις, ενώ Αφροδίτη και Δίας σού προτείνουν να ανοιχτείς στο μεγάλο κόσμο, να συναντήσεις όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, να ανταλλάξεις απόψεις, να ακούσεις, να δεις, να διαπιστώσεις πού πάει η κοινωνία και να ανέβεις στο επόμενο τρένο. Το δίλημμα, δηλαδή, είναι «Κοινωνικότητα ή Απομόνωση». Ίσως όμως τώρα πρέπει να επιλέξεις τη μέση οδό: Βγες όσο χρειάζεται, συνάντησε όσους ανθρώπους θεωρείς ότι σου ανοίγουν προοπτικές, φλέρταρε αυτόν/ήν που σου αρέσει, αλλά μην ξεχνάς ότι η προτεραιότητά σου είναι άλλη. Να ξεσκονίσεις τα παλιά σου σχέδια, να δουλέψεις μόνος σου ένα πρότζεκτ που έχεις παρατήσει, ή να το συνεχίσεις, να μείνεις μόνος με τον εαυτό σου. Αισθάνεσαι μόνος; Ναι, μερικές στιγμές πρέπει να ανοίγεις πόρτες στους τοίχους.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ακόμα και όταν είσαι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, βρίσκεις πάντα έναν τρόπο να παραμείνεις κουλ συνεχίζοντας την αποστολή σου, να γίνεις μέρος του κατεστημένου ως Κάποιος, ενώ ταυτόχρονα ζητάς άφεση από τον εξομολογητή ομολογώντας τη διάπραξη και των 7 θανάσιμων αμαρτημάτων. Τώρα αντιμετωπίζεις ένα πιο σύνθετο πρόβλημα: Μπορείς να παραμείνεις ψύχραιμος όταν είσαι στο πηδάλιο του Τιτανικού και βλέπεις παγόβουνο; – επαγγελματικά μιλώντας, αλλά μάλλον θα πρέπει να ισχύει και για την προσωπική σου ζωή και τις σχέσεις. Και κάτι ακόμα: Όσο ήσυχος και πιστός προσπαθείς να είσαι στις καλύτερες αιγοκερίσιες στιγμές σου, κατά βάθος θα μπορούσες να είσαι ένας από αυτούς τους σεξουαλικά αναμμένους Αιγόκερους που είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να ικανοποιήσουν τις ακόρεστες επιθυμίες τους. Δεν χρειάζεται να είναι πάντα έτσι. Εάν ποθείς να κάνεις κάτι δημιουργικό ή τολμηρό σε αυτή τη ζωή, πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι υπάρχει και κάτι που ονομάζεται «Απόρριψη». Και τώρα, μπορείς να κυνηγήσεις με πάθος ό,τι θέλεις. 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Ίσως κανένα άλλο ζώδιο δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί σου στην άρνηση της πραγματικότητας, έτσι και αποφασίσεις να κλείσεις τα μάτια και να υποκριθείς ότι όλα είναι υπέροχα στη ζωή σου. Τώρα όμως ακόμα κι εσύ θα δυσκολευτείς να υποκριθείς ότι δεν έχεις συναισθήματα ή ότι δεν σε ενδιαφέρουν οι σχέσεις. Μπορείς να τα αρνηθείς σφουγγαρίζοντας όλο το σπίτι, μιλώντας δέκα ώρες στο τηλέφωνο για τη διάσωση του κόσμου ή προτείνοντας τρόπους για να βγούμε από την κρίση, αλλά όταν η Αφροδίτη βρίσκεται στον Λέοντα, ή στον 7ο ηλιακό σου οίκο, και ο Δίας στους Διδύμους, ή στον 5ο ηλιακό σου οίκο, θέλεις απεγνωσμένα να σχετιστείς, να αναπτύξεις δεσμούς ή μάλλον να βρεθείς με Έναν ή Μία, να εκφράσεις τον εαυτό σου δημιουργικά, συναισθηματικά, προσωπικά. Επιθυμείς να είσαι ο Ερωτευμένος Δημιουργός, έστω κι αν ο Άρης στον Σκορπιό σε θέλει στις επαγγελματικές επάλξεις, αγχωμένο και υπό πολιορκία να πρέπει να δώσεις άλλη μια εργασιακή μάχη με σοβαρές συνέπειες – φυσικά και δεν έχεις μάθει να χάνεις, οπότε τα στοιχήματα είναι υπέρ σου.

Ιχθύς (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Προσπάθησε να μην αναστατώνεσαι από τις αμφιβολίες που σου δημιουργούν οι πρόσφατες επιλογές σου. Μην αφήνεις το μυαλό σου να σε απορυθμίζει με σκέψεις «Τι θα γινόταν, αν δεν...». Ο αποσυντονισμός που δημιουργούν τέτοιες σκέψεις οδηγούν στην απραξία και το πάγωμα. Και με τον Δία στους Ιχθείς δεν χρειάζεται ούτε να ακινητοποιηθείς, ούτε να μένεις αδρανής, αφού στο πεδίο της οικογένειας και κατ’ επέκταση των επαγγελματικών σου υπάρχει θετική κινητικότητα. Επίσης, όσο κι αν μερικές φορές αισθάνεσαι εν πλήρη συγχύσει με το παρελθόν, ή αγωνιάς για το παρόν και το μέλλον, έχε υπόψη σου ότι ο Άρης στον Σκορπιό σού δίνει δύναμη, αντοχή, αξιοπρέπεια, οράματα και λύσεις.  Άρα, ίσως χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις ότι: (1) Η ζωή προχωράει σύμφωνα με αυστηρό χρονοδιάγραμμα – ό,τι είναι να γίνει γίνεται την ώρα που πρέπει να γίνει ΚΑΙ: (2) Όσο υπάρχουν δύο τρεις άνθρωποι που σου συμπαραστέκονται χωρίς να σε κρίνουν, όσο έχεις ένα σπίτι κι ένα πιάτο φαΐ  και κάποιον/α που μπορείς να τηλεφωνήσεις και να τρέξει, δεν έχεις να φοβάσαι απολύτως τίποτα. 

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

Δειτε επισης

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5