1821 Digital Gallery
Ζώδια 336
ΤΕΥΧΟΣ 336
STARDUST

Ζώδια 336

Για να κάνεις καλή χρήση αυτής της πλανητικής συγκυρίας (και µιας νέας Σελήνης –4/3– στο ζώδιό σου) χρειάζεται να αποφασίσεις προς τα πού θέλεις να πας...

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Κριός: κάποιος που γυρίζει την πλάτη σου στη µετριότητα. Που µεταξύ χρήµατος και δόξας προτιµάει τη δεύτερη. Που στις σχέσεις δεν δέχεται την ήττα και που οι συναισθηµατικές του αντιδράσεις δεν είναι προδιαγεγραµµένες. Που µόλις η ένταση της φωνής του συνοµιλητή του ανέβει έναν τόνο δηµιουργώντας προοπτικές σύγκρουσης, µπαίνει στη µάχη αναγκάζοντας τον άλλο να εξαφανιστεί στη Σιβηρία µε one way ticket. Αυτά λένε µεταξύ άλλων οι αστρολογικοί τσελεµεντέδες. Και ισχύουν λίγο-πολύ. Ο ∆ίας στο ζώδιό σου βάζει το δάχτυλό σου στο κουµπί “emergency”. It is action time. ∆ιαθέτεις φιλοδοξία, προοπτική, θέληση. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο δηµιουργεί επιπλέον υποστηρικτικούς µηχανισµούς (φίλους, ανθρώπους µε επιρροή) ώστε να είσαι στο σωστό µέρος την κατάλληλη στιγµή µε τους σωστούς ανθρώπους. Μην περιµένεις σαν στάρλετ τον ατζέντη που θα σε ανακαλύψει και θα εκσφενδονίσει την καριέρα σου. Do it yourself. Ακόµα και οι ντροπαλοί Κριοί –που δεν υπάρχουν– µπορούν να γευτούν τη χαρά µιας νίκης –προσωπικής ή επαγγελµατικής– αρκεί να θυµούνται ότι Πλούτωνας και Κρόνος παραµονεύουν το λάθος για να τους αφήσουν πιο γυµνούς κι από τη Λάσκαρη στον «Κατήφορο».

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Μπορείς να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο θέλοντας να δείξεις στους κοντινούς σου ανθρώπους ότι κι εσύ έχεις ανάγκες και επιθυµίες, µπορεί να δουλεύεις υπερεντατικά για µια θέση κάτω από τον επαγγελµατικό ήλιο, µπορεί να σπρώχνεις και να σπρώχνεσαι από κάποιους που θεωρούν ότι η εξέλιξή σου τους απειλεί, µπορεί να αναρωτιέσαι αν αξίζει η κούρσα για την καριέρα που αλλάζει κανόνες και ηθική κάθε φορά που κερδίζεις πόντους, ή να προσπαθείς να δελεάσεις µε τα ταλέντα σου κάποιους που έχουν την εξουσία να σε φτιάξουν ή να σε αφανίσουν, αλλά όταν τελικά συνειδητοποιείς ότι µε τον πόλεµο δεν γίνεται τίποτα και αποφασίζεις να καταθέσεις τα όπλα και να κοιτάξεις τη ζωή σου, τότε η Αφροδίτη µπαίνει στον Υδροχόο κι ο Άρης βρίσκεται στους Ιχθύες. Τι συµβαίνει; Πολλοί από αυτούς που αποφάσισες να αφήσεις πίσω σου επανέρχονται δηλώνοντας ότι δεν µπορούν να ζήσουν χωρίς εσένα. Αυτό είναι υπέροχο. Μπορείς να εµφανιστείς σε πρεµιέρες, γάµους ή γκαλά, να αγκαλιάζεσαι µε το αφεντικό σου, ή να γοητεύεις τους ανθρώπους επιρροής, αλλά ουσιαστικά το ενδιαφέρον σου στρέφεται αλλού: µε αγαπάει κανείς εκεί έξω – ή εδώ µέσα;

Σχετικα
Τα Ζώδια της Παρασκευής 20.05.2022
Τα Ζώδια της Παρασκευής 20.05.2022

∆ίδυµοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Η είσοδος των ∆εσµών της Σελήνης στον άξονα Τοξότη/∆ιδύµων είναι ένα σηµαντικότατο αστρολογικό γεγονός µε σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή σου κι αφορά αρχικά τους γεννηµένους τις τελευταίες µέρες του ζωδίου σου. Με τον Βόρειο ∆εσµό στον ηλιακό 7ο οίκο σου οι Άλλοι –σύντροφος, συνεργάτες, φίλοι ή ξένοι (που πιστεύουν στα ταλέντα και τις δυνατότητές σου)– µπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά στις επιδιώξεις σου. Μια τέτοια διέλευση µπορεί να υλοποιήσει κι ένα γάµο, ή να βάλει µια σχέση σε τροχιά διάρκειας, σοβαρότητας ή συγκατοίκησης. Κι ενώ ο κόσµος είναι στο πλευρό σου και οι διαπροσωπικές σχέσεις κολυµπάνε σε ήρεµα νερά, υπάρχει το ενδεχόµενο µε τον Νότιο ∆εσµό στο ζώδιό σου να περάσεις ενός είδος προσωπικής κρίσης, να αναγκαστείς να προσέξεις το σώµα σου ή να πάρεις κάποιες σοβαρές αποφάσεις για τις σχέσεις (επαγγελµατικές ή προσωπικές ή οικογενειακές) που πιθανόν δεν εξελίσσονται ή βαλτώνουν. Προς τα πού θα γείρει η πλάστιγγα;

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της Πέμπτης 19.05.2022
Τα Ζώδια της Πέμπτης 19.05.2022

Χρησιµοποιώντας κυρίως το δεξιό µέρος του εγκεφάλου (συναίσθηµα, φαντασία, όνειρα, χρώµατα, µουσική), η διέλευση του Άρη στον 9ο ηλιακό σου οίκο τονώνει το αριστερό µέρος, δηλαδή τη λογική, την ανάλυση, την αλληλουχία, τις λέξεις. Με δύσκολες διελεύσεις (Πλούτωνας, Κρόνος) σε κοµβικά σηµεία του ηλιακού σου χάρτη, που δηµιουργούν εκτός από δύσκολα γεγονότα και σκοτεινές σκέψεις ή απότοµα ξεσπάσµατα που φοβίζουν κι εσένα τον ίδιο, ο Άρης στους Ιχθύες (και τη Νέα Σελήνη στους Ιχθύες στις 4/3) ακονίζει την αντικειµενικότητα και την αποστασιοποίηση. ∆ηλαδή τώρα µπορείς να δεις περισσότερο καθαρά τι συµβαίνει στη ζωή σου και χωρίς φόβο και πάθος να την κρίνεις ή να πάρεις αποφάσεις που δεν είναι αποτέλεσµα παρορµήσεων ή συναισθηµατικών κρίσεων. Μπορείς να δώσεις χειρουργικές λύσεις σε ό,τι σε απασχολεί και να αντιµετωπίσεις τα άγχη σου µε αποστασιοποίηση τραπεζίτη που προσπαθεί να πείσει τους µετόχους για νέες επενδύσεις. Μπορείς να κινηθείς κοινωνικά και επαγγελµατικά προµοτάροντας τον εαυτό σου σαν το απόλυτο Smash Hit. Μπορείς να θωρακίσεις τον εαυτό σου και να επεκτείνεις το δίκτυο των γνωριµιών σου µε ανθρώπους που µπορεί να σου φανούν χρήσιµοι, γιατί από τις 2/4 ο τοµέας της καριέρας γίνεται Κολοσσαίο µε τους εταιρικούς µονοµάχους να βγάζουν τα µαχαίρια τους στα γραφεία.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

∆εν υπάρχουν εσωστρεφείς Λέοντες, παρά µόνο Λέοντες που υποδύονται τους εσωστρεφείς. Πήγαινε σε έναν Λέοντα που παριστάνει τον εσωστρεφή και κάνε επίθεση στην υπερηφάνεια του. Ή πάρε κάτι που θεωρεί ότι του ανήκει, δώσ’ του διαταγές ή δείξ’ του ότι δεν τον σέβεσαι καθόλου. Θα βρεθείς γρήγορα κοντά σε κάποιον που βρυχάται σαν το λιοντάρι της MGM. Φυσικά και υπάρχουν πλανητικές επιρροές που µπορούν να σε κάνουν να ουρλιάξεις – ο Ποσειδώνας ας πούµε, ή ο Άρης στον 8ο ηλιακό σου οίκο. Υπάρχουν όµως και επιρροές που σε κάνουν να γουργουρίζεις, όπως ο ∆ίας στον Κριό ή η Αφροδίτη στον Υδροχόο. Ναι, υπάρχει σκληρή δουλειά, υποδόρια άγχη,  οικονοµικές επιπλοκές (τι θα κάνω µε τη ζωή µου; Ποιος είναι αυτός ο ψαροντουφεκάς που µε σηµαδεύει; Πάλι χρωστάω;). Εάν µπορείς να ζήσεις τη στιγµή και να θυµάσαι ότι όλοι κάποια στιγµή αντιµετωπίζουµε το αρχαιότερο πρόβληµα στον κόσµο, την ανάγκη δηλαδή να πιστέψουµε σε κάποιον και κάτι, τότε όλα θα κυλήσουν ευκολότερα.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεµβρίου)

Ως Παρθένος γεννήθηκες έχοντας απέναντί σου, στον 7ο ηλιακό σου οίκο, τους Ιχθύες, κι αυτό σηµαίνει ότι συνήθως έλκεσαι από τρυφερούς, αισθηµατικούς, γοητευτικούς, καλλιτεχνικούς τύπους που διαθέτουν κάτι άπιαστο που µάταια προσπαθείς να τιθασεύσεις – και που διαθέτουν βεβαίως ένα φανερό ή κρυµµένο πρόβληµα που αναλαµβάνεις να λύσεις. Αν ανήκεις στους ισορροπηµένους Παρθένους που αναζητούν µια όσο το δυνατόν πιο υγιή σχέση, δεν σε απορροφούν τα προβλήµατα των άλλων, δηλαδή δεν µπαίνεις στον πειρασµό να αναλάβεις εργολαβικά το καθήκον να σώσεις τον Άλλον. Με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω,  τον Άρη, τον Ερµή και µια νέα Σελήνη –4/3– στους Ιχθύες, να θυµάσαι ότι άλλο µαζοχισµός κι άλλο αγάπη. Το να κάνεις το δεκανίκι του άλλου συνεχώς γεννάει θυµό. Ότι για να σπεύσεις σε βοήθεια πρέπει να σου ζητηθεί. Και ότι σε όλα –και στις διαπροσωπικές σχέσεις πολύ παραπάνω– υπάρχουν όρια που κανείς δεν πρέπει να ξεπερνάει. Υ.Γ. Η ειρωνεία είναι ότι ΤΩΡΑ οι άλλοι είναι πιο τρελοί, παρορµητικοί και ανισόρροποι από σένα, γι’ αυτό κάνε ένα βήµα πίσω, ανέβασε τα επίπεδα ψυχραιµίας κι αν δεν σου βγαίνει πια µαζί τους, στείλ’ τους στη µαµά τους.

Ζυγός (23 Σεπτεµβρίου – 23 Οκτωβρίου)

Με τον Πλούτωνα να συνεχίζει τη διέλευσή του  στη βάση της ψυχολογικής σου ιδιοσυστασίας και τον Κρόνο ανάδροµο στο ζώδιό σου να σε αποθαρρύνει µε αναβολές, καθυστερήσεις και αναποδιές που δεν υπολόγιζες, υπάρχουν στιγµές που αισθάνεσαι τον πόνο απορρίψεων, αποτυχιών ή ρηγµάτων σε σχέσεις ή δουλειές, ή την αγωνία για το παρόν και το µέλλον σου όπως κάποιος που η υγρασία τού θυµίζει ένα παλιό σπάσιµο. Ο πόνος είναι εσωτερικός, ψυχικός, συναισθηµατικός και βασίζεται σε ρεαλιστικά γεγονότα. Είναι φυσικό να θέλεις να πέσεις σε νάρκη και να σηκωθείς όταν όλα θα είναι ξανά ρόδινα ή εν πάση περιπτώσει αισιόδοξα. Ο ∆ίας πάντα στον Κριό, η Αφροδίτη στον Υδροχόο και µια νέα Σελήνη στους Ιχθύες (4/3) δίνουν την ώθηση που χρειάζεσαι, ώστε όχι µόνο η ελπίδα να µένει ζωντανή, αλλά κι εκεί που όλα µοιάζουν δύσκολα, κολληµένα και αδιέξοδα να βλέπεις ουράνια τόξα. Όλα είναι ανοιχτά –Αίσθηµα, ∆ουλειά, Σχέσεις, Προοπτικές, Συντροφικότητα, Ευκαιρίες– και µπορούν να δηµιουργήσουν το θαύµα. 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεµβρίου)

Με –ή παρ’ όλες– τις επιπλοκές της ερωτικής σου ζωής, που σε γενικές γραµµές φαίνεται ότι ξαναβρίσκει τη φόρµα της, µπορεί να περάσεις και δύσκολες στιγµές στην προσπάθειά σου να αποφασίσεις εαν πρέπει να δώσεις κάπου την καρδιά σου ή αν πρέπει να αναζητήσεις την τύχη σου έξω από µία σχέση που σε κάνει να χασµουριέσαι. Πάντως αυτός ή αυτή που θα αποφασίσεις να ρισκάρεις θα ουρλιάξει από ευχαρίστηση και δεν θα είναι γιατί µοιράζεσαι µαζί τους το ποπ κορν. Με πλανήτες στον 5ο οίκο σου µπορείς να ονειρευτείς ξανά, να σχεδιάσεις το µέλλον σου, να ξεκινήσεις κάτι που σου δίνει χαρά και ικανοποίηση, να είσαι ο εαυτός που θέλεις να βγάζεις προς τα έξω. Θέλεις να διασκεδάσεις, να ξεφύγεις για λίγο από τη ρουτίνα, να ερωτευτείς, να ερωτευτείς, να ερωτευτείς. Να δηµιουργήσεις κάτι που σε κάνει υπερήφανο και είναι µοναδικό γιατί εσύ το σκέφτηκες και το έκανες πράξη. Προς Θεού, µη µένεις στο σπίτι. Κυνήγησε και άσε να σε κυνηγήσουν.

Τοξότης (22 Νοεµβρίου - 21 ∆εκεµβρίου)

Το αστρολογικό γεγονός που σε ενδιαφέρει άµεσα ονοµάζεται ∆εσµοί της Σελήνης, µε τον Βόρειο ∆εσµό να αρχίζει τη διέλευσή του στον άξονα Τοξότης/∆ίδυµοι (δηλαδή στον τοµέα Εγώ και οι Άλλοι) επηρεάζοντας αρχικά τους γεννηµένους τις τελευταίες µέρες του ζωδίου σου. Οι επιθυµίες, οι στόχοι και οι επιδιώξεις σου, είτε στον επαγγελµατικό τοµέα είτε στο συντροφικό, µπορούν τώρα να υλοποιηθούν, αφού σου δίνονται οι ευκαιρίες να κάνεις ένα βήµα µπροστά. Στόχευσε, δράσε, υλοποίησε. Ο δρόµος είναι ανοιχτός, τα σκυλιά είναι δεµένα κι εσύ τώρα πρέπει να ρίξεις τη ζαριά σου και να προχωρήσεις στο δρόµο που έχεις επιλέξει ή να εξελίξεις αυτόν που ήδη βρίσκεσαι. Χρειάζεται να θυµάσαι ωστόσο ότι µε τον Νότιο ∆εσµό να διελαύνει στον τοµέα που συµβολίζει τους Άλλους –ανάµεσά τους σύντροφος, συνεργάτες, συνάδελφοι– δεν πρέπει να περιµένεις από αυτούς βοήθεια ή ενθάρρυνση. Αντίθετα, ίσως χρειάζεται να τους βοηθήσεις. Άρα η µοίρα σου βρίσκεται στα χέρια σου.

Αιγόκερως (22 ∆εκεµβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Με Ερµή, Άρη και µια νέα Σελήνη στους Ιχθύες (4/3) δηµιουργείται έντονη κινητικότητα, που σηµαίνει ότι οτιδήποτε σχετίζεται µε επικοινωνία, συζητήσεις, σχέδια, επαγγελµατικά ραντεβού, ταξίδια, σπουδές, µετακοµίσεις, σεµινάρια, σπουδές, δηµόσιες σχέσεις, εκδόσεις, µίντια, σχολεία, άδεια οδήγησης δηµιουργούν την γκάµα των προτεραιοτήτων σου αυτό το διάστηµα. Εξοπλίζεσαι µε περισσότερη ενέργεια και οίστρο από ό,τι εδώ και καιρό. ∆ιανοητικά είσαι σε φόρµα, οι ιδέες σου είναι ευφυείς, αν σπουδάζεις µπορείς να καταπιείς δέκα βιβλιοθήκες µε άνεση και αν πας για δίπλωµα αυτοκινήτου µπορείς να πάρεις και αεροπλάνου. Πάντως αν και έχεις τη διάθεση να σώσεις την ανθρωπότητα (και την τσέπη σου) µε τις εµπνεύσεις σου, δεν µπορείς να ανεχτείς αυτή την εποχή καθόλου τους ηλίθιους –συναδέλφους, αφεντικά, φίλους, συγγενείς– που προσπαθούν να σου επιβάλουν τις απόψεις τους, οπότε καλύτερα να σωπάσεις όπου δεν θέλεις να διαταραχτούν σχέσεις αφήνοντας ελεύθερη τη γλώσσα σου. 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Ας ελπίσουµε ότι τώρα που η Αφροδίτη (από 5/5) διελαύνει στο ζώδιό σου θα καταφέρει να σε αποσπάσει από τις τριβές που δηµιουργεί ο Άρης στα οικονοµικά σου. Αν θέλεις να πρωταγωνιστήσεις σε µια αισθηµατική κοµεντί, τώρα µπορείς. Αν θέλεις να διαφηµίσεις τον εαυτό σου, τώρα µπορείς. Αν θέλεις να το παίξεις όµορφος και γοητευτικός, τώρα µπορείς. Αν θέλεις ελαφρότητα, χαριτωµενιές, κοινωνικότητα, τώρα µπορείς. Αυτό που δεν µπορείς είναι να αδιαφορήσεις για την οικονοµική σου κατάσταση και για τις προοπτικές να αυξήσεις το εισόδηµά σου µε όποιον τρόπο µπορείς. Με ενεργοποιηµένο το 2ο ηλιακό σου οίκο από Ερµή, Άρη και τη νέα Σελήνη (4/3), έχεις δύο επιλογές: ή να χρησιµοποιήσεις την ενέργειά τους για να προσελκύσεις συνεργασίες και για να βρεις νέες πηγές εισοδήµατος, ή να τη χρησιµοποιήσεις για να ικανοποιήσεις απολαύσεις έξω από τη σχέση που πιθανόν έχεις. Υ.Γ. Εάν ο/η σύντροφός σου έχει πάψει να προσπαθεί για τη σχέση σας ή σε κάνει να αισθάνεσαι ότι είναι τελευταία απών, ο καλύτερος τρόπος αντίδρασης είναι η κατανόησή σου ασχέτως της συµπεριφοράς του/της.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Για να κάνεις καλή χρήση αυτής της πλανητικής συγκυρίας (και µιας νέας Σελήνης –4/3– στο ζώδιό σου) χρειάζεται να αποφασίσεις προς τα πού θέλεις να πας, µε ποιους θέλεις να είσαι, τι ελπίζεις να βρεις εκεί που θα πας και τι είσαι διατεθειµένος να διακινδυνεύσεις ώστε να προχωρήσεις ή να εξελίξεις τη ζωή σου. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να δείξεις αντοχή, αυτοσυγκράτηση, αποφασιστικότητα. Ακόµα κι αν δεν έχεις κανένα ταλέντο –πράγµα αδιανόητο για Ιχθύ– είσαι προορισµένος να γίνεις κάτι περισσότερο από ένα στατιστικό νούµερο, ακόµα κι αν τα σχέδιά σου να σώσεις την ανθρωπότητα αργούν ακόµα και η τέλεια σχέση που ονειρεύεσαι δεν υπάρχει. Ναι, θα κουραστείς πολύ αυτή την περίοδο, ναι, ίσως αναγκαστείς να συγκρουστείς µε δύο-τρεις ανθρώπους. Ναι, µπορεί να πάρεις αποφάσεις που θα σε ξεβολέψουν, αλλά το σίγουρο είναι ότι µοιράζεις εσύ τα χαρτιά στο παιχνίδι, ότι αισθάνεσαι ζωντανός και ότι µπορείς να είσαι ο εαυτός σου χωρίς ενοχές. Να θυµάσαι ότι τώρα είναι εποχή ∆ράσης, όχι αντίδρασης.

✽ Για πιο ολοκληρωµένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5