Visual Browsing
Stardust 537
ΤΕΥΧΟΣ 537
STARDUST

Stardust 537

Παρθένε, ουπς… Έκλειψη Ηλίου (13/9) στο ζώδιό σου – έσο έτοιμος 

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Με πλανήτες στον Λέοντα και με τον Ερμή στον κομβικό για σένα Ζυγό έχεις τις εξής (δύσκολες) ευκαιρίες: 1) Να σκεφτείς, να μεταποιήσεις και να δρομολογήσεις ένα δημιουργικό σχέδιο που σκέφτεσαι ή να ψαχτείς δραστικά και έντονα για μια νέα δουλειά ή και για δουλειά γενικότερα. 2) Να αντιμετωπίσεις σοβαρότερα μια ερωτική σχέση και να δεις αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να εξελιχθεί ή να εντατικοποιήσεις την ερωτική σου αναζήτηση ή να συζητήσεις μια σχέση που αισθάνεσαι ότι δεν περπατάει. 3) Να ξεχωρίσεις ή να ξεμπερδέψεις τις φιλίες από τον έρωτα και τον έρωτα από τις φιλίες. Με δύο λόγια το δίπτυχο Δημιουργία - Έρωτας χρειάζεται αναμόρφωση και καθαρό αέρα.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Τα πράγματα θα αρχίσουν να τρέχουν καλύτερα. Το άγχος που υπήρχε πίσω από τα γέλια και τη διασκέδαση θα μειωθεί αισθητά. Το καλοκαίρι ήταν αλλοπρόσαλλο για τους περισσότερους και για σένα ιδιαίτερα – κάτι στράβωνε, κάτι έλειπε, όλα ήταν λίγα. Ο Σεπτέμβριος κυλάει καλύτερα από εδώ και πέρα έχοντας υπόψη σου ότι ο ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό (από τις 17/9) βραχυκυκλώνει την εργασιακή και καθημερινή σου πραγματικότητα. Άρα κάθε σοβαρό εργασιακό θέμα, οποιαδήποτε εργασιακή κίνηση θέλεις να κάνεις ή όποια σημαντική εκκρεμότητα υπάρχει, φρόντισε να ολοκληρωθούν πριν από αυτή την ημερομηνία. Δώσε φόρα στα επαγγελματικά σου, αν θέλεις, και κράτησε την οικογένεια και όσους αγαπάς σαν πολύτιμο καταφύγιο. 


Σχετικα
Τα Ζώδια της Τετάρτης 08.04.2020
Τα Ζώδια της Τετάρτης 08.04.2020

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Το σημείο του ηλιακού σου χάρτη που είναι ενεργοποιημένο περιέχει επικοινωνία, επαφές, συναντήσεις, τηλέφωνα, συναναστροφές, επαγγελματικά ραντεβού, συζητήσεις, κουτσομπολιά, ελαφρότητα, ισχυρογνωμοσύνη, απολυτότητα στις ιδέες και τις απόψεις, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, αέρα κοπανιστό και σοβαρές αποφάσεις. Από τη μια πλευρά θέλεις να είσαι μέσα στους ανθρώπους, να συνδεθείς με τους ανθρώπους και να γοητευτείς από έξυπνους και επικοινωνιακούς τύπους κι από την άλλη είσαι μυγιάγγιχτος/η, ανήσυχος/η και ευερέθιστος/η – τόσο υπερκινητικός/ή που δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι μπορείς να επικεντρωθείς σε ένα σημείο/τόπο/συζήτηση/άνθρωπο για παρά πάνω από πέντε λεπτά. Συμπέρασμα: Αυτή την εποχή βρίσκεσαι στα νερά σου και μπορείς να κολυμπήσεις με απλωτές και χάρη. Ότι δεν χρειάζεται να επιμένεις για πράγματα που στο κάτω-κάτω δεν δίνεις πεντάρα. Ότι το μάτι σου παίζει ερωτικά και υπάρχει ανταπόκριση. Υ.Γ. Μην ξεχνάς ωστόσο ότι η έκλειψη Ηλίου (13/9) στην Παρθένο σηματοδοτεί γεγονότα στον άξονα Οικογένεια/Σπίτι - Επαγγελματική ζωή, αναγνώριση, στάτους. 


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Σχετικα
Η Πανσέληνος του Κριού και η γιορτή του Πάσχα
Η Πανσέληνος του Κριού και η γιορτή του Πάσχα

Αν η ελευθερία σου είναι ένας τρόπος να αποφεύγεις τις σχέσεις επειδή φοβάσαι ότι θα την πατήσεις πάλι, τότε είναι μία ελευθερία άχρηστη. Όμως οι σχέσεις –καλές, κακές, δυσάρεστες, υπέροχες– είναι που μας εξελίσσουν κι εσύ έχεις ανάγκη να δώσεις και να πάρεις αγάπη, οπότε έρχεται το σύμπαν μέσα από έναν άντρα ή μια γυναίκα για να σου θυμίσει ότι η τόσο πολύτιμη ανεξαρτησία σου δεν σημαίνει και πολλά πράγματα εάν δεν έχεις δίπλα σου κάποιον για να τη μοιραστείς. Με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό σε γωνιακούς οίκους, δηλαδή σε σημαντικότατες προς τον Ήλιο σου θέσεις, ενώ ίσως επιμένεις σε κόλπα που έχουν παλιώσει, ερωτεύεσαι και τότε αρχίζει η διαδικασία της αλλαγής – εξανθρωπίζεσαι. Βεβαίως ένας έρωτας μπορεί να έρχεται για να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάστασή σου, ακόμα κι αν είσαι ήδη δεσμευμένος/η, γιατί ο έρωτας είναι πάντα απρόβλεπτος. Βεβαίως και η δουλειά και η επαγγελματική ζωή και η κατεύθυνση της ζωής σου μπορεί να αλλάξουν ξαφνικά ή να έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για το παρακάτω. Μη σταματάς τη ζωή, όπως κι αν σου προσφέρεται. 


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Όταν σε αγαπάνε και είσαι το κέντρο της προσοχής, όλα καλά. Όμως όσο γενναιόδωρος/η κι αξιαγάπητος/η προσπαθείς να είσαι, υπάρχουν «προβλήματα εγώ» που φαίνονται. Το ζήτημα της ανάγκης για προσοχή είναι το μικρότερο. Το χειρότερο σενάριο είναι η κακή συμπεριφορά, οι παράλογες εκρήξεις. Πολλές φορές διώχνεις μακριά τους ανθρώπους με αδιανόητους θεατρινισμούς που στο βάθος τους έχουν σκοπό να ελέγξουν τον άλλο. Ή επιμένεις στην αρνητικότητα: Ποιος με αντιπαθεί σήμερα; Ποιος με αγνοεί; Με την Αφροδίτη και τον Άρη στο ζώδιό σου μπορείς να είσαι στο κέντρο της σκηνής και αξιαγάπητος. Υπάρχει μια έντονη ενέργεια που σου δίνει τη δυνατότητα να τρέξεις τη ζωή σου, τα επαγγελματικά σου, τις σχέσεις σου και τη συναισθηματική σου ζωή. Εσύ δίνεις τον τόνο της περιόδου. Αν ξέρεις τι θέλεις, πού πας, πώς και με ποιους βρίσκεσαι σε μια εποχή που όλα θα κυλήσουν κατ’ ευχήν. Αν υπάρχουν θέματα αυτοπεποίθησης, συναισθηματικές ελλείψεις που δεν τις ομολογείς και άρα λειτουργούν υπόγεια και άτσαλα ή έλλειψη στόχου και κατεύθυνσης, τότε μπορείς να γίνεις αλλοπρόσαλλος/η και δυσάρεστος/η για τους άλλους ενώ εσύ νομίζεις ότι πάνω στο άλογο κατακτάς τον κόσμο. 


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Η παρουσία της Αφροδίτης και του Άρη στον Λέοντα μάλλον δημιούργησε ένα από τα πιο μοναχικά καλοκαίρια της ζωής σου ή την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε λάθος μέρος με τους λάθος ανθρώπους την πιο ακατάλληλη στιγμή ή μια αίσθηση μοναξιάς, ακόμα κι αν βρίσκεσαι μέσα σε κόσμο ή και ανάμεσα σε ανθρώπους που νιώθεις ασφαλής ή που σε αγαπάνε. Βελτιώνεται κάπως αυτό; Ναι. Γιατί κατανοείς, καταλαβαίνεις, αισθάνεσαι γιατί συμβαίνει αυτό. Τελειώνει; Όχι. Να το ξεκαθαρίσουμε – ο Σεπτέμβριος είναι δύσκολος μήνας. Η έκλειψη Ηλίου στο ζώδιό σου (13/9) αποτελεί ένα σταυροδρόμι στην πορεία σου: Τι κρατάω και τι αφήνω πίσω; Με ποιους, χωρίς ποιους, προς τα πού; Μην ξεχνάς ωστόσο ούτε στιγμή –κυρίως αν είσαι γεννημένος στο πρώτο δεκαήμερο προς το παρόν– ότι ο Δίας στο ζώδιο σου σε προδιαθέτει για καινούργια ξεκινήματα, για διεύρυνση των επαγγελματικών σου στόχων, για άνοιγμα στο μέλλον, μικρό ή μεγάλο. Ξέρεις από πρώτο χέρι ότι συν Αθηνά και χείρα κίνει, ότι δηλαδή εσύ χρειάζεται να ανέβεις στο τρένο των εξελίξεων ή να τις προετοιμάσεις. Ο Δίας κάνει το δικό του κομμάτι, ανάλαβε το δικό σου. 


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Μερικές φορές γίνεσαι εκνευριστικά επικοινωνιακός/ή, όταν φλερτάρεις τους άντρες και τις γυναίκες που βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο μαζί σου – ναι, το φλερτ δεν έχει φύλο. Αυτή η έντονη επιθυμία να αρέσεις σε όλους μπορεί να οφείλεται στο φόβο να επικεντρωθείς σε κάποιον, να αφοσιωθείς σε κάποιον, να διακινδυνεύσεις μια δέσμευση. Μερικές φορές είναι δύσκολο στους άλλους να καταλάβουν αν θέλεις να σε αγαπάει όλη η ανθρωπότητα ή αν θέλεις να σε λατρεύει μόνο ένας ή μία. Ταλαντεύεσαι ανάμεσα στην οικειότητα και την κοινωνικότητα ελπίζοντας κάποιος/α να σε αρπάξει και όταν σε αρπάξει να του διαφύγεις το τελευταίο λεπτό. Λύση: δημιούργησε, εργάσου, φτιάξε κάτι για τους πολλούς και προσηλώσου στον/ην έναν/μία. Και κάτι τελευταίο – τρέξε τις δουλειές σου μέχρι τις 17 γιατί μετά ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος και το πράγμα βραχυκυκλώνει.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Υπάρχουν η Αφροδίτη και ο Άρης στον Λέοντα: δηλαδή η ζωή είναι έξω από το σπίτι. Στην επαγγελματική ζωή, στις κοινωνικές προσκλήσεις, στους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν ως εργασιακοί σύμμαχοι, στις επαφές και συζητήσεις με ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν επαγγελματικά. Αυτές οι διελεύσεις κινούνται σε μία γκάμα που περικλείει κοινωνικότητα, επαγγελματικές εξελίξεις, δραστηριοποίηση επαγγελματική, γάμους, αναγνώριση ή και κρίσιμη επαγγελματική καμπή. Ταυτόχρονα μπορεί να επηρεάζουν και την οικογένεια ή το σπίτι – οικογενειακά θέματα, πρόβλημα με κάποιο γονιό, γέννηση, μετακίνηση/μετακόμιση, αναμόρφωση του σπιτιού. Τέλος με τον Ερμή στον Ζυγό η καθημερινότητα της δουλειάς πιθανόν εντείνεται και σε πιέζει, αναλαμβάνεις βάρη αγαπημένων ή υποχρεώσεις που δεν θέλεις, ενώ πρακτικά θέματα μάλλον σου δημιουργούν δυσφορία. Όμως εκεί έξω τα βλέμματα στρέφονται πάνω σου όπου κι αν πας, ό,τι κι αν κάνεις.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Κι ενώ έχεις έρθει στη γη για να συνεισφέρεις στον κόσμο κάτι που να έχει αξία, να διαρκέσει και να έχει νόημα, πέφτεις πάνω στις πολιτικές και τα κοινωνικά «πρέπει» και πριν το καταλάβεις βρίσκεσαι με μια πληγωμένη καρδιά και ένα μπουγέλο στα μούτρα. Ή κάποιος/οι προσπαθούν να σου βάλουν τρικλοποδιά και να σε ρίξουν στο χώμα. Στο τέλος για να επιβιώσεις και να προχωρήσεις κάνεις κάτι εντελώς αντι-τοξοτικό: συμβιβάζεσαι. Προς το παρόν και ελάχιστα, πριν περάσει οριστικά ο Κρόνος στο ζώδιό σου, ο Δίας στην Παρθένο και οι πλανήτες στον ευνοϊκό για σένα Λέοντα, προσθέτουν φλόγα και σφρίγος. Βρίσκεσαι σε μια περίοδο που μάλλον οι περιστάσεις κουμπώνουν προς όφελός σου και που ό,τι σχετίζεται με εξωτερικό, σπουδές, χρήσιμες επαφές, συνεργασίες, επαγγελματικές ευκαιρίες, εξωτερικό, ταξίδια, μετακινήσεις, εκδόσεις, εξαγωγές/εισαγωγές, διαφήμιση, μίντια και επικοινωνία ρολάρουν. Η έκλειψη Ηλίου στις 13/9 στην Παρθένο σηματοδοτεί πιθανόν μια νέα επαγγελματική καμπή ή μία απόφαση που θα εξελίξει τη ζωή σου.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Αν και ανήκεις στους άπιστους Θωμάδες –δείξε μου για να πιστέψω–, εντούτοις υπάρχουν και υπόγεια ρεύματα που δεν μπορείς να ελέγξεις και που όμως αυτά είναι που σε κάνουν να σηκώνεσαι το πρωί από το κρεβάτι και να τρέχεις: ονομάζονται ένστικτο επιβίωσης, δημιουργικότητα, συνειδητότητα και επιθυμία να συνδεθείς συναισθηματικά με κάποιον/α. Παρόλα αυτά όταν πλανήτες διασχίζουν τον Λέοντα, όπως συμβαίνει τώρα, πριν αλλάξεις επίπεδο συνειδητότητας χρειάζεται να ταπεινωθείς με φτηνές ασχολίες όπως η εφορία, τα δάνεια, οι πιστωτικές κάρτες, η γραφειοκρατία και το χαρτομάνι που έχει σχέση με χρήματα και φυσικά με την απληστία των άλλων. Μαζί με αυτά θα πρέπει να αντιμετωπίσεις και μια τεράστια επιθυμία για σεξουαλική ικανοποίηση γιατί μπορεί οι κοινωνίες να εκπολιτίστηκαν φαινομενικά, αλλά το ζώο παραμονεύει και απαιτεί.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Την προσοχή σου, παρακαλώ, στο παρακάτω: αυτή την εποχή χρειάζεται να παρατηρήσεις ότι μάλλον δημιουργείς προβλήματα όταν λειτουργείς στην προσωπική σου ζωή με την ίδια εικόνα που θέλεις να προβάλλεις στην κοινωνική σου ζωή. Πιο απλά. Ξεχώρισε αυτούς που αγαπάς από αυτούς που συναντάς κοινωνικά ή τους φίλους σου. Ξέχνα αυτά που πιστεύεις ότι θέλει ο κόσμος από σένα και άφησε το σύντροφό σου μία στις τόσες να σε τραβήξει στο καθιστικό για λίγη βρώμικη και κεκλεισμένων των θυρών διασκέδαση. Κατά τα λοιπά είναι εποχή σχέσεων, επαγγελματικών και ερωτικο-συντροφικών, μια περίοδος που μπορείς να τρέξεις επαγγελματικά και να καλλιεργήσεις τις συμμαχίες ή τις συνεργασίες, που μπορείς να κάνεις αισθητή την παρουσία σου κοινωνικά και που μπορείς να συναντήσεις όποιον μπορεί να σε βοηθήσει στους επαγγελματικούς σου στόχους.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Με τον Δία στην Παρθένο, αλλά και με μία έκλειψη Ηλίου επίσης στην Παρθένο (13/9), οι σχέσεις (συναισθηματικές/ερωτικές καταρχάς, αλλά και επαγγελματικές αμέσως μετά) γίνονται προτεραιότητα και θέμα. Δεν μπορείς να περάσεις τη ζωή σου χωρίς να ρισκάρεις μια ερωτική ιστορία επειδή φοβάσαι ότι ο θησαυρός θα αποδειχτεί άνθρακες, αλλά ούτε και να ερωτεύεσαι αυτό που φαντάζεσαι ότι είναι ο άλλος. Από την άλλη επίσης δεν μπορείς να συνεχίζεις να είσαι με κάποιον/α που πιέζεις τον εαυτό σου να είστε μαζί ή μένεις από συνήθεια ή επειδή έχεις βολευτεί.  Και βεβαίως, αν είσαι για πολύ καιρό με κάποιον, μήπως ήρθε η ώρα να το σοβαρέψετε; Αυτά είναι τα θέματα που καλείσαι να αντιμετωπίσεις ή να σκεφτείς, να δρομολογήσεις ή να πάρεις αποφάσεις. Την ίδια στιγμή αυτές οι επιρροές σού επιτρέπουν να πάρεις απόσταση από τις σχέσεις σου – επαγγελματικές και ερωτικές– και να λειτουργήσεις με περισσότερη αντικειμενικότητα και ανεξαρτησία. Μπορείς, αν θέλεις, να είσαι φωτιά ή πάγος.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου 

Δειτε επισης

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5