1821 Digital Gallery
Σκορπιέ...326
ΤΕΥΧΟΣ 326
STARDUST

Σκορπιέ...326

Θα πρέπει να αντιμετωπίσεις τις σχέσεις σου σαν μια σειρά από μαθήματα.

Παρόλο που πολλοί Σκορπιοί Λάνσελοτ και πολλές Σκορπιοί Σταχτοπούτες σκέπτονται ότι έκαναν κακές επιλογές και κατέληξαν μόνοι, ή, χειρότερα, έμειναν σε ένα γάμο για οικονομικούς λόγους, θα πρέπει να αντιμετωπίσεις τις σχέσεις σου σαν μια σειρά από μαθήματα.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου

Με τον Κρόνο στον 7ο οίκο σου δεν υπάρχει περίπτωση μιας χαλαρής σχέσης «και βλέπουμε». Με τον Πλούτωνα να αλλάζει το επαγγελματικό σου στάτους –επί τα βελτίω ή επί τα χείρω– και με τα γυρίσματα της τύχης που δημιουργούν Ουρανός και Δίας στους Ιχθύες, η παρουσία του κυβερνήτη σου Άρη στον Τοξότη είναι βάλσαμο αφού δημιουργεί μια απόσταση από τα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σου, ώστε να δεις ολόκληρη την εικόνα. Το δίλημμα σταθερότητα ή ανεξαρτησία στις σχέσεις γίνεται πιο σύνθετο: πώς γίνεται να είσαι με κάποιον/α που σου δημιουργεί ασφάλεια και ταυτόχρονα ο κόσμος με τις σειρήνες του να σε καλεί να τον ανακαλύψεις; Ακόμα περισσότερο, πώς αντιμετωπίζεις μια ζωή γεμάτη εκπλήξεις, ανατροπές και αστάθεια; Υ.Γ. Η καριέρα έχει πάλι τρέξιμο. Οι σπουδές ευνοούνται, όπως και τα ταξίδια, τα επαγγελματικά ραντεβού και ό,τι σχετίζεται με εξωτερικό.         

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Σχετικα
Τα Ζώδια του Σαββάτου 22.01.2022
Τα Ζώδια του Σαββάτου 22.01.2022

Είσαι είτε το πιο ευγενικό, το πιο γενναιόδωρο πλάσμα που γεννήθηκε ποτέ στη γη, είτε το μεγαλύτερο κορόιδο. Υπάρχουν βεβαίως και εποχές που απλά είσαι αφόρητος (για τους άλλους) με την επιμονή σου να κάθεσαι ατάραχος σαν Βούδας στη μέση ενός τυφώνα που αφορά καριέρα ή σχέσεις. Η επιστροφή της Αφροδίτης στις 30/11 εκ νέου στον Σκορπιό, δηλαδή στον κομβικό τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων, είναι ένα θαυμάσιο νέο. Τελικά οι σχέσεις μπορούν εκτός από κόλαση να είναι και ευχαρίστηση; Μπορεί η συντροφικότητα να είναι τόσο χαλαρή, γενναιόδωρη, τρυφερή; Ναι, χωρίς να ξεχνάς βεβαίως ότι η Νέα Σελήνη στον Τοξότη σε βάζει στον πειρασμό να σκεφθείς ότι αυτή η βελτίωση είναι πρόσκαιρη.  Μην αφήσεις τον κυνισμό να σου χαλάσει το καλό κλίμα που έχεις τόσο ανάγκη.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Μια Νέα Σελήνη απέναντί σου (στον Τοξότη, 5/12) και ένα απρόβλεπτο τετράγωνο μεταξύ Τοξότη και Ιχθύων καθορίζουν την τάση της εβδομάδας. Σχέσεις και καριέρα κονταροχτυπιούνται. Εάν τρέχεις για την επαγγελματική σου ζωή τι χρόνος μένει για τις διαπροσωπικές σου σχέσεις και κυρίως τι χρόνος μένει για το/τη σύντροφό σου; Η έλξη που ασκούμε στο σύντροφό μας εξαρτάται από το επαγγελματικό μας στάτους; Ή μήπως ο σύντροφος είναι ένα ακόμα στάτους σύμβολο; Και κάτι τελευταίο, αλλά σημαντικό: η σχέση που είχαμε ως παιδιά με τη Μητέρα (μας) παρεμβαίνει ύπουλα στη σχέση μας με τον Άλλο; Με Ουρανό/Άρη επιβάλλονται αλλαγές μέσα από ξαφνικές προκλήσεις/συγκρούσεις/εκρήξεις, που όσο πιο τελματωμένες είναι οι σχέσεις και η επαγγελματική ζωή τόσο πιο ηχηρές είναι. Σα να έχεις πιει δέκα εσπρέσο, θέλεις δαιμονισμένα και γρήγορα να ξυπνήσεις καινούργιος. 

Σχετικα
Τα Ζώδια της Παρασκευής 21.01.2022
Τα Ζώδια της Παρασκευής 21.01.2022

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Οι ανάγκες σου είναι τόσο σύνθετες και τόσο γεμάτες μελοδραματικές φαντασιώσεις που συνορεύουν με ελληνική τραγωδία. Ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσεις αυτές σου τις εμμονές είναι να μην ερωτεύεσαι. Ναι, ναι, καλά… Πολλοί Καρκίνοι έχουν ήδη μπει σε Πλουτώνιες σχέσεις προσθέτοντας νέα κεφάλαια στην Ιστορία της Ερωτικής Τρέλας, όμως η Αφροδίτη στον Σκορπιό τώρα θέλει ένα ερωτισμό υπαινικτικό, χαλαρό, σέξι. Πόσο χαλαρή όμως μπορεί να είναι η Αφροδίτη στον Σκορπιό, που με το πρώτο φιλί αρχίζει να ονειρεύεται τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα; Ο 5ος οίκος πάντως που διελαύνει η Αφροδίτη είναι ο οίκος της χαράς της ζωής, οπότε μη φοράς από το πρώτο ραντεβού μαύρο νυφικό. Αλλιώς η Νέα Σελήνη στον Τοξότη (5/12) και ο Άρης επίσης εκεί δείχνουν τον άλλο σίγουρο δρόμο: της εργασιοθεραπείας και του ιδρώτα που δεν αφήνει περιθώρια για πειρασμούς.    

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Νιώθεις έντονη την επιθυμία να αρέσεις, να αφήσεις το χαμόγελο να γίνει ηχηρό γέλιο, να αφεθείς στην ελαφρότητα του είναι. Θέλεις αισιοδοξία και τη θέλεις επειγόντως. Χμμμ… Κάτι γίνεται. Σα να συντονίζεται το σύμπαν μαζί σου ή μάλλον αφήνεσαι να σερφάρεις στο κύμα του σύμπαντος. Φυσικά και υπάρχουν χίλιοι λόγοι για να στεναχωριέται κανείς και κυρίως σε αυτή την εποχή της κρίσης – κι ο Ερμής στον Αιγόκερω σε βάζει να αντιμετωπίσεις ιστορίες καθημερινής τρέλας με γραφειοκρατία, ουρές, εργασιακές ευθύνες. Όμως η Αφροδίτη στον Σκορπιό ηρεμεί την ψυχή σου και ο Άρης στον Τοξότη μαζί με μια Νέα Σελήνη τονώνουν την αυτοπεποίθησή σου. Αν είσαι μόνος βλέπεις σε κάθε ενδιαφέροντα τύπο που συναντάς τον Mr ή την Ms Right κι αν είσαι παντρεμένος, ακόμα και ευτυχισμένος, ίσως ξύνεσαι για περιπέτειες – θυμήσου σε αυτό το σημείο πάντως ότι ο αστρολόγος δεν προτείνει, μεταφράζει. 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Ακόμα και μετά από χρόνια ψυχανάλυσης υπάρχουν προβλήματα από την παιδική ηλικία που κάθε τόσο έρχονται στην επιφάνεια ώστε να διαλυθούν στο φως της ημέρας. Όταν προβάλλεις στο/η σύντροφό σου κάποιον από τους δύο γονείς σου τότε υπάρχει πρόβλημα. Τα πατρόν συμπεριφοράς που διαμορφώθηκαν νωρίς στη ζωή μας, πολύ συχνά θολώνουν την ικανότητά μας να βλέπουμε τους άλλους ανθρώπους καθαρά. Το τετράγωνο Άρη/Ουρανού δημιουργεί απρόοπτα προβλήματα και εντάσεις στο σπίτι, που έχουν τη ρίζα τους σε παιδικές επιθυμίες, απαιτήσεις και πείσματα και στην υπόκωφη απαίτηση όλα να γίνονται όπως τα θέλεις εσύ. Έτσι υπάρχει το ενδεχόμενο μιας έκρηξης θυμού, ή σύγκρουσης, με ασήμαντη ίσως αφορμή. Υ.Γ. Έχε κατά νου επίσης ότι όταν δεν κάνουμε εμείς τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να προχωράει η ζωή, τότε έρχεται κάποιος άλλος από έξω και αλλάζει άτσαλα τη ζωή μας με πολύ επιθετικό τρόπο.   

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Όσο κι αν κουνάς το κεφάλι σε συζητήσεις για το ποιος έχει το πάνω χέρι σε μια σχέση, με τον Άρη και τη Νέα Σελήνη (5/12) στον Τοξότη αντιμετωπίζεις κατάματα κάποιες οδυνηρές αλήθειες και αντιλαμβάνεσαι ότι οι άλλοι δεν είναι ψυχοπαθείς όταν απαιτούν από σένα να τους επιστρέψεις ένα κομμάτι από την προσοχή που σου δείχνουν. Αντί να υπερασπίζεσαι συνεχώς το δικαίωμά σου να εξαφανίζεσαι όποτε θέλεις και να διαδίδεις δεξιά και αριστερά ότι σημασία για σένα έχει η επικοινωνία και η συντροφικότητα που δεν επηρεάζεται από την καθημερινότητα, γιατί δεν παραδέχεσαι ότι η αγάπη σε πανικοβάλλει απομακρύνοντάς σε κάθε φορά που οι σχέσεις σου σοβαρεύουν; Κατά τα άλλα πολλά σούρτα φέρτα, κόσμος, ραντεβού, δουλειές, σχέδια, μικροταξίδια, διάβασμα, σπουδές, τηλέφωνα, μετακινήσεις, λόγια λόγια λόγια... Πάντως με τον Δία στον 6ο ηλιακό σου οίκο έχεις καλή υγεία και δουλειά, οπότε αντέχεις. Α, και άσε τις γενναιοδωρίες και τα αναίτια έξοδα, δεν είναι εποχή για πολυτέλειες.  

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Εάν η οικονομική σου κατάσταση φτάσει σε κατάσταση συναγερμού μην πάθεις υστερία. Κατηγόρησε τον Άρη και τη Νέα Σελήνη (5/12) στο 2ο οίκο σου, που σε κατακλύζουν με οικονομικές υποχρεώσεις. Κόψε τις παρορμητικές αγορές και χρησιμοποίησε τη θετική πλευρά πουλώντας την εργασία σου ακριβά (σαν αστείο ακούγεται στις μέρες μας), ή (καλύτερα) προσθέτοντας στις επαγγελματικές σου ικανότητες καινούργια προσόντα. Ακόμα θυμήσου ότι η λέξη «διασκέδαση»  αναφέρεται στη χαρά και την απόλαυση που αισθάνεσαι όταν εκφράζεις ελεύθερα τα ταλέντα και τα συναισθήματά σου, ενώ με τη λέξη «εργασία» εννοούμε οτιδήποτε κάνεις για χρήματα, ενώ δεν θέλεις. Υ.Γ. Με Αφροδίτη στο ζώδιό σου και Δία στον 5ο σου οίκο εμπρός για κέφι, χορό, μπρίο, έξω καρδιά, χαρά. Λίγο κρασί λίγο θάλασσα και το αγόρι μου (κορίτσι μου, ή αγορίτσι μου).

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Στο ζώδιό σου η νέα Σελήνη στις 5/12 με όχι ιδιαίτερα καλές όψεις. Εδώ και μια παρορμητική και ανυπόμονη όψη μεταξύ του Άρη στο ζώδιό σου και του Ουρανού στους Ιχθύες, μεταξύ του  1ου και του  4ου ηλιακών σου οίκων. Αφού ο καθένας μας είναι μοναδικός, γιατί να έχουμε ανάγκη την οικογένεια, τον Άλλο ή τους άλλους για να προχωρήσουμε στη ζωή μας; Πώς γίνεται κάποιος να μειώνει τον ενθουσιασμό μας, να περιορίζει τους στόχους μας ή να βάζει εμπόδια στην εξέλιξή μας; Αφού θέλω να είμαι ανεξάρτητος και  ελεύθερος, γιατί η ασφάλεια με παραλύει; Οι απαντήσεις είναι άτσαλες, απότομες, ριζικές. Φεύγεις από το σπίτι αγνοώντας τους γονείς; Αλλάζεις ξαφνικά δουλειά και αναγκάζεσαι να αλλάξεις και κατοικία; Θέλεις να ανοιχτείς αλλά η οικογένεια - ο/η σύντροφος σε εμποδίζουν; Φεύγεις για έξω και αναρωτιέσαι πώς θα τα καταφέρεις; Τα ζητούμενα είναι: Αλλαγή, Ανανέωση, Εξέγερση. Και κοστίζουν. 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

1. Αν  εργάζεσαι ικανοποιητικά, αποδοτικά, δημιουργικά  χωρίς να μπερδεύεσαι σε εργασιακές ίντριγκες και χωρίς να φυγοπονείς, ο Άρης στον 12ο ηλιακό σου οίκο δεν πρόκειται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Αντιθέτως, με τη Νέα Σελήνη στον Τοξότη (5/12) μπορεί να υπάρξει στήριξη από συνεργάτες, με την υποσημείωση να μην παίρνεις προσωπικά κάποιες εντάσεις. 2. Οι σχέσεις μπορούν να ξανακουρδιστούν με καλά αποτελέσματα και η κοινωνικότητά σου μπορεί να είναι πιο έντονη και ενδιαφέρουσα. ΟΜΩΣ… Έχε υπόψη σου ότι κανείς δεν πρόκειται να σε κατηγορήσει αν αρνηθείς τις κοινωνικές προσκλήσεις ή εάν δεν ενδώσεις σε φιλικές προτάσεις για έξοδο, γιατί αυτό που έχει σημασία είναι η σιωπηλή, μακριά από το φως, προετοιμασία σου και η εσωτερική συγκέντρωσή σου για το επόμενο βήμα σου. Κάτι ετοιμάζεται να γεννηθεί. 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Η Αφροδίτη είναι στον Σκορπιό, ο Άρης και η Νέα Σελήνη (5/12) στον Τοξότη και ο Δίας στον 2ο, κι όλα αυτά συνθέτουν μια θετική εικόνα στην οποία έχεις τη στήριξη που θέλεις, υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με όσους τελευταία υπήρχαν προβλήματα, μπορούν να γίνουν επαγγελματικές συζητήσεις, υπάρχουν διέξοδοι ή προοπτικές να ξελασπώσεις οικονομικά, οι φίλοι είναι εκεί αν η σχέση σου μαζί τους δεν ανήκει στην κατηγορία λυκοφιλίες, μπορείς να κάνεις σχέδια για το μέλλον, αισθηματικά ο σύντροφος είναι και ο φίλος που θα ’θελες να έχεις (ή μπορείς να βρεις τον επόμενο έρωτα ανάμεσα σε φίλους) και επαγγελματικά η εικόνα σου είναι φωτογενής, που σημαίνει ότι μπορείς να πείσεις για την αξία σου ευκολότερα ή ότι ο επαγγελματισμός σου αναγνωρίζεται. Ένα σχέδιο ή μια εργασία που χρειάζονται προσοχή, απομόνωση, κούραση και προσπάθεια για να είναι αποτελεσματικά, μπορούν τώρα να πάρουν σάρκα και οστά. Υ.Γ. Ξεκόλλα.  

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Συντελείται  μια εκρηκτική όψη μεταξύ  Ουρανού/ Άρη: Χρειάζεται αυτοπειθαρχία για να εξελιχθείς στην καριέρα σου κι αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις δυνατότητες ούτε για αυτοσχεδιασμούς ούτε για παράπονα. Αυτό που θέλει το «αφεντικό» δημιουργεί απαγορεύσεις, μείωση της ελευθερίας, με αποτέλεσμα να θεωρείς ότι τα ταλέντα σου δεν αξιοποιούνται όπως θέλεις. Το απρόβλεπτο πλανητικό δίδυμο μεγεθύνει τα προβλήματα. Σα να πέφτεις σε μια μπανιέρα με ένα γυμνό καλώδιο να αιωρείται από πάνω, απειλώντας σε ανά πάσα στιγμή με μια ηλεκτροπληξία. Ξεσπάσματα, ρήξεις και απότομες μεταβολές του στάτους κβο είναι πιθανά σενάρια. Ευτυχώς που η Αφροδίτη στον Σκορπιό και ο Δίας πάντα στο ζώδιό σου απορροφούν κάποιους κραδασμούς και φέρνουν ταυτόχρονα καλά νέα. Υ.Γ.  Ψυχραιμία. Μη σηκώνεις το γάντι που σου ρίχνουν. 

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Τα Ζώδια της Πέμπτης 20.01.2021
Τα Ζώδια της Πέμπτης 20.01.2021
Υδροχόε, τα ξημερώματα ο Ήλιος επιστρέφει στο ετήσιό του «ταξίδι» στο ζώδιό σου...
Zarastro
Τα Ζώδια της Πέμπτης 20.01.2021
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5