Visual Browsing
Stardust 539
ΤΕΥΧΟΣ 539
STARDUST

Stardust 539

Ζυγέ, μη δεσμεύεσαι σε τίποτα μακροχρόνιο

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Με την επερχόμενη έκλειψη Σελήνης (28/9) στον Κριό (που επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο) πιθανόν να νιώθεις σαν κάποιος να κατέβασε τη γενική ασφάλεια στο σπίτι και ξαφνικά μένεις για λίγο αμήχανος στο σκοτάδι. Είναι μία εποχή που οποιαδήποτε φόρα έχεις πάρει ξεφουσκώνει. Ο ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό βοηθάει στην αίσθηση ότι τα πράγματα έχουν σταματήσει, καθυστερούν, δεν τραβάνε ή πολύ απλά σε εκνευρίζουν. Σχέσεις και επαγγελματικές προσπάθειες καλό είναι να μπουν στο περίμενε. Η αίσθηση είναι προσωρινή. Στο πρόσκαιρο σκοτάδι σού δίνεται η ευκαιρία να δεις αν οι στόχοι σου είναι ρεαλιστικοί και αν τελικά τρέχεις στο σωστό (επαγγελματικό) διάδρομο, δίπλα στους σωστούς ανθρώπους – σύντροφο, συνεργάτη, φίλο. Προς το παρόν θα πρέπει να αφιερώσεις ένα κομμάτι της ενέργειάς σου στις πρακτικές πλευρές της καθημερινότητας χωρίς προσδοκίες.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Κι ενώ μπορεί να πιέζεσαι από σχέσεις, υποχρεώσεις, καθήκοντα και επαγγελματικά προβλήματα είναι εντυπωσιακή η επιθυμία μιας πλευράς του εαυτού σου να παρασυρθεί, ακόμα και να αφεθεί χωρίς σκέψη και κρατήματα από τον οποιοδήποτε έρθει προς το μέρος σου κρατώντας ένα μπιμπερό στο χέρι. Ναι, θέλεις κάποιον/α στη ζωή σου που θα σε αναλάβει συναισθηματικά και υλικά, που θα σε αγαπάει και θα σε νοιάζεται, που θα σε τρέφει και θα στέκεται δίπλα σου – εντάξει, δεν υπάρχει αυτός ο άνθρωπος, αλλά δεν παύεις να τον ονειρεύεσαι και να τον έχεις απόλυτη ανάγκη τώρα που αγχώνεσαι με το παραμικρό. Η καθημερινότητα αυτή την περίοδο επιβαρύνεται, η δουλειά γίνεται πιο πιεστική, οι άνθρωποι γύρω σου πιο απαιτητικοί. Και το δικό σου κέφι κάπου παράπεσε. Υ.Γ. Ή θα αρπάξεις την ευκαιρία για να γίνεις εσύ ο ίδιος η μαμά και ο μπαμπάς του εαυτού σου φροντίζοντας τον εαυτό σου ή θα συνεχίσεις να κλαψουρίζεις ότι κανείς δεν μπορεί να σε καταλάβει χάνοντας πολύτιμο χρόνο.


Σχετικα
Τα Ζώδια της Παρασκευής 07.08.2020
Τα Ζώδια της Παρασκευής 07.08.2020

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Φυσικά και μπορείς να συνεχίσεις να υποδύεσαι τον αεράτο Δίδυμο, την άνετη Δίδυμο, να χαμογελάς πλατιά και να παριστάνεις την πεταλούδα χρωματίζοντας με την εξωστρέφειά σου την καθημερινότητα των άλλων. Μπορεί κανείς να μην αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες σου (ίσως ένας ή  δύο πολύ κοντινοί σου άνθρωποι) αφού με την Αφροδίτη και τον Άρη στον Λέοντα είσαι όπως πάντα αεικίνητος/η, αλλά με τον ανάδρομο Ερμή στον Ζυγό και τον Κρόνο στον Τοξότη ξέρεις πόσο προβληματισμένος/η είσαι για μία σχέση, για τις ιδέες και τις απόψεις σου που μπαίνουν στον πάγκο της πραγματικότητας, για τα όνειρά σου που καθυστερούν. Ναι, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πόσο εσωτερικά ταραγμένος είσαι ανακαλύπτοντας ότι κάποιες σημαντικές σχέσεις στη ζωή σου αρχίζουν να σου φαίνονται άδειες και χωρίς περιεχόμενο, ενώ ο επαγγελματικός σου δρόμος έχει εμπόδια που σε κάνουν να σταματήσεις για να αναρωτηθείς ποιο θα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα σου.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της Πέμπτης 06.08.2020
Τα Ζώδια της Πέμπτης 06.08.2020

Όλοι έχουμε πιθανόν στο νου μας τη σκηνή από μία ταινία ή μία σειρά που ο κάποιος/α δεμένος/η σε έναν τροχό σημαδεύεται από κάποιον/α με μαχαίρια ενώ ο τροχός γυρίζει συνεχώς. Θα τραυματιστεί; Θα τον σκοτώσει; Είναι δεξιοτέχνης αυτός που ρίχνει τα σπαθιά; Ανάμεσα στον ανάδρομο Ερμή στον Ζυγό και την επερχόμενη έκλειψη Σελήνης στον Κριό (28/9) που επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο, ο τροχός που βρίσκεται εν κινήσει ονομάζεται οικογένεια/σπίτι/ψυχολογική κατάσταση ΚΑΙ επαγγελματική ζωή/αναγνώριση/κοινωνική αποδοχή. Τα μαχαίρια που ίσως περνάνε ξυστά από το κεφάλι σου και την καρδιά σου ονομάζονται: αγωνίες, δυσφορία, έλλειψη ικανοποίησης, ανεκδήλωτα αισθήματα, επείγουσα ανάγκη για συναισθηματική θαλπωρή, ανία, πλήξη, ασφυξία, βάλτωμα, αμφιβολίες. Ακόμα κι αν υπάρχουν άνθρωποι που σε αγαπάνε και σε στηρίζουν αισθάνεσαι ότι δεν έχεις να ακουμπήσεις πουθενά. Αυτό το εσωτερικό τρέκλισμα έχει σαν αποτέλεσμα να αισθάνεσαι κλειστοφοβία και μέσα στην οικογένεια και στην επαγγελματική σου ζωή, που σου φαίνεται ότι έχει ξεφουσκώσει. Και το θέμα της οικονομικής ανασφάλειας δεν βοηθάει. Ευτυχώς η πίεση είναι περαστική. 


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Η παρουσία του Άρη και της Αφροδίτης για λίγο ακόμα στο ζώδιό σου έχουν κάνει τη ζωή σου εδώ και εβδομάδες σκοτσέζικο ντους – καυτό/κρύο με συνεχείς εξουθενωτικές αλλαγές. Θα χρειαστεί μεγάλη αυτοσυγκράτηση στο χαρακτηρισμό αυτής της περιόδου αλλά τουλάχιστον σου δόθηκε και σου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσεις ευθέως και σοβαρά με ορισμένους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν είτε αισθηματικά είτε φιλικά ή και επαγγελματικά. Σχέσεις κλονίστηκαν ή και διακόπηκαν, συνεργασίες μπήκαν σε δοκιμασίες ή δρομολογήθηκαν, πολλά όχι ακούστηκαν, πολλά ίσως έπεσαν στο τραπέζι, αλλά ακούστηκε κι ένα ενθαρρυντικό ναι. Με λίγα λόγια τώρα ΞΕΡΕΙΣ – ούτε ψευδαισθήσεις, ούτε αυταπάτες, ούτε ευσεβείς πόθοι. Σκληρός ρεαλισμός. Με τον Ερμή ανάδρομο στον Ζυγό και την έκλειψη Σελήνης στον Κριό (28/9), στον άξονα που αφορά την επικοινωνία, ίσως είναι σώφρον εκ μέρους σου να μην μπεις σε σοβαρές συζητήσεις (ούτε να κάνεις σημαντικά επαγγελματικά ραντεβού), αφού υπάρχει κίνδυνος παρεξηγήσεων όπως και συναισθηματικές αντιδράσεις που θολώνουν την κρίση και την αντικειμενικότητα.  


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Με δύο λόγια. Θα ήθελες να φύγεις, να αποδράσεις, να το σκάσεις –πες το όπως θέλεις– αρκεί να μην είσαι εδώ τρέχοντας για δουλειές που βγάζουν προβλήματα, σε σχέσεις που σε ταλαιπωρούν ή δεν σου δίνουν καμία χαρά, σε εκκρεμότητες που σε νευριάζουν και σου σπάνε το ηθικό. Αν μπορείς να φύγεις έστω και μία μέρα ή ένα σαββατοκύριακο θα κάνεις δώρο στον εαυτό σου. Σε κάθε περίπτωση, βρες τρόπους να χαλαρώνεις από την καθημερινότητα που αυτή την εποχή την αισθάνεσαι σαν θηλιά στο λαιμό σου – πηγαίνοντας στο γυμναστήριο, κάνοντας βόλτες με το ποδήλατο, χορεύοντας μόνος/η στο δωμάτιό σου, κοιτάζοντας σειρές που σε βγάζουν από την πραγματικότητα, φτιάχνοντας τον κήπο, κάνοντας γιόγκα ή διαλογισμό, κάτι πάντως που σταματάει για λίγο το άγχος και τις αγωνίες σου. Ακόμα: ο ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό και η έκλειψη Σελήνης στον Κριό (28/9) τονίζουν ότι το χρήμα είναι πρόβλημα – επειδή δεν υπάρχει, επειδή το χρωστάς, επειδή δεν στο δίνουν. Υ.Γ. Το αλκοόλ, τα χάπια και το σκουπιδοφαγητό δεν αποτελούν διεξόδους.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Βρίσκεσαι στο μέσον μιας περιόδου που χαρακτηρίζεται από παρανοήσεις, καθυστερήσεις, αναβολές, παρεξηγήσεις, δυσανάλογες συναισθηματικές αντιδράσεις, παρορμητικές λάθος κινήσεις, ασάφεια και ρευστότητα. Μόλις περιγράφτηκε ο σύνθετος εφιάλτης ενός Ζυγού: το ζώδιο της ισορροπίας, της δικαιοσύνης, της αντικειμενικότητας και των διαπροσωπικών σχέσεων αντιμέτωπο με τον ανορθολογισμό και τη συναισθηματική παρόρμηση. Με τον Ερμή ανάδρομο στο ζώδιο σου και την επερχόμενη έκλειψη Σελήνης στον Κριό (28/9) που αποτελεί ένα κομβικό σημείο του ηλιακού σου χάρτη (τις σχέσεις, συντροφικές και επαγγελματικές) είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσεις συντροφικές παρενέργειες ή επαγγελματικούς υφάλους. Δεν είναι εποχή ούτε για να αποφασίσεις με ποιους θα μείνεις από τους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν, ούτε για να πάρεις αποφάσεις για το επαγγελματικό σου παρόν και μέλλον. Η κρίση και η λογική δεν λειτουργούν σωστά και η παρόρμηση δημιουργεί παρά λύνει προβλήματα. Ο φόβοι σου ότι θα απογοητευτείς ή θα χρησιμοποιηθείς από εκείνους κυρίως τους ανθρώπους που έχεις ανάγκη τη συντροφικότητά τους, τη βοήθεια ή την καθοδήγησή τους ανεβαίνουν στην επιφάνεια σαν φυσαλίδες σε νερό που βράζει – χαμήλωσε θερμοκρασία και αγνόησέ τους. 


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Φυσικά και διαθέτεις δυναμισμό και τόλμη και επιμονή και αποφασιστικότητα. Όχι ότι έχεις κι άλλες επιλογές, όταν κάθε τόσο η ζωή μέσω αφεντικών/ συντρόφων/ εραστών/ οικογένειας και φίλων προσπαθεί να σε πατήσει εκεί που πονάς. Το να τριγυρίζεις ανάμεσα στους ανθρώπους έχοντας στο πέτο σου μία κονκάρδα με τη φράση «Δεν ζητάω. Απαιτώ.» μπορεί να είναι ακραίο – είσαι ακραίος, αλλά δεν είναι και υπερβολή όταν πιστεύεις ότι δίνεις τα πάντα χωρίς να παίρνεις πίσω ούτε τα μισά. Δεν ζητάς τίποτα παράλογο: απαιτείς σεβασμό, αναγνώριση και προοπτικές στη δουλειά σου. Απαιτείς, έτσι για αλλαγή, ο/η σύντροφός σου να ικανοποιήσει επιτέλους και τις δικές σου ανάγκες, ή αν είσαι μόνος/η κάποιος/α να έρθει προς τα σένα χωρίς ατζέντα και νευρώσεις που θα ξεσπάσει πάνω σου. Απαντιούνται οι απαιτήσεις σου; Όχι. Με ανάδρομο τον Ερμή στον Ζυγό και την έκλειψη Σελήνης στον Κριό (28/9) η δουλειά σε πιέζει, οι άνθρωποι που σε ενδιαφέρουν σου φορτώνουν τα προβλήματά τους ή σε αγνοούν γιατί είναι απορροφημένοι από δικά τους προβλήματα, η καθημερινότητα σε αποπροσανατολίζει με τις υποχρεώσεις της. Υ.Γ. Όχι στο αντάρτικο και στα υπονοούμενα.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Με την είσοδο του Κρόνου στο ζώδιό σου λέξεις όπως πίεση, φόβοι, ευθύνες, αμφιβολίες, ανασφάλειες, δισταγμοί, μελαγχολία, καθήκοντα θα ακούγονται συχνά. Όπως επίσης σταθεροποίηση, δέσμευση, αυτοσυγκράτηση, ρεαλισμός, ενηλικίωση, επιμονή, υπομονή, χτίσιμο. Κάποιος θα πει ότι χρειάζεται να παραστήσεις τη φώκια που την εκπαιδεύουν για να πιάνει την μπάλα και να πάρει το χειροκρότημα στις παραστάσεις. Ακόμα κι αν υπομένεις και εργάζεσαι για το στόχο σου ή σε άλλες περιπτώσεις τρέχεις πίσω από ένα καρότο, μέσα σου βράζεις που είσαι αναγκασμένος/η να συμβιβάζεσαι, να διαπραγματεύεσαι, να ακολουθείς, να καταπίνεις τον τσαμπουκά σου, να πιέζεσαι να αποδείξεις την αξία σου. Ναι. Μερικές φορές ο βασιλιάς χρειάζεται να γίνει γελωτοποιός για να επιβιώσει. Υ.Γ. Εξωτερικό, σπουδές, ταξίδια, εκδόσεις, μετακινήσεις, σημαντικές συζητήσεις με ανθρώπους που μπορούν να επηρεάσουν την επαγγελματική σου ζωή, εργασιακά, σχέσεις, εξωτερικό ευνοούνται, αλλά προσεκτικά και χωρίς άμεσες αποφάσεις λόγω ανάδρομου Ερμή. 


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Θα γλιτώσεις πολλή ενέργεια και πολλά νεύρα αν το πάρεις απόφαση ότι με ανάδρομο τον Ερμή στον Ζυγό (επαγγελματική ζωή) και την επερχόμενη έκλειψη Σελήνης (28/9) στον Κριό (οικογένεια/ σπίτι) δεν μπορείς να βρεις άκρη σε κανένα ζήτημα ή θέμα που προκύπτει. Είναι εποχή χαμηλών πτήσεων, συντήρησης, επιδιόρθωσης, ανακάλυψης προβλημάτων, έτσι κι έτσι διάθεσης που τυχόν παρορμητικές κινήσεις και αποφάσεις εν θερμώ οδηγούν μαθηματικά στο αυτογκόλ. Όσο πιο διαφανής είσαι στις επαγγελματικές σου δοσοληψίες, όσο πιο καλά κάνεις τη δουλειά σου χωρίς να ανακατεύεσαι σε εσωτερικά κουτσομπολιά και επίσης όσο δίνεις τόπο στην οργή κάθε φορά που κάποιος κοντινός σου άνθρωπος στη σπάει, ή σε αγνοεί, τόσο περισσότερο ανεβάζεις τις πιθανότητες να περάσει αυτό το διάστημα χωρίς ούτε μία γρατσουνιά. Και μια προειδοποίηση: Κάθε στιγμή που αισθάνεσαι εγγύτητα με κάποιον μπορεί να είναι υπέροχη, αρκεί να μην καταπιέζεις αυτόν/ή που στην προσφέρει και να μην κολλάς.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Πλησιάζει στο τέλος της μία περίοδος που άρχισε τέλος Ιουλίου, που η γκάμα της μπορεί να αγγίζει στη μία πλευρά το απαίσια και στην άλλη το ενδιαφέρουσα και σημαντική. Κι ανάμεσα βεβαίως μπορεί να χαρακτηριστεί αδιάφορη, δεν κατάλαβα καλοκαίρι, κουραστική, λίγη, περίεργη κ.λπ. Στο κλείσιμό της μπορείς να συνειδητοποιήσεις ότι σε πολλά πράγματα ξύπνησες με ένα ρεαλισμό που δεν ήθελες (χωρισμός, σκηνές, διαπροσωπικά προβλήματα, δυσφορία στη σχέση, ανικανοποίητο) και ταυτόχρονα είναι πιθανόν να σου ανοίχτηκαν νέες επαγγελματικές προοπτικές ή προϋποθέσεις εξέλιξης. Ο Ερμής βεβαίως ανάδρομος στον Ζυγό δεν βοηθάει καθόλου την επικοινωνία σου με τους άλλους, τις συζητήσεις με πρόσωπα που σε ενδιαφέρουν αισθηματικά ή εργασιακά, οπότε μήπως να αναβάλεις σημαντικές αποφάσεις ή κινήσεις που μπορούν να σε δεσμεύσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα;  


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Έχεις δίκιο: κάθε ενήλικας και κοινωνικοποιημένος Ιχθύς αυτή την περίοδο πιέζεται να κάνει ταχυδακτυλουργικά κόλπα στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή ώστε να λύσει κόμπους στις σχέσεις ή να αποφύγει παρεξηγήσεις και παρανοήσεις εκεί που χρειάζεται σαφήνεια και ειλικρίνεια. Τα καταφέρνεις; Όχι πάντα. Και στη δουλειά μπορεί να αντιμετωπίσεις αντιξοότητες –με τους πάνω, με τους κάτω, με τους δίπλα, με τους περαστικούς– και στην προσωπική σου ζωή να σκαλώσεις σε παρεξηγήσεις, ξαφνική συναισθηματική απόσταση και αδιαφορία, ή ζώντας σε ένα κλίμα που τα πρακτικά και οικονομικά προβλήματα δημιουργούν νεύρα, ευθιξία και επιθετικότητα που ξεσπάει στη μέση του πουθενά. Έχοντας υπόψη τον ανάδρομο Ερμή στον Ζυγό και την έκλειψη στον Κριό (28/9) και τις παρενέργειές τους, δεν χρειάζεται να δεθεί το στομάχι σου κόμπος, ούτε το κεφάλι σου να εκραγεί από ένταση. Διόρθωσε ό,τι διορθώνεται, βάλε νερό στο κρασί σου, πρόσεξε το σώμα και την υγεία σου και όλα θα πάνε καλά.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου 

Δειτε επισης

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Τα Ζώδια της Παρασκευής 07.08.2020
Τα Ζώδια της Παρασκευής 07.08.2020
Αιγόκερε, μην πάρεις πίσω το βράδυ όσα είπες/συμφώνησες το πρωί, ακόμη κι αν σε...
Ευαγγελία Τσαβδάρη
Τα Ζώδια της Παρασκευής 07.08.2020
Τα Ζώδια της Πέμπτης 06.08.2020
Τα Ζώδια της Πέμπτης 06.08.2020
Ιχθύ, καλό είναι να μην παραπλανήσεις άθελά τον εαυτό σου ή τους άλλους...
Ευαγγελία Τσαβδάρη
Τα Ζώδια της Πέμπτης 06.08.2020
Τα Ζώδια της Τετάρτης 05.08.2020
Τα Ζώδια της Τετάρτης 05.08.2020
Τοξότη, λίγη προσοχή με τα ενδοοικογενειακά και τα του σπιτιού, από μπερδέματα...
Ευαγγελία Τσαβδάρη
Τα Ζώδια της Τετάρτης 05.08.2020
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5