Visual Browsing
Υδροχόε...332
ΤΕΥΧΟΣ 332
STARDUST

Υδροχόε...332

Είναι φυσικό να εντυπωσιάζεσαι όταν συνειδητοποιείς πως...

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Όποια κι αν είναι η πραγματικότητά σου, ο Δίας βρίσκεται εδώ και σου λέει ότι πίσω από κάθε πόρτα υπάρχει ένα θερμό καλωσόρισμα. Εντάξει, δεν θα τους κερδίσεις όλους και ό,τι τάσεις μεγαλείου φουσκώνουν σαν κέικ μέσα σου έχε υπόψη σου ότι απέναντι από τον Άρχοντα (Δία) βρίσκεται ο κατηφής Δάσκαλος (Κρόνος) κόβοντάς σου τη φόρα, για να σκέφτεσαι ότι ακόμα και το δώρο δημιουργεί υποχρεώσεις. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να κουρέψεις τα όνειρά σου, να αντιμετωπίσεις τα δεδομένα, να υιοθετήσεις μια περισσότερο πνευματική στάση και να προχωρήσεις παρόλα τα εμπόδια. Όσο για τη νέα Σελήνη στον Υδροχόο, σε σύνοδο με τον Άρη, η προσωπική σου ζωή είναι μια ζούγκλα που χρειάζεται φύλακα.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Αισθάνεσαι την ανάγκη να αποσυρθείς κάπου όπου ακούς τριζόνια. Χάρη στις ευλογίες του Δία στον 12ο οίκο σου, μπορείς να βρεις ένα καταφύγιο κάπου που υπάρχει τσάι και πολλή συμπάθεια. Όμως η διέλευση του Άρη στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου (συν τη νέα Σελήνη) σε σπρώχνει για άλλη μια φορά πίσω στον κόσμο για να σφίξεις χέρια με άγνωστους, να μιλήσεις για μπίζνες, να πείσεις πελάτες, να ανταγωνιστείς ανθρώπους που δεν σε ενδιαφέρουν, να επιβιώσεις και να αποδείξεις την αξία σου στην επαγγελματική πιάτσα, κι όλα αυτά υπό την εκνευριστική αδιαφορία των δικών σου ανθρώπων που υποθέτεις –αδίκως αυτή τη στιγμή– ότι θα σε στηρίξουν, αν μη τι άλλο. Μήπως να ακολουθήσεις την προτροπή της Αφροδίτης στον Αιγόκερω και να αντιμετωπίσεις όλη αυτή την κινητικότητα ως μια ευκαιρία επικοινωνιακής απόλαυσης, παραβλέποντας την ανάγκη να αποδείξεις την επαγγελματική σου επάρκεια; 

Σχετικα
Τα Ζώδια του Σαββάτου
Τα Ζώδια του Σαββάτου

Δίδυμοι (21 Μαΐου-21 Ιουνίου)

Ίσως ξύνεις το κεφάλι σου, όπως στα καρτούνς, προσπαθώντας να αποφασίσεις αν θα κάνεις πραγματικότητα το νεανικό σου όνειρο να σκαρφαλώσεις στις πυραμίδες –πριν χρειαστείς ασανσέρ για να το κάνεις– (βάλε το όνειρο της αρεσκείας σου εδώ) ή αν θα γυρίσεις στο κρησφύγετό σου παραιτημένος. Με ευνοϊκές διελεύσεις στους 9ο και 11ο ηλιακούς σου οίκους σε ενθαρρύνουν να πας εκεί που δεν έχεις πάει ποτέ πριν. Την ίδια στιγμή η ανάδρομη πορεία του Κρόνου στον Ζυγό σε κάνει να αισθάνεσαι σαν μια μούμια 5.οοο χρόνων. Αφού όλα βρίσκονται στο μυαλό σου, τρέξε προς τα εκεί που δεν έχεις πάει ποτέ κι άσε τις μούμιες στην ησυχία τους.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της Παρασκευής
Τα Ζώδια της Παρασκευής

Εάν δεν διέθετες άφθονη δοτικότητα και ανεξάντλητο συναίσθημα, ο Κρόνος ανάδρομος στη βάση του ηλιακού σου ωροσκοπίου θα μπορούσε εύκολα να σε κλειδώσει συναισθηματικά προσθέτοντάς σου μεγάλες δόσεις κυνισμού – ειδικά τώρα που υπάρχει και ο Πλούτωνας στην εικόνα και παλεύεις με προσωπικές δυσκολίες και προβλήματα που θυμίζουν Λερναία Ύδρα. Όμως αυτή η πίεση είναι για καλό, αφού ο δρόμος που έχεις αποφασίσει να ταξιδέψεις (ή που αναγκάζεσαι να ακολουθήσεις) δεν είναι φθαρμένος, γεμάτος με παλιές ιδέες, παλιά ήθη, παλιές λύσεις, αλλά ένας καινούργιος που προσφέρει εξαιρετική διαύγεια, εξανθρωπισμό και καλύτερους στόχους. Όταν το διαβάζεις αυτό προσπάθησε να συγκρατήσεις τη ναυτία σου.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Η οικονομία πηγαίνει κατά διαόλου, εξεγέρσεις ξεσπάνε στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου κι εσύ καθισμένος στην πολυθρόνα σαν δανδής, άψογα ντυμένος και με μαλλιά που δεν φεύγει τρίχα, πίνεις τσάι χωρίς να χύνεται ούτε μια σταγόνα. Μπορείς να ευχαριστήσεις τον Δία γι’ αυτή την εκλεπτυσμένη ψυχρότητα, αλλά ο Άρης στον Υδροχόο λέει ότι δεν είναι καιρός για τσάι και συμπάθεια. Η ενεργοποίηση του 7ου ηλιακού σου οίκου, και με μια νέα Σελήνη επιπλέον που κάνει σύνοδο με τον Άρη, σε κάνει (ίσως) επώδυνα να συνειδητοποιήσεις τις ευθύνες σου ως πλοίαρχος του πλοίου. Δεν έχει σημασία πόσο εσύ ο ίδιος χρειάζεσαι το ενδιαφέρον των άλλων, αλλά ότι πρέπει να φροντίσεις τους επιβάτες – που μπορούν να φτάσουν μέχρι το σημείο να επιμείνουν ότι εσύ πρέπει να τους παντρέψεις. Άσε που μπορεί να πρόκειται και για το δικό σου γάμο. 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Με τον Άρη να συνεχίζει να ενεργοποιεί τον 6ο σου οίκο και μία επιπλέον νέα Σελήνη στον ίδιο οίκο, το μήνυμα είναι σαφές και δίκλωνο και ονομάζεται Εργασία/Υγεία. Επιδιόρθωσε οτιδήποτε διορθώνεται. Στις μέρες μας είναι πιο εύκολο να πετάξεις μια τηλεόραση ή να αλλάξεις αυτοκίνητο, παρά να βρεις καιρό να τρέξεις για να τα επιδιορθώσεις. Μην παίξεις αυτό το παιχνίδι με το σώμα σου, γιατί αφενός δεν υπάρχουν ανταλλακτικά κι αφετέρου δεν μπορείς να το πετάξεις. Το σώμα σου θέλει την προσοχή και τη φροντίδα σου γιατί είναι αναντικατάστατο. Ασχολήσου με τις εκκρεμότητες της καθημερινότητας και βρες τρόπους να ξεφεύγεις κάθε τόσο από την εργασιακή ρουτίνα. Η πίεση που δέχεσαι επαγγελματικά ίσως ελαφρύνει με την παρουσία της Αφροδίτης στον Αιγόκερω, που λέει ότι Η Χαρά Της Ζωής δεν είναι τηλεοπτική σαπουνόπερα αλλά μια επιλογή που δικαιούσαι κάθε τόσο. 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Αν και σε πολλές ιδιωτικές στιγμές σου λες πολλά κακά πράγματα για τον εαυτό σου και η εικόνα σου έχει ραγίσει σε πολλά σημεία της, ωστόσο η διέλευση του Δία στον Κριό και φυσικά ο Άρης στον 5ο ηλιακό σου οίκο μαζί με τη νέα Σελήνη δίπλα του σε ξαναβάζουν στο παιχνίδι με καινούργια φόρα. Έρωτας, δημιουργικότητα, σχέδια, φιλοδοξίες, συναντήσεις, παρορμήσεις και επιθυμίες, προτάσεις, σχέσεις, επάγγελμα και συντροφικότητα –με όποια σειρά θέλεις– δημιουργούν τη διάθεση να οδηγήσεις εσύ ξανά τη ζωή σου στην κατεύθυνση που θέλεις. Ξέροντας πολύ καλά τους κανόνες, το ρίσκο και τις παρενέργειες των ερωτικών παιχνιδιών, τώρα μπορείς να τα ξαναπαίξεις με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Αφού σιγοτραγούδησες το “After all I’ve done for you…” για τους χαμένους έρωτες, ήρθε η ώρα να τραγουδήσεις δυνατά σε όλο το σπίτι “You stepped out of a dream…”.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Η νέα Σελήνη (3/2) σε σύνοδο με τον Άρη στον Υδροχόο μπορεί να λειτουργήσουν σαν crash test για την επίδραση που έχει πάνω σου ό,τι θεωρείς Οικογένεια ή Επάγγελμα ή Σχέσεις. Αν κάνοντας ζάπινγκ πέσεις στη σκηνή μιας ταινίας που η οικογένεια παίρνει όλη μαζί πρωινό –η μαμά με μαλλί κομμωτηρίου τα ξημερώματα φτιάχνει κορν φλέικς στα ξανθά παιδιά, ο σύζυγος με κοστούμι πίνει καφέ κι η γάτα κάνει φούρλες, ενώ κάποιος σε ποδήλατο πετάει στην πόρτα την εφημερίδα– ή θα ακούσεις την καρδιά σου να κάνει κρακ από συγκίνηση ή να παθαίνει ταχυκαρδία από την αηδία. Μήπως αναρωτιέσαι τι πάει στραβά με σένα; Πάντως πριν από χρόνια οι γονείς δεν χώριζαν για ψύλλου πήδημα, ούτε τα παιδιά έφευγαν από το σπίτι πριν τους παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία. Οι σχέσεις ήταν προβλέψιμες και κανείς δεν συζητούσε για αυτές. Τώρα που γραμμές, ρόλοι κι επιθυμίες έχουν θολώσει, νιώθεις θυμό. Θέλεις ασφάλεια, συνέχεια και διάρκεια; Μόνο στις διαφημίσεις τραπεζών πια, όχι στη ζωή.

 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Όταν ο 3ος ηλιακός σου οίκος ενεργοποιείται δεν μπορείς να αποφύγεις προστριβές, διενέξεις, διαφωνίες, παρεξηγήσεις με αδέλφια, συγγενείς και συναδέλφους, που τα επιχειρήματά τους και οι αντιδράσεις τους θα ήταν για γέλια αν δεν επηρέαζαν άμεσα την καριέρα σου ή αν δεν ασχολιόσουν μαζί τους χάνοντας πολύτιμο χρόνο από τις επιδιώξεις σου. Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς την καλή σου διάθεση για να μη θίξεις τα κακώς κείμενα. Όταν αισθάνεσαι, όπως τώρα, ότι κάποιος/οι προσπαθούν να σε χωρέσουν στο δικό τους σχήμα, σου τη δίνει.  Φυσικά και μπορείς να πεις τα πράγματα με το όνομά τους, αρκεί η αντίδρασή σου να διαθέτει ειρμό, σοβαρότητα και αποδείξεις. Πολύ εύκολα το δίκαιο ξέσπασμά σου μπορεί θυμίσει τρελαμένο έφηβο που επαναστατεί χωρίς αιτία κατά παντός, αν δεν έχεις επιχειρήματα. Και μια και μιλάμε για εφηβεία, πρόσεξε μήπως με τον Δία την πατήσεις όπως οι δεκαεξάρηδες, που προκειμένου να μάθουν από πρώτο χέρι πού στο διάολο οφείλεται ο θόρυβος για το σεξ και τον έρωτα, πέφτουν με τα μούτρα στον πρώτο ή στην πρώτη που θα τους κουνήσει την ουρά της.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου όχι μόνο θα τινάξεις τη μελαγχολία από πάνω σου, αλλά θα αντιληφθείς ότι βάζοντας στην άκρη το συναίσθημα μπορείς να συναναστραφείς τους ανθρώπους και να είσαι περισσότερο ανοιχτός στην επικοινωνία. Αν και είναι πολύ πιθανόν να ξεχάσεις τα μαθήματα ταπεινοφροσύνης που προσπάθησε να σου δώσει ο Άρης στον Αιγόκερω και να δώσεις ρεσιτάλ αυταρχισμού, έχεις δίκιο που δεν μπορείς να ανεχτείς πλέον οποιαδήποτε ζαβολιά, από όποιον κι αν προέρχεται. Σ’ αυτόν λοιπόν που σου έκανε τη στραβή και έχει το θράσος να σε κατηγορήσει για αναίσθητο και αγενή πες του: «Το να ξαναζωντανέψεις την ευγνωμοσύνη στους αγνώμονες είναι τόσο μάταιο όσο και να το να προσπαθείς να ξυπνήσεις με κραυγές του νεκρούς». Μια συμβουλή: Ράψε τις τσέπες σου, εξαφάνισε τις κάρτες σου και μην ξοδεύεις σήμερα ό,τι θα πληρώσεις αύριο με τόκο.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Είναι φυσικό να εντυπωσιάζεσαι όταν συνειδητοποιείς πως, κάθε φορά που αλλάζουν οι πλανήτες θέσεις, αλλάζουν ταυτόχρονα η ενεργητικότητα και οι προτεραιότητές σου. Τη μια στιγμή δίνεις αγώνα για να γραπωθείς στην κορυφή και αυτομαστιγώνεσαι γιατί δεν είσαι όσο επιτυχημένος και γοητευτικός φαντάζεσαι ότι πρέπει να είσαι και την άλλη οδηγώντας προς ένα ραντεβού αναρωτιέσαι αν το τρέξιμο που κάνεις αξίζει τον κόπο. Αν στόχοι κι επιθυμίες συμπίπτουν, τότε αξίζει. Η νέα Σελήνη (3/2) στο ζώδιό σου σε σύνοδο με τον Άρη σού θέτουν ένα δίλημμα: ή θα παραβλέψεις ό,τι θεωρείς αδικία/κακή στιγμή/παρεξήγηση ή θα φτάσεις την αντιπαράθεση στα άκρα. Βεβαίως ο Δίας σε βοηθάει επικοινωνιακά ώστε να κάνεις δυο τρεις κρίσιμες συζητήσεις, να πάρεις τα σχέδιά σου πιο σοβαρά και να συνειδητοποιήσεις ότι μπορεί να έχεις μια έντονη δημόσια ζωή, αλλά η βασική υποχρέωση προς τον εαυτό σου είναι η μακροχρόνια ηρεμία της ψυχής σου.

Ιχθύες (19Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Ο Άρης πάντα στον Υδροχόο και δίπλα μια νέα Σελήνη (3/2): αν σκέφτεσαι να συνεχίσεις να συναναστρέφεσαι επαγγελματικά (και προσωπικά) κάποιους, συγχωρώντας τους το γεγονός ότι σε έχουν αφήσει ξεκρέμαστο, τότε βρίσκεσαι στην καλή πλευρά της Σελήνης. Αν αποφασίσεις να κάνεις παράπονα ή να κοντραριστείς με όσους συνειδητά ή ασυνείδητα σε χρησιμοποίησαν τότε θα βρεθείς στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης – δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχεις άδικο επειδή λειτουργείς με επιθετικότητα. Θυμήσου ότι τα μαθήματα που παίρνεις εξακολουθώντας να συνδέεσαι με ανθρώπους που δεν σεβάστηκαν τα δικαιώματα ή τα αισθήματά σου, είναι σημαντικά. Ωστόσο προσπάθησε να είσαι επαγγελματίας, μη δίνεις λαβές για σχόλια και μην ανακατεύεσαι σε εργασιακές έριδες. Τέλος: μπορεί να σε δελεάζει η θερμότητα των σχέσεων, να μην είσαι αναίσθητος στις ανάγκες των ανθρώπων που αγαπάς και να φοβάσαι τη μοναξιά, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να σου στερήσει το δικαίωμα να φωνάζεις ότι οι δικές σου επιθυμίες προηγούνται. Σωστά, αλλά προς το παρόν οι ανάγκες των άλλων είναι πιο επείγουσες.   

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 [email protected]

Δειτε επισης

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Στίβεν Σπίλμπεργκ και Γουώλτ Ντίσνεϋ: Οι Μεγάλοι Παραμυθάδες
Στίβεν Σπίλμπεργκ και Γουώλτ Ντίσνεϋ: Οι Μεγάλοι Παραμυθάδες
Δύο από τους μεγαλύτερους «παραμυθάδες» του 20ού αιώνα γεννήθηκαν υπό το ζώδιο...
Ευαγγελία Τσαβδάρη
Στίβεν Σπίλμπεργκ και Γουώλτ Ντίσνεϋ: Οι Μεγάλοι Παραμυθάδες
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5