Cosmic Telegram

Stardust Notes 20.05.16

Η Πανσέληνος στις 21 Μαΐου φωτίζει σε ποιους τομείς χρειάζεται να στρέψουμε την προσοχή μας

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
128890-291127.jpg

Οι Πανσέληνοι φωτίζουν σε ποιον/ποιους τομέα/τομείς χρειάζεται να επέμβουμε, πού χρειάζεται να στρέψουμε την προσοχή μας, την ενέργειά μας και τις προσπάθειές μας. Με άλλα λόγια πού χρειάζεται να αλλάξουμε τη αντίληψη της πραγματικότητάς μας.

Οι Δίδυμοι είναι το ζώδιο που περισσότερο από τα άλλα ενδιαφέρεται για το νου, τη γνώση και τη νοημοσύνη – πώς δηλαδή αντιλαμβανόμαστε, επεξεργαζόμαστε και μοιραζόμαστε τις πληροφορίες. Από την άλλη πλευρά και συμμετρικά αντίθετος, ο Τοξότης σχετίζεται με την ερμηνεία αυτών των πληροφοριών – την προσωπική μας κρίση, τη σύλληψη και τα πιστεύω γύρω από ό,τι είναι αληθινό, πιθανό και πραγματικό. Η ανθρωπότητα προσπαθεί να περάσει από το δυισμό στην ενότητα, να περάσει από την αυταπάτη του διαχωρισμού στην αλήθεια της αλληλοσύνδεσής μας. Ουσιαστικά προσπαθούμε να κάνουμε ένα άλμα από ένα στενό περιορισμένο φαράγγι στην κορυφή ενός βουνού. Μπορούμε να δούμε τη γη και τον εαυτό μας από άλλη διάσταση και προοπτική – να συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι μας είμαστε μέρος ενός μεγαλύτερου τοπίου.

Ο Ερμής στον Ταύρο κατά την Πανσέληνο είναι στάσιμος. Όταν ο Ερμής γυρίσει σε ορθή πορεία στις 22/5 το μεσημέρι είναι σαn να ξυπνάει από βαθύ ύπνο και παίρνει λίγο χρόνο μέχρι να αποκατασταθεί η κινητικότητά και η ταχύτητά του. Γι’ αυτό χρειάζεται να έχουμε υπόψη μας ότι μπορεί να αισθανθούμε και πρακτικά ότι ο Ερμής συνεχίζει να είναι ανάδρομος μερικές μέρες αφότου έχει γυρίσει σε ορθή πορεία.

Ο Δίας σε τετράγωνο με τον Κρόνο, που γίνεται ακριβείας στις 26 Μαΐου στις 13° Παρθένου/Τοξότη έχει επιπτώσεις στην οικονομία. Ο νέος κύκλος των όψεων (σύνοδος) μεταξύ των δύο αυτών πλανητών που ξεκίνησε στις αρχές του νέου αιώνα στον Ταύρο πίεσε για πραγματισμό και γείωση της οικονομίας. Μάταια. Απομακρυνθήκαμε ακόμα περισσότερο από τη λογική. Αυτό το τετράγωνο σηματοδοτεί επίσης και μια ηθική κρίση σε αποφάσεις ή γεγονότα. Τα έντονα φαινόμενα κατάρρευσης και η ηθική κρίση που ήταν εμφανής ήδη από τις αρχές του 2000 χειροτερεύει. Όσοι είναι σε θέση εξουσίας εκτίθενται παραβλέποντας υποχρεώσεις και ευθύνες καταπατώντας νόμους και θεσμούς και συμβιβάζοντας αρχές προς χάρη της σκοπιμότητας.

Ο συμβολισμός αυτού του κύκλου Δία/Κρόνου, που επιμένει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα κατάματα, συγκρούεται με τη λάθος αντιμετώπισή μας. Το αποτέλεσμα το ζούμε: μια βαθιά οικονομική κρίση εν εξελίξει που δεν οδηγεί σε αλλαγή αλλά στη διαιώνισή της. Σε αυτή τη φάση του τελευταίου τετραγώνου μεταξύ των δύο πλανητών μάς προσφέρεται ξανά η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε τα λάθη μας, να διαφοροποιήσουμε τη στάση μας και να επανορθώσουμε. Ή να συνεχίσουμε να αγνοούμε την πραγματικότητα. Μάς μένουν πέντε χρόνια μέχρι το 2020, που θα ξεκινήσει ο καινούργιος κύκλος των όψεων Δία/Κρόνου. Εάν επικρατήσει η λογική θα αρχίσουμε να βγαίνουμε από τη ζούγκλα. Εάν συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο θα υποστούμε ακόμα πιο άτσαλη και βίαιη αφύπνιση από αυτή που ζούμε τώρα. Χρειάζεται τεράστια προσοχή και επιφυλακτικότητα σε όποιον ξεκινάει ή σχεδιάζει να επεκτείνει μια δουλειά ή μια επιχείρηση μέσα στο 2016.

Στις 27/5 ο Άρης επιστρέφει ανάδρομος στον Σκορπιό. Ως παλιός κυβερνήτης του Σκορπιού, ο Άρης στον Σκορπιό είναι ισχυρός. Ο Grant Levi λέει ότι αυτός ο Άρης μπορεί να λειτουργήσει με τον καλύτερο ή το χειρότερο τρόπο. «Διαθέτει ένα έντονο δυναμισμό που μπορεί να έλξει και να κρατήσει τους άλλους ώστε να αποσπάσει το καλύτερο από τον υλικό και τον πνευματικό κόσμο. Στα χειρότερά του φοβάται ότι οι στόχοι του δεν θα επιτευχθούν και αναζητάει να αποδράσει μέσα από ανεπιθύμητες παρορμήσεις». Η πυρηνική ενέργεια του Άρη στον Σκορπιό χρειάζεται αυτοέλεγχο, αυτοσυγκράτηση, αυτοκυριαρχία ώστε να κατευθύνει την ισχύ του σε ένα αντικειμενικό στόχο και για να κρατήσει κοντά του τους ανθρώπους με αγάπη κι όχι με φόβο. Η σκοτεινή του πλευρά περιέχει τα αρνητικά και καταστροφικά ένστικτα της ζήλιας, του φόβου, υποψίες, χειραγώγηση, συναισθηματικούς εκβιασμούς. Στο φως υπάρχει η πίστη στον εαυτό του και στους ανθρώπους.

Αυτή η Πανσέληνος στον Τοξότη επαναφέρει και το θέμα του Νοήματος της Ζωής (σου). «Μπορεί να πει κανείς, με υπεραπλουστευτική διάθεση, ότι οι άνθρωποι έχουν πολλά με τα οποία μπορούν να ζήσουν αλλά δεν έχουν τίποτα για το οποίο να ζήσουν. Έχουν τα μέσα αλλά δεν έχουν το νόημα» λέει ο Βίκτορ Ε. Φρανκλ στο σημαντικό βιβλίο του «Το νόημα της Ζωής». «Υπάρχουν τρεις δρόμοι που οδηγούν στο νόημα της ζωής. Να δημιουργήσεις ένα έργο. Να βιώσεις κάτι ή να συναντήσεις κάποιον που σημαίνει ότι το νόημα μπορεί να βρεθεί εκτός από τη δημιουργία και στην αγάπη. Και τρίτος: ακόμα και το αβοήθητο θύμα μιας απελπιστικής κατάστασης, αντιμέτωπο με μια μοίρα που δεν μπορεί να αλλάξει, μπορεί να εγερθεί πάνω από τον εαυτό του, μπορεί να αναπτυχθεί πέρα από τον εαυτό του. Μπορεί να μετατρέψει μια προσωπική τραγωδία σε θρίαμβο».


*Αυτή η Πανσέληνος επηρεάζει γεννημένους το πρώτο πενθήμερο της Παρθένου, των Ιχθύων, των Διδύμων και των Τοξοτών και όσους έχουμε ωροσκόπους σε αυτά τα ζώδια ή πλανήτες από 0°-4°.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ