1821 Digital Gallery
Stardust 342
ΤΕΥΧΟΣ 342
STARDUST

Stardust 342

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)  Επίθεση ή υποχώρηση; Με όρους ή με διαπραγματεύσεις; Επιβιώνω ή μοιράζομαι;

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) 

Επίθεση ή υποχώρηση; Με όρους ή με διαπραγματεύσεις; Επιβιώνω ή μοιράζομαι; Μερικά από τα διλήμματα που αντιμετωπίζεις, με σημαντικές διελεύσεις –ρεκόρ στον Ήλιο σου–, για την ακρίβεια 7 από τους 10 πλανήτες σε επηρεάζουν άμεσα. Βρίσκεσαι στο μάτι ενός συμπαντικού κυκλώνα που σε καλεί να αλλάξεις σε όλα τα μέτωπα. Δεν υπάρχει κομμάτι της ζωής σου που να μην κινητοποιείται, ξέχνα τις βεβαιότητες και την ασφάλεια και θυμήσου ότι η μόνη σταθερά στη ζωή σου τώρα είναι η αλλαγή. Το είδος των αλλαγών είναι δύσκολο να το προσδιορίσει κάποιος και το να τις χαρακτηρίσεις καλές ή κακές είναι άνευ σημασίας, αφού ό,τι αρχικά μπορεί να εκληφθεί ως κακό μετά από λίγο συνειδητοποιείς ότι ήταν μεταμφιεσμένη ευλογία, ενώ κάτι που αρχικά φαινόταν εξαιρετικό καταλήγει αδιάφορο. Υ.Γ.  Όσο για την Πανσέληνο στον Ζυγό (18/4) δεν είναι ευχάριστος οιωνός για τις διαπροσωπικές ή επαγγελματικές σου σχέσεις. Με τη λογική σε σύγχυση είναι καλό να ασχοληθείς με τα απαραίτητα και να αποφασίσεις μετά. 

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

1) Με πλανητική χλαπαταγή στο 12ο οίκο σου, εκτός από τις φαντασιώσεις και τη διάθεση να δραπετεύσεις ξανά από την καθημερινότητα, ακόμα κι αν μόλις γύρισες από διακοπές, ωθείσαι να ξεχάσεις ό,τι σε έχει πληγώσει τελευταία, ενώ ενισχύεται η τάση σου να επιστρέψεις σε όποιους έχεις απορρίψει ή σε έχουν απορρίψει – ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΚΕΨΟΥ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ  ΠΡΙΝ. Ταυτόχρονα μπορεί να υπάρχουν εκνευριστικά γεγονότα που σου σπάνε τον τσαμπουκά ή που σε αποθαρρύνουν ενισχύοντας τη διάθεσή σου να τα βροντήξεις όλα και να γίνεις αγρότης ή ερημίτης. 2) Όσο κι αν είσαι εθισμένος στο ρεαλισμό της καθημερινότητας, υπάρχουν στιγμές που τον βρίσκεις αφόρητο. Κι όμως δεν μπορείς να ξεφύγεις από τις δεκάδες εκκρεμότητες/πρακτικά ζητήματα  που καλείσαι να διευθετήσεις. 3) Τώρα έχεις την ευκαιρία να αξιολογήσεις την αξιοπιστία των ανθρώπων που αγαπάς, ή συνεργάζεσαι, από τη συμπεριφορά τους και να γίνεις πιο συνειδητός στην εφαρμογή των ονείρων σου. Υ.Γ. Μπορεί ο Δίας να σε προστατεύει από κακοτοπιές, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επειδή φοράς αλεξίσφαιρο είσαι ο Ράμπο.

Σχετικα
Τα Ζώδια της Τετάρτης 08.12.2021
Τα Ζώδια της Τετάρτης 08.12.2021

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Η κοινωνικότητα βρίσκεται στο DNA σου. Έχεις ανάγκη την ανθρώπινη επαφή, θέλεις να βρίσκεσαι περιτριγυρισμένος από ανθρώπους. Τίποτα δεν είναι πιο ενδιαφέρον από ένα κουτσομπολιό ή ένα νέο που δεν ήξερες. Αυτό δεν σημαίνει ότι με τον Άρη στον 11ο οίκο σου δεν μπορείς να τσακωθείς με φίλους, να παρεξηγηθείς με συνεργάτες ή να διαπιστώσεις ότι η κοινωνία δυσχεραίνει τα όνειρά σου. Με την Αφροδίτη, ωστόσο, στους Ιχθύες θέλεις να είσαι στο κέντρο των εξελίξεων, στην παρέα με τους όμορφους και επιτυχημένους. Να είσαι ορατός, κοινωνικός, σημαντικός. Θέλεις να νιώσεις το υπέροχο αίσθημα τού να αφεθείς σε κάτι, σε κάποιον/α, ή σε ένα στόχο, χωρίς να σε ενδιαφέρει τι σου υποδεικνύουν η φύση, οι παραδόσεις, οι γιατροί, οι στατιστικολόγοι, οι γκαντέμηδες και οι ειδικοί. Οπότε το φάκελο, παρακαλώ… Ακόμα κι αν ο φάκελος περιέχει μια αρνητική προειδοποίηση θα συνεχίσεις να σκέφτεσαι ότι είσαι όμορφος, να έχεις αυτοπεποίθηση και να επιθυμείς. Αυτά  δεν είναι που μετράνε τελικά; Υ.Γ. Κι ο ανάδρομος Ερμής; Κάνει όλα τα προηγούμενα επισφαλή σαν μπαλόνι που χοροπηδάει από καρφίτσα σε καρφίτσα. 

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της εβδομάδας | 6-12 Δεκεμβρίου 2021
Τα Ζώδια της εβδομάδας | 6-12 Δεκεμβρίου 2021

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η καριέρα σου να μη σου δίνει πίσω όσα πιστεύεις ότι σου αξίζουν (ενώ παράλληλα, ίσως νιώθεις ότι πιέζεσαι να αποδείξεις από την αρχή την επαγγελματική σου επάρκεια) και την ίδια στιγμή οι κοντινοί σου άνθρωποι δεν κάνουν τα πράγματα ευκολότερα, μάλλον σε αφήνουν ξεκρέμαστο. Είναι σίγουρο –και κατανοητό– ότι αυτή την περίοδο έχεις βαρεθεί ακόμα και το να αισθάνεσαι απελπισμένος. Είναι περίεργο, αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο η γκρίζα διάθεσή σου μπορεί να μεταμορφωθεί από ένα-δυο φίλους (ή μήπως από ένα γουίκ-εντ μακριά από την πόλη;), που σου υπενθυμίζουν πόσο όμορφη και υστερικά αστεία μπορεί να γίνει η ζωή σ’ αυτό τον αλλόκοτο κόσμο που ζούμε.  

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Δύο είναι τα σενάρια: είτε αισθάνεσαι πάθος για κάποιον είτε είσαι τσιτωμένος μαζί του επειδή σου συμπεριφέρεται διαφορετικά από ό,τι θα ήθελες. Αυτό σημαίνει ότι σου είναι δύσκολο να παραμείνεις με καλές προθέσεις και ανοιχτός. Το αντίθετο: αυτό που θέλεις είναι να ρίξεις κάποιον/α στο κρεβάτι με τη βεβαιότητα ότι θα παίξεις σε ένα από τα καλύτερα πορνό ever, ή να του σπάσεις το κεφάλι για να πάρεις το αίμα σου πίσω. Μια τέτοια παρόρμηση αναφέρεται είτε σε εραστή/ερωμένη είτε σε φίλο/φίλη (χωρίς το σεξ) είτε σε άνθρωπο του επαγγελματικού περιβάλλοντος. Παραμένεις, ωστόσο, πάντα Λέων και με μια πιο ευγενική προσέγγιση όλα θα κυλήσουν περισσότερο ομαλά και λιγότερο πολεμικά. Βεβαίως και η κινητικότητα στον 9ο ηλιακό σου οίκο ταξιδεύει το μυαλό σου (μακάρι κι εσένα ολόκληρο), όμως πρόσεχε τις μετακινήσεις, τα λόγια, τις αντιδράσεις σου, γιατί ο ανάδρομος Ερμής μπορεί να προσδώσει λάθος περιεχόμενο σε μια φράση, κίνηση ή στάση που εννοούσες αλλιώς. 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Η οικειότητα δημιουργεί φιλίες και έρωτες και τσακωμούς και συγκρούσεις και χωρισμούς και φωνές και σκηνές κι ένα εκατομμύριο καλές και κακές στιγμές. Όμως η εμμονή στη μοναξιά, επειδή κάποτε τα πράγματα δεν πήγαν καλά, δημιουργεί μόνο μοναξιά. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έφτασες πολλές φορές να παρακαλάς «Θεέ μου, ας τελειώσει το μαρτύριο», όμως σταδιακά παίρνεις τα πάνω σου. Οι διελεύσεις της Αφροδίτης δεν είναι δυνατές ώστε να δημιουργήσουν από μόνες τους σημαντικά γεγονότα, αν δεν έρχονται σε επαφή με αργούς πλανήτες, όμως η παρουσία της στον 7ο οίκο των σχέσεων φέρνει έναν ανάλαφρο αέρα στις διαπροσωπικές σου σχέσεις εξισορροπώντας όσο μπορεί τις διελεύσεις στο σκοτεινό 8ο ηλιακό σου οίκο. Υ.Γ. Χρήματα που χρωστάς, τράπεζες, λογαριασμοί, σχέσεις με συνεταίρους, εφορία, δοσοληψίες με το δημόσιο είναι τομείς που χρειάζονται προσοχή και ψυχραιμία. Ο ανάδρομος χορεύει στην τσέπη σου το χορό του πολέμου. 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Κι ενώ κάθε Ζυγός ξεχωριστά αντιμετωπίζει διαφορετικές διελεύσεις πλανητών στον Ήλιο του –δηλαδή διαβαθμίσεις πίεσης, άγχους, φόβου, περιορισμών, αλλά και ξαφνικών εκρήξεων αισιοδοξίας και πίστης–, όλοι μαζί  αντιμετωπίζουν την ενεργοποίηση του κομβικού 7ου ηλιακού οίκου τους που περιέχει τις Σχέσεις και μια Πανσέληνο στο ζώδιό τους (18/4). Οι προκλήσεις μπορεί να μας εμπλουτίζουν ψυχικά και πνευματικά, αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε: είναι εύκολο να μιλάς για δύσκολες εμπειρίες που ωριμάζουν, αλλά όταν αντιμετωπίζεις ο ίδιος την καταιγίδα τα πράγματα είναι δύσκολα.  Όταν οι άνθρωποι που έρχεσαι σε επαφή και εξαρτάσαι από αυτούς είτε επαγγελματικά είτε συναισθηματικά τρελαίνονται, εκνευρίζονται με το παραμικρό ή είναι έτοιμοι να ρίξουν όλο το βάρος τους πάνω σου γονατίζοντάς σε, ε, τότε αισθάνεσαι αβεβαιότητα και οργή. Μπορείς ωστόσο να φορέσεις την αυστηρή σου μάσκα προσπαθώντας να δείξεις στον κόσμο πόσο γενναίος και δυνατός είσαι, έχοντας κατά νου ότι η αλήθεια μπορεί να πληγώσει. Πολύ. 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Θέματα όπως  Έρωτας (με σεξ φυσικά), Δημιουργικότητα, Παιδί για κάποιους ή απλά Διασκέδαση, δεν γίνεται να μπουν στο ψυγείο όσο η Αφροδίτη βρίσκεται στους Ιχθύες. Με τόση ένταση την ίδια στιγμή στον 6ο ηλιακό σου οίκο το δίπολο Εργασία/Καθημερινότητα χτυπάει tilt, ενώ ο ανάδρομος Ερμής δημιουργεί καθυστερήσεις σε ό,τι έχεις ξεκινήσει, έξτρα δουλειά και διαφωνίες στον εργασιακό χώρο. Πρόσθεσε και διάφορες εκκρεμότητες που εμφανίζονται κάθε τόσο και αντιλαμβάνεσαι ότι η περίοδος δεν είναι κακή αλλά κάτι χειρότερο, τρομερά εκνευριστική. Αισθάνεσαι σαν εργάτης σε εργοστάσιο μπροστά σε έναν ιμάντα που φέρνει με καταιγιστικούς ρυθμούς προϊόντα που πρέπει να ξεχωρίσεις τα καλά από τα ελαττωματικά. Ξέρεις ότι είσαι ακόμα άνθρωπος όταν δίνεις σημασία στη φυσική, διανοητική και πνευματική σου κατάσταση. Ή ρίχνοντας μια ειλικρινή ματιά στις απαίσιες συνήθειές σου: σκέψου λίγο, αν καταστρέψεις την υγεία σου ποιος θα πληρώσει τους λογαριασμούς και την ασφάλειά σου; Υ.Γ. Κι επειδή το τέλος είναι δυσάρεστο, θυμήσου πώς άρχισε αυτή η πρόβλεψη. Έρωτας. Διασκέδαση. Σεξ. Καλύτερα ε; 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

«Είναι πιο δύσκολο να αφαιρέσεις την ανάγκη για αγάπη από την ανάγκη για ψωμί» είπε η Μητέρα Τερέζα κι αυτή τη διαπίστωση μπορεί να την έχεις νιώσει βαθιά στην ψυχή σου όλο αυτό το διάστημα που ο Κρόνος επιβάλλει να περιορίσεις στο ελάχιστο τις συναισθηματικές σου απαιτήσεις. Όμως όταν ο  5ος σου ηλιακός οίκος φλέγεται, η ανάγκη να κατακτήσεις και να κατακτηθείς γίνεται εμμονή. Φυσικά και είναι υπέροχος ο έρωτας όταν δεν χρειάζεται προσπάθεια. Όταν όλα προχωράνε με κινηματογραφική χάρη και το επισφράγισμα της υπέροχης περιπέτειας συντελείται με ένα παθιασμένο φιλί. Πίσω από αυτή την εικόνα υπάρχει κάτι βαθύτερο: η ποσότητα της αγάπης που παίρνεις αποτελεί το βαρόμετρο της αυτοεκτίμησής σου. Όμως, όποιος κι αν είσαι, θα πρέπει να Δημιουργήσεις. Οτιδήποτε. Κάτι που να σε περιέχει και να σε κάνει υπερήφανο.  

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου- 19 Ιανουαρίου)

Το να είσαι μέλος της αγίας ελληνικής οικογένειας σημαίνει να χαμογελάς στις οικογενειακές συγκεντρώσεις, να κρύβεις το θυμό σου πίσω από φιλιά και να σωπαίνεις όταν θέλεις να ουρλιάξεις. Αν δεν έχεις οικογένεια, επέκτεινε την εικόνα στον κύκλο με τους ανθρώπους που έρχεσαι σε στενή επαφή.  Υπάρχουν όμως και φορές που η ανοχή, η υποχωρητικότητα και οι συμβιβασμοί δεν λειτουργούν και το χαμόγελο παγώνει. Όταν ο Άρης βρίσκεται στον Κριό δημιουργεί σταλακτίτες από το πολικό ψύχος που δημιουργείται στις σχέσεις σου, εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων που επανέρχονται με μεγαλύτερη ένταση γιατί δε λύθηκαν τη στιγμή που πρωτοεμφανίστηκαν. Με τον Ερμή ανάδρομο επιβαρύνεσαι και με στράβωμα για πρακτικά θέματα που αναφύονται στη μέση του πουθενά. Μην ξεχνάς ότι η Πανσέληνος στον Ζυγό (18/4) –στον τομέα που συμβολίζει για σένα την καριέρα– μπορεί να σε πιέσει εργασιακά, άλλα το οφθαλμός αντί οφθαλμού δεν αποτελεί διέξοδο. Βεβαίως υπάρχει και η Αφροδίτη στους Ιχθύες, που λέει ότι μια λέξη ειπωμένη την κατάλληλη στιγμή μπορεί να σου φτιάξει τη μέρα. Ε, ναι, χρειάζεσαι αγάπη και δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο σ’ ένα φιλί που απορροφάει την ένταση.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Το να τσακώνεσαι είναι εξαιρετικά στρεσογόνο, αλλά χρειάζεται να θυμάσαι και κάτι ακόμα. Αν ανοίξεις το στόμα σου και επιτεθείς στo λάθος άνθρωπο τη λάθος στιγμή, τότε κάποιος μπορεί να σου επιστρέψει την προσβολή με μεγαλύτερη δύναμη. Πιθανόν αργότερα να τα ξαναβρείτε, ίσως να ανταλλάξετε φιλιά ή να υποκριθείτε ότι ποτέ δεν εκστομίσατε πικρά λόγια, όμως όταν κάτι λέγεται έχει ειπωθεί για πάντα. Ο κόσμος είναι ένα σκληρό μέρος για να κυκλοφορείς, αλλά όταν επιστρέφεις στην ασφάλεια της φωλιάς σου –κι η Αφροδίτη στο 2ο οίκο βάζει τα δυνατά της να αναδείξει το σπίτι σου ως υπέρτατο καταφύγιο– όλα μπορούν να ξεχαστούν. Σχεδόν. Αυτό που χρειάζεται να σκεφτείς πάντως αυτή την εποχή είναι ότι μετά από σφυροκόπημα χρόνων, τώρα που ο Ποσειδώνας έφυγε από το ζώδιό σου ένα κεφάλαιο της ζωής σου τελείωσε οριστικά και η καθυστέρηση να προχωρήσεις στο επόμενο σου στερεί τα γεγονότα που πρέπει να συμβούν. Τι είδους γεγονότα; Ηρέμησε. Πρόκειται για ευνοϊκότερα. 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Και ποιος δεν θα διάλεγε να ταξιδέψει σε ένα φουρτουνιασμένο ωκεανό από το να τρελαίνεται με δάνεια και λογαριασμούς; Όμως έτσι και συνειδητοποιήσεις ότι τα πάντα κοστίζουν χρήματα, θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις και καλύτερα τις οικονομικές προκλήσεις που συναντάμε όλοι μας. Κι ύστερα, κανένα πρόβλημα. Είσαι ελεύθερος να ταξιδέψεις σε έναν παράδεισο όπου κάποιος κούκλος ή κούκλα σε περιμένουν με ένα παρεό.  Ή, πιο ρεαλιστικά, μπορείς να κεραυνοβοληθείς με κάποιον/α τη στιγμή που διασταυρώνονται τα καρότσια σας στο σούπερ μάρκετ ή να ξανακάνεις ερωτική εξομολόγηση σε αυτόν/ήν που είστε μαζί ανανεώνοντας όρκους και υποσχέσεις.  

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 gpano@stardome.gr

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5