Visual Browsing
Stardust 542
ΤΕΥΧΟΣ 542
STARDUST

Stardust 542

Ζυγέ, αργή επαναφορά μέσα στους ανθρώπους

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Πολλοί πιστεύουν ότι η θετική σκέψη μπορεί να δημιουργήσει θαύματα ή εν πάση περιπτώσει περισσότερες θετικές εξελίξεις από ό,τι ο αρνητισμός ή ο κυνισμός. Λένε επίσης ότι η πίστη μπορεί να μετακινήσει και όρη. Ωραία όλα αυτά αλλά από την άλλη υπάρχει και το no pain, no gain – χωρίς κόπο, ιδρώτα και εργατικότητα δεν καταφέρνεις τίποτα. Ο μόνος τρόπος να προχωρήσεις είναι να βρεις λόγους και αιτίες για να ενθουσιαστείς ξανά με τη δουλειά σου, αλλιώς η εσωτερική δυσαρέσκεια θα γίνει δυσφορία. Να θυμίσω ότι υπάρχει εύνοια στην εργασιακή αρένα και ότι για να συνεχίσεις να συμπορεύεσαι με την εποχή σου χρειάζεται να εκσυγχρονιστείς. Τώρα στο θέμα των σχέσεων: δεν είναι μειονέκτημα να μιλάς για τις επιθυμίες σου. Στο κάτω-κάτω, όταν ρωτάς, περιμένεις και μία απάντηση. Κι όταν την πάρεις, ξέρεις αν χρειάζεται να επιμείνεις ή αν θα πας παρακάτω. Με δύο λόγια, όταν η καρδιά φωνάζει για αγάπη οι άλλοι έχουν δύο επιλογές: να ακούσουν ή να κλείσουν τα αυτιά τους.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Υπάρχουν εποχές που θέλεις να μη βλέπεις άνθρωπο, υπάρχουν και περίοδοι που οι αριθμοί μετράνε. Που θέλεις πολλούς φίλους, ανθρώπους με τους οποίους μπορείς να διασκεδάσεις, να χαζολογήσεις, να πας βόλτα, να ξενυχτήσεις, να φλερτάρεις, να ξεχαστείς. Aκόμα και να μιλήσεις για μελλοντικά σχέδια και συνεργασίες ή για τους στόχους σου με κάποιους που τείνουν «ευήκοον ους» και με τους οποίους έχεις κοινά όνειρα κι επιδιώξεις. Όταν η ψυχή και το σώμα αφυπνίζονται, τότε το μόνο που χρειάζεται να πεις είναι ένα μεγάλο «ναι» και να πάρεις το ρίσκο μιας ερωτικής περιπέτειας που θα σε ξαναβάλει στο παιχνίδι της ζωής. Ή να κάνεις παιδιά. Ή να θυμηθείς τι σημαίνει πόθος και σεξ. Με λίγα λόγια η Σειρήνα της εποχής ακούγεται γλυκά να τραγουδάει «Παραδώσου». Κι εσύ τώρα δεν έχεις κεριά να σου κλείνουν τα αυτιά. Είναι πέρα από τον έλεγχό σου.


Σχετικα
Τα Ζώδια του Σαββάτου 04.04.2020
Τα Ζώδια του Σαββάτου 04.04.2020

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ο ιδεαλιστής γιος, η φλεγόμενη από όνειρα για νέους κόσμους κόρη, επαναστατούν εναντίον των εργατών-γονιών τους και φεύγουν –«Μπαμπά/Μαμά, μπορώ να τα καταφέρω»– για να αποδείξουν ότι ο κόσμος είναι εχθρικός αλλά υπάρχουν και ευκαιρίες για όσους απαιτούν το κομμάτι τους στην τούρτα. «Ναι, γιε μου/κόρη μου, έχεις τσαγανό. Όμως, μη γυρίσεις κλαίγοντας εδώ όταν…». Στο τέλος της ταινίας, όταν έχεις ξεφύγει από την καταπίεση και τους στενούς ορίζοντες της οικογένειας και έχεις γίνει διάσημος/η ή επιτυχημένος/η, τρέχεις στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο πατέρας που δεν σε στήριξε και δεν σε άφηνε να φύγεις ενώ στα μάτια των θεατών τρέχουν δάκρυα. Το σενάριο επιδέχεται τόσες παραλλαγές όσοι και οι Δίδυμοι αυτού του κόσμου. Όποιες κι αν είναι οι σχέσεις και τα αισθήματά σου προς τη δυσλειτουργική πιθανόν οικογένειά σου το μεγαλύτερο επίτευγμα είναι να φύγεις μακριά της –ακόμα και περιστασιακά– και να κατακτήσεις τον κόσμο. The (happy) End.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της Παρασκευής 03.04.2020
Τα Ζώδια της Παρασκευής 03.04.2020

Μερικές αντιλήψεις δεν έχουν λογική εξήγηση και για κάποιον που εκτιμάει τη λογική όπως εσύ θα χρειαστείς έξτρα προσπάθεια για να πιστέψεις στο μυαλό σου, την ευφυΐα σου, την ικανότητά σου και να πας πάρα πέρα από ό,τι ο κόσμος αποκαλεί κοινή λογική ώστε να αισθανθείς ισορροπημένος/η, ευχαριστημένος/η και ολόκληρος/η. Άσε το μυαλό σου να απογειωθεί έχοντας το ένα πόδι στη γη. Μη φοβάσαι – απλώσου. Οτιδήποτε σχετίζεται με επικοινωνία, μετακίνηση, σπουδές, γλώσσες, δημόσιες σχέσεις, ταξίδια, εκδόσεις, διδασκαλία, γράψιμο, μίντια, ίντερνετ, επαγγελματικά ραντεβού, βιογραφικά, μεταφορικό μέσο, ευνοείται. Η επικοινωνία είναι το ατού της περιόδου. Προσοχή μόνο στις διαφωνίες με τους ανθρώπους που έρχεσαι σε καθημερινή επαφή. Πείθεις και σε ακούν οι άλλοι. Αν έχεις να πουλήσεις κάτι, να διαφημίσεις κάτι, να κάνεις γνωστό κάτι, ξεκίνα.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Πώς τολμάει κάποιος να πει σε σένα που ο Ήλιος (δηλαδή το κέντρο του σύμπαντος) είναι ο κυβερνήτης σου, τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις με τη ζωή σου; Όχι ότι θα ακολουθούσες τη συμβουλή του, αλλά καλύτερα να μη χαλάς τη διάθεσή σου όταν οι άλλοι αναλαμβάνουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Ταυτόχρονα, όμως, μην απαιτείς και την προσοχή των άλλων καθισμένος στο κέντρο της σκηνής όταν δεν είσαι διατεθειμένος/η να παρεκκλίνεις από τα θέλω, τις επιθυμίες και τους στόχους σου. Στα θετικά της περιόδου είναι η βελτίωση της οικονομικής σου κατάστασης. Το καλό είναι ότι μέσα στον Οκτώβριο φαίνεται ότι βρίσκεσαι στο σωστό μέρος, με τους κατάλληλους ανθρώπους, τη σωστή στιγμή. Ακόνισε τις διαπραγματευτικές σου ικανότητες, ξεσκόνισε την τέχνη του συμβιβασμού και οπλίσου με περισσότερες γνώσεις στον τομέα που σε ενδιαφέρει – που πάει να πει, ξανακάθισε στα θρανία αν χρειάζεται. Απλώσου και προς άλλες επαγγελματικές κατευθύνσεις. Υ.Γ. Η τσέπη σου αδειάζει αλλά είναι και πολύ πιθανό να βρεις καινούργια πηγή εισοδήματος.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Υπάρχει ένα σχετικό μποτιλιάρισμα από πλανήτες στο ζώδιό σου κι αυτό σημαίνει ότι, ακόμα κι αν αισθανόσουν αόρατος/η, μπερδεμένος/η ή και απογοητευμένος με φόβους και άγχη να σε τρώνε χωρίς να βγάζεις άχνα, τώρα έχεις ξανά τον έλεγχο της ζωής σου, των προτεραιοτήτων και των στόχων σου. Αν έχεις επιβιώσει εργασιακά –παρά τα εμπόδια, τις τρικλοποδιές και τις παγίδες των άσπονδων «φίλων» σου– μπορείς να είσαι έως και αισιόδοξος/η για τα επόμενα βήματά σου. Υπάρχει μία έντονη ενέργεια που μπορεί να σε στείλει κατευθείαν στο στόχο σου, να δημιουργήσει καινούργιες προοπτικές ή με ένα αεράκι να ανοίξει τα πανιά σου για το μέλλον σου. Η συγκυρία είναι ενθαρρυντική σε όλα τα μέτωπα. Φυσικά κι έχεις το δικαίωμα να σκεφθείς ότι όσοι δεν είναι τώρα πλάι σου, τελικά δεν ήταν ποτέ. Μην αφήσεις σχέσεις να μαραζώνουν, δουλειές να σε καθηλώνουν, φιλίες να λιμνάζουν. Η απάντηση είναι στεγνό καθάρισμα και πάμε παρακάτω.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Είναι μία περίοδος που μπορεί να αποσυντονιστείς με σκέψεις όπως: Πάω εγώ τη ζωή μου ή η ζωή μου με πάει; Πού με πάει η δουλειά μου; Ο χωρισμός ή η δέσμευση ήταν σωστές αποφάσεις; Η αίσθηση της ζωής που περνάει: μεγαλώνουμε, αλλάζουμε δουλειές, ερωτευόμαστε, παντρευόμαστε, τα όνειρά μας μετασχηματίζονται, οι στόχοι μετατοπίζονται, οι πεποιθήσεις διαφοροποιούνται. Μια αίσθηση μετάβασης, μια ρευστότητα που δημιουργεί μελαγχολία. Χρειάζεται να αναλάβεις τη ζωή σου χωρίς δεκανίκια. Χρειάζεσαι τον Ένα ή τη Μία για το μαζί που έχεις γεννηθεί. Όμως, έχει έρθει η ώρα να καταλάβεις μια για πάντα ότι χρειάζονται όρια στις σχέσεις: εσύ δεν είσαι ο άλλος και ο άλλος δεν είναι εσύ. Δύσκολο αλλά, όταν το καταφέρεις, θα αισθανθείς ανακουφισμένος/η. Πάντως οι αφορμές για αρνητικότητα και δυσαρέσκεια πιθανόν να παιχτούν στην εργασία ή σε μια σχέση που μετεωρίζεται ανάμεσα στο ναι και το όχι. Ωστόσο, ο Δίας σε προσγειώνει μαλακά ενώ η Αφροδίτη κινητοποιεί μερικούς φίλους που προσπαθούν να σε πείσουν ότι είσαι, ήσουν και θα είσαι πάντα ο μετρ των σχέσεων.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Πιθανόν φοβάσαι ότι ίσως πέρασε ήδη από μπροστά σου η ευκαιρία. Ότι πιθανόν να μην την καταλάβεις, ότι δεν πρόκειται να περάσει ποτέ ή αν περάσει όλα θα είναι ωραία στην αρχή και μετά θα την πατήσεις όπως πάντα. Καταρχάς να ορίσουμε την «ευκαιρία». Η ευκαιρία, λοιπόν, μπορεί να είναι επαγγελματική που, μπορεί στην αρχή να μη σου γεμίσει το μάτι αλλά, σου δίνει τη δυνατότητα εξέλιξης στην πορεία. Οπότε μην αφήσεις καμία πρόταση που θα σου κάνουν χωρίς να σκεφτείς τις συνέπειές της στο χρόνο. Μετά είναι μια ευκαιρία που παρουσιάζεται στον ερωτικό τομέα: το αντικείμενο που αναζητάς είναι ανάμεσα στους φίλους σου – όχι φίλος σου. Φίλος φίλων, γνωστός γνωστών. Η ευκαιρία μπορεί να έχει φίλους ή ανθρώπους που ξέρεις και θέλουν να κάνετε κάτι από κοινού – άκου το. Α, ναι. Καινούργιοι φίλοι, καινούργιες γνωριμίες ή παρέες. Μπορείς να είσαι μέσα στον κόσμο και να το απολαμβάνεις. Είναι εποχή του μαζί.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Η προτεραιότητα είναι όλο αυτόν το μήνα τουλάχιστον στην επαγγελματική και δημόσια ζωή σου. Η συναισθηματική έρχεται σε δεύτερη μοίρα τώρα, εκτός κι αν ετοιμάζεσαι να παντρευτείς ή να συμβιώσεις, οπότε η δημόσια εικόνα σου αλλάζει σε ζεύγος. Άρα η επαγγελματική σου ζωή απαιτεί προσοχή, ψυχραιμία, αυτοπειθαρχία και κινήσεις τέτοιες που να διευκολύνουν ή να επιτρέπουν την εξέλιξή σου. Όχι, δεν πρόκειται για ψυχρή φιλοδοξία ή ανάγκη να κατακτήσεις την κορυφή, ούτε για εργασιομανία ή επιθυμία να σώσεις τον κόσμο μέσα από κάτι σημαντικό που θα δημιουργήσεις. Θα προτιμούσες να μένεις στο σπίτι μαγειρεύοντας για φίλους, βλέποντας σειρές στο laptop ή διασκεδάζοντας με κάθε τρόπο την ιδιωτικότητα που σου προσφέρει το σπίτι σου. Είναι ζήτημα χαρακτήρα. Και ο χαρακτήρας είναι το πεπρωμένο σου. Γεννήθηκες με την υπέροχη ικανότητα να βλέπεις αύριο ένα υπέροχο κτίριο εκεί που σήμερα υπάρχει μια μαύρη τρύπα.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Πολλοί Αιγόκεροι είναι τόσο αγχωμένοι όταν πρόκειται να μιλήσουν μπροστά σε κόσμο που χρειάζονται να πιουν λίγο αλκοόλ πριν ξεκινήσουν. Ίσως και όχι, αλλά ούτως ή άλλως δεν είναι εύκολη υπόθεση. Από την άλλη υπάρχουν πολλοί Αιγόκεροι που καλύπτοντας τη νευρικότητά τους ή τα αισθήματα πνευματικής κατωτερότητας γίνονται βαρετοί μέχρι θανάτου. Χρειάζεται να απογοητευτείς πολύ ή να αποτύχεις πολλές φορές πριν η φωνή σου να αποκτήσει ευγενική και συμπονετική χροιά, την ώριμή της απόχρωση. Το θέμα δεν είναι ο λόγος ή η φωνή. Είναι η επικοινωνία, οι ιδέες, οι σκέψεις, οι συζητήσεις, οι πράξεις, η συμπεριφορά. Θα υπάρξουν στιγμές που το μυαλό σου θα ανάβει σαν το γλόμπο του Κύρου Γρανάζη: «Τώρα καταλαβαίνω γιατί…», «Τώρα ξέρω…», «Ε, βέβαια αυτό είναι… πόσο ηλίθιος ήμουν τόσο καιρό και δεν το έβλεπα…». Το πλανητικό timing είναι σωστό: χρειάζεται να κάνεις ένα βήμα πίσω για να δεις αντικειμενικά τις σχέσεις, τη δουλειά, τους στόχους σου.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Είναι σημαντικό για σένα να ισορροπήσεις την προσωπική με την επαγγελματική ηθική που έχει εκτροχιαστεί. Αν υπάρχει κάποιος/α που σου δίνει τα μέσα για να ζεις χωρίς να τη συμβιβάζεις, μάλλον πρέπει να του/της είσαι ευγνώμων. Ναι, ακόμα κι έτσι βάζεις νερό στο κρασί σου στο θέμα της ανεξαρτησίας και της αυτονομίας σου αλλά πάντα θα υπάρχει κάποιος πάνω από τον οποιοδήποτε. Όμως, το να ιδρώνεις καθημερινά ζώντας σουρεαλιστικές εργασιακές καταστάσεις και για οικονομικές απολαβές που μοιάζουν με καρδιογράφημα ανθρώπου σε κώμα μόνο και μόνο για να επιβιώσεις απλώς, είναι τρομακτικό. Τίποτα δεν κρατάει, ωστόσο, για πάντα. Ψάξου, δες γύρω σου τις ευκαιρίες που τυχόν σου παρουσιάζονται, κινήσου παράλληλα με ό,τι κάνεις ήδη. Κι αν μέσα σου ουρλιάζεις για αγάπη και τρυφερότητα, τότε τρέξε για τα χρήματα τώρα και παρακάλα για αγάπη αργότερα.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Μπορείς να εκφράσεις παθιασμένα αισθήματα αγάπης αλλά και θυμό, αγανάκτηση και επιθετικότητα – όπως και οι άλλοι προς εσένα. Μπορείς να αναζητήσεις τη συντροφικότητα και να τη βρεις. Το ζήτημα είναι οι Σχέσεις που σε ενδιαφέρουν, σε συγκινούν – επαγγελματικές ή συναισθηματικές βρίσκονται στο κέντρο της ζωής σου έντονα. Ίσως μαθαίνεις τώρα, ξαναθυμάσαι ή επιβεβαιώνεσαι ότι οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν εξαιρετικά ελεγκτικοί, ανυπόφοροι, εκνευριστικοί, κυριαρχικοί, ζηλιάρηδες και απαίσιοι όταν αισθάνονται ότι απειλούνται – το ίδιο κι εσύ. Μερικές φορές, πάλι, χρειάζεται να φάμε τα μούτρα μας για να εκτιμήσουμε τη βοήθεια. Πάντως αυτή την εποχή χρειάζεται κατανόηση και ευγένεια. Όπου μπορείς να τη δώσεις, δώσε τη· από όπου μπορείς να την πάρεις, δέξου την.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

Δειτε επισης

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Τα Ζώδια της Πέμπτης 02.04.2020
Τα Ζώδια της Πέμπτης 02.04.2020
Υδροχόε, μην αγνοείς τα τεράστια γεγονότα που συμβαίνουν μέσα σου!
Ευαγγελία Τσαβδάρη
Τα Ζώδια της Πέμπτης 02.04.2020
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5