Visual Browsing
Stardust 543
ΤΕΥΧΟΣ 543
STARDUST

Stardust 543

Σκορπιέ, να θυμάσαι ότι έχεις καλούς φίλους

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

«Με τα χρήματα που παίρνουμε πια είναι σαν να κάνουμε χόμπι» έλεγε σε μια παρέα ένας έξαλλος Κριός που πληρώνεται όσο πάει και λιγότερο για όλο και περισσότερη δουλειά. Φυσικά και πάρα πολλοί συμμερίζονται την άποψη ότι είμαστε πολύ κοντά στο να πληρώνουμε για να εργαζόμαστε, με την εργασία να γίνεται πια το χρυσόμαλλο δέρας που το αποκτάς μετά από καλά σχεδιασμένη εκστρατεία, υπομονή, επιμονή, εφευρετικότητα, στρατηγική, εμπόδια, δαίμονες και πολλή πίστη. Το χρυσόμαλλο δέρας, πάντως, είναι σημαντικό για τους Κριούς αυτή την περίοδο που η εργασία βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής. Είτε σαν πρόβλημα είτε σαν ευκαιρία είτε σαν ξεκίνημα δικής σου δουλειάς είτε σαν πίεση είτε σαν αναζήτηση, τώρα τρέχεις – κυριολεκτικά.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ξεπερνώντας το γενικότερο κοινωνικό βαρύ κλίμα και το άγχος για το μέλλον, το σύμπαν σε ενθαρρύνει να αναλάβεις ένα δημιουργικό ρίσκο που θα σου δώσει χαρά και ικανοποίηση. Είναι εποχή δημιουργίας και στόχων για το μέλλον. Αν θέλεις να επιπλεύσεις ή να πετύχεις θα πρέπει να παρουσιάσεις κάτι που θα δελεάσει και θα γοητεύσει τους άλλους – κάτι φθηνό και χρήσιμο ή κάτι που θα σου δώσει την ώθηση που χρειάζεσαι. Είτε είσαι καλλιτέχνης, επιχειρηματίας, ελεύθερος επαγγελματίας είτε υπάλληλος, τα χρήματα δεν θα πέσουν από ψηλά αλλά θα έρθουν μέσα από πρακτικούς δρόμους. Ό,τι μεγαλειώδεις ιδέες κι αν έχεις για το «προϊόν» που πουλάς θα πρέπει να δουλέψεις σκληρά και να πείσεις τους άλλους να το αγοράσουν. Φυσικά υπάρχει και η άλλη εκδοχή: Να ριχτείς με τα μούτρα σε ερωτικές περιπέτειες παριστάνοντας τον Ωραίο ή την Ωραία της Ημέρας. Διάλεξε τερέν και παίξε.


Σχετικα
Τα Ζώδια της Τετάρτης 08.04.2020
Τα Ζώδια της Τετάρτης 08.04.2020

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Θα πρέπει να αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη στους ανθρώπους που κατά καιρούς είναι πιο κοντά σου συναισθηματικά ως σύντροφοι, το ότι η γκάμα της συμπεριφοράς σου –που περιέχει εντατική συναναστροφή κι ύστερα έντονα αισθήματα και μετά σύνδεση που κάποιες φορές γίνεται έντονη εξάρτηση– καταλήγει σε άρνηση δέσμευσης μέχρι τη μεταμόρφωσή σου σε εντελώς ξένο. Αν υπάρχει κάποιος/α σύντροφος στη ζωή σου αυτή την εποχή, ίσως αντιμετωπίσει το συναισθηματικό δίπολο καυτό/παγωμένο ή μπορεί να είσαι εσύ στην άλλη άκρη ενός συντρόφου που τη μία είναι δοτικός και την άλλη εντελώς απόμακρος. Κι ενώ η προσωπική ζωή μπορεί να είναι εκκρεμές –ναι και όχι– η επαγγελματική έχει περισσότερες χειροπιαστές ευκαιρίες που κληρώνουν καθ’ εκάστην.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της Τρίτης 07.04.2020
Τα Ζώδια της Τρίτης 07.04.2020

Ο Ερμής στον Ζυγό, σε ένα κομβικό σημείο του ηλιακού σου χάρτη, μπορεί να εκφραστεί με διάφορους τρόπους: 1) Να στρέψει το ενδιαφέρον σου στο σπίτι ως οίκημα (επιδιορθώσεις, ανανέωση, συντήρηση). 2) Να είσαι σε διαδικασία μετακόμισης/μετακίνησης ή αναζήτησης σπιτιού. 3) Να ανοίξεις το σπίτι σου σε φίλους, γνωστούς, συγγενείς για συναναστροφή, φαγητό και διασκέδαση. 4) Να δημιουργήσει οικογενειακά προβλήματα που χρειάζονται λύσεις ή ένα μέλος της οικογένειας να χρειαστεί υποστήριξη. 5) Κατ’ αντιδιαστολή ο επαγγελματικός τομέας να γίνει πιο έντονος με συζητήσεις, υποχρεώσεις, δεσμεύσεις ή εσύ να χρειαστεί να δώσεις πιο έντονο κοινωνικό παρόν εξαιτίας προσκλήσεων ή καλεσμάτων. Η κινητικότητα, οι έξοδοι, οι συναντήσεις –εργασιακές ή προσωπικές– και οι συζητήσεις ενισχύονται ακόμα περισσότερο από την έντονη πλανητική δραστηριότητα που υπάρχει στην Παρθένο. Καιρός για έξω.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Είναι μια περίοδος που υπάρχουν έντονες σκέψεις πάνω από το κεφάλι σου, όπως στα κινούμενα σχέδια: Όλες οι προτάσεις έχουν μέσα τους τη λέξη χρήμα: Πώς θα αποκτήσω χρήματα; Πού υπάρχει χρήμα; Προς τα πού να πάω, πού να στραφώ και με ποιους να μιλήσω ώστε να ανοιχτώ σε καινούργια εδάφη και δουλειές που θα μου προσφέρουν χρήματα; Το χρήμα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός σου, ή μάλλον χρειάζεται να στρέψεις το ενδιαφέρον σου προς αυτό αφού τώρα είναι που η μπίλια γυρίζει. Αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας συνεργάσου, πρόσφερε τα ταλέντα σου εκεί που μπορούν να τα εκτιμήσουν, ανανεώσου και κάνε επίθεση. Το χρήμα πάντως πάει κι έρχεται – πάει σίγουρα σε λογαριασμούς κι έρχεται από πλευρές που είτε είχες καλλιεργήσει είτε ξαφνικά και αναπάντεχα. Οι σχέσεις πώς συνδέονται με το χρήμα; Και οι σχέσεις κοστίζουν.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Ο Δίας, ο πλανήτης της τύχης πολύ απλοϊκά, βρίσκεται στο ζώδιό σου για έναν περίπου χρόνο. Τύχη έχεις όταν μπορείς να αποφεύγεις το κακό ή όταν πέφτοντας πάνω του σηκώνεσαι, ξεσκονίζεσαι και συνεχίσεις να προχωράς. Ή είσαι τυχερός όταν, έχοντας τα κατάλληλα προσόντα, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή, με τους κατάλληλους ανθρώπους. Η τύχη προστατεύει και ανοίγει διεξόδους. Άρα με τον Δία εδώ στην Παρθένο είσαι τυχερός/ή και ασφαλής, προστατευμένος. Θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να μπορούσαμε να δούμε στο τέλος της διέλευσής του πώς θα ήταν η ζωή σου αν ΔΕΝ υπήρχε ο Δίας. Από τι σε προφύλαξε, πόσο μαλακά σε προσγείωσε στις κακοτυχίες, τι παράθυρα σου άνοιξε, ποιους σπόρους έριξες και φύτρωσαν, πόσο ευνοϊκά επηρέασε τη ζωή σου. Αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι σε μια κρίσιμη εποχή της επαγγελματικής και προσωπικής σου ζωής, όλα είναι εν κινήσει και εν δράσει. Όμως, τίποτα δεν μπορεί να σε γκρεμίσει ή να σε πτοήσει. Σε κάθε αναποδιά υπάρχει εναλλακτική. Όχι, δεν πρόκειται να χαθείς. Βρίσκεσαι ήδη σε μια νέα εποχή και, ναι, ο Δίας σού δίνει δύναμη κι ενέργεια.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Όσο και να λέμε ότι οι δυσκολίες είναι ένας τρόπος για να μάθουμε τον εαυτό μας, όσο κι αν δικαιολογούμε τις αναποδιές της ζωής, όσο κι αν λέμε ότι οι αντιξοότητες μπορούν να είναι και «μεταμφιεσμένες ευλογίες», εντούτοις οι πληγές είναι αληθινές. Ό Άρης βρίσκεται πίσω από την πλάτη σου στην Παρθένο, ο Ουρανός στον Κριό, ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω. Οι σχέσεις τραντάζονται, η παλιά σου ζωή ξεκολλάει από πάνω σου επώδυνα, οι σκέψεις πολλές φορές είναι τόσο σκοτεινές που τρομάζεις. Με τον Ερμή στο ζώδιό σου να έχει επιταχύνει την καθημερινότητά σου –αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας τρέχεις και δεν φτάνεις– και τον Άρη στην Παρθένο να κάνει την εργασιακή πραγματικότητα έντονη και εκνευριστική, χρειάζεται μεγάλη ψυχραιμία για να μην πεις «μέχρι εδώ ήταν, αφήστε με ήσυχο/η όλοι σας». Κι όμως, με την Αφροδίτη και τον Δία επίσης στην Παρθένο μπορείς να τινάξεις το μαλλί και να ξεχάσεις για λίγο το αναίσθητο σύμπαν. Θυμήσου: Αν το βουνό δεν πάει στον Μωάμεθ, πηγαίνει ο Μωάμεθ στο βουνό.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Eκεί που είσαι έτοιμος/η να αδειάσεις την τσέπη σου από τα τελευταία ευρώ σε ένα ζευγάρι παπούτσια που σου γυάλισαν, τσουπ εμφανίζεται ένας λογαριασμός και σε επαναφέρει στην πραγματικότητα. Κι εκεί που απελπίζεσαι γιατί βρίσκεσαι στη μέση του μήνα κι έχεις ξεμείνει από χρήματα, τσουπ κάποιος που σου χρώσταγε σου επιστρέφει τα λεφτά – θαύμα, θαύμα. Αυτό σημαίνει για τα οικονομικά σου καυτό κρύο ντους, αλλά σημαίνει και ότι κάτι γίνεται και τη βγάζεις καθαρή στο τέλος – με άγχος και φόβους, αλλά καθαρή. Κατά τα λοιπά, ο Ερμής στον Ζυγό ίσως ξύνει παλιές ιστορίες με πρώην ή την επιθυμία να διαλυθείς μέσα σε μια σχέση χωρίς μέλλον. Και περισσότερο πρακτικά σημαίνει πιο έντονη εργασιακή καθημερινότητα, εκκρεμότητες που χρειάζεται να διεκπεραιώσεις, ανάγκη να προσέξεις το σώμα σου και έντονη παρόρμηση να το σκάσεις για κάπου που δεν θα σκέφτεσαι τίποτα από τα προηγούμενα.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Ένα κομμάτι σου ανήκει σε έναν ιεροκήρυκα που κηρύττει από έναν αόρατο άμβωνα τις προσωπικές του δέκα εντολές οι οποίες είναι πεπεισμένος ότι ταιριάζουν σε όλο το ανθρώπινο είδος. Με τον τρόπο σου θέλεις να σώσεις τον κόσμο, να τον ανυψώσεις, να τον οδηγήσεις σε νέες υψιπετείς εκστρατείες. Ένα κομμάτι σου – γιατί υπάρχει και ένα άλλο που δεν αρκείται στον αόρατο άμβωνα. Έτσι, με σημαντικούς πλανήτες στην Παρθένο –στον πιο ορατό ηλιακό σου οίκο–, στο ζενίθ δηλαδή, δεν σου αρκεί να κάνεις κήρυγμα, να εργαστείς για το κοινό καλό και να καλυτερεύσεις τον κόσμο, αλλά θέλεις να σου αναγνωριστεί η επαγγελματική υπερεπάρκεια, ο δυναμισμός σου, τα «προϊόντα» σου, η πορεία σου, τα ταλέντα σου. Είσαι στο σημείο εκείνο του έργου που σε χειροκροτούν για την ερμηνεία σου – θέλεις να σε χειροκροτήσουν. Φυσικά το αξίζεις. Θυμήσου, βεβαίως, ότι η φιλοδοξία δημιουργεί και παραισθήσεις και ότι αυτοί που έχουν την εξουσία είναι αναίσθητοι.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Οι πλανήτες στη φιλική σου Παρθένο μπορούν να διαλύσουν (σχεδόν) αναποδιές, να δώσουν λύσεις σε προβλήματα, να μειώσουν τις καθυστερήσεις, τις ασυνεννοησίες και τις εντάσεις που πιθανόν υπήρχαν στο προηγούμενο διάστημα δίνοντας μια καθαρότερη προοπτική και τη δυνατότητα να συνδιαλλαγείς περισσότερο άνετα με τους ανθρώπους που θέλεις, έχεις ανάγκη ή από τους οποίους εξαρτάσαι επαγγελματικά. Επίσης, δεν μπορεί να μην αισθάνεσαι ότι όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζεις επαγγελματικά (ή στις σχέσεις σου) κάτι αρχίζει να ξεκολλάει ή θα ξεκολλήσει. Η διέλευση του Δία στην Παρθένο, όπως και η Αφροδίτη, σου προσφέρουν μια κατάσταση χάρης, ηρεμίας και την πίστη ότι η ζωή θα γίνει καλύτερη, θα εξελιχθεί, θα καρποφορήσει και ίσως φέρει και κανένα ευρώ στην τσέπη. Αντιλαμβάνεσαι ότι η βελτιωμένη διάθεση θα σε βοηθήσει να κρατήσεις μακριά τα τέρατα της αυτολύπησης και του άγχους χωρίς να μπαίνεις ανά πέντε λεπτά στην παράνοια ότι κάθε καλό που σου συμβαίνει θα το πληρώσεις αργότερα με τόκο.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Η ύπαρξη ευνοϊκών και δύσκολων πλανητών στην Παρθένο δημιουργεί ένταση, άγχος και αγωνία στις επαγγελματικές ή προσωπικές σου σχέσεις, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί και ευκαιρίες σε αυτούς τους τομείς. Σύνθετη περίοδος όπου το καλό πάει χέρι-χέρι με το δύσκολο και το δύσκολο δίνει τη σκυτάλη σε κάτι εντυπωσιακά καλό. Παρελθόν και μέλλον σε τραβάνε προς το μέρος τους ταυτόχρονα κι εσύ στη μέση. Άρα θα πρέπει να είσαι προσεκτικός/ή να μη διαλυθείς μέσα στην καταιγίδα των σχέσεων ή/και να μην εξουθενωθείς από τις επαγγελματικές μάχες. Τώρα πάντως που αντιμετωπίζεις αναγκαστικά περισσότερο σοβαρά τις σχέσεις, οι πιθανότητες να δεσμευτείς είναι περισσότερες. Όσο για τον Ερμή στον Ζυγό ό,τι σχετίζεται με ταξίδια, σπουδές, μετακινήσεις, διαφήμιση, εκδόσεις, δημόσιες σχέσεις, εμπόριο, εξωτερικό, ίντερνετ κ.λπ. ανήκει στις προτεραιότητές σου.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Κι εκεί που κατάκοπος/η ψιθυρίζεις «δεν αντέχω άλλο» ή ότι η αντοχή των άλλων μαζί σου δεν έχει άλλα αποθέματα, εκεί που πιστεύεις ότι τα εμπόδια, οι αναποδιές και οι δυσάρεστες εκπλήξεις αρχίζουν να σε βουλιάζουν μέχρι το ύψος της μύτης ή ότι ο δρόμος που διάλεξες σε βγάζει σε αδιέξοδο, τότε ακριβώς το σύμπαν, η τύχη, ο θεός, η συγκυρία έρχονται να σε σώσουν. Η Αφροδίτη και ο Δίας βρίσκονται στην Παρθένο και οι συντροφικές σχέσεις (αν δεν έχουν σπάσει από τα τραντάγματα) μαλακώνουν – ο Δίας σού προσφέρει στηρίγματα και η Αφροδίτη μια φρέσκια αισιόδοξη οπτική. Αποτελεί σχεδόν θαύμα πώς οι όροι του ερωτικού παιχνιδιού γίνονται ευνοϊκοί – εκεί που έβλεπες κλειστές πόρτες και παράθυρα τώρα εμφανίζονται καινούργιες πιθανότητες κι εκεί που όλα έμοιαζαν κενά και απελπιστικά τώρα ανθίζουν.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

Δειτε επισης

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5