Visual Browsing
Stardust 540
ΤΕΥΧΟΣ 540
STARDUST

Stardust 540

Ζυγέ, εποχή αναδίπλωσης, εσωστρέφειας, διαλογισμού

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Να βγεις έξω μια βόλτα με φίλους, να καθίσεις σε ένα καφέ χαζεύοντας τους περαστικούς χωρίς να αγχώνεσαι για τίποτα, να κάνεις σχέδια για το μέλλον, να φλερτάρεις για τη χαρά του φλερτ, να ξεφεύγεις με μια εκδρομή από την πόλη, να εκφράζεσαι μέσα από μια δουλειά που σε ενθουσιάζει, να παίζεις με τα παιδιά σου, να ξεκουράζεσαι μέσα από την τέχνη, να κοιτάζεις το πρόσωπό σου μέσα στον καθρέφτη και να λες «ναι, τα έχω καταφέρει και τα καλύτερα έρχονται». Αυτό είναι η Αφροδίτη στον Λέοντα. Μπορείς να είσαι ερωτικός/ή, γοητευτικός/ή, άνετος/η. Αυτή είναι η φωτεινή πλευρά των αστρολογικών συγκυριών αυτής της περιόδου. Η άλλη, με τον Άρη (από 25/9) και τον Δία στην Παρθένο, έχει εργασιακή ένταση αλλά και ευκαιρίες, καθημερινότητα και εκκρεμότητες, πολλή πρακτικότητα αλλά και δυνατότητες εξέλιξης. Υ.Γ. Αγκάθι για λίγο ακόμα ο ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό, σε γειώνει άτσαλα εκεί όπου το μόνο που θέλεις είναι παραμύθια και ελαφρότητα. 


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Φάγε, πίε και ευφραίνου! Με τον Άρη (από 25/9) αλλά και με τον Δία ήδη στην Παρθένο η ζυγαριά της ζωής κλίνει προς τη χαρά, τον έρωτα, τα όνειρα, το μέλλον σου, την επιθυμία σου να είσαι ο εαυτός που θέλεις να είσαι. Όσο κι αν ο ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό, ευτυχώς για λίγες μέρες ακόμα, προσπαθεί να σε ξενερώσει με διαδικαστικά θέματα, με πρακτικές υποχρεώσεις ή με εργασιακές μικροαναποδιές, το γεγονός παραμένει. Πρόκειται για μία εποχή βοηθητική στους στόχους σου, στα σχέδιά σου. Ακόμα κι αν έχεις αποφασίσει πως έχεις καεί πολύ πρόσφατα ώστε να μπεις πάλι στο χορό του έρωτα, ή ότι το κυνήγι της δουλειάς μπορεί να σε αποτρέψει από ερωτικές επιθυμίες, φαντασιώνεις όλο και συχνότερα ότι μια σειρά από ερωτικές νύχτες έχουν μεγαλύτερη αξία από μία καλή εργασιακή συμφωνία – τουλάχιστον έτσι σκέφτεσαι.  


Σχετικα
Τα Ζώδια της Παρασκευής 10.04.2020
Τα Ζώδια της Παρασκευής 10.04.2020

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Φεύγεις. Επιστρέφεις. Φεύγεις. Επιστρέφεις. Σε τρομοκρατεί το ενδεχόμενο να σε εγκαταλείψουν αλλά στην πραγματικότητα ανακουφίζεσαι όταν συμβαίνει. Πάντα παίζει στο μυαλό σου η ιδέα της εγκατάλειψής σου (ή πολλές φορές συνειδητά ή ασυνείδητα την προκαλείς), αλλά όσο επώδυνο κι αν είναι το αίσθημα ότι σε αφήνουν ή τους αφήνεις σού είναι ταυτόχρονα και απελευθερωτικό. Αυτό το πήγαινε-έλα, αυτή η ανάγκη σου να απομακρύνεσαι κάθε τόσο από μια σχέση, έχει στον πυρήνα της την αφόρητη αίσθηση ευθύνης που σε κατακλύζει όταν μια σχέση σοβαρεύει και την επιθυμία να ακολουθείς το δικό σου δρόμο μακριά από συμβάσεις και κοινωνικά στερεότυπα. Αυτή η εισαγωγή γίνεται με αφορμή τη διέλευση του Άρη στην Παρθένο (από 25/9) και μπορεί να παιχτεί με χίλια διαφορετικά σενάρια και να δημιουργήσει παρενέργειες αλλά και συνειδητοποιήσεις. Όσο όμως είσαι απασχολημένος/η με το να ξεμπερδεύεις το περίπλοκο κουβάρι των σχέσεων και της δικής σου οπτικής, μην αποξενώσεις αυτόν/ή/ούς που είναι δίπλα σου.  


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της Πέμπτης 09.04.2020
Τα Ζώδια της Πέμπτης 09.04.2020

Εργάζεσαι με μισή καρδιά, υπάρχει ακεφιά, τα αισθήματα είναι ανάμεικτα, οι άλλοι απομακρυσμένοι την ώρα που τους θέλεις, η καθημερινότητα έχει μερικές μέρες παρά πάνω αγγαρείες από ό,τι θα ήθελες. Η είσοδος του Άρη στην Παρθένο (25/9) όπου βρίσκεται ήδη ο Δίας φαίνεται να επιταχύνει τους ρυθμούς της ζωής. Αυξάνονται οι συναντήσεις, τα ραντεβού, οι επαφές, η επιθυμία να βρεθείς με άλλους, η ανάγκη να ανταλλάξεις απόψεις, ιδέες και οπτικές. Η επικοινωνία εντείνεται. Έχεις ανάγκη από συναισθηματική και πνευματική επαφή. Να θυμάσαι ότι στην προσπάθειά σου να αποφύγεις το συναισθηματικό χάος που φοβάσαι κλείνεσαι στο μικρόκοσμό σου πιστεύοντας ότι λειτουργείς με γνώμονα την κοινή λογική, αποκλείοντας ιδέες και διαφορετικές γνώμες που θα σου ήταν πολύ χρήσιμες. Άρα, άκου τους άλλους, λάβε υπόψη τις απόψεις τους, επικοινώνησε τις ιδέες σου, ρίξε γέφυρες σε όσους σε ενδιαφέρουν. Είναι μία περίοδος που ευνοούνται οι σπουδές, η διαφήμιση του εαυτού σου, οι μετακινήσεις/μετακομίσεις (μετά το πέρας του ανάδρομου Ερμή), οι επαγγελματικές συζητήσεις, η δρομολόγηση σχεδίων σου.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Το να πεις ότι κάποιος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα είναι σαν να κάνεις δήλωση ότι ο ήλιος βγαίνεις από την ανατολή. Είτε ανήκεις στους ελεύθερους επαγγελματίες είτε στους δημόσιους υπάλληλους είτε είσαι σταρ, τραπεζίτης ή ιδιωτικός υπάλληλος θα αντιμετωπίσεις βιβλία εσόδων-εξόδων, την εφορία, δάνεια και χρηματικές δοσοληψίες με τράπεζες, θα χρειαστεί να αποπληρώσεις κάρτες και λογαριασμούς, θα αγχωθείς για τα χρήματα, θα ψαχτείς για το παρόν και το μέλλον της οικονομικής σου κατάστασης. Είναι υπερβολή αλλά το μισό κομμάτι σου πιστεύει ότι είσαι μία πλούσια διασημότητα, ενώ το άλλο μισό ένας εργάτης που πρέπει να κρατήσει το κεφάλι του έξω από το νερό για να επιβιώσει. Χρειάζεται να επιστρατεύσεις τον ακαταπόνητο εργάτη μέσα σου, τον τελειομανή κα πολύ πειθαρχημένο εαυτό σου, και να εξελίξεις τα ταλέντα σου. Επειδή είσαι εξαιρετικά ανταγωνιστικός/ή με αποτέλεσμα να είσαι ο/η καλύτερος/η, κανείς δεν μπορεί να σε αγγίξει όταν δουλεύεις ή όταν είσαι επιτυχημένος/η. Το καλό νέο είναι ότι μπορείς να βρεις τρόπους για να αυξήσεις το εισόδημά σου ή να δρομολογήσεις σχέδια που στην άκρη τους υπάρχουν οικονομικές απολαβές. Το κακό νέο: πρέπει να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου ότι είσαι σε δύσκολη πίστα και δεν θα τα καταφέρεις. 


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Πιθανόν να αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου σαν ένα συνηθισμένο τύπο που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του και αν μπορεί να βοηθήσει όσο μπορεί τους άλλους. Μερικοί όμως πίσω από το ζήλο σου βλέπουν έναν άνθρωπο που επεμβαίνει, ελέγχει και χειρίζεται. Δεν έχουν δίκιο. Απλώς ίσως δεν ξέρεις πότε να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό και επιπλέον να μην επιβάλλεις τη βοήθειά σου αν δεν τη ζητήσουν. Έχοντας τα προηγούμενα κατά νου, η είσοδος του Άρη στο ζώδιό σου (από 25/9) σε βγάζει από μια κατάσταση ρευστότητας και ασάφειας που κράτησε όσο ο Άρης ήταν στον Λέοντα. Η διάθεση για απόδραση και αποφυγή της πραγματικότητας εξατμίζεται και στη θέση της μπαίνουν λέξεις και φράσεις όπως διεκδικώ, απαιτώ, αναλαμβάνω πρωτοβουλίες, τρέχω τα συμφέροντά μου, κάνω πράξη τις ιδέες και τις επιδιώξεις μου. Από εδώ και πέρα και παρόντος του Δία στην Παρθένο (προσέχοντας για λίγο ακόμα τον ανάδρομο Ερμή στον Ζυγό) μπαίνεις σε μία έντονη επαγγελματικά και προσωπικά περίοδο που μπορεί να σε εξελίξει προς τα εμπρός.


 Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Η είσοδος του Άρη στην Παρθένο δεν είναι ένα νέο που γεννάει ενθουσιασμό. Μάλλον το αντίθετο κι αυτό γιατί ο Άρης σε αυτό το σημείο του ηλιακού σου χάρτη αναζητάει αισθήματα, ένστικτο και εμπιστοσύνη στο άγνωστο: αντιλαμβάνεσαι ότι εσύ που λατρεύεις τη λογική, τα επιχειρήματα και την αποστασιοποίηση δεν μπορείς να αφεθείς στο κύμα. Κι όμως αυτή τη στιγμή το κύμα είναι που θα σε πάει όπου χρειάζεται να πας. Δηλαδή, η πίστη. Δηλαδή, η δημιουργικότητα. Εσύ που είσαι control freak και πραγματιστής πιθανόν να αντιμετωπίσεις γεγονότα, αντιδράσεις, συμπεριφορές και προκλήσεις που δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις. Είναι από τις φορές που η λογική δεν έχει σημασία – σημασία έχει να πιστεύεις: σε έναν άνθρωπο, σε μια ιδέα, σε ένα στόχο. Και να αγαπάς χωρίς απαραίτητα να ξέρεις το γιατί.  Υ.Γ. Το αντίδοτο σε οχληρές σκέψεις πάντα είναι η εργασιοθεραπεία. Και το γυμναστήριο. Και ο καλός ύπνος.  


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Δεν έχει σημασία πώς αισθάνεσαι μέσα σου και ποια είναι η διάθεσή σου, αφού ο δημόσιος εαυτός σου δεν περνάει απαρατήρητος. Εντάξει υπάρχουν πολλοί που δεν σε ραίνουν με τριαντάφυλλα από όπου περνάς και άλλοι που δεν σε προσέχουν για τους λόγους που θα ήθελες. Άρα εσύ θα πρέπει να αποφασίσεις αν σε ενδιαφέρει για αυτά που λένε οι άλλοι, όταν τα λένε. Πρακτικά τώρα. Είναι περίοδος που εξακολουθείς να φαίνεσαι, να σε ενδιαφέρει η κοινωνική ζωή ή η δουλειά σου να σε φέρνει σε επαφή με κόσμο που ανταποκρίνεται θετικά κατά πλειοψηφία. Είναι μάλλον άχαρο να κάθεσαι στο σπίτι σου ή να προστατεύεις τον εαυτό σου από τους (συναισθηματικούς) πειρασμούς που υπάρχουν εκεί έξω. Οι φίλοι είναι εκεί για σένα για να σε συμβουλέψουν, να σου σταθούν, να σε στηρίξουν, για να διασκεδάσεις μαζί τους. Όπως υπάρχουν και ένας δύο άνθρωποι που ενδιαφέρονται για σένα ειδικότερα– σκέψου το.  


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Μεταξύ οικογένειας/ προσωπικής ζωής/ ασφάλειας ανάμεσα στους ανθρώπους που αγαπάς και εμπιστεύεσαι και κοινωνικής ζωής, επαγγελματικής δράσης και επιθυμίας να εξελιχθείς επαγγελματικά, η πλάστιγγα γέρνει προς το επαγγελματικό σου στάτους, στο εδώ και τώρα της δουλειάς σου, στην ανάγκη να αναγνωριστείς ως επαγγελματίας, να ακούσεις μπράβο, να πας παρακάτω. Είτε υπάρχει ένταση, ανταγωνισμός, υπερπροσπάθεια και αγωνία στη δουλειά είτε δρομολογείς με άγχος το μέλλον σου είτε σου επιβάλλονται περιορισμοί από τους από πάνω είτε σου δίνεται ώθηση να προχωρήσεις, σκέψου ποια ζωή θέλεις να ζήσεις. Ποιο είναι το σενάριο που θέλεις να ακολουθήσεις και σε ικανοποιεί; Ναι, εντάξει. Πιθανόν να προτιμούσες να φύγεις σε μια άλλη χώρα, να έκανες ένα μεγάλο ταξίδι που θα κρατούσε ένα χρόνο γυρίζοντας όλο το πλανήτη ή να βρισκόσουν κάπου που θα αποτοξινώσουν από την καθημερινότητα και θα χαλάρωνες γεμίζοντας με καινούργιες εικόνες, ανθρώπους, ήθη και πολιτισμούς. Εντάξει. Τα μπορείς. Όμως αυτή την εποχή σημασία έχει να δημιουργήσεις την εικόνα που θέλεις να βγάζεις προς τα έξω. Πώς θέλεις να σε βλέπουν οι άλλοι; Ως τι; 


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Με τον Δία ήδη εκεί και τον Άρη από 25/9 στην Παρθένο (κι έχοντας για λίγο ακόμα υπόψη σου τα παρατράγουδα του ανάδρομου Ερμή στον Ζυγό) μπαίνεις σε μία ζωντανή περίοδο, βοηθητική στα σχέδιά σου και απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τις επιδιώξεις σου. Υπάρχει κίνηση. Επικοινωνία. Επαφές. Είτε πρόκειται να ταξιδέψεις, να αλλάξεις σπίτι, πόλη, χώρα, να διευρύνεις τις σπουδές σου είτε να ξανακαθίσεις στο θρανίο, να γράψεις ένα βιβλίο, να βγεις στην τηλεόραση, να φτιάξεις ένα σάιτ, να ερωτευθείς έναν ξένο/η, κάποιον που σχετίζεται με οποιοδήποτε τρόπο με το εξωτερικό, να μιλήσεις με σημαντικούς ανθρώπους, να διευρύνεις τον κύκλο των γνωριμιών σου, να μιλήσεις με τον Θεό ή με έναν γκουρού, αυτό που έχει σημασία είναι να κάνεις κάτι που να έχει νόημα για σένα. Αυτή την περίοδο αναζητάς μια καινούργια ζωή. Μερικοί παλιόφιλοι θα πουν ότι όλη αυτή η ανανεωμένη σου επιθυμία για καθαρό αέρα, νέα πρόσωπα, ασχολίες και στόχους, καινούργια όνειρα και νέους ορίζοντες, λειτουργεί σαν άλλοθι για να απαλλαγείς από δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που αισθάνεσαι σαν μπάλα στο πόδι σου. Ακόμα κι έτσι να είναι, έχεις κι εσύ το δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία. 


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Υπάρχει ενεργοποίηση –θετική αλλά και δύσκολη, υπόγεια αλλά και ουσιαστική– της Παρθένου, που για σένα συμβολίζει το θάνατο και την αναγέννηση, την εσωτερική μεταμόρφωση, το σεξ και την ψυχική ένωση. Είναι από τις εποχές που ανακαλύπτουμε τον τρόπο με τον οποίο συγκρουόμαστε με το/τη σύντροφό μας, όταν προσπαθούμε να ενωθούμε συναισθηματικά μαζί του/της. Ο Howard Sasportas αναφέρει πως στον 8ο οίκο ανακαλύπτουμε: «Τι συμβαίνει όταν δύο άνθρωποι, ο καθένας με το δικό του χαρακτήρα, τις δικές του αξίες και ανάγκες, προσπαθούν να ενωθούν». Κάποιος που σε ξέρει κι ακούγοντας τα πάρα πάνω μπορεί να αντιληφθεί τη δυσκαμψία που σου δημιουργούν όλα αυτά και πως σου φαίνονται γκρίζες ζώνες στις οποίες δεν μπορείς να κινηθείς άνετα. Υπάρχουν έντονα συναισθήματα αυτή την περίοδο, επιτακτικές επιθυμίες και ανάγκες που αν δεν εκφραστούν γίνονται θλίψη, απάθεια, εκνευρισμός, καβγάδες, παράπονα. Και κάτι που μπορείς να καταλάβεις άμεσα. Τα δάνεια, οι λογαριασμοί, οι κάρτες, η εφορία τρέχουν, αλλά ταυτόχρονα σου δίνονται οι δυνατότητες για επωφελείς συνεταιρισμούς και συνεργασίες, για ιδέες που αν τις κάνεις πράξη μπορούν να φέρουν χρήματα, για συγχωνεύσεις.  


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Το θέμα είναι οι σχέσεις σου με τους σημαντικούς άλλους της ζωής σου. Από τη μία υπάρχει ο Δίας ήδη στην Παρθένο που δοξάζει τις σχέσεις που αντέχουν κι έχουν περιεχόμενο, που μπορεί να δημιουργήσει καινούργιες, που μπορεί να φέρει τον Έναν ή τη Μία στη ζωή σου, και από την άλλη ο Άρης στην Παρθένο δημιουργεί ρήγματα εκεί όπου οι σχέσεις δεν είναι σταθερές ή έχουν προβλήματα. Δεν μπορεί μία συντροφική/ερωτική σχέση που κρύβει τις αδυναμίες της να συνεχίσει όπως πρώτα. Ο Δίας είναι ευεργετικός με υποστηρικτές να εμφανίζονται την κατάλληλη στιγμή, ή δημιουργώντας συνθήκες ώστε να βοηθηθείς επαγγελματικά, ή να σε ακούσουν με προσοχή άνθρωποι που θέλεις να συνεργαστείς μαζί τους. Από την άλλη ο Άρης φουντώνει τις επαγγελματικές διαφωνίες, δημιουργεί αντιπαλότητες και προστριβές. Πού θα γείρει η ζυγαριά εξαρτάται από σένα, τις συνθήκες, τις προσπάθειές σου και το πόσα προβλήματα έχεις κρύψει κάτω από το χαλί.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

Δειτε επισης

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5